זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 25 לביבות
סוג: פרווה
500 גרם פרחי כרובית קטנים
כוס (160 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)
2 ביצים גדולות
1 כף שמן זית/קנולה
שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
שליש כוס פירורי לחם
כפית מלח (לא מלאה), קמצוץ פלפל שחור, רבע כפית כמון (לא חובה)
-ממלאים סיר עם מים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים הם רותחים). מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך 10 דקות. מסננים ומעבירים למעבד מזון. טוחנים עד לתערובת קצוצה דק ואחידה.
-מעבירים את תערובת הכרובית לקערה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים היטב את הנייר. יוצרים קציצות ומסדרים על נייר האפיה. מרססים/מברישים את הקציצות בשמן.
-אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות.
הופכים את הקציצות צד ומשאירים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.
*מומלץ להניח לקציצות להתקרר לפני שאוכלים.
- קציצות פרסה צמחוניות |
- לביבות כרישה |
- לביבות ברוקולי וחומוס |
- לביבות בטטה וקולורבי |
- קציצות ברוקולי ושיבולת שועל |
- לביבות קולורבי וירק
מה אפשר במקום הביצים? תודה
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר למעוך תפוח אדמה גדול מבושל במים למחית ולערבב עם הכל. כדאי להוסיף עוד קצת מלח.
היי אפרת, האם פירורי לחם מוזהבים מתאים?
היי,
כן.
אפשר לטגן ?….
(לא מקפידים אצלנו על דיאטה…..)
היי,
לא בטוחה אם התערובת מספיק יציבה בשביל טיגון אבל אפשר לנסות ומקסימום אם יתפרק אפשר לאפות בתנור(:
לטגן מעולה! ניסיתי ולא מתפרק. מאוד מאוד טעים!!!
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף(:
האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה?
סליחה…
עכשיו ראיתי בתגובות הנוספות ששאלו וענית שאפשר
תודה
❤
אפשר להשלים במקום כרובית תפוח אדמה?
היי יהודית,
כן, אפשר(:
מתכון פצצה, היה טעים בטירוף!!! עשיתי מלא מתכונים מהאתר ולא נהנתי ככה….
איזה כיף לשמוע! תודה מרים❤
היי אפרת 🙂 יהיה בעינייך טעים עם נענע במקום פטרוזיליה?
זה יכול להיות טעים ומעניין, אבל לא כולם אוהבים את הטעם של הנענע במזון (בייחוד לא ילדים). אז יש לקחת זאת בחשבון כמובן😊
היי אפרת איה מתכון מעולה….
פשוט אין דברים כאלו גם בריא וגם טעים😉
יבורכו ידיך😘
תודה יקירה, שמחה שאהבת❤
היי, תודה על המתכונים המעולים שלך..מה הסיבה שהתפוררו לי הקציצות? עשיתי בדיוק לפי המתכון..
היי מירב,
השתמשת ב2 ביצים גדולות? כי הביצים הן אלה ש”מדביקות” את החומרים.
שלום רב,
האם אפשר להשתמש בפתיתי כרובית או ברוקולי מוקפאים? תירס מוקפא? להפשיר אותם? המשקל לפני או אחרי הפשרה? לבשל קודם?
תודה מראש.
אגב, הכנתי את פשטידת התירס (רק עם גבינה צהובה), בתבנית אינגליש קייק והיא נחטפה מיד. ממליצה בחום וגם מציעה להכפיל את הכמות
אין צורך להפשיר 🙂
תודה רבה לך רימה!! שמחה לקרוא שאת נהנת❤️
הי, אין לי מעבד מזון. אפשר להשתמש בבלנדר במקום?
אפשר אם אין ברירה,
רק שימי לב שלא יצא לך עיסתי מדי
בהצלחה♥
יצא סוף הדרך הכנתי והיה ממש טעים
וכמובן בלי יסורי מצפון אז אכלתי הרבה😂
מעולה 🙂
תודה תהילה
מתי צריך להפוך את הלביבות כשהם בתנור באמצע ה30 דק’?
או אחרי 30 דק’?
אחרי 30 דקות אפיה.
היי,
מאיזה שלב מתחילים למדוד את עשר הדקות?
מרגע שהמים רתחו.
היי יקירה. לא הבנתי את עניין הפטרוזיליה. משתמשים רק בעלים? חותכים/קוצצים אותם?
כמו כן אם משתמשת בכרובית קפואה האם להפשיר אותה לפני (כמה זמן)/ לעשות איתה משהו אחר?
תודה מראש!
משתמשים רק בעלים – שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
כדאי להפשיר את הכרובית 15-20 דקות לפני. אין צורך לבשל אותה במים.
שלום אפרת,
איזו אלטרנטיבה יש לפירורי הלחם? שיבולת שועל דקה תתאים?
תודה!
אני חושבת שכן.
אפשר להשתמש בקמח רגיל אם אין לי פירורי לחם?
אני מניחה שאפשר, תתחילי ברבע כוס קמח ואם יהיה צורך תוסיפי עוד קצת.
אפשר כרובית קפואה?
כן אפשר.
אפשר לטגן ?
לא בטוחה אם התערובת מספיק יציבה בשביל טיגון אבל אפשר לנסות ומקסימום אם יתפרק אפשר לאפות בתנור.
הי אפרת
חסר לי 100 גר כרובית,
מה יתאים במקום, לצורך השלמת הכמות..?
לא נורא, תכיני עם מה שיש לך ושימי כפית שטוחה מלח, שלא ייצא מלוח מידי.
היי מה יכול להיות במקום כרובית ?
אפשר לשים 2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים בפומפיה גסה.