זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 10 כדורים
סוג: חלבי
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת (כוס דחוסה)
30 ג’ גבינה בולגרית רכה מפוררת (כרבע כוס)
3 כפות קמח רגיל
ביצה M
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*פירורי לחם מוזהבים לציפוי
-מערבבים בקערה: גבינה צהובה, גבינה בולגרית, קמח, ביצה, מלח ופלפל שחור עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. מכניסים למקפיא ל-8 דקות.
-מגלגלים לכדורים בקוטר 2.5-3 ס”מ (מומלץ לשמן את הידיים לפני) ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים.
-מחממים סיר קטן עם שמן (בגובה 3 ס”מ). כשהשמן חם מוסיפים את הכדורים ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. מטגנים במשך 1-2 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום (שימו לב שזה לא ישחים יותר מידי). מעבירים לנייר מגבת.
לצפייה בסרטון ההכנה באינסטגרם – לחצו כאן.
*אם אתם רוצים שהגבינה תימס כשנוגסים בכדור מומלץ לאכול מיד לאחר ההכנה.
*מומלץ להגיש עם רוטב עגבניות (סלסה).
*אפשר להכפיל כמויות.
הייוש תודה על מתכונים ממכרים!
אפשר להמיר את הבולגרית בקוטג’?
לא מומלץ. צריך גבינה במרקם קשה
אם אפשר להשתמש בגבינות נוספות??(חוץ מהגבינות האלו)
כן אבל בגבינות במרקם קשה כמו בולגרית וצהובה.
סורי בטעות כתבתי כלים עם ק ולא עם כ סליחה!!!!
יואוו… מתכון טיל!!!
באמת ממכר, הכנתי את זה כבר 4 פעמים- ואני גם לא הפסיק להכין את זה!!
נ.ב.
ממליצה לעשות עיגולים קטנים!
💙
יואוו יוצא טילל פצצה קצת קלים יש לי אבל שווה את זה !!!!
שמחה שאהבת:)
וואווו שלמות🫶🏻
להכפיל כמויות כמובן
ואו נראה מעולה!
מתכון מעולה! יצא ממש טעים ומהר!
תודה אניה:)
אפשר לשמור בהקפאה
אני חושבת שכן:)
הי אפרת יקרה,
אפשר במקום קמח להשתמש בקורנפלור או קמח שקדים מטעמי צליאק? אם כן באיזו כמות?
הבת שלי לא אוהבת את הקמח של תמי.
תודה
היי גלית,
אני חושבת שעדיף קמח שקדים או קמח תפו”א (3 כפות).
אפשר במקום בולגרית לשים פרוסות מוצרלה\מוצרלה בייבי?
כן:)
אפשר להשתמש בגבינת חמד כתחליף לגבינה בולגרית?
כן(:
היי אפשר במקום קמח ,קווקר ?ובמקום גבינה צהובה גבינת מוצרלה?
היי
לא מומלץ לשים קוואקר ואפשר לשים מוצרלה.
יצא לי קצת מלוח
אמור לצאת מעט מלוח, עניין של טעם. תפחיתי מלח בפעם הבאה(:
היי תודה על אתר נפלא 💝
שעתיים לפני ארוחה זה בסדר ישאר קריספי. יהיה טעים
או שצריך ממש לפני הגשה
היי
גם שעתיים לפני זה בסדר(:
וואו תודה על התשובה המהירה
מנסה לעשות הנינג’ה ללא שמן
אעדכן
חג שמח ותודה 🥂
בהצלחה וחג שמח❤️
יצא טעים ברמות!!
תודה!
שמחה מאד לשמוע🩷
וואי אפרת תקשיבי זה מתכון מושלםםם!! הכנתי כבר כמה פעמים והא פשוט טעיםםםם
תודה ענקית אין עלייך❤️😘
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום לך אפרת, בעלת בלוג מדהים.
יש לי ביצים בגודל L, אפשר או להוסיף 3/4?
מה הטמפרטורה של השמן אמורה להיות כשמכניסים את הכדורים?
תודה הרבה מראש על המענה.
היי
אפשר להשתמש בביצה L אך עדיף להשתמש ברוב הכמות ולא בכולה. הטמפ’ בערך 180 מעלות.
שלום אפרת
המתכון נראה מעולה
אני מעוניינת לנסות אותו לסעודה שלישית.. האם אפשר לשמור ולחמם (על הפלטה) בצורה שיישאר קריספי וטוב? אשמח לעצתך
היי,
אפשר לשמור במקרר ולחמם על הפלטה, אך המרקם ישתנה מעט. אין דרך למנוע זאת אם מחממים על הפלטה(:
הכנתי ויצא נדיר!!
תודה אפרת על אתר מדהים מדהים
שרק עושה חשק להכין ואפילו סתם לראות עוד ועוד מתכונים
משהו קטן שרציתי להדגיש- תטגנו את הכדורים על אש יחסית נמוכה!!
כי אחרת הבחוץ נהיה מוכן מהר מאוד אבל הגבינה לא מספיק נמסה בפנים
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
הכנתי באייר פרייר (8 דק על max crisp) ויצא נהדר! (כמו כל מתכון שלך שאי פעם הכנתי כי את מדהימה!!)
אפשר לשלב תפוח אדמה בכדורים? אולי מקום קמח?
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
לא ניסיתי, אבל יתכן ואפשר להוסיף 2 תפו”א גדולים מבושלים ומעוכים לפירה ולוותר על הקמח.
אם התערובת תצא יבשה/מתפרקת נסי להוסיף עוד חלמון או ביצה שלמה.
חנוכה שמח אפרת יקרה 🙂 המתכון נראה ממש טוב, רוצה להכין בע”ה בימים הקרובים. שאלה לי, אני ממש לא אוהבת להתעסק עם טיגון עמוק, האם אפשר להכין בצורה של לביבה קטנה ולאפות בתנור, עם נייר אפיה משומן כמובן וגם קצת ספריי שמן מעל הלביבות? או לפחות לטגן במחבת עם קצת שמן ולא עמוק? אם כן, אשמח לדעת איך בדיוק עושים את זה! בנוסף, אם אני רוצה להכפיל כמויות ויש לי רק ביצים L, אז ביצה L אחת מספיק? תודה רבה אפרת וערב מקסים 🙂
היי אודליה,
אפשר לאפות בתנור על 200 מעלות כ-15 דקות או עד להזהבה יפה. זה יצא שונה מעט.
אם את מכפילה כמויות עדיף לשים 2 ביצים L או להשתמש בביצה L+ 3/4 מכמות ביצה L נוספת (לטרוף בקערית ולהשתמש רק בחלק מהכמות).
בהצלחה😊
איך יכול להיות שמאה גרם גבינה צהובה זה כוס מלאה וכן עם הגבינה בולגרית שזה שליש כוס?
היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה…
כוס גבנ”צ=100 גרם. כ-1/4 כוס בולגרית=30 גרם.
היה נראה לי מוזר שמאה גרם שזה בערך 4 פרוסות גבינה צהובה שווה לכוס מלאה
כוס גבינה צהובה מגורדת= כ-100 גרם או קצת יותר.
אפשר לשמור בהקפאה?
פחות מומלץ אבל אפשר.
להקפיא רק את העיסה ליפני שמוסיפים פרורי לחם ומטגנים או אחרי הטיגון?
אחרי הטיגון.
לטגן בשמן עמוק?
גובה השמן צריך להיות 3 ס”מ. זה טיגון חצי עמוק.
תודה אני באמצע להכין ניראה מושלםםם
תודה יצא מושלם ברמות מטורפות
שמחה מאד לשמוע⚘️
נראה מעולה!
יש מתכון לסלסה עגבניות?
שמחה שאהבת(:
הנה מתכון לרוטב סלסה חריף.
אפשר להחליף את הפירורי לחם בקמח מצה?
פחות מתאים. הטעם והמרקם של הציפוי ישתנו בהתאם.
הי
יש אפשרות להכין כמה שעות מראש ולחמם בתנור סמוך לארוחה?
היי,
אפשר(:
האם אפשר לוותר על הגבינה הבולגרית?
אפשר להמיר את הבולגרית בגבינה קשה אחרת (פרמז’ן, פטה וכדומה).
הי אפרת
אפשר להכין לדעתך במחבת מעט עמוקה? תודה
היי,
אפשר(:
היי
עם מה אפשר להחליף את הבולגרית?
היי,
אפשר לשים גבינה קשה אחרת כמו פטה או מוצרלה.
אפשר גם עוד גבנצ במקום בולגרית?
פחות כדאי, עדיף להשתמש בגבינה קשה אחרת.
היי נראה מדהים אפשר להכין במכשיר מולטיקייק?
היי,
שמחה שאהבת😊
אפשר להכין גם במולטיקייק(:
אפרת זה נראה מצוין.
בע”ה עוד מתכון לחנוכה.
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון🌺