זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
מס’ מנות: 12 לזניות אישיות
סוג: חלבי
מצרכים:
200 גרם אטריות רחבות
1 ביצה
2 כפות שמן זית
מעט מלח, פלפל שחור
רוטב ללזניה:
400 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, כפית שטוחה סוכר, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור וכפית שטוחה תבלין בזיליקום/אורגנו.
גבינה צהובה מגורדת (כ-250 גרם)
זיתים קצוצים, תוספות לפי הטעם
אופן הכנה:
-מבשלים את האטריות הרחבות במים רותחים לפי ההוראות על גבי האריזה. מניחים במסננת ושוטפים מתחת למי ברז. מעבירים לקערה ומוסיפים כף שמן זית, ביצה , מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מניחים בצד עד להכנת הרוטב.
-מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב (אין צורך לבשל).
–משמנים תבנית שקעים/מאפינס ומסדרים בתחתית שכבה מתערובת האטריות, מעליה יוצקים כף מהרוטב, מפזרים גבינה צהובה וזיתים ומעל מסדרים שכבה נוספות של אטריות, כף רוטב ומפזרים גבינה צהובה.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד להזהבה.
את חרדית או מסורתית
מסורתית
מה זה לזניה ללא צורך בבישול
זאת הלזניה הזאת – לזניה חלבית
אין צורך לבשל את דפי הלזניה לפני השימוש.
לא רשום לי באריזה כמה מים לשים וזמן לחמם
זה תלוי בסוג האטריות. בגדול יש להרתיח סיר עם מים וכשזה רותח לשים בפנים את האטריות (המים צריכים לכסות את האטריות).
ואז לבשל במשך 10-12 דקות עד שזה מתרכך. כדאי לטעום.
אפשר לשים במקום עגבניות המרוסקות – רסק עגבניות מדולל במים?
היי,
אפשר לשים במקום 2-3 כפות מלאות רסק וכוס מים אבל זה ייצא יותר טעים עם עגבניות מרוסקות.
אפשר להכין את זה בתור פשטידות אטריות עם גבינות אישיות? בלי עגבניות..
היי,
את מתכוונת להחליף את הלזניה באטריות?
מצרפת לך מתכון לפשטידת אטריות וגבינה שתוכלי להכין בתבניות אישיות.
אפשר להכין מראש ולהקפיא?
היי,
הלזניה במיטבה סמוך להכנה, אבל אפשר להקפיא.
חייבים להשים דווקא אטריות רחבות? אפשר ספגטי או פסטה
אני מניחה שאפשר להכין עם ספגטי או פסטה ארוכה רחבה.
למה בחלק מהמתכונים לא כתוב את הכמות של המאכל את הסוג את הזמן הכנה ואת הזמן אפיה תודה רבה
זה יעודכן עם הזמן 🙂
תודה רבה! 💖
הי אפרת,
רק רוצה לוודא – 200 גר אטריות זה לפני הבישול? או 200 גר אטריות מבושלות?
לפני בישול.
האם אפשר להמיר את העגבניות מרוסקות ברסק עגבניות?
אפשר לשים במקום 2-3 כפות מלאות רסק וכוס מים אבל זה ייצא יותר טעים עם עגבניות מרוסקות.
תודה רבהה יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!
היה מושלם!!!
כמה זמן זה טוב בקירור?
תודה על הכל!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשמור במקרר כ-3 ימים, בקופסה סגורה.
אם האטריות של לזניה או אטריות רחבות הרגילות
האם יש אפשרות להכין את מאפינס האיטריות בלי עגבניות? אחת הנכדות שלי מבקשת מתכונים של לזניה בלי עגבניות! התוכלי לעזור לי במציאת תחליפים. מודה לך מאד. סבתא שמפנקת את הנכדים.
היי מאשה,
אולי אפשר לנסות להכין עם שמנת לבישול במקום.
כדאי לבשל קודם את השמנת במחבת במשך כ-5 דקות, עד שהיא מעט מסמיכה. כדאי להוסיף לה שן שום כתושה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
היי אפרת האם אפשר להשתמש באחריות דקות ? האם באותה כמות ? האם להוסיף עוד ביצה ?
תודה רבה ….
אני מניחה שאפשר. באותה כמות.
שימי ביצה גדולה XL או 2 ביצים קטנות S או M
יש לי ביצה L …. להשים אחת או שתיים ?
את יכולה לשים אחת אבל אם ממש חשוב לך שהלזניה תהיה יציבה שימי 2 ביצים.
היי אפרת
אשמח לכמות כפולה להכפיל את כל המצרכים ב2 ?
ומה לגבי כמות משולשת ?
ושאלה נוספת האם ניתן לשמור במקרר יומיים לפני הגשה ?
בתודה מראש
ליטל
את יכולה להכפיל ב-2 או ב-3 (אם את מכפילה ב-3, את כמויות ברוטב תכפילי רק ב-2, אולי זה יספיק).
אפשר לשמור במקרר יומיים לפני ההגשה, מכוסה כמובן.
יום מקסים 🌷
תודה רבה אפרת
שאלה נוספת האם כמות כפולה מספיקה לתבנית חד פעמית בינוניות (A4 ) ?
כן, כמות כפולה אמורה להספיק.
רוצה לעדכן שהכנתי עם אטריות ללא גלוטן ויצא פשוט מעולה!!!! אחד הטעימים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת
שלום יש אפשרות להקפיא וכמה זמן ממולץ להקפיא שלא יאבד מהטעם שלו?
אפשר להקפיא עד כשבועיים בקופסה אטומה היטב.
האם מתאים להוסיף גבינת קוטג’ לתערובת של העגבניות?
אם כן, איזה כמות?
תודה מראש
נראה לי שאפשר להוסיף 2-3 כפות קוטג’.
רק רוצה לוודא :), מכניסים לתנור במצב אפיה, כן? ????
כן, קו עליון וקו תחתון.
שלום,
אם אין ברשותי פסטה רחבה, רק פסטה מסוג ספגטי.. אפשר להשתמש בה להכנת הלזניה?
אני מניחה שאפשר.
מטעמי בריאות, אני פחות אוהב את הרעיון של רסק העגבניות מקופסא . יש לך מתכון לרסק עגביות טבעי יותר ?
היי ירון,
אין לי מתכון לרסק. אתה יכול פשוט להכין רק עם עגבניות מרוסקות אבל לפי דעתי תצטרך להמתיק קצת יותר את הרוטב. ממליצה לטעום ולהמתיק לפי הצורך.
אם אתה מכין מעגבניות טריות מרוסקות אני ממליצה לבשל לפני את הרוטב במשך 5-10 דקות.
האם המתכון ילך עם פסטה פנה, אם אחתוך אותך לחצאים, לאורך או לרוחב?..
אותם*…
נראה לי שכן. אפשר לחתוך אותם לחצאים לרוחב.
חג שמח 🙂
שלום אפרת
כל יום מנסה מתכונים חדשים ומתפעלת מחדש
איך זה עובד עם עגבניות רגילות במקום העגבניות מקופסת שימורים?
תודה ענת 🙂
אפשר לשים 4 עגבניות בינוניות מגורדות בפומפיה דקה.
יום מקסים
הגבינה צהובה שמים בתוך הרוטב וגם מעל או רק לפזר מעל?
היי מיכל,
הגבינה הצהובה נמצאת גם בתוך התערובת וגם בחלק העליון. זה הולך שכבה של אטריות, כף רוטב, גבנ”צ, שכבה של אטריות, כף רוטב, גבנ”צ למעלה.
היי אפרת. רציתי לשאול.האם כל זה מתאים להכנה בתבנית אינגליש קייק? ואם לא, באיזו תבנית? ושנית- האם אפשר להקפיא? (פשוט כיוון שהמצרכים שאני קונה מגיעים בתכולה של פי שניים מהכמות הנדרשת כאן, אז אמרתי אחד אכין לאכילה והשני להקפאה)
בתודה מראש- וכל הכבוד על התשובות המהירות והמקצועיות 🙂
עוד שאלה יקירה:
כרגע ממש הוצאתי את האינגליש קייק מהתנור לאחר 25 דקות, והשכבה העליונה של הגבינה המגורדת יצאה מקשה אחת! זה טוב? לא טוב? והאם לכסות מיד את המאפה?
היי משה,
יכול להיות שהתנור שלך יחסית חזק או שהתבנית היתה קרובה יותר לחלק העליון של התנור? בכל מקרה כדאי לכסות אותה בנייר כסף ולהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות, אלא אם כן זה נראה לך מוכן.
היי משה,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק רק חשוב לשמן את התבנית קודם. אם אתה מכין כמות כפולה חלק אותה בין שתי תבניות אינגליש.
לא אמורה להיות בעיה להקפיא רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד כדי שלא ייכנס קרח.
תודה אפרת 🙂
אכן שאלתי את אמא שלי והיא אמרה שהתנור שלנו הוא תנור טורבו! וזה מן הסתם גרם לייבוש מן היסוד..
תהיתי אם אפשר לערבב את הגבינה המורדת בין הרוטב במקום לגרד מלמעלה..
כן משה, אפשר אבל לפי דעתי יהיה יותר מוצלח אם תכין בדרך הרגילה ותכסה בנייר כסף בזמן האפיה ותסיר את הנייר 5-10 דקות לקראת הסוף.
יצא מעולה ממש!! תודה על המתכון..
תודה מיטל, שמחה לשמוע 🙂
המתכון מעולה. מוצלח כל כך. תודה על השיתוף.
תודה ענת, שמחה שיצא טעים 🙂
היי.. המתכון נראה טוב..
אשמח להבין מדוע את מערבבת את האיטריות עם שמן וביצה..
תודה רבה,
אורלי
היי אורלי,
הביצה נועדה להדביק את האטריות ותורמת ליציבות השכבות שלא יתפרקו. השמן מעניק פריכות קלה.
תודה רבה..
שלום
אתר מעולה! ניסיתי המון מתכונים וכולם היו מושלמים!
הילדים לא אוהבים זיתים.. מה כדאי להוסיף במקום? יתאים טונה ובולגרית?
כן דיאנה, טונה ובולגרית הולך 🙂
אתר נהדר תודה.
תודה ליאת 🙂
חג שמח!
שלום!
ראשית, האתר פשוט מצויין!
שנית, האם אפשר להקפיא אחרי התנור, להגשה ליום למחרת?
תודה
תודה שיר 🙂
הלזניה נשמרת במקרר 3-4 ימים, כך שאין צורך להקפיא אותה.
חג שמח!
תודה על מתכונים נפלאים.
בשמחה אתי 🙂
חג שמח!
הי יצא לי ממש טעים הפשטידת פסטה פיצה שלכם!
תודה רבה רציתי לשאול אם אפשר לשם בתבניות שונות..
תודה
היי מורן,
אפשר להכין בתבניות מאפינס או שקעים קטנות או בתבנית אחת מלבנית קטנה.
בהצלחה 🙂
שלום אפרת! האם ניתן להשתמש בעלי לזניה רגילות או חייבים רק פסטה רחבה (לא הבנתי איזה פסטה) אשמח לתשובתך תודה shila
היי שילה,
לא ממליצה להשתמש בעלי לזניה רק מהסיבה שזמן ההכנה מתארך משמעותית. כל עלה יש לחלוט במים רותחים במשך 2-3 דקות עד שהוא מתרכך ורק שהוא רך הוא גמיש מספיק כדי שיהיה אפשר לחתוך אותו למידות הרצויות ולסדר אותו בתחתית, והבעיה היא שצריך לחלוט כל עלה בנפרד כדי שלא יידבקו זה לזה.
עדיף להשתמש באטריות רחבות (זאת ממש שקית שרשום עליה “אטריות רחבות”. ניתן למצוא בכל סופר, ליד המדפים של הפסטות) או להשתמש בפסטה מסוג “פטוצ’יני שהיא רחבה וארוכה.
בהצלחה 🙂
ערב טוב
אטריות רחבות הכוונה לפטוציני?
היי דני,
הכוונה לאטריות ממש לא לסוג של פסטה, למרות שאפשר להכין את זה גם עם פטוצ’יני.
תרשום בגוגל “אטריות רחבות אסם” ותסתכל בתמונות.
נפלא. טוב שאת קיימת והמתכונים ממש 10.
תודה הדסה 🙂
אני לא משתמשת בכלל בגבינה צהובה. מה אפשר במקום הצהובה??האם אפשרי גבינה קשה לבנה מפוררת? ואולי רעיון אחר?
היי לאה,
את יכולה לשים בולגרית/פטה מפוררת ולשלב עם גבינת פרמזן, קשקבל או כל גבינה אחרת שהיא לא גבינת שמנת.
היי
נחשפתי לאתר לפני כמה שבועות. ומאז ניסיתי עשרות מתכונים. הכל מעולה!!!!
האם ניתן להכין את הלזניה עם פסטה ספירלה במקום אטריות רחבות?
תודהה
כיף לשמוע 🙂
אני מניחה שאפשר רק אולי יהיה כדאי להוסיף ביצה נוספת כדי שהתחתית תהיה יציבה מספיק ולא תתפרק.
בהצלחה והמשך יום נפלא
המתכונים שלך ממש מעולים ומקוריים פשוט אלופה 🙂
תודה מורן! 🙂
יש לי בבית תנור חלבי קטן טוסטר אובן. אין לו מעלות של 180 וכו. יש לו כפתור שמסובבים עם מספרים שזה הטיימר. ועוד כפתור שמסובבים עם מספרים של המעלות. יש משהו כמו עד המספר 10 על 2 הכפתורים.. על מה ללחוץ? יצא לי שנהרסו מתכונים כי שמתי על הכי גבוה. תודה.
היי,
אין לי ניסיון עם סוג הטוסטר הזה לכן אני לא יודעת.
הייתי ממליצה שתתחילי לאפות על 8 ותעקבי. אם את רואה שהלזניות משחימות מהר בחלק העליון, הורידי ל-6 והמשכי לאפות. מבחינת הזמן לא אמורים להיות שינויים למרות שזה תלוי בטוסטר.
בהצלחה 🙂
היי
יעבוד גם בלי ביצה, נכון?
היי אורנה,
אפשר לוותר על הביצה. היא רק מדביקה את האטריות ליחידה אחת. מבחינת טעם אין הבדל 🙂
מתכון מעולה! אפשר פשוט לאפות הכל כלזניה בתבנית גדולה 🙂
תודה מיכל ונכון, אפשר לאפות בתבנית אחת 🙂