שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

מס’ מנות: 12 לזניות אישיות

סוג: חלבי

מצרכים:

200 גרם אטריות רחבות

1 ביצה

2 כפות שמן זית

מעט מלח, פלפל שחור

רוטב ללזניה:
400 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, כפית שטוחה סוכר, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור וכפית שטוחה תבלין בזיליקום/אורגנו.

גבינה צהובה מגורדת (כ-250 גרם)

זיתים קצוצים, תוספות לפי הטעם




אופן הכנה:

-מבשלים את האטריות הרחבות במים רותחים לפי ההוראות על גבי האריזה. מניחים במסננת ושוטפים מתחת למי ברז. מעבירים לקערה ומוסיפים כף שמן זית, ביצה , מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מניחים בצד עד להכנת הרוטב.

-מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב (אין צורך לבשל).

משמנים תבנית שקעים/מאפינס ומסדרים בתחתית שכבה מתערובת האטריות, מעליה יוצקים כף מהרוטב, מפזרים גבינה צהובה וזיתים ומעל מסדרים שכבה נוספות של אטריות, כף רוטב ומפזרים גבינה צהובה.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מאפינס גלידהמאפינס גלידה
קישואים במילוי צמחוני קישואים במילוי צמחוני
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מסוקרנת (15:13 30.08.2024)

את חרדית או מסורתית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:35 30.08.2024)

מסורתית

avatar
אנה (13:22 30.08.2024)

מה זה לזניה ללא צורך בבישול

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 30.08.2024)

זאת הלזניה הזאת – לזניה חלבית
אין צורך לבשל את דפי הלזניה לפני השימוש.

avatar
מונרך (13:21 30.08.2024)

לא רשום לי באריזה כמה מים לשים וזמן לחמם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:02 30.08.2024)

זה תלוי בסוג האטריות. בגדול יש להרתיח סיר עם מים וכשזה רותח לשים בפנים את האטריות (המים צריכים לכסות את האטריות).
ואז לבשל במשך 10-12 דקות עד שזה מתרכך. כדאי לטעום.

avatar
אסתי (00:52 10.07.2022)

אפשר לשים במקום עגבניות המרוסקות – רסק עגבניות מדולל במים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:42 10.07.2022)

היי,
אפשר לשים במקום 2-3 כפות מלאות רסק וכוס מים אבל זה ייצא יותר טעים עם עגבניות מרוסקות.

avatar
ליטל (11:33 3.06.2022)

אפשר להכין את זה בתור פשטידות אטריות עם גבינות אישיות? בלי עגבניות..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:51 3.06.2022)

היי,
את מתכוונת להחליף את הלזניה באטריות?
מצרפת לך מתכון לפשטידת אטריות וגבינה שתוכלי להכין בתבניות אישיות.

avatar
רייצל (13:12 29.05.2022)

אפשר להכין מראש ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 29.05.2022)

היי,
הלזניה במיטבה סמוך להכנה, אבל אפשר להקפיא.

avatar
אביגיל בוקעי (19:44 27.05.2020)

חייבים להשים דווקא אטריות רחבות? אפשר ספגטי או פסטה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 27.05.2020)

אני מניחה שאפשר להכין עם ספגטי או פסטה ארוכה רחבה.

avatar
יעקוב ואביגיל בוקעי (14:44 26.05.2020)

למה בחלק מהמתכונים לא כתוב את הכמות של המאכל את הסוג את הזמן הכנה ואת הזמן אפיה תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:26 26.05.2020)

זה יעודכן עם הזמן 🙂

avatar
אביגיל בוקעי (20:51 26.05.2020)

תודה רבה! 💖

avatar
אביגיל (10:49 3.03.2020)

הי אפרת,
רק רוצה לוודא – 200 גר אטריות זה לפני הבישול? או 200 גר אטריות מבושלות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 3.03.2020)

לפני בישול.

avatar
הודיה (20:52 14.01.2020)

האם אפשר להמיר את העגבניות מרוסקות ברסק עגבניות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 15.01.2020)

אפשר לשים במקום 2-3 כפות מלאות רסק וכוס מים אבל זה ייצא יותר טעים עם עגבניות מרוסקות.

avatar
הודיה (14:01 17.01.2020)

תודה רבהה יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
פראדי שיש (16:44 18.12.2019)

היה מושלם!!!
כמה זמן זה טוב בקירור?
תודה על הכל!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 18.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשמור במקרר כ-3 ימים, בקופסה סגורה.

avatar
דבורה (15:31 16.05.2020)

אם האטריות של לזניה או אטריות רחבות הרגילות

avatar
שמיר מאשה (08:28 25.11.2019)

האם יש אפשרות להכין את מאפינס האיטריות בלי עגבניות? אחת הנכדות שלי מבקשת מתכונים של לזניה בלי עגבניות! התוכלי לעזור לי במציאת תחליפים. מודה לך מאד. סבתא שמפנקת את הנכדים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 25.11.2019)

היי מאשה,
אולי אפשר לנסות להכין עם שמנת לבישול במקום.
כדאי לבשל קודם את השמנת במחבת במשך כ-5 דקות, עד שהיא מעט מסמיכה. כדאי להוסיף לה שן שום כתושה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

avatar
ליטל (13:27 20.06.2019)

היי אפרת האם אפשר להשתמש באחריות דקות ? האם באותה כמות ? האם להוסיף עוד ביצה ?
תודה רבה ….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 20.06.2019)

אני מניחה שאפשר. באותה כמות.
שימי ביצה גדולה XL או 2 ביצים קטנות S או M

avatar
ליטל (20:28 20.06.2019)

יש לי ביצה L …. להשים אחת או שתיים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 20.06.2019)

את יכולה לשים אחת אבל אם ממש חשוב לך שהלזניה תהיה יציבה שימי 2 ביצים.

avatar
ליטל (08:56 1.04.2019)

היי אפרת
אשמח לכמות כפולה להכפיל את כל המצרכים ב2 ?
ומה לגבי כמות משולשת ?

ושאלה נוספת האם ניתן לשמור במקרר יומיים לפני הגשה ?

בתודה מראש
ליטל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 1.04.2019)

את יכולה להכפיל ב-2 או ב-3 (אם את מכפילה ב-3, את כמויות ברוטב תכפילי רק ב-2, אולי זה יספיק).
אפשר לשמור במקרר יומיים לפני ההגשה, מכוסה כמובן.
יום מקסים 🌷

avatar
ליטל (12:17 1.04.2019)

תודה רבה אפרת

שאלה נוספת האם כמות כפולה מספיקה לתבנית חד פעמית בינוניות (A4 ) ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 1.04.2019)

כן, כמות כפולה אמורה להספיק.

avatar
ענת (18:50 9.03.2019)

רוצה לעדכן שהכנתי עם אטריות ללא גלוטן ויצא פשוט מעולה!!!! אחד הטעימים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:25 9.03.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת

avatar
חן (13:35 11.12.2018)

שלום יש אפשרות להקפיא וכמה זמן ממולץ להקפיא שלא יאבד מהטעם שלו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:11 11.12.2018)

אפשר להקפיא עד כשבועיים בקופסה אטומה היטב.

avatar
שרית (10:23 21.11.2017)

האם מתאים להוסיף גבינת קוטג’ לתערובת של העגבניות?
אם כן, איזה כמות?

תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 21.11.2017)

נראה לי שאפשר להוסיף 2-3 כפות קוטג’.

avatar
margol (14:05 16.08.2017)

רק רוצה לוודא :), מכניסים לתנור במצב אפיה, כן? ????

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 16.08.2017)

כן, קו עליון וקו תחתון.

avatar
הילה (17:59 25.12.2016)

שלום,

אם אין ברשותי פסטה רחבה, רק פסטה מסוג ספגטי.. אפשר להשתמש בה להכנת הלזניה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:44 25.12.2016)

אני מניחה שאפשר.

avatar
ירון (11:50 2.12.2016)

מטעמי בריאות, אני פחות אוהב את הרעיון של רסק העגבניות מקופסא . יש לך מתכון לרסק עגביות טבעי יותר ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 2.12.2016)

היי ירון,
אין לי מתכון לרסק. אתה יכול פשוט להכין רק עם עגבניות מרוסקות אבל לפי דעתי תצטרך להמתיק קצת יותר את הרוטב. ממליצה לטעום ולהמתיק לפי הצורך.
אם אתה מכין מעגבניות טריות מרוסקות אני ממליצה לבשל לפני את הרוטב במשך 5-10 דקות.

avatar
הילה (09:42 16.10.2016)

האם המתכון ילך עם פסטה פנה, אם אחתוך אותך לחצאים, לאורך או לרוחב?..

avatar
הילה (09:43 16.10.2016)

אותם*…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:46 16.10.2016)

נראה לי שכן. אפשר לחתוך אותם לחצאים לרוחב.
חג שמח 🙂

avatar
ענת (08:00 26.09.2016)

שלום אפרת
כל יום מנסה מתכונים חדשים ומתפעלת מחדש
איך זה עובד עם עגבניות רגילות במקום העגבניות מקופסת שימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:36 26.09.2016)

תודה ענת 🙂
אפשר לשים 4 עגבניות בינוניות מגורדות בפומפיה דקה.
יום מקסים

avatar
מיכל וקסמן (19:13 16.08.2016)

הגבינה צהובה שמים בתוך הרוטב וגם מעל או רק לפזר מעל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 16.08.2016)

היי מיכל,
הגבינה הצהובה נמצאת גם בתוך התערובת וגם בחלק העליון. זה הולך שכבה של אטריות, כף רוטב, גבנ”צ, שכבה של אטריות, כף רוטב, גבנ”צ למעלה.

avatar
משה קעטבי (19:58 11.08.2016)

היי אפרת. רציתי לשאול.האם כל זה מתאים להכנה בתבנית אינגליש קייק? ואם לא, באיזו תבנית? ושנית- האם אפשר להקפיא? (פשוט כיוון שהמצרכים שאני קונה מגיעים בתכולה של פי שניים מהכמות הנדרשת כאן, אז אמרתי אחד אכין לאכילה והשני להקפאה)
בתודה מראש- וכל הכבוד על התשובות המהירות והמקצועיות 🙂

avatar
משה קעטבי (20:11 11.08.2016)

עוד שאלה יקירה:
כרגע ממש הוצאתי את האינגליש קייק מהתנור לאחר 25 דקות, והשכבה העליונה של הגבינה המגורדת יצאה מקשה אחת! זה טוב? לא טוב? והאם לכסות מיד את המאפה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:14 11.08.2016)

היי משה,
יכול להיות שהתנור שלך יחסית חזק או שהתבנית היתה קרובה יותר לחלק העליון של התנור? בכל מקרה כדאי לכסות אותה בנייר כסף ולהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות, אלא אם כן זה נראה לך מוכן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:14 11.08.2016)

היי משה,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק רק חשוב לשמן את התבנית קודם. אם אתה מכין כמות כפולה חלק אותה בין שתי תבניות אינגליש.
לא אמורה להיות בעיה להקפיא רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד כדי שלא ייכנס קרח.

avatar
משה קעטבי (14:52 12.08.2016)

תודה אפרת 🙂
אכן שאלתי את אמא שלי והיא אמרה שהתנור שלנו הוא תנור טורבו! וזה מן הסתם גרם לייבוש מן היסוד..
תהיתי אם אפשר לערבב את הגבינה המורדת בין הרוטב במקום לגרד מלמעלה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 12.08.2016)

כן משה, אפשר אבל לפי דעתי יהיה יותר מוצלח אם תכין בדרך הרגילה ותכסה בנייר כסף בזמן האפיה ותסיר את הנייר 5-10 דקות לקראת הסוף.

avatar
מיטל (20:05 4.08.2016)

יצא מעולה ממש!! תודה על המתכון..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 4.08.2016)

תודה מיטל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
ענת (19:31 3.08.2016)

המתכון מעולה. מוצלח כל כך. תודה על השיתוף.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:47 3.08.2016)

תודה ענת, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אורלי (16:17 14.07.2016)

היי.. המתכון נראה טוב..
אשמח להבין מדוע את מערבבת את האיטריות עם שמן וביצה..

תודה רבה,
אורלי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:56 14.07.2016)

היי אורלי,
הביצה נועדה להדביק את האטריות ותורמת ליציבות השכבות שלא יתפרקו. השמן מעניק פריכות קלה.

avatar
אורלי (17:47 14.07.2016)

תודה רבה..

avatar
דיאנה (10:19 9.06.2016)

שלום
אתר מעולה! ניסיתי המון מתכונים וכולם היו מושלמים!
הילדים לא אוהבים זיתים.. מה כדאי להוסיף במקום? יתאים טונה ובולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:35 9.06.2016)

כן דיאנה, טונה ובולגרית הולך 🙂

avatar
ליאת (19:16 7.06.2016)

אתר נהדר תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:39 7.06.2016)

תודה ליאת 🙂
חג שמח!

avatar
שיר (14:35 6.06.2016)

שלום!
ראשית, האתר פשוט מצויין!
שנית, האם אפשר להקפיא אחרי התנור, להגשה ליום למחרת?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 6.06.2016)

תודה שיר 🙂
הלזניה נשמרת במקרר 3-4 ימים, כך שאין צורך להקפיא אותה.
חג שמח!

avatar
מסטיי אתי (16:47 6.06.2016)

תודה על מתכונים נפלאים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:24 6.06.2016)

בשמחה אתי 🙂
חג שמח!

avatar
מורן (10:58 4.06.2016)

הי יצא לי ממש טעים הפשטידת פסטה פיצה שלכם!
תודה רבה רציתי לשאול אם אפשר לשם בתבניות שונות..
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:37 4.06.2016)

היי מורן,
אפשר להכין בתבניות מאפינס או שקעים קטנות או בתבנית אחת מלבנית קטנה.
בהצלחה 🙂

avatar
shila (09:51 27.05.2016)

שלום אפרת! האם ניתן להשתמש בעלי לזניה רגילות או חייבים רק פסטה רחבה (לא הבנתי איזה פסטה) אשמח לתשובתך תודה shila

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:52 27.05.2016)

היי שילה,
לא ממליצה להשתמש בעלי לזניה רק מהסיבה שזמן ההכנה מתארך משמעותית. כל עלה יש לחלוט במים רותחים במשך 2-3 דקות עד שהוא מתרכך ורק שהוא רך הוא גמיש מספיק כדי שיהיה אפשר לחתוך אותו למידות הרצויות ולסדר אותו בתחתית, והבעיה היא שצריך לחלוט כל עלה בנפרד כדי שלא יידבקו זה לזה.
עדיף להשתמש באטריות רחבות (זאת ממש שקית שרשום עליה “אטריות רחבות”. ניתן למצוא בכל סופר, ליד המדפים של הפסטות) או להשתמש בפסטה מסוג “פטוצ’יני שהיא רחבה וארוכה.
בהצלחה 🙂

avatar
דני (20:08 26.05.2016)

ערב טוב
אטריות רחבות הכוונה לפטוציני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:56 26.05.2016)

היי דני,
הכוונה לאטריות ממש לא לסוג של פסטה, למרות שאפשר להכין את זה גם עם פטוצ’יני.
תרשום בגוגל “אטריות רחבות אסם” ותסתכל בתמונות.

avatar
הדסה (14:48 26.05.2016)

נפלא. טוב שאת קיימת והמתכונים ממש 10.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:35 26.05.2016)

תודה הדסה 🙂

avatar
לאה (12:23 26.05.2016)

אני לא משתמשת בכלל בגבינה צהובה. מה אפשר במקום הצהובה??האם אפשרי גבינה קשה לבנה מפוררת? ואולי רעיון אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:07 26.05.2016)

היי לאה,
את יכולה לשים בולגרית/פטה מפוררת ולשלב עם גבינת פרמזן, קשקבל או כל גבינה אחרת שהיא לא גבינת שמנת.

avatar
sari (14:33 24.05.2016)

היי
נחשפתי לאתר לפני כמה שבועות. ומאז ניסיתי עשרות מתכונים. הכל מעולה!!!!
האם ניתן להכין את הלזניה עם פסטה ספירלה במקום אטריות רחבות?

תודהה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:47 24.05.2016)

כיף לשמוע 🙂
אני מניחה שאפשר רק אולי יהיה כדאי להוסיף ביצה נוספת כדי שהתחתית תהיה יציבה מספיק ולא תתפרק.
בהצלחה והמשך יום נפלא

avatar
מורן לוי (14:06 24.05.2016)

המתכונים שלך ממש מעולים ומקוריים פשוט אלופה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 24.05.2016)

תודה מורן! 🙂

avatar
מישהי:) (16:30 23.05.2016)

יש לי בבית תנור חלבי קטן טוסטר אובן. אין לו מעלות של 180 וכו. יש לו כפתור שמסובבים עם מספרים שזה הטיימר. ועוד כפתור שמסובבים עם מספרים של המעלות. יש משהו כמו עד המספר 10 על 2 הכפתורים.. על מה ללחוץ? יצא לי שנהרסו מתכונים כי שמתי על הכי גבוה. תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:53 23.05.2016)

היי,
אין לי ניסיון עם סוג הטוסטר הזה לכן אני לא יודעת.
הייתי ממליצה שתתחילי לאפות על 8 ותעקבי. אם את רואה שהלזניות משחימות מהר בחלק העליון, הורידי ל-6 והמשכי לאפות. מבחינת הזמן לא אמורים להיות שינויים למרות שזה תלוי בטוסטר.
בהצלחה 🙂

avatar
אורנה (13:38 23.05.2016)

היי
יעבוד גם בלי ביצה, נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 23.05.2016)

היי אורנה,
אפשר לוותר על הביצה. היא רק מדביקה את האטריות ליחידה אחת. מבחינת טעם אין הבדל 🙂

avatar
מיכל (12:16 23.05.2016)

מתכון מעולה! אפשר פשוט לאפות הכל כלזניה בתבנית גדולה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 23.05.2016)

תודה מיכל ונכון, אפשר לאפות בתבנית אחת 🙂

לקריאת כל התגובות