שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 54 דקות

סוג: חלבי

תבנית מלבנית 20X30

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום קצוצה

חצי סלסלת פטריות טריות חצויות

בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות (בגודל עד ס”מ וחצי)

תפו”א גדול חתוך לקוביות קטנטנות (בגודל כ1 ס”מ)

200 גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים

200 גרם כרובית מפורקת לפרחים קטנים

מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ”ל)

כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (כ-100 גרם)

כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-ממלאים סיר בינוני במים  עד 2/3 גובה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).

-מוסיפים את קוביות הבטטה ותפו”א ומבשלים כ-10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי והכרובית ומבשלים 5 דקות נוספות (זאת אומרת שזמן הבישול של הבטטה ותפו”א -15 דקות וזמן בישול הכרובית והברוקולי-5 דקות). מסננים את הירקות ומעבירים לתבנית.

-במקביל, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופטריות ומבשלים כ-2 דקות. שופכים שמנת ומתבלים בכפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-2 נוספות עד שהשמנת מעט מסמיכה.

-יוצקים את רוטב שמנת הפטריות מעל תערובת הירקות ומערבבים קלות. מפזרים מעל גבינה צהובה באופן שווה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן להכין את תבנית הירקות והשמנת מראש, לפזר גבינה צהובה ולשמור במקרר. כחצי שעה- שעה לפני ההגשה לאפות בתנור שחומם מראש.

ירקות מוקרמים בתנור

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת טריקולדעוגת טריקולד
סלט עגבניות שרי, אגוזים ובולגרית סלט עגבניות שרי, אגוזים ובולגרית

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דיקלה (22:18 20.09.2021)

הכנתי את המתכון שלך ויצא מושלם! תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (19:30 21.09.2021)

איזה כיף לשמוע! שמחה שאהבת את המתכון❤

אחת שיודעת לאפות..😉 (15:32 26.05.2021)

היי אפרת, קודם כל ראיתי שיש אפשרות להחליף מברוקולי וכרובית ולכן אני רוצה לשאול אם בוא נגיד אני רוצה לעשים במתכון גזר וחציל אני עדיין צריכה לבשל אותם עם הבטטה והתפו”א?
ואם כן כמה זמן?
תודה עם תעני לי תשובה בהקדם….😛

מתכונים ב-10 דקות (16:44 26.05.2021)

את הגזר צריך לבשל לפני. את החציל לא, פשוט תחתכי אותו לעיגולים דקים/ קוביות קטנות יחסית.

פיג'י ווינדאו (20:32 25.05.2021)

היי אפרת👋
תגידי יש מצב לוותר על הברוקולי 🥦כי אנחנו לא אוכלים ברוקולי🥦 בגלל החרקים (כנ”ל כרובית)….
יש מצב לוותר על הברוקולי?

מתכונים ב-10 דקות (21:10 25.05.2021)

כן אפשר לוותר, ואת יכולה גם לשים ירקות אחרים (גזר חתוך קטן, קישוא, דלעת…).

פיג'י ווינדאו (06:45 26.05.2021)

אוקי תודה רבה😊

פיג'י ווינדאו (06:48 26.05.2021)

אגב מה לגבי הכרובית?
(גם את אנחנו לא אוכלים)
מה אפשר להשיג במקום?🤔
תודה על תשובתך המהירה…

מתכונים ב-10 דקות (07:14 26.05.2021)

כמו שכתבתי- כל ירק אחר שאוהבים. אפשר גם בצל סגול, חציל, פלפל…

פיג'י ווינדאו (08:11 26.05.2021)

מצוין מודה לך מאוד🤩

קלרה (23:04 16.05.2021)

היי אפרת
האם ניתן להשתמש בלקט ירקות של סנפרוסט שכולל ברוקולי, בטטה, כרובית ופלחי תירס? והאם ניתן להוסיף תפוח אדמה גם? צריך לבשל מראש?
תודה וחג שמח!

קלרה (23:13 16.05.2021)

והאם ניתן להשתמש בשמנת לבישול 9 אחוז במקום ?

מתכונים ב-10 דקות (20:15 17.05.2021)

אפשר, אבל ההקרמה תהיה קצת שונה… עדיין טעים מאד:)

מתכונים ב-10 דקות (20:28 17.05.2021)

היי,
אפשר להשתמש בלקט הקפוא ובתפו”א, ורצוי לבשל אותם קודם:)

שירה (16:58 20.04.2021)

היי אפרת
חייב גבינה צהובה מגורדת?האם אפשר לשים מעל גבינה צהובה רגילה ?

מתכונים ב-10 דקות (17:59 20.04.2021)

היי שירה,
לא חייב, אפשר גם לחתוך/לקרוע פרוסות גבינה צהובה לחתיכות קטנות ולפזר מעל:)

ענאל (22:03 29.10.2020)

היי, הכנתי כבר כמה פעמים, מושלם!
הפעם אני צריכה להשתמש בנייר כסף בזמן האפיה, אז אם אני מכסה אץ התבנית זה יהיה בסדר? משהו בזמנים משתנה?

אשמח אם תוכלי לענות לי כמה שיותא מהר.. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (01:05 30.10.2020)

אפשר לכסות ולהסיר את הכיסוי בסוף האפיה.

יעל (00:58 28.10.2020)

מתכון מצוין!! התחסל תוך רגע!
יאמייי ממש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:47 28.10.2020)

נראה מעולה!
תודה יעל 🙂

ר.ר (15:49 7.10.2020)

מתכון מדהים!!
תודה על האתר המקסים!!!!!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:08 7.10.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

רחל (19:26 16.08.2020)

תודה על המתכון, האם אפשר להוסיף שעועית ירוקה או לא קשור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:21 17.08.2020)

נראה לי פחות מתאים.

ענאל (12:21 12.07.2020)

אין מילים! פשוט תודה על עוד מתכון טעים טעים טעים!!
ובנוסף גם מרשים לאירוח..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:38 12.07.2020)

נראה מעולה 😍
תודה ענאל

צפורה (08:09 27.05.2020)

האם ניתן להמיר את התפוח”א בירק דל יותר בפחמימות, או שהוא הכרחי במתכון?כמו קישוא, גזר וכ’ו.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 27.05.2020)

כן אפשר.

קרינה (13:53 23.02.2020)

היי אפרת, האם חובה להשתמשבשמנת מתוקה או שאפשר גם להשתמש השמנת לבישול?תודה רבה על המתכונים:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:24 23.02.2020)

אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול.

Zipi (14:57 13.12.2019)

הכנתי היום לאירוח 🤗 מעולה תודה רבה🤗😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 13.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

הודיה (13:03 19.07.2019)

היי,אין לי הרבה ירקות טריים אז חשבתי להשתמש בארטישוק לקט ירקות של סנפרוסט..אפשרי?
צריך לשנות משהו עם ארטישוק מוקרם?
תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 19.07.2019)

אפשר. כדאי לשים את זה 2 דקות במים רותחים ולסנן.

קרן (12:05 9.03.2019)

היי,אוהבת את המתכונים שלך
תודה על עוד מתכון קל וטעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 9.03.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה קרן

רחלי (17:06 6.01.2019)

אפשר להשתמש ברוטב לפסטה מוקרמת בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 6.01.2019)

כן.

אלינה (08:44 17.12.2018)

שלום אפרת,
אני רוצה להוסיף גם קישואים, כתבת למישהו מטה שזה אפשרי,אם רק תוכלי להדריך איך להכינם בשביל מתכון זה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 17.12.2018)

היי אלינה,
אפשר לחתוך קישואים לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם פרחי הברוקולי והכרובית ולבשל כ-5 דקות.

תקווה (13:00 21.08.2018)

היי אפרת,
תודה על המתכונים הנפלאים שלך!!!
יש לי כמה שאלות:
1. האם חייבים לשים כרובית והאם אפשר להחליף אותה במשהו אחר?
2. אפשר לשים פטריות משימורים?
3. אפשר לשים שמנת מתוקה או לבישול עם יותר אחוזים כמו 38% או 32%?
תודה רבה רבה
תקווה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 21.08.2018)

1. אפשר להמיר בברוקולי.
2. כן
3. כן אפשר. 15% או 10%.

מיכל (00:03 26.07.2018)

הי אפרת, לאחר האפיה ניתן לשמור במקרר? אם כן לכמה זמן זה טוב? חשבתי להכין כמות שתספיק לי לכמה ימים קדימה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 26.07.2018)

אפשר אבל הכי טעים לאכול כשזה טרי כי הגבינה מתייבשת במקרר.
זה יכול להשמר כיומיים במקרר.

אולגה (09:26 25.05.2018)

הכנתי בשבועות לאורחים וחוסל תוך כמה דקות. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 25.05.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אולגה 🙂

Shir.C (17:34 27.02.2018)

תודה רבה על המתכון!
שמנת לבישול 10% שומן זה טוב?יש לי מיכל של 500 מ”ל, מה אני צריכה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 27.02.2018)

היי שיר,
אפשר. שימי חצי מיכל, זה יוצא כוס אחת.

Shir.C (11:48 1.03.2018)

כוס של שתיה חמה ח”פ סטנדרטית טוב?
תודה רבה ופורים שמח 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 1.03.2018)

אם זו הכוס אז שימי קצת פחות מכוס. נגיד כוס פחות 3 כפות.
פורים שמח 🙂

שרה (15:47 16.01.2018)

הי אפרת,
אין לי גבינה צהובה/ בולגרית, אפשר להשתמש רק בשמנת או שזה לא יצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 16.01.2018)

אפשר אבל נראה לי שמה שהכי טעים זה ההקרמה עם הגבינה הצהובה (בולגרית פחות קריטי).

אני (21:18 27.11.2017)

אפשר לשים במקום שמנת מתוקה ריץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 27.11.2017)

אני לא בטוחה שזה ייצא אותו הדבר.

נחמי (12:22 16.05.2017)

היי,
אפשר לעשות עם ברקולי וכרובית קפואים?

מתכונים ב-10 דקות (13:35 16.05.2017)

כן, מספיק לחלוט אותם דקה במים רותחים ולסנן.

נופר (11:53 15.05.2017)

יצא אליפות! תודה על מתכונים מעולים!

מתכונים ב-10 דקות (13:08 15.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נופר.

אולגה (09:39 28.04.2017)

בוקר טובץ הכנתי את זה כבר כמה פעמים. זה מאוד-מאוד טעים!!! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:13 28.04.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה אולגה ושבת שלום

יעל (19:44 10.01.2017)

היי,
הכנתי את הירקות ביום רביעי שעבר והיה מעולה!
טיפה שיניתי, במקום לבשל בסיר, את הירקות הקפואים הפשרתי לכמה דקות במיקרו’ עד שנהיה די רך, ואז חתכתי כפי שכתוב והוספתי לתבנית. לא היה לי שמנת בבית אז השתמשתי במקום- בחמאה על הירקות בסוף

מתכונים ב-10 דקות (20:29 10.01.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף.

נחמי (11:55 23.11.2016)

הי אפרת,
נראה מעולה!
האם אפשר להכין את זה ביום חמישי, ולאפות רק במוצ”ש?

מתכונים ב-10 דקות (12:03 23.11.2016)

היי נחמי,
האמת שאני מתלבטת כי תפוח האדמה נוטה להשחיר לאחר כמה זמן.
אני חושבת שכדי להקל על ההכנות, אפשר להכין מראש את כל הירקות למעט תפו”א, לשים בתבנית ולעטוף בנייר כסף/ניילון נצמד.
את תפו”א לבשל במים בנפרד שלם עם הקליפה עד שהוא מתרכך. לשמור אותו במקרר.
במוצ”ש לקלף את תפוח האדמה המבושל, לחתוך לקוביות ולהוסיף לתבנית יחד עם שמנת וגבנ”צ ולאפות.
בהצלחה 🙂

נעמה (22:53 22.09.2016)

האם ברוקולי וכרובית של סנפורסט צריכים גם בישול?

מתכונים ב-10 דקות (08:52 23.09.2016)

היי נעמה,
אין צורך לבשל אותם, מספיק להפשיר אותם מעט.

דלית (11:03 10.08.2016)

תודה רבה

דלית (10:04 10.08.2016)

היי,
אין לי ברוקולי כרובית וקישואים.
האם אפשר להשתמש עם דלורית וחצילים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:49 10.08.2016)

היי דלית,
את יכולה לשים דלורית וחצילים. לגבי חצילים, אין לבשל אותם במים כמו את יתר הירקות. אני ממליצה לחתוך לקוביות ולהמליח כחצי שעה כדי להפטר מהמרירות. לאחר מכן לשטוף ולנגב היטב ולטגן קצת לפני 1-2 דקות מכל צד.

עדי (14:17 27.06.2016)

היי, אם אני מכניסה את זה למקרר ומחממת את זה יותר מאוחר בתנור, זה עדיין יהיה 30 דק?

מתכונים ב-10 דקות (14:45 27.06.2016)

היי עדי,
את מתכוונת להכין מבלי לאפות, לשמור במקרר ולאפות יותר מאוחר נכון? אם כן, זמן האפיה יהיה 30-35 דקות, רק לא לשכוח לחמם את התנור מראש.
יום נפלא 🙂

עדי (14:48 27.06.2016)

כן, התכוונתי להכניס למקרר בלי לאפות . יופי תודה רבה!

עדי (14:00 28.06.2016)

יצא טעים בטרוף!!!!עוד מתכון שלך שאני מאמצת 🙂
תודה! אם אני רוצה להכפיל בכמויות, כמה זמן זה צריך בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (14:05 28.06.2016)

שמחה לשמוע!
אם את מכפילה כמויות, הזמן לא אמור להשתנות הרבה (35-40 דקות). כמובן שכדאי להכין בתבנית יותר גדולה.
המשך יום מעולה 🙂

אורית (18:00 21.06.2016)

שלום, אני מארחת לארוחה טבעונית. האם ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס? מה ניתן להוסיף במקום גבינה?האם קיים איזשהו תחליף סביר בטעם?
תודה על המתכונים .

מתכונים ב-10 דקות (20:03 21.06.2016)

היי אורית,
אפשר להשתמש בקרם קוקוס אם אוהבים את הטעם שלו. לטעם יותר נייטרלי אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול של אלפרו.
יש גבינות טבעוניות. אני אישית פחות מכירה אבל אפשר לשאול ולהתייעץ בחנות עצמה.
בהצלחה 🙂

שרה (18:15 16.06.2016)

הכנתי לחג את הירקות בתנור היה טעים ולהיט כל הכבוד לך

מתכונים ב-10 דקות (18:31 16.06.2016)

תודה שרה, שמחה מאוד לשמוע 🙂

רחל (13:41 10.06.2016)

תודה על המתכונים .את משש עוזרת לנו. אין לנו בטטה וברוקולי- האם אפשר להחליף במשהו

מתכונים ב-10 דקות (13:48 10.06.2016)

היי רחל,
את יכולה לשים כמות גדולה יותר של כרובית, תפו”א ופטריות. אפשר להוסיף גם קישואים אם את אוהבת.
חג שמח 🙂

מירי (11:47 9.06.2016)

היי זו שוב אני, ה-מירי הראשונה 🙂 מי את מירי השניה?? נעים להכיר…
אני עכשיו הולכת להכין את הפשטידה הזו. בתקוה שהיא תהיה במקרר טובה עד מוצ”ש-ליל חג השבועות.
מה את אומרת היא תשאר טעימה???
בכל מקרה, אני מוציאה את השמנת לבישול ומתברר לי שזה 10% שומן
מה לעשות?
אין לי אפשרות להחליף או לקנות חדש היום….

מתכונים ב-10 דקות (11:59 9.06.2016)

היי מירי,
את יכולה להשתמש בשמנת 10%, זה בסדר 🙂
אם יש לך אפשרות להכין היום ולסדר בתבנית ואת האפיה לעשות מחר, זה יהיה יותר טוב.
חג שמח!

מירי (07:49 9.06.2016)

נראה מעולה!
יש אפשרות להחליף את השמנת במשהו אחר? חלב רגיל או חלב שקדים?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:07 9.06.2016)

היי מירי,
עם שמנת זה יוצא יותר סמיך וטעים. אם כבר, אני מניחה שאפשר לערבב חצי מיכל שמנת מתוקה/לבישול עם שליש כוס חלב רגיל.
יום נפלא 🙂

מירי (12:59 6.06.2016)

ועוד שאלה,
ג. האם אוכל לאפות לפני החג, והלהקפיא או לשמור בקירור כמה ימים?

מירי (12:58 6.06.2016)

היי אפרת.
א. אין הבדל בין שמנת לבישול לשמנת מתוקה???
ב. אני רוצה להכין את הפשטידה הזו עבור תוספת לסעודה של ליל-שבועות. לכ-10 סועדים
איזו כמות תספיק לי?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (13:52 6.06.2016)

היי מירי,
1. ההבדל הוא באחוזי השומן. שמנת מתוקה היא 32% או 38% ושמנת לבישול בדר”כ 15% (יש גם 10%). ככל שאחוזי השומן גבוהים המרקם יותר סמיך וטעים.
2. אני חושבת שכדאי להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית גדולה יותר.
3. לא מומלץ להקפיא. אם יש לך אפשרות להכין יום לפני זה הכי טוב. את יכולה לאפות ולשמור במקרר ולפני ההגשה רק לחמם.
חג שמח 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.