זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ גס
400 גרם כרובית חתוכה לפרחים קטנים
סלסלת פטריות טריות (שמפיניון או פורטבלו)
2 שיני שום קצוצות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
תיבול: כף מלאה סילאן, כף מלאה רוטב צ’ילי מתוק, כשליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה או ווק ב-2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות, פרחי הכרובית והשום. ממליחים מעט ומטגנים על אש בינונית במשך כ-10 דקות, עד שהכרובית נעשית רכה אבל לא מידי (ניתן לכסות את המחבת כדי לזרז את הבישול, מידי פעם יש לערבב).
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מתבלים בסילאן, צ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוסיפים בצל ירוק ומבשלים עוד כ-2 דקות. מסירים מהאש.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
היי אפרת,
אפשר להוסיף אדממה למתכון?
תודה על כל המתכונים הנפלאים!
היי אירנה,
מדובר באדממה אחרי קילוף כן? בפולי הסויה עצמם? אם כן אפשר:)
כן. תודה רבה על המענה
יתאים להוסיף להקפצה גם שקית שעועית ירוקה?
אני רוצה להגדיל את כמות הירקות במנה…
בתודה על המתכונים המצויינים.
היי,
כן אפשר😊
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
הי אפרת
אהבתי את השילוב של הירקותבמתכון אבל אני פחות אוהבת את התיבול המתוק יש לך תיבול אחר בישבילי למתכון הזה?
היי,
אם את מעדיפה תיבול לא מתוק את יכולה לתבל במלח ופלפל, כף-שתיים רוטב סויה וחצי כף-כף סילאן.
אפשר להכין מהיום למחר?
אפשר בהחלט😊 אומנם הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל גם יום אחרי זה מעולה.
תודה רבה!!
הי אפרת,
האם אפשר להוסיף קוביות סלמון?
ואם כן, באיזה אופן?
תודה !
היי מילכה,
את הקוביות הסלמון רצוי לטגן בנפרד.
להוסיף בסוף לתערובת הכרובית והפטריות, לתבל ולבשל 2 דקות יחד.
אוקיי. תודה רבה!
אפשר להגיש קר? כמו סלט?
לא קר מהמקרר אבל בטמפ’ החדר זה בסדר.
היי אפרת, האם כמות הצ\’ילי המתוק מאוד מורגשת וחריפה? אני רגישה לחריף, אבל אין לי בעיה עם טיפונת פיקנטיות של צ\’ילי מתוק. אז כדאי לי להפחית ממנו אולי?
אפשר להפחית לכפית שטוחה.
הי אפרת
אפשר בלי בצל ירוק ?
כן.
שלום אפרת,
יש לי בבית צי’לי חריף, אפשר לשים במקום המתוק?
אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא חריף 🙂
שלום לא כ”כ אוהבת צילי מתוק – במה אפשר להשתמש במקומו?
תוותרי על הצ’ילי המתוק ושימי כחצי כפית פפריקה מתוקה.
האם אפשר עם פרחי כרובית קפואים של סנפרוסט?
אפשר. הכרובית פשוט תצא פחות קראנצ’ית.
המתכונים מקסימים, קלים ופשוטים להכנה ומאד טעימים תודה רבה
תודה ❤️
וואו יצא ממש טעים! תודה!
שמחה לשמוע!
תודה ויום מקסים 🌺
אפרת בקר טוב
תודה על עוד מתכון נפלא.
האם אפשר להקפיא?
כן, לא רואה בעיה.
שלום אפרת,
אצלי מעדיפים תיבול לא מתוק. תוכלי להציע לי משהו במקום ?
תודה , רותי
היי רותי,
אני מניחה שאפשר להסתפק בתיבול פשוט: כחצי כפית פפריקה, כשליש כפית מלח, מעט פלפל שחור.