שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

מס’ מנות: 12 לזניות אישיות

סוג: חלבי

מצרכים:

200 גרם אטריות רחבות

1 ביצה

2 כפות שמן זית

מעט מלח, פלפל שחור

רוטב ללזניה:
400 גרם עגבניות מרוסקות  (מומלץ להשתמש בעגבניות חתוכות דק של MUTTI)
2 כפות רסק עגבניות (מומלץ להשתמש ברסק בשפורפרת של MUTTI שהוא ללא תוספת סוכר)
2 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, כפית שטוחה סוכר, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור וכפית שטוחה תבלין בזיליקום/אורגנו.

גבינה צהובה מגורדת (כ-250 גרם)

זיתים קצוצים, תוספות לפי הטעם

אופן הכנה:

-מבשלים את האטריות הרחבות במים רותחים לפי ההוראות על גבי האריזה. מניחים במסננת ושוטפים מתחת למי ברז. מעבירים לקערה ומוסיפים כף שמן זית, ביצה , מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מניחים בצד עד להכנת הרוטב.

-מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב (אין צורך לבשל).

משמנים תבנית שקעים/מאפינס ומסדרים בתחתית שכבה מתערובת האטריות, מעליה יוצקים כף מהרוטב, מפזרים גבינה צהובה וזיתים ומעל מסדרים שכבה נוספות של אטריות, כף רוטב ומפזרים גבינה צהובה.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפינס גלידה
קישואים במילוי צמחוני

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אביגיל בוקעי (19:44 27.05.2020)

חייבים להשים דווקא אטריות רחבות? אפשר ספגטי או פסטה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 27.05.2020)

אני מניחה שאפשר להכין עם ספגטי או פסטה ארוכה רחבה.

יעקוב ואביגיל בוקעי (14:44 26.05.2020)

למה בחלק מהמתכונים לא כתוב את הכמות של המאכל את הסוג את הזמן הכנה ואת הזמן אפיה תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:26 26.05.2020)

זה יעודכן עם הזמן 🙂

אביגיל בוקעי (20:51 26.05.2020)

תודה רבה! 💖

אביגיל (10:49 3.03.2020)

הי אפרת,
רק רוצה לוודא – 200 גר אטריות זה לפני הבישול? או 200 גר אטריות מבושלות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 3.03.2020)

לפני בישול.

הודיה (20:52 14.01.2020)

האם אפשר להמיר את העגבניות מרוסקות ברסק עגבניות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 15.01.2020)

אפשר לשים במקום 2-3 כפות מלאות רסק וכוס מים אבל זה ייצא יותר טעים עם עגבניות מרוסקות.

הודיה (14:01 17.01.2020)

תודה רבהה יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!

פראדי שיש (16:44 18.12.2019)

היה מושלם!!!
כמה זמן זה טוב בקירור?
תודה על הכל!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 18.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשמור במקרר כ-3 ימים, בקופסה סגורה.

דבורה (15:31 16.05.2020)

אם האטריות של לזניה או אטריות רחבות הרגילות

שמיר מאשה (08:28 25.11.2019)

האם יש אפשרות להכין את מאפינס האיטריות בלי עגבניות? אחת הנכדות שלי מבקשת מתכונים של לזניה בלי עגבניות! התוכלי לעזור לי במציאת תחליפים. מודה לך מאד. סבתא שמפנקת את הנכדים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 25.11.2019)

היי מאשה,
אולי אפשר לנסות להכין עם שמנת לבישול במקום.
כדאי לבשל קודם את השמנת במחבת במשך כ-5 דקות, עד שהיא מעט מסמיכה. כדאי להוסיף לה שן שום כתושה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

ליטל (13:27 20.06.2019)

היי אפרת האם אפשר להשתמש באחריות דקות ? האם באותה כמות ? האם להוסיף עוד ביצה ?
תודה רבה ….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 20.06.2019)

אני מניחה שאפשר. באותה כמות.
שימי ביצה גדולה XL או 2 ביצים קטנות S או M

ליטל (20:28 20.06.2019)

יש לי ביצה L …. להשים אחת או שתיים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 20.06.2019)

את יכולה לשים אחת אבל אם ממש חשוב לך שהלזניה תהיה יציבה שימי 2 ביצים.

ליטל (08:56 1.04.2019)

היי אפרת
אשמח לכמות כפולה להכפיל את כל המצרכים ב2 ?
ומה לגבי כמות משולשת ?

ושאלה נוספת האם ניתן לשמור במקרר יומיים לפני הגשה ?

בתודה מראש
ליטל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 1.04.2019)

את יכולה להכפיל ב-2 או ב-3 (אם את מכפילה ב-3, את כמויות ברוטב תכפילי רק ב-2, אולי זה יספיק).
אפשר לשמור במקרר יומיים לפני ההגשה, מכוסה כמובן.
יום מקסים 🌷

ליטל (12:17 1.04.2019)

תודה רבה אפרת

שאלה נוספת האם כמות כפולה מספיקה לתבנית חד פעמית בינוניות (A4 ) ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 1.04.2019)

כן, כמות כפולה אמורה להספיק.

ענת (18:50 9.03.2019)

רוצה לעדכן שהכנתי עם אטריות ללא גלוטן ויצא פשוט מעולה!!!! אחד הטעימים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:25 9.03.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת

חן (13:35 11.12.2018)

שלום יש אפשרות להקפיא וכמה זמן ממולץ להקפיא שלא יאבד מהטעם שלו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:11 11.12.2018)

אפשר להקפיא עד כשבועיים בקופסה אטומה היטב.

שרית (10:23 21.11.2017)

האם מתאים להוסיף גבינת קוטג’ לתערובת של העגבניות?
אם כן, איזה כמות?

תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 21.11.2017)

נראה לי שאפשר להוסיף 2-3 כפות קוטג’.

margol (14:05 16.08.2017)

רק רוצה לוודא :), מכניסים לתנור במצב אפיה, כן? ????

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 16.08.2017)

כן, קו עליון וקו תחתון.

הילה (17:59 25.12.2016)

שלום,

אם אין ברשותי פסטה רחבה, רק פסטה מסוג ספגטי.. אפשר להשתמש בה להכנת הלזניה?

מתכונים ב-10 דקות (18:44 25.12.2016)

אני מניחה שאפשר.

ירון (11:50 2.12.2016)

מטעמי בריאות, אני פחות אוהב את הרעיון של רסק העגבניות מקופסא . יש לך מתכון לרסק עגביות טבעי יותר ?

מתכונים ב-10 דקות (12:15 2.12.2016)

היי ירון,
אין לי מתכון לרסק. אתה יכול פשוט להכין רק עם עגבניות מרוסקות אבל לפי דעתי תצטרך להמתיק קצת יותר את הרוטב. ממליצה לטעום ולהמתיק לפי הצורך.
אם אתה מכין מעגבניות טריות מרוסקות אני ממליצה לבשל לפני את הרוטב במשך 5-10 דקות.

הילה (09:42 16.10.2016)

האם המתכון ילך עם פסטה פנה, אם אחתוך אותך לחצאים, לאורך או לרוחב?..

הילה (09:43 16.10.2016)

אותם*…

מתכונים ב-10 דקות (09:46 16.10.2016)

נראה לי שכן. אפשר לחתוך אותם לחצאים לרוחב.
חג שמח 🙂

ענת (08:00 26.09.2016)

שלום אפרת
כל יום מנסה מתכונים חדשים ומתפעלת מחדש
איך זה עובד עם עגבניות רגילות במקום העגבניות מקופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות (09:36 26.09.2016)

תודה ענת 🙂
אפשר לשים 4 עגבניות בינוניות מגורדות בפומפיה דקה.
יום מקסים

מיכל וקסמן (19:13 16.08.2016)

הגבינה צהובה שמים בתוך הרוטב וגם מעל או רק לפזר מעל?

מתכונים ב-10 דקות (19:46 16.08.2016)

היי מיכל,
הגבינה הצהובה נמצאת גם בתוך התערובת וגם בחלק העליון. זה הולך שכבה של אטריות, כף רוטב, גבנ”צ, שכבה של אטריות, כף רוטב, גבנ”צ למעלה.

משה קעטבי (19:58 11.08.2016)

היי אפרת. רציתי לשאול.האם כל זה מתאים להכנה בתבנית אינגליש קייק? ואם לא, באיזו תבנית? ושנית- האם אפשר להקפיא? (פשוט כיוון שהמצרכים שאני קונה מגיעים בתכולה של פי שניים מהכמות הנדרשת כאן, אז אמרתי אחד אכין לאכילה והשני להקפאה)
בתודה מראש- וכל הכבוד על התשובות המהירות והמקצועיות 🙂

משה קעטבי (20:11 11.08.2016)

עוד שאלה יקירה:
כרגע ממש הוצאתי את האינגליש קייק מהתנור לאחר 25 דקות, והשכבה העליונה של הגבינה המגורדת יצאה מקשה אחת! זה טוב? לא טוב? והאם לכסות מיד את המאפה?

מתכונים ב-10 דקות (20:14 11.08.2016)

היי משה,
יכול להיות שהתנור שלך יחסית חזק או שהתבנית היתה קרובה יותר לחלק העליון של התנור? בכל מקרה כדאי לכסות אותה בנייר כסף ולהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות, אלא אם כן זה נראה לך מוכן.

מתכונים ב-10 דקות (20:14 11.08.2016)

היי משה,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק רק חשוב לשמן את התבנית קודם. אם אתה מכין כמות כפולה חלק אותה בין שתי תבניות אינגליש.
לא אמורה להיות בעיה להקפיא רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד כדי שלא ייכנס קרח.

משה קעטבי (14:52 12.08.2016)

תודה אפרת 🙂
אכן שאלתי את אמא שלי והיא אמרה שהתנור שלנו הוא תנור טורבו! וזה מן הסתם גרם לייבוש מן היסוד..
תהיתי אם אפשר לערבב את הגבינה המורדת בין הרוטב במקום לגרד מלמעלה..

מתכונים ב-10 דקות (15:36 12.08.2016)

כן משה, אפשר אבל לפי דעתי יהיה יותר מוצלח אם תכין בדרך הרגילה ותכסה בנייר כסף בזמן האפיה ותסיר את הנייר 5-10 דקות לקראת הסוף.

מיטל (20:05 4.08.2016)

יצא מעולה ממש!! תודה על המתכון..

מתכונים ב-10 דקות (20:25 4.08.2016)

תודה מיטל, שמחה לשמוע 🙂

ענת (19:31 3.08.2016)

המתכון מעולה. מוצלח כל כך. תודה על השיתוף.

מתכונים ב-10 דקות (19:47 3.08.2016)

תודה ענת, שמחה שיצא טעים 🙂

אורלי (16:17 14.07.2016)

היי.. המתכון נראה טוב..
אשמח להבין מדוע את מערבבת את האיטריות עם שמן וביצה..

תודה רבה,
אורלי

מתכונים ב-10 דקות (16:56 14.07.2016)

היי אורלי,
הביצה נועדה להדביק את האטריות ותורמת ליציבות השכבות שלא יתפרקו. השמן מעניק פריכות קלה.

אורלי (17:47 14.07.2016)

תודה רבה..

דיאנה (10:19 9.06.2016)

שלום
אתר מעולה! ניסיתי המון מתכונים וכולם היו מושלמים!
הילדים לא אוהבים זיתים.. מה כדאי להוסיף במקום? יתאים טונה ובולגרית?

מתכונים ב-10 דקות (10:35 9.06.2016)

כן דיאנה, טונה ובולגרית הולך 🙂

ליאת (19:16 7.06.2016)

אתר נהדר תודה.

מתכונים ב-10 דקות (23:39 7.06.2016)

תודה ליאת 🙂
חג שמח!

שיר (14:35 6.06.2016)

שלום!
ראשית, האתר פשוט מצויין!
שנית, האם אפשר להקפיא אחרי התנור, להגשה ליום למחרת?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:37 6.06.2016)

תודה שיר 🙂
הלזניה נשמרת במקרר 3-4 ימים, כך שאין צורך להקפיא אותה.
חג שמח!

מסטיי אתי (16:47 6.06.2016)

תודה על מתכונים נפלאים.

מתכונים ב-10 דקות (17:24 6.06.2016)

בשמחה אתי 🙂
חג שמח!

מורן (10:58 4.06.2016)

הי יצא לי ממש טעים הפשטידת פסטה פיצה שלכם!
תודה רבה רציתי לשאול אם אפשר לשם בתבניות שונות..
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:37 4.06.2016)

היי מורן,
אפשר להכין בתבניות מאפינס או שקעים קטנות או בתבנית אחת מלבנית קטנה.
בהצלחה 🙂

shila (09:51 27.05.2016)

שלום אפרת! האם ניתן להשתמש בעלי לזניה רגילות או חייבים רק פסטה רחבה (לא הבנתי איזה פסטה) אשמח לתשובתך תודה shila

מתכונים ב-10 דקות (10:52 27.05.2016)

היי שילה,
לא ממליצה להשתמש בעלי לזניה רק מהסיבה שזמן ההכנה מתארך משמעותית. כל עלה יש לחלוט במים רותחים במשך 2-3 דקות עד שהוא מתרכך ורק שהוא רך הוא גמיש מספיק כדי שיהיה אפשר לחתוך אותו למידות הרצויות ולסדר אותו בתחתית, והבעיה היא שצריך לחלוט כל עלה בנפרד כדי שלא יידבקו זה לזה.
עדיף להשתמש באטריות רחבות (זאת ממש שקית שרשום עליה “אטריות רחבות”. ניתן למצוא בכל סופר, ליד המדפים של הפסטות) או להשתמש בפסטה מסוג “פטוצ’יני שהיא רחבה וארוכה.
בהצלחה 🙂

דני (20:08 26.05.2016)

ערב טוב
אטריות רחבות הכוונה לפטוציני?

מתכונים ב-10 דקות (20:56 26.05.2016)

היי דני,
הכוונה לאטריות ממש לא לסוג של פסטה, למרות שאפשר להכין את זה גם עם פטוצ’יני.
תרשום בגוגל “אטריות רחבות אסם” ותסתכל בתמונות.

הדסה (14:48 26.05.2016)

נפלא. טוב שאת קיימת והמתכונים ממש 10.

מתכונים ב-10 דקות (16:35 26.05.2016)

תודה הדסה 🙂

לאה (12:23 26.05.2016)

אני לא משתמשת בכלל בגבינה צהובה. מה אפשר במקום הצהובה??האם אפשרי גבינה קשה לבנה מפוררת? ואולי רעיון אחר?

מתכונים ב-10 דקות (13:07 26.05.2016)

היי לאה,
את יכולה לשים בולגרית/פטה מפוררת ולשלב עם גבינת פרמזן, קשקבל או כל גבינה אחרת שהיא לא גבינת שמנת.

sari (14:33 24.05.2016)

היי
נחשפתי לאתר לפני כמה שבועות. ומאז ניסיתי עשרות מתכונים. הכל מעולה!!!!
האם ניתן להכין את הלזניה עם פסטה ספירלה במקום אטריות רחבות?

תודהה

מתכונים ב-10 דקות (14:47 24.05.2016)

כיף לשמוע 🙂
אני מניחה שאפשר רק אולי יהיה כדאי להוסיף ביצה נוספת כדי שהתחתית תהיה יציבה מספיק ולא תתפרק.
בהצלחה והמשך יום נפלא

מורן לוי (14:06 24.05.2016)

המתכונים שלך ממש מעולים ומקוריים פשוט אלופה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:16 24.05.2016)

תודה מורן! 🙂

מישהי:) (16:30 23.05.2016)

יש לי בבית תנור חלבי קטן טוסטר אובן. אין לו מעלות של 180 וכו. יש לו כפתור שמסובבים עם מספרים שזה הטיימר. ועוד כפתור שמסובבים עם מספרים של המעלות. יש משהו כמו עד המספר 10 על 2 הכפתורים.. על מה ללחוץ? יצא לי שנהרסו מתכונים כי שמתי על הכי גבוה. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (17:53 23.05.2016)

היי,
אין לי ניסיון עם סוג הטוסטר הזה לכן אני לא יודעת.
הייתי ממליצה שתתחילי לאפות על 8 ותעקבי. אם את רואה שהלזניות משחימות מהר בחלק העליון, הורידי ל-6 והמשכי לאפות. מבחינת הזמן לא אמורים להיות שינויים למרות שזה תלוי בטוסטר.
בהצלחה 🙂

אורנה (13:38 23.05.2016)

היי
יעבוד גם בלי ביצה, נכון?

מתכונים ב-10 דקות (14:24 23.05.2016)

היי אורנה,
אפשר לוותר על הביצה. היא רק מדביקה את האטריות ליחידה אחת. מבחינת טעם אין הבדל 🙂

מיכל (12:16 23.05.2016)

מתכון מעולה! אפשר פשוט לאפות הכל כלזניה בתבנית גדולה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:20 23.05.2016)

תודה מיכל ונכון, אפשר לאפות בתבנית אחת 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.