זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 54 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית 20X30
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קצוצה
חצי סלסלת פטריות טריות חצויות
בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות (בגודל עד ס”מ וחצי)
תפו”א גדול חתוך לקוביות קטנטנות (בגודל כ1 ס”מ)
200 גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
200 גרם כרובית מפורקת לפרחים קטנים
מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ”ל)
כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (כ-100 גרם)
כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-ממלאים סיר בינוני במים עד 2/3 גובה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).
-מוסיפים את קוביות הבטטה ותפו”א ומבשלים כ-10 דקות.
-לאחר מכן מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי והכרובית ומבשלים 5 דקות נוספות (זאת אומרת שזמן הבישול של הבטטה ותפו”א -15 דקות וזמן בישול הכרובית והברוקולי-5 דקות). מסננים את הירקות ומעבירים לתבנית.
-במקביל, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופטריות ומבשלים כ-2 דקות. שופכים שמנת ומתבלים בכפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-2 נוספות עד שהשמנת מעט מסמיכה.
-יוצקים את רוטב שמנת הפטריות מעל תערובת הירקות ומערבבים קלות. מפזרים מעל גבינה צהובה באופן שווה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.
*ניתן להכין את תבנית הירקות והשמנת מראש, לפזר גבינה צהובה ולשמור במקרר. כחצי שעה- שעה לפני ההגשה לאפות בתנור שחומם מראש.
- ריבועי גבינה קפואים |
- פסטה ברוטב בטטה |
- עוגת בורקס |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- בורקס יווני |
- פסטה במיקרוגל
כל שנה מחדש לקראת שבועות חוזרת למתכון המדהים הזה
שמשלב חלביות חגיגית עם ירקות משובחים תודה!
חג שמח יקרה❤️
כרגיל, טעים מאוד:).
תודה אפרת! חיה על האתר שלך כבר שנים!
אגב, אני הוספתי גם דלעת מוכנה בשלב של הפטריות וזה היה מושלם
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יש מצב להכין הכל בתנור בלי בישול מקדים?
עם כרובית וברוקולי קפואים,וקישוא במקום בטטה
היי,
ללא בישול מקדים זמן האפייה יתארך, אבל אפשר. חשוב לחתוך את תפוחי האדמה לחתיכות ממש קטנות כדי שיוכלו להיאפות.
אם אני שמה קישוא וחציל איך אני מכינה אותם?, לבשל אותם עם הכרובית והברוקולי?
היי,
את החצילים אין לבשל במים כמו שאר הירקות. אני ממליצה לחתוך לקוביות ולהמליח כחצי שעה כדי להפטר מהמרירות. לאחר מכן לשטוף ולנגב היטב ולטגן קצת לפני 1-2 דקות מכל צד.
את הקישואים אפשר לחתוך לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם פרחי הברוקולי והכרובית ולבשל כ-5 דקות.
יצא אליפות!!!
נחטף ברגע… שמתי באמת קישואים כמו שאמרת ויצא טעים ברמות!!!
אין על המתכונים שלך, מתכונים אני לוקחת רק ממך!
שמחה מאד שיצא טעים❤ תודה שחזרת לשתף(:
האם ניתן להכין את הירקות בנפרד, הרוטב בנפרד, ובליל החג לחמם יחד על הפלטה? (משמעותי השנה כשהחג הוא במוצאי שבת)
היי,
אפשר להכין את כל המנה, לשמור במקרר ולחמם על הפלטה.
לא ניתן להחליף את האפייה בחימום על פלטה.
היי אפרת , אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לבישול ? תודה
היי,
אפשר, פשוט שמנת מתוקה נותנת מרקם עשיר וטעים יותר(:
הכנתי את המתכון שלך ויצא מושלם! תודה רבה
איזה כיף לשמוע! שמחה שאהבת את המתכון❤
היי אפרת, קודם כל ראיתי שיש אפשרות להחליף מברוקולי וכרובית ולכן אני רוצה לשאול אם בוא נגיד אני רוצה לעשים במתכון גזר וחציל אני עדיין צריכה לבשל אותם עם הבטטה והתפו”א?
ואם כן כמה זמן?
תודה עם תעני לי תשובה בהקדם….😛
את הגזר צריך לבשל לפני. את החציל לא, פשוט תחתכי אותו לעיגולים דקים/ קוביות קטנות יחסית.
היי אפרת👋
תגידי יש מצב לוותר על הברוקולי 🥦כי אנחנו לא אוכלים ברוקולי🥦 בגלל החרקים (כנ”ל כרובית)….
יש מצב לוותר על הברוקולי?
כן אפשר לוותר, ואת יכולה גם לשים ירקות אחרים (גזר חתוך קטן, קישוא, דלעת…).
אוקי תודה רבה😊
אגב מה לגבי הכרובית?
(גם את אנחנו לא אוכלים)
מה אפשר להשיג במקום?🤔
תודה על תשובתך המהירה…
כמו שכתבתי- כל ירק אחר שאוהבים. אפשר גם בצל סגול, חציל, פלפל…
מצוין מודה לך מאוד🤩
היי אפרת
האם ניתן להשתמש בלקט ירקות של סנפרוסט שכולל ברוקולי, בטטה, כרובית ופלחי תירס? והאם ניתן להוסיף תפוח אדמה גם? צריך לבשל מראש?
תודה וחג שמח!
והאם ניתן להשתמש בשמנת לבישול 9 אחוז במקום ?
אפשר, אבל ההקרמה תהיה קצת שונה… עדיין טעים מאד:)
היי,
אפשר להשתמש בלקט הקפוא ובתפו”א, ורצוי לבשל אותם קודם:)
היי אפרת
חייב גבינה צהובה מגורדת?האם אפשר לשים מעל גבינה צהובה רגילה ?
היי שירה,
לא חייב, אפשר גם לחתוך/לקרוע פרוסות גבינה צהובה לחתיכות קטנות ולפזר מעל:)
היי, הכנתי כבר כמה פעמים, מושלם!
הפעם אני צריכה להשתמש בנייר כסף בזמן האפיה, אז אם אני מכסה אץ התבנית זה יהיה בסדר? משהו בזמנים משתנה?
אשמח אם תוכלי לענות לי כמה שיותא מהר.. תודה!
אפשר לכסות ולהסיר את הכיסוי בסוף האפיה.
מתכון מצוין!! התחסל תוך רגע!
יאמייי ממש!
נראה מעולה!
תודה יעל 🙂
מתכון מדהים!!
תודה על האתר המקסים!!!!!!!!!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
תודה על המתכון, האם אפשר להוסיף שעועית ירוקה או לא קשור?
נראה לי פחות מתאים.
אין מילים! פשוט תודה על עוד מתכון טעים טעים טעים!!
ובנוסף גם מרשים לאירוח..
נראה מעולה 😍
תודה ענאל
האם ניתן להמיר את התפוח”א בירק דל יותר בפחמימות, או שהוא הכרחי במתכון?כמו קישוא, גזר וכ’ו.
כן אפשר.
היי אפרת, האם חובה להשתמשבשמנת מתוקה או שאפשר גם להשתמש השמנת לבישול?תודה רבה על המתכונים:)
אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול.
הכנתי היום לאירוח 🤗 מעולה תודה רבה🤗😍
שמחה לשמוע 🙂
היי,אין לי הרבה ירקות טריים אז חשבתי להשתמש בארטישוק לקט ירקות של סנפרוסט..אפשרי?
צריך לשנות משהו עם ארטישוק מוקרם?
תודה:)
אפשר. כדאי לשים את זה 2 דקות במים רותחים ולסנן.
היי,אוהבת את המתכונים שלך
תודה על עוד מתכון קל וטעים!
נראה מעולה 🙂
תודה קרן
אפשר להשתמש ברוטב לפסטה מוקרמת בתנור?
כן.
שלום אפרת,
אני רוצה להוסיף גם קישואים, כתבת למישהו מטה שזה אפשרי,אם רק תוכלי להדריך איך להכינם בשביל מתכון זה?
תודה
היי אלינה,
אפשר לחתוך קישואים לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם פרחי הברוקולי והכרובית ולבשל כ-5 דקות.
היי אפרת,
תודה על המתכונים הנפלאים שלך!!!
יש לי כמה שאלות:
1. האם חייבים לשים כרובית והאם אפשר להחליף אותה במשהו אחר?
2. אפשר לשים פטריות משימורים?
3. אפשר לשים שמנת מתוקה או לבישול עם יותר אחוזים כמו 38% או 32%?
תודה רבה רבה
תקווה
1. אפשר להמיר בברוקולי.
2. כן
3. כן אפשר. 15% או 10%.
הי אפרת, לאחר האפיה ניתן לשמור במקרר? אם כן לכמה זמן זה טוב? חשבתי להכין כמות שתספיק לי לכמה ימים קדימה.
אפשר אבל הכי טעים לאכול כשזה טרי כי הגבינה מתייבשת במקרר.
זה יכול להשמר כיומיים במקרר.
הכנתי בשבועות לאורחים וחוסל תוך כמה דקות. תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה אולגה 🙂
תודה רבה על המתכון!
שמנת לבישול 10% שומן זה טוב?יש לי מיכל של 500 מ”ל, מה אני צריכה לעשות?
היי שיר,
אפשר. שימי חצי מיכל, זה יוצא כוס אחת.
כוס של שתיה חמה ח”פ סטנדרטית טוב?
תודה רבה ופורים שמח 🙂
אם זו הכוס אז שימי קצת פחות מכוס. נגיד כוס פחות 3 כפות.
פורים שמח 🙂
הי אפרת,
אין לי גבינה צהובה/ בולגרית, אפשר להשתמש רק בשמנת או שזה לא יצא טוב?
אפשר אבל נראה לי שמה שהכי טעים זה ההקרמה עם הגבינה הצהובה (בולגרית פחות קריטי).
אפשר לשים במקום שמנת מתוקה ריץ?
אני לא בטוחה שזה ייצא אותו הדבר.
היי,
אפשר לעשות עם ברקולי וכרובית קפואים?
כן, מספיק לחלוט אותם דקה במים רותחים ולסנן.
יצא אליפות! תודה על מתכונים מעולים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה נופר.
בוקר טובץ הכנתי את זה כבר כמה פעמים. זה מאוד-מאוד טעים!!! תודה!
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה אולגה ושבת שלום
היי,
הכנתי את הירקות ביום רביעי שעבר והיה מעולה!
טיפה שיניתי, במקום לבשל בסיר, את הירקות הקפואים הפשרתי לכמה דקות במיקרו’ עד שנהיה די רך, ואז חתכתי כפי שכתוב והוספתי לתבנית. לא היה לי שמנת בבית אז השתמשתי במקום- בחמאה על הירקות בסוף
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף.
הי אפרת,
נראה מעולה!
האם אפשר להכין את זה ביום חמישי, ולאפות רק במוצ”ש?
היי נחמי,
האמת שאני מתלבטת כי תפוח האדמה נוטה להשחיר לאחר כמה זמן.
אני חושבת שכדי להקל על ההכנות, אפשר להכין מראש את כל הירקות למעט תפו”א, לשים בתבנית ולעטוף בנייר כסף/ניילון נצמד.
את תפו”א לבשל במים בנפרד שלם עם הקליפה עד שהוא מתרכך. לשמור אותו במקרר.
במוצ”ש לקלף את תפוח האדמה המבושל, לחתוך לקוביות ולהוסיף לתבנית יחד עם שמנת וגבנ”צ ולאפות.
בהצלחה 🙂
האם ברוקולי וכרובית של סנפורסט צריכים גם בישול?
היי נעמה,
אין צורך לבשל אותם, מספיק להפשיר אותם מעט.
תודה רבה
היי,
אין לי ברוקולי כרובית וקישואים.
האם אפשר להשתמש עם דלורית וחצילים?
תודה
היי דלית,
את יכולה לשים דלורית וחצילים. לגבי חצילים, אין לבשל אותם במים כמו את יתר הירקות. אני ממליצה לחתוך לקוביות ולהמליח כחצי שעה כדי להפטר מהמרירות. לאחר מכן לשטוף ולנגב היטב ולטגן קצת לפני 1-2 דקות מכל צד.
היי, אם אני מכניסה את זה למקרר ומחממת את זה יותר מאוחר בתנור, זה עדיין יהיה 30 דק?
היי עדי,
את מתכוונת להכין מבלי לאפות, לשמור במקרר ולאפות יותר מאוחר נכון? אם כן, זמן האפיה יהיה 30-35 דקות, רק לא לשכוח לחמם את התנור מראש.
יום נפלא 🙂
כן, התכוונתי להכניס למקרר בלי לאפות . יופי תודה רבה!
יצא טעים בטרוף!!!!עוד מתכון שלך שאני מאמצת 🙂
תודה! אם אני רוצה להכפיל בכמויות, כמה זמן זה צריך בתנור?
שמחה לשמוע!
אם את מכפילה כמויות, הזמן לא אמור להשתנות הרבה (35-40 דקות). כמובן שכדאי להכין בתבנית יותר גדולה.
המשך יום מעולה 🙂
שלום, אני מארחת לארוחה טבעונית. האם ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס? מה ניתן להוסיף במקום גבינה?האם קיים איזשהו תחליף סביר בטעם?
תודה על המתכונים .
היי אורית,
אפשר להשתמש בקרם קוקוס אם אוהבים את הטעם שלו. לטעם יותר נייטרלי אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול של אלפרו.
יש גבינות טבעוניות. אני אישית פחות מכירה אבל אפשר לשאול ולהתייעץ בחנות עצמה.
בהצלחה 🙂
הכנתי לחג את הירקות בתנור היה טעים ולהיט כל הכבוד לך
תודה שרה, שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה על המתכונים .את משש עוזרת לנו. אין לנו בטטה וברוקולי- האם אפשר להחליף במשהו
היי רחל,
את יכולה לשים כמות גדולה יותר של כרובית, תפו”א ופטריות. אפשר להוסיף גם קישואים אם את אוהבת.
חג שמח 🙂
היי זו שוב אני, ה-מירי הראשונה 🙂 מי את מירי השניה?? נעים להכיר…
אני עכשיו הולכת להכין את הפשטידה הזו. בתקוה שהיא תהיה במקרר טובה עד מוצ”ש-ליל חג השבועות.
מה את אומרת היא תשאר טעימה???
בכל מקרה, אני מוציאה את השמנת לבישול ומתברר לי שזה 10% שומן
מה לעשות?
אין לי אפשרות להחליף או לקנות חדש היום….
היי מירי,
את יכולה להשתמש בשמנת 10%, זה בסדר 🙂
אם יש לך אפשרות להכין היום ולסדר בתבנית ואת האפיה לעשות מחר, זה יהיה יותר טוב.
חג שמח!
נראה מעולה!
יש אפשרות להחליף את השמנת במשהו אחר? חלב רגיל או חלב שקדים?
תודה!
היי מירי,
עם שמנת זה יוצא יותר סמיך וטעים. אם כבר, אני מניחה שאפשר לערבב חצי מיכל שמנת מתוקה/לבישול עם שליש כוס חלב רגיל.
יום נפלא 🙂
ועוד שאלה,
ג. האם אוכל לאפות לפני החג, והלהקפיא או לשמור בקירור כמה ימים?
היי אפרת.
א. אין הבדל בין שמנת לבישול לשמנת מתוקה???
ב. אני רוצה להכין את הפשטידה הזו עבור תוספת לסעודה של ליל-שבועות. לכ-10 סועדים
איזו כמות תספיק לי?
תודה רבה!
היי מירי,
1. ההבדל הוא באחוזי השומן. שמנת מתוקה היא 32% או 38% ושמנת לבישול בדר”כ 15% (יש גם 10%). ככל שאחוזי השומן גבוהים המרקם יותר סמיך וטעים.
2. אני חושבת שכדאי להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית גדולה יותר.
3. לא מומלץ להקפיא. אם יש לך אפשרות להכין יום לפני זה הכי טוב. את יכולה לאפות ולשמור במקרר ולפני ההגשה רק לחמם.
חג שמח 🙂