זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ גס
חצי כרוב גדול (700 גרם) חתוך לחתיכות בינוניות
גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות
תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות
גזר בינוני קלוף חתוך לעיגולים דקים
תיבול: 3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את הירקות.
-מתבלים באופן אחיד בשמן זית, מלח, פפריקה ופלפל שחור.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-מערבבים בזהירות את הירקות ואופים במשך 15-20 דקות נוספות, עד לריכוך.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- תבשיל ירקות אסייתי |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה |
- ירקות בחרדל ודבש |
- תבשיל כרוב וגזר |
- ירקות במחבת בתיבול מזרחי
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
היי
1. יש משהו שמומלץ לתוספת?
2. אפשר להוסיף סויה או משהו בשביל לשדרג את הטעם? ( ואת יכולה בבקשה להמליץ על רוטב)
היי הודיה,
1. כתוספת אפשר להכין כמעט כל דבר: אורז, בורגול, פתיתים וכו’. אם רוצים אפשר להוסיף גם דג או מנה בשרית כמו פרגיות או שניצל.
2. אפשר להוסיף לתיבול כף סויה אבל זה בהחלט לא הכרחי, המנה מתובלת היטב גם בלי זה.
תודה רבה, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא? כמה זמן נשמר במקרר?
היי נועה,
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר כיומיים- שלושה.
הכנתי ואחרי 40 דק’ זה התחיל להישרף.
מה לעשות כדי שזה לא ישרף?
היי נעמי, האם אפית בחום 180 מעלות?
אם את רואה שמתחיל להישרף אך הירקות עדיין קשים, את יכולה לכסות את התבנית ולהמשיך לאפות על 170 מעלות עד שהירקות מוכנים.
יצא כ”כ טעים!! הכנה פשוטה כ”כ ויצא מעדן!!! תודה רבה על מתכון נוסף מעולה!! הכנתי עשרות מתכונים וכולם עד כה מעולים!! מודה לך מאד מאד!
נראה ממש טעים לימור!!
תודה שחזרת לעדכן יקירה
שבוע נפלא❤️
שלום.מאד אוהבת את המתכונים פה.הוספתי קצת רוטב סויה.תודה רבה
מעולה 🙂
תודה מלי ויום מקסים
היי אפרת, מנסה בפעם הראשונה את המתכון, התגובות כאן מלהיבות.
רציתי לדעת
1.האם צריך לכסות את התבנית?
2. האם חצי שעה מספיקה לאפיה? הירקות צריכים להיות קצת קשים?
3. האם צריך להשחים את הירקות?
היי ענת,
1. אין צורך לכסות.
2. חצי שעה לא מספיקה. יש לערבב ולאפות אח”כ עוד 15-20 דקות. הירקות צריכים להיות רכים.
3. איך שאת אוהבת.
פשוט מעולה! יש טעם כאילו יש בזה רוטב עגבניות עדין. מעדן בריא וקל
שמחה שאהבת 🙂
תודה איריס
מתכון מעולה!
כבר הכנתי אבל אפשר כרוב אדום?
עוד תודה!
אפשר למרות שכרוב לבן יותר מוצלח באפיה. לטעמי.
האמת שבהתחלה היססתי לא הייתי סגורה על המתכון…
אבל הריח בבית עשה את העבודה!!!!
ויצא טעייייייייייייים !!!!
כמו כל המתכונים המושלמים באתר הזה !!!
תודה על הכל !
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא כל כך טעים שבוע שעבר שאני עושה שוב.
אבל פתאום לא ברור לי כמות הכרוב. חצי כרוב שוקל 700 גרם או הכרוב כולו?
תודה רבה ושבת שלום!
היי דבי,
חצי כרוב גדול שוקל 700 גרם.
שבת שלום 🙂
יצא ממש טעים!!! תוספת קלה ובהחלט שינוי מרענן.הכנתי לארוחת ערב לצד שניצלים, נחטף וחוסל:-)
אפרת יקרה, תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים שלך!!!
תודה רחל 🌷
יום מקסים!
יצא נפחא, הכפלתי כמויות.
הבת שלי בת השנה אכלה בתיאבון רב!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
איזה טעים!
מתכון 10! שילוב מעניין.
תודה רבה ושבת שלום!
תודה דבי!
שבת שלום 🌺
הכרוב יצא משגע
הכי חשוב גם טעים וגם בראי וגם מהיר הכנה.
אני כל יום נכנסת לאתר שלך.
שמחה לשמוע 🙂
תודה 🌷
הי אפרת, תודה על עוד מתכון מענין.. בדיוק מתכון אחר שלך של תפוחי אדמה נמצא כרגע בתנור
כמה שאלות לגבי המתכון הזה:
1. באיזה גודל תבנית להשתמש?
2. אני ממש גרועה בלתבל דברים כשהם בתבנית. האם יש אפשרות לערבב את כל הירקות בקערה גדולה ולתבל אותם שם ואז להעביר לתנור?
3.לגבי תפוח האדמה, באיזה גודל בערך החתיכות צריכות להיות?
4. לגבי הכרוב – איך לחתוך אותו? לאיזו צורה ולאיזה גודל?
5. רק כדי להית בטוחה צריך בערך 700 גרם של כרוב, נכון?
6. לגבי הבצל למה הכוונה קצוץ גס? איזה גודל בערך?
תוד רבה רבה לך
1. תבנית ענקית בגודל של התנור
2.כן בטח
3. קוביות בגודל 1.5 – 2 ס”מ.
4. לחצות את הכרוב לשניים וכל חצי לחתוך ל-9 חלקים.
5. נכון
6. לחצות את הבצל ולחתוך כל חצי ל-4.
הי אפרת
המתכון נראה לי טעים .
אך אני לא אוכלת אוכל חריף אפילו לא טיפה.
מה אפשר במקום הפפריקה החריפה ? או שלוותר עליה?
תודה רבה מראש.
אפשר לוותר על הפפריקה החריפה.