זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות בישול + 60 דקות אפיה
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
כרובית בגודל בינוני-קטן
כפית מלח (לבישול הכרובית)
2 כפות חומץ 5% (לבישול הכרובית)
רוטב לכרובית: 3 כפות שמן, כף רוטב צ’ילי מתוק, שן שום כתושה, כף רוטב סויה, כפית סילאן, שליש כפית מלח
-מניחים בסיר את הכרובית השלמה (כשהיא הפוכה) ומכסים במים. מוסיפים 2 כפות חומץ וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-25 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בכרובית.
-מסננים את הכרובית ממים ומנגבים היטב את הכרובית עם נייר סופג.
-מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון ותחתון) ומניחים את הכרובית על נייר אפיה.
-מערבבים בקערית: שמן, צ’ילי מתוק, רוטב סויה, שום כתוש, סילאן ומלח. מתבלים את הכרובית היטב מכל הצדדים.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 50-60 דקות, עד שהכרובית רכה וזהובה.
לצפייה בסרטון ההכנה באינסטגרם לחצו כאן – https://www.instagram.com/p/CljQflYoxpG/
האם אפשר להשתמש בפרחי כרובית קפואה של סנפרוסט?
אפשר אבל בגלל שהיא כבר מבושלת זמן האפיה יתקצר
מתכון קל מאוד להכנה, ובאמת לא לוקח הרבה זמן.
במשפחה אצלי לא אהבו את הטעמים.
שמחה לשמוע:)
תודה על השיתוף
האם אפשר בלי צ’לי ובלי רוטב סויה?
רק שמן, שום, סילאן ומלח?
כן אפשר.
היי, מה אפשר להוסיף במקום רוטב סויה? כי אין לי. תודה
אפשר להוסיף כפית מים ולהגדיל את כמות הסילאן לכף.
מה אפשר להכין ליד? משהו משביע ומהיר לא בשרי או חלבי
אפשר להכין אורז- הכי קל ופשוט. אפשר גם להכין ירקות מוקפצים או תפוחי אדמה בתנור.
יצא מדהים!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת יקרה,
שאלה.
יודעת שכרובית מתבשלת ממש מהר תוך מספר דקות,כאן במתכון 25 דקות על האש ועוד 50-60 דקות בתנור,זה לא המון?
זה לא יהיה מושי כזה.
היי,
היות ומדובר כאן בכרובית שלמה יש צורך בזמני בישול ואפייה ארוכים יותר.
בנוסף, האפייה הארוכה יחסית בתנור נועדה להשחים את הכרובית מבחוץ.
הכנתי, יצא מוצלח, תודה🙂
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת
תודה על השיתוף נראה נהדר!
מה ניתן לשים במקום רוטב צילי? צילי גרוס?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להמיר את הרוטב צ’ילי בחצי כף רוטב טריאקי או להוסיף עוד כף רוטב סויה.