שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 54 דקות

סוג: חלבי

תבנית מלבנית 20X30

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום קצוצה

חצי סלסלת פטריות טריות חצויות

בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות (בגודל עד ס”מ וחצי)

תפו”א גדול חתוך לקוביות קטנטנות (בגודל כ1 ס”מ)

200 גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים

200 גרם כרובית מפורקת לפרחים קטנים

מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ”ל)

כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (כ-100 גרם)

כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור




אופן הכנה:

-ממלאים סיר בינוני במים  עד 2/3 גובה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).

-מוסיפים את קוביות הבטטה ותפו”א ומבשלים כ-10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי והכרובית ומבשלים 5 דקות נוספות (זאת אומרת שזמן הבישול של הבטטה ותפו”א -15 דקות וזמן בישול הכרובית והברוקולי-5 דקות). מסננים את הירקות ומעבירים לתבנית.

-במקביל, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופטריות ומבשלים כ-2 דקות. שופכים שמנת ומתבלים בכפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-2 נוספות עד שהשמנת מעט מסמיכה.

-יוצקים את רוטב שמנת הפטריות מעל תערובת הירקות ומערבבים קלות. מפזרים מעל גבינה צהובה באופן שווה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן להכין את תבנית הירקות והשמנת מראש, לפזר גבינה צהובה ולשמור במקרר. כחצי שעה- שעה לפני ההגשה לאפות בתנור שחומם מראש.

ירקות מוקרמים בתנור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת טריקולדעוגת טריקולד
סלט עגבניות שרי, אגוזים ובולגרית סלט עגבניות שרי, אגוזים ובולגרית
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
שרה (00:30 10.06.2024)

כל שנה מחדש לקראת שבועות חוזרת למתכון המדהים הזה
שמשלב חלביות חגיגית עם ירקות משובחים תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 10.06.2024)

חג שמח יקרה❤️

avatar
יוליה (16:42 31.08.2023)

כרגיל, טעים מאוד:).
תודה אפרת! חיה על האתר שלך כבר שנים!

avatar
יוליה (16:43 31.08.2023)

אגב, אני הוספתי גם דלעת מוכנה בשלב של הפטריות וזה היה מושלם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 31.08.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
בתיה (17:15 18.07.2022)

יש מצב להכין הכל בתנור בלי בישול מקדים?
עם כרובית וברוקולי קפואים,וקישוא במקום בטטה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:02 18.07.2022)

היי,
ללא בישול מקדים זמן האפייה יתארך, אבל אפשר. חשוב לחתוך את תפוחי האדמה לחתיכות ממש קטנות כדי שיוכלו להיאפות.

avatar
מיכל (10:42 17.06.2022)

אם אני שמה קישוא וחציל איך אני מכינה אותם?, לבשל אותם עם הכרובית והברוקולי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:24 17.06.2022)

היי,
את החצילים אין לבשל במים כמו שאר הירקות. אני ממליצה לחתוך לקוביות ולהמליח כחצי שעה כדי להפטר מהמרירות. לאחר מכן לשטוף ולנגב היטב ולטגן קצת לפני 1-2 דקות מכל צד.
את הקישואים אפשר לחתוך לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם פרחי הברוקולי והכרובית ולבשל כ-5 דקות.

avatar
מיכל (13:45 17.06.2022)

יצא אליפות!!!
נחטף ברגע… שמתי באמת קישואים כמו שאמרת ויצא טעים ברמות!!!
אין על המתכונים שלך, מתכונים אני לוקחת רק ממך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 17.06.2022)

שמחה מאד שיצא טעים❤ תודה שחזרת לשתף(:

avatar
יהודית (19:22 31.05.2022)

האם ניתן להכין את הירקות בנפרד, הרוטב בנפרד, ובליל החג לחמם יחד על הפלטה? (משמעותי השנה כשהחג הוא במוצאי שבת)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 31.05.2022)

היי,
אפשר להכין את כל המנה, לשמור במקרר ולחמם על הפלטה.
לא ניתן להחליף את האפייה בחימום על פלטה.

avatar
נועה (17:41 20.02.2022)

היי אפרת , אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לבישול ? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:16 20.02.2022)

היי,
אפשר, פשוט שמנת מתוקה נותנת מרקם עשיר וטעים יותר(:

avatar
דיקלה (22:18 20.09.2021)

הכנתי את המתכון שלך ויצא מושלם! תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:30 21.09.2021)

איזה כיף לשמוע! שמחה שאהבת את המתכון❤

avatar
אחת שיודעת לאפות..😉 (15:32 26.05.2021)

היי אפרת, קודם כל ראיתי שיש אפשרות להחליף מברוקולי וכרובית ולכן אני רוצה לשאול אם בוא נגיד אני רוצה לעשים במתכון גזר וחציל אני עדיין צריכה לבשל אותם עם הבטטה והתפו”א?
ואם כן כמה זמן?
תודה עם תעני לי תשובה בהקדם….😛

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:44 26.05.2021)

את הגזר צריך לבשל לפני. את החציל לא, פשוט תחתכי אותו לעיגולים דקים/ קוביות קטנות יחסית.

avatar
פיג'י ווינדאו (20:32 25.05.2021)

היי אפרת👋
תגידי יש מצב לוותר על הברוקולי 🥦כי אנחנו לא אוכלים ברוקולי🥦 בגלל החרקים (כנ”ל כרובית)….
יש מצב לוותר על הברוקולי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 25.05.2021)

כן אפשר לוותר, ואת יכולה גם לשים ירקות אחרים (גזר חתוך קטן, קישוא, דלעת…).

avatar
פיג'י ווינדאו (06:45 26.05.2021)

אוקי תודה רבה😊

avatar
פיג'י ווינדאו (06:48 26.05.2021)

אגב מה לגבי הכרובית?
(גם את אנחנו לא אוכלים)
מה אפשר להשיג במקום?🤔
תודה על תשובתך המהירה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:14 26.05.2021)

כמו שכתבתי- כל ירק אחר שאוהבים. אפשר גם בצל סגול, חציל, פלפל…

avatar
פיג'י ווינדאו (08:11 26.05.2021)

מצוין מודה לך מאוד🤩

avatar
קלרה (23:04 16.05.2021)

היי אפרת
האם ניתן להשתמש בלקט ירקות של סנפרוסט שכולל ברוקולי, בטטה, כרובית ופלחי תירס? והאם ניתן להוסיף תפוח אדמה גם? צריך לבשל מראש?
תודה וחג שמח!

avatar
קלרה (23:13 16.05.2021)

והאם ניתן להשתמש בשמנת לבישול 9 אחוז במקום ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:15 17.05.2021)

אפשר, אבל ההקרמה תהיה קצת שונה… עדיין טעים מאד:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:28 17.05.2021)

היי,
אפשר להשתמש בלקט הקפוא ובתפו”א, ורצוי לבשל אותם קודם:)

avatar
שירה (16:58 20.04.2021)

היי אפרת
חייב גבינה צהובה מגורדת?האם אפשר לשים מעל גבינה צהובה רגילה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:59 20.04.2021)

היי שירה,
לא חייב, אפשר גם לחתוך/לקרוע פרוסות גבינה צהובה לחתיכות קטנות ולפזר מעל:)

avatar
ענאל (22:03 29.10.2020)

היי, הכנתי כבר כמה פעמים, מושלם!
הפעם אני צריכה להשתמש בנייר כסף בזמן האפיה, אז אם אני מכסה אץ התבנית זה יהיה בסדר? משהו בזמנים משתנה?

אשמח אם תוכלי לענות לי כמה שיותא מהר.. תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (01:05 30.10.2020)

אפשר לכסות ולהסיר את הכיסוי בסוף האפיה.

avatar
יעל (00:58 28.10.2020)

מתכון מצוין!! התחסל תוך רגע!
יאמייי ממש!

ירקות מוקרמים בתנור
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:47 28.10.2020)

נראה מעולה!
תודה יעל 🙂

avatar
ר.ר (15:49 7.10.2020)

מתכון מדהים!!
תודה על האתר המקסים!!!!!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:08 7.10.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
רחל (19:26 16.08.2020)

תודה על המתכון, האם אפשר להוסיף שעועית ירוקה או לא קשור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:21 17.08.2020)

נראה לי פחות מתאים.

avatar
ענאל (12:21 12.07.2020)

אין מילים! פשוט תודה על עוד מתכון טעים טעים טעים!!
ובנוסף גם מרשים לאירוח..

ירקות מוקרמים בתנור
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:38 12.07.2020)

נראה מעולה 😍
תודה ענאל

avatar
צפורה (08:09 27.05.2020)

האם ניתן להמיר את התפוח”א בירק דל יותר בפחמימות, או שהוא הכרחי במתכון?כמו קישוא, גזר וכ’ו.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 27.05.2020)

כן אפשר.

avatar
קרינה (13:53 23.02.2020)

היי אפרת, האם חובה להשתמשבשמנת מתוקה או שאפשר גם להשתמש השמנת לבישול?תודה רבה על המתכונים:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:24 23.02.2020)

אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול.

avatar
Zipi (14:57 13.12.2019)

הכנתי היום לאירוח 🤗 מעולה תודה רבה🤗😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 13.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
הודיה (13:03 19.07.2019)

היי,אין לי הרבה ירקות טריים אז חשבתי להשתמש בארטישוק לקט ירקות של סנפרוסט..אפשרי?
צריך לשנות משהו עם ארטישוק מוקרם?
תודה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 19.07.2019)

אפשר. כדאי לשים את זה 2 דקות במים רותחים ולסנן.

avatar
קרן (12:05 9.03.2019)

היי,אוהבת את המתכונים שלך
תודה על עוד מתכון קל וטעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 9.03.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה קרן

avatar
רחלי (17:06 6.01.2019)

אפשר להשתמש ברוטב לפסטה מוקרמת בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 6.01.2019)

כן.

avatar
אלינה (08:44 17.12.2018)

שלום אפרת,
אני רוצה להוסיף גם קישואים, כתבת למישהו מטה שזה אפשרי,אם רק תוכלי להדריך איך להכינם בשביל מתכון זה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 17.12.2018)

היי אלינה,
אפשר לחתוך קישואים לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם פרחי הברוקולי והכרובית ולבשל כ-5 דקות.

avatar
תקווה (13:00 21.08.2018)

היי אפרת,
תודה על המתכונים הנפלאים שלך!!!
יש לי כמה שאלות:
1. האם חייבים לשים כרובית והאם אפשר להחליף אותה במשהו אחר?
2. אפשר לשים פטריות משימורים?
3. אפשר לשים שמנת מתוקה או לבישול עם יותר אחוזים כמו 38% או 32%?
תודה רבה רבה
תקווה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 21.08.2018)

1. אפשר להמיר בברוקולי.
2. כן
3. כן אפשר. 15% או 10%.

avatar
מיכל (00:03 26.07.2018)

הי אפרת, לאחר האפיה ניתן לשמור במקרר? אם כן לכמה זמן זה טוב? חשבתי להכין כמות שתספיק לי לכמה ימים קדימה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 26.07.2018)

אפשר אבל הכי טעים לאכול כשזה טרי כי הגבינה מתייבשת במקרר.
זה יכול להשמר כיומיים במקרר.

avatar
אולגה (09:26 25.05.2018)

הכנתי בשבועות לאורחים וחוסל תוך כמה דקות. תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 25.05.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אולגה 🙂

avatar
Shir.C (17:34 27.02.2018)

תודה רבה על המתכון!
שמנת לבישול 10% שומן זה טוב?יש לי מיכל של 500 מ”ל, מה אני צריכה לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 27.02.2018)

היי שיר,
אפשר. שימי חצי מיכל, זה יוצא כוס אחת.

avatar
Shir.C (11:48 1.03.2018)

כוס של שתיה חמה ח”פ סטנדרטית טוב?
תודה רבה ופורים שמח 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 1.03.2018)

אם זו הכוס אז שימי קצת פחות מכוס. נגיד כוס פחות 3 כפות.
פורים שמח 🙂

avatar
שרה (15:47 16.01.2018)

הי אפרת,
אין לי גבינה צהובה/ בולגרית, אפשר להשתמש רק בשמנת או שזה לא יצא טוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 16.01.2018)

אפשר אבל נראה לי שמה שהכי טעים זה ההקרמה עם הגבינה הצהובה (בולגרית פחות קריטי).

avatar
אני (21:18 27.11.2017)

אפשר לשים במקום שמנת מתוקה ריץ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 27.11.2017)

אני לא בטוחה שזה ייצא אותו הדבר.

avatar
נחמי (12:22 16.05.2017)

היי,
אפשר לעשות עם ברקולי וכרובית קפואים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:35 16.05.2017)

כן, מספיק לחלוט אותם דקה במים רותחים ולסנן.

avatar
נופר (11:53 15.05.2017)

יצא אליפות! תודה על מתכונים מעולים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:08 15.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נופר.

avatar
אולגה (09:39 28.04.2017)

בוקר טובץ הכנתי את זה כבר כמה פעמים. זה מאוד-מאוד טעים!!! תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:13 28.04.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה אולגה ושבת שלום

avatar
יעל (19:44 10.01.2017)

היי,
הכנתי את הירקות ביום רביעי שעבר והיה מעולה!
טיפה שיניתי, במקום לבשל בסיר, את הירקות הקפואים הפשרתי לכמה דקות במיקרו’ עד שנהיה די רך, ואז חתכתי כפי שכתוב והוספתי לתבנית. לא היה לי שמנת בבית אז השתמשתי במקום- בחמאה על הירקות בסוף

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 10.01.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף.

avatar
נחמי (11:55 23.11.2016)

הי אפרת,
נראה מעולה!
האם אפשר להכין את זה ביום חמישי, ולאפות רק במוצ”ש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 23.11.2016)

היי נחמי,
האמת שאני מתלבטת כי תפוח האדמה נוטה להשחיר לאחר כמה זמן.
אני חושבת שכדי להקל על ההכנות, אפשר להכין מראש את כל הירקות למעט תפו”א, לשים בתבנית ולעטוף בנייר כסף/ניילון נצמד.
את תפו”א לבשל במים בנפרד שלם עם הקליפה עד שהוא מתרכך. לשמור אותו במקרר.
במוצ”ש לקלף את תפוח האדמה המבושל, לחתוך לקוביות ולהוסיף לתבנית יחד עם שמנת וגבנ”צ ולאפות.
בהצלחה 🙂

avatar
נעמה (22:53 22.09.2016)

האם ברוקולי וכרובית של סנפורסט צריכים גם בישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:52 23.09.2016)

היי נעמה,
אין צורך לבשל אותם, מספיק להפשיר אותם מעט.

avatar
דלית (11:03 10.08.2016)

תודה רבה

avatar
דלית (10:04 10.08.2016)

היי,
אין לי ברוקולי כרובית וקישואים.
האם אפשר להשתמש עם דלורית וחצילים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:49 10.08.2016)

היי דלית,
את יכולה לשים דלורית וחצילים. לגבי חצילים, אין לבשל אותם במים כמו את יתר הירקות. אני ממליצה לחתוך לקוביות ולהמליח כחצי שעה כדי להפטר מהמרירות. לאחר מכן לשטוף ולנגב היטב ולטגן קצת לפני 1-2 דקות מכל צד.

avatar
עדי (14:17 27.06.2016)

היי, אם אני מכניסה את זה למקרר ומחממת את זה יותר מאוחר בתנור, זה עדיין יהיה 30 דק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 27.06.2016)

היי עדי,
את מתכוונת להכין מבלי לאפות, לשמור במקרר ולאפות יותר מאוחר נכון? אם כן, זמן האפיה יהיה 30-35 דקות, רק לא לשכוח לחמם את התנור מראש.
יום נפלא 🙂

avatar
עדי (14:48 27.06.2016)

כן, התכוונתי להכניס למקרר בלי לאפות . יופי תודה רבה!

avatar
עדי (14:00 28.06.2016)

יצא טעים בטרוף!!!!עוד מתכון שלך שאני מאמצת 🙂
תודה! אם אני רוצה להכפיל בכמויות, כמה זמן זה צריך בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 28.06.2016)

שמחה לשמוע!
אם את מכפילה כמויות, הזמן לא אמור להשתנות הרבה (35-40 דקות). כמובן שכדאי להכין בתבנית יותר גדולה.
המשך יום מעולה 🙂

avatar
אורית (18:00 21.06.2016)

שלום, אני מארחת לארוחה טבעונית. האם ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס? מה ניתן להוסיף במקום גבינה?האם קיים איזשהו תחליף סביר בטעם?
תודה על המתכונים .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 21.06.2016)

היי אורית,
אפשר להשתמש בקרם קוקוס אם אוהבים את הטעם שלו. לטעם יותר נייטרלי אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול של אלפרו.
יש גבינות טבעוניות. אני אישית פחות מכירה אבל אפשר לשאול ולהתייעץ בחנות עצמה.
בהצלחה 🙂

avatar
שרה (18:15 16.06.2016)

הכנתי לחג את הירקות בתנור היה טעים ולהיט כל הכבוד לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:31 16.06.2016)

תודה שרה, שמחה מאוד לשמוע 🙂

avatar
רחל (13:41 10.06.2016)

תודה על המתכונים .את משש עוזרת לנו. אין לנו בטטה וברוקולי- האם אפשר להחליף במשהו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:48 10.06.2016)

היי רחל,
את יכולה לשים כמות גדולה יותר של כרובית, תפו”א ופטריות. אפשר להוסיף גם קישואים אם את אוהבת.
חג שמח 🙂

avatar
מירי (11:47 9.06.2016)

היי זו שוב אני, ה-מירי הראשונה 🙂 מי את מירי השניה?? נעים להכיר…
אני עכשיו הולכת להכין את הפשטידה הזו. בתקוה שהיא תהיה במקרר טובה עד מוצ”ש-ליל חג השבועות.
מה את אומרת היא תשאר טעימה???
בכל מקרה, אני מוציאה את השמנת לבישול ומתברר לי שזה 10% שומן
מה לעשות?
אין לי אפשרות להחליף או לקנות חדש היום….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 9.06.2016)

היי מירי,
את יכולה להשתמש בשמנת 10%, זה בסדר 🙂
אם יש לך אפשרות להכין היום ולסדר בתבנית ואת האפיה לעשות מחר, זה יהיה יותר טוב.
חג שמח!

avatar
מירי (07:49 9.06.2016)

נראה מעולה!
יש אפשרות להחליף את השמנת במשהו אחר? חלב רגיל או חלב שקדים?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:07 9.06.2016)

היי מירי,
עם שמנת זה יוצא יותר סמיך וטעים. אם כבר, אני מניחה שאפשר לערבב חצי מיכל שמנת מתוקה/לבישול עם שליש כוס חלב רגיל.
יום נפלא 🙂

avatar
מירי (12:59 6.06.2016)

ועוד שאלה,
ג. האם אוכל לאפות לפני החג, והלהקפיא או לשמור בקירור כמה ימים?

avatar
מירי (12:58 6.06.2016)

היי אפרת.
א. אין הבדל בין שמנת לבישול לשמנת מתוקה???
ב. אני רוצה להכין את הפשטידה הזו עבור תוספת לסעודה של ליל-שבועות. לכ-10 סועדים
איזו כמות תספיק לי?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 6.06.2016)

היי מירי,
1. ההבדל הוא באחוזי השומן. שמנת מתוקה היא 32% או 38% ושמנת לבישול בדר”כ 15% (יש גם 10%). ככל שאחוזי השומן גבוהים המרקם יותר סמיך וטעים.
2. אני חושבת שכדאי להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית גדולה יותר.
3. לא מומלץ להקפיא. אם יש לך אפשרות להכין יום לפני זה הכי טוב. את יכולה לאפות ולשמור במקרר ולפני ההגשה רק לחמם.
חג שמח 🙂

לקריאת כל התגובות