שום דבר לא נמצא

מתכון ירקות מוקרמים בשמנת וגבינה – שילוב מנצח של ירקות בריאים עם החלביות של שבועות

ירקות מוקרמים בתנור

תבנית מלבנית 20X30

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום קצוצה

חצי סלסלת פטריות טריות חצויות

בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות (בגודל עד ס"מ וחצי)

תפו"א גדול חתוך לקוביות קטנטנות (בגודל כ1 ס"מ)

200 גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים

200 גרם כרובית מפורקת לפרחים קטנים

מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)

כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (כ-100 גרם)

כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-ממלאים סיר בינוני במים  עד 2/3 גובה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).

-מוסיפים את קוביות הבטטה ותפו"א ומבשלים כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי והכרובית ומבשלים 5 דקות נוספות (זאת אומרת שזמן הבישול של הבטטה ותפו"א -15 דקות וזמן בישול הכרובית והברוקולי-5 דקות). מסננים את הירקות ומעבירים לתבנית.

-במקביל, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופטריות ומבשלים כ-2 דקות. שופכים שמנת  ומתבלים בכפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-2 נוספות עד שהשמנת מעט מסמיכה.

-יוצקים את רוטב שמנת הפטריות מעל תערובת הירקות ומערבבים קלות. מפזרים מעל גבינה צהובה באופן שווה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.

*ניתן להכין את תבנית הירקות והשמנת מראש, לפזר גבינה צהובה ולשמור במקרר. כחצי שעה- שעה לפני ההגשה לאפות בתנור שחומם מראש.

ירקות מוקרמים בתנור

ראו גם
עוגת טריקולד
סלט עגבניות שרי, אגוזים ובולגרית

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
קרינה (13:53 23.02.2020)

היי אפרת, האם חובה להשתמשבשמנת מתוקה או שאפשר גם להשתמש השמנת לבישול?תודה רבה על המתכונים:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:24 23.02.2020)

אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול.

Avatar
Zipi (14:57 13.12.2019)

הכנתי היום לאירוח 🤗 מעולה תודה רבה🤗😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 13.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
הודיה (13:03 19.07.2019)

היי,אין לי הרבה ירקות טריים אז חשבתי להשתמש בארטישוק לקט ירקות של סנפרוסט..אפשרי?
צריך לשנות משהו עם ארטישוק מוקרם?
תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 19.07.2019)

אפשר. כדאי לשים את זה 2 דקות במים רותחים ולסנן.

Avatar
קרן (12:05 9.03.2019)

היי,אוהבת את המתכונים שלך
תודה על עוד מתכון קל וטעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 9.03.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה קרן

Avatar
רחלי (17:06 6.01.2019)

אפשר להשתמש ברוטב לפסטה מוקרמת בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 6.01.2019)

כן.

Avatar
אלינה (08:44 17.12.2018)

שלום אפרת,
אני רוצה להוסיף גם קישואים, כתבת למישהו מטה שזה אפשרי,אם רק תוכלי להדריך איך להכינם בשביל מתכון זה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 17.12.2018)

היי אלינה,
אפשר לחתוך קישואים לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם פרחי הברוקולי והכרובית ולבשל כ-5 דקות.

Avatar
תקווה (13:00 21.08.2018)

היי אפרת,
תודה על המתכונים הנפלאים שלך!!!
יש לי כמה שאלות:
1. האם חייבים לשים כרובית והאם אפשר להחליף אותה במשהו אחר?
2. אפשר לשים פטריות משימורים?
3. אפשר לשים שמנת מתוקה או לבישול עם יותר אחוזים כמו 38% או 32%?
תודה רבה רבה
תקווה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 21.08.2018)

1. אפשר להמיר בברוקולי.
2. כן
3. כן אפשר. 15% או 10%.

Avatar
מיכל (00:03 26.07.2018)

הי אפרת, לאחר האפיה ניתן לשמור במקרר? אם כן לכמה זמן זה טוב? חשבתי להכין כמות שתספיק לי לכמה ימים קדימה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 26.07.2018)

אפשר אבל הכי טעים לאכול כשזה טרי כי הגבינה מתייבשת במקרר.
זה יכול להשמר כיומיים במקרר.

Avatar
אולגה (09:26 25.05.2018)

הכנתי בשבועות לאורחים וחוסל תוך כמה דקות. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 25.05.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אולגה 🙂

Avatar
Shir.C (17:34 27.02.2018)

תודה רבה על המתכון!
שמנת לבישול 10% שומן זה טוב?יש לי מיכל של 500 מ"ל, מה אני צריכה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 27.02.2018)

היי שיר,
אפשר. שימי חצי מיכל, זה יוצא כוס אחת.

Avatar
Shir.C (11:48 1.03.2018)

כוס של שתיה חמה ח"פ סטנדרטית טוב?
תודה רבה ופורים שמח 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 1.03.2018)

אם זו הכוס אז שימי קצת פחות מכוס. נגיד כוס פחות 3 כפות.
פורים שמח 🙂

Avatar
שרה (15:47 16.01.2018)

הי אפרת,
אין לי גבינה צהובה/ בולגרית, אפשר להשתמש רק בשמנת או שזה לא יצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 16.01.2018)

אפשר אבל נראה לי שמה שהכי טעים זה ההקרמה עם הגבינה הצהובה (בולגרית פחות קריטי).

Avatar
אני (21:18 27.11.2017)

אפשר לשים במקום שמנת מתוקה ריץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 27.11.2017)

אני לא בטוחה שזה ייצא אותו הדבר.

Avatar
נחמי (12:22 16.05.2017)

היי,
אפשר לעשות עם ברקולי וכרובית קפואים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:35 16.05.2017)

כן, מספיק לחלוט אותם דקה במים רותחים ולסנן.

Avatar
נופר (11:53 15.05.2017)

יצא אליפות! תודה על מתכונים מעולים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:08 15.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נופר.

Avatar
אולגה (09:39 28.04.2017)

בוקר טובץ הכנתי את זה כבר כמה פעמים. זה מאוד-מאוד טעים!!! תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:13 28.04.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה אולגה ושבת שלום

Avatar
יעל (19:44 10.01.2017)

היי,
הכנתי את הירקות ביום רביעי שעבר והיה מעולה!
טיפה שיניתי, במקום לבשל בסיר, את הירקות הקפואים הפשרתי לכמה דקות במיקרו' עד שנהיה די רך, ואז חתכתי כפי שכתוב והוספתי לתבנית. לא היה לי שמנת בבית אז השתמשתי במקום- בחמאה על הירקות בסוף

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:29 10.01.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף.

Avatar
נחמי (11:55 23.11.2016)

הי אפרת,
נראה מעולה!
האם אפשר להכין את זה ביום חמישי, ולאפות רק במוצ"ש?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:03 23.11.2016)

היי נחמי,
האמת שאני מתלבטת כי תפוח האדמה נוטה להשחיר לאחר כמה זמן.
אני חושבת שכדי להקל על ההכנות, אפשר להכין מראש את כל הירקות למעט תפו"א, לשים בתבנית ולעטוף בנייר כסף/ניילון נצמד.
את תפו"א לבשל במים בנפרד שלם עם הקליפה עד שהוא מתרכך. לשמור אותו במקרר.
במוצ"ש לקלף את תפוח האדמה המבושל, לחתוך לקוביות ולהוסיף לתבנית יחד עם שמנת וגבנ"צ ולאפות.
בהצלחה 🙂

Avatar
נעמה (22:53 22.09.2016)

האם ברוקולי וכרובית של סנפורסט צריכים גם בישול?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:52 23.09.2016)

היי נעמה,
אין צורך לבשל אותם, מספיק להפשיר אותם מעט.

Avatar
דלית (11:03 10.08.2016)

תודה רבה

Avatar
דלית (10:04 10.08.2016)

היי,
אין לי ברוקולי כרובית וקישואים.
האם אפשר להשתמש עם דלורית וחצילים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:49 10.08.2016)

היי דלית,
את יכולה לשים דלורית וחצילים. לגבי חצילים, אין לבשל אותם במים כמו את יתר הירקות. אני ממליצה לחתוך לקוביות ולהמליח כחצי שעה כדי להפטר מהמרירות. לאחר מכן לשטוף ולנגב היטב ולטגן קצת לפני 1-2 דקות מכל צד.

Avatar
עדי (14:17 27.06.2016)

היי, אם אני מכניסה את זה למקרר ומחממת את זה יותר מאוחר בתנור, זה עדיין יהיה 30 דק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:45 27.06.2016)

היי עדי,
את מתכוונת להכין מבלי לאפות, לשמור במקרר ולאפות יותר מאוחר נכון? אם כן, זמן האפיה יהיה 30-35 דקות, רק לא לשכוח לחמם את התנור מראש.
יום נפלא 🙂

Avatar
עדי (14:48 27.06.2016)

כן, התכוונתי להכניס למקרר בלי לאפות . יופי תודה רבה!

Avatar
עדי (14:00 28.06.2016)

יצא טעים בטרוף!!!!עוד מתכון שלך שאני מאמצת 🙂
תודה! אם אני רוצה להכפיל בכמויות, כמה זמן זה צריך בתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:05 28.06.2016)

שמחה לשמוע!
אם את מכפילה כמויות, הזמן לא אמור להשתנות הרבה (35-40 דקות). כמובן שכדאי להכין בתבנית יותר גדולה.
המשך יום מעולה 🙂

Avatar
אורית (18:00 21.06.2016)

שלום, אני מארחת לארוחה טבעונית. האם ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס? מה ניתן להוסיף במקום גבינה?האם קיים איזשהו תחליף סביר בטעם?
תודה על המתכונים .

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:03 21.06.2016)

היי אורית,
אפשר להשתמש בקרם קוקוס אם אוהבים את הטעם שלו. לטעם יותר נייטרלי אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול של אלפרו.
יש גבינות טבעוניות. אני אישית פחות מכירה אבל אפשר לשאול ולהתייעץ בחנות עצמה.
בהצלחה 🙂

Avatar
שרה (18:15 16.06.2016)

הכנתי לחג את הירקות בתנור היה טעים ולהיט כל הכבוד לך

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:31 16.06.2016)

תודה שרה, שמחה מאוד לשמוע 🙂

Avatar
רחל (13:41 10.06.2016)

תודה על המתכונים .את משש עוזרת לנו. אין לנו בטטה וברוקולי- האם אפשר להחליף במשהו

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:48 10.06.2016)

היי רחל,
את יכולה לשים כמות גדולה יותר של כרובית, תפו"א ופטריות. אפשר להוסיף גם קישואים אם את אוהבת.
חג שמח 🙂

Avatar
מירי (11:47 9.06.2016)

היי זו שוב אני, ה-מירי הראשונה 🙂 מי את מירי השניה?? נעים להכיר…
אני עכשיו הולכת להכין את הפשטידה הזו. בתקוה שהיא תהיה במקרר טובה עד מוצ"ש-ליל חג השבועות.
מה את אומרת היא תשאר טעימה???
בכל מקרה, אני מוציאה את השמנת לבישול ומתברר לי שזה 10% שומן
מה לעשות?
אין לי אפשרות להחליף או לקנות חדש היום….

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:59 9.06.2016)

היי מירי,
את יכולה להשתמש בשמנת 10%, זה בסדר 🙂
אם יש לך אפשרות להכין היום ולסדר בתבנית ואת האפיה לעשות מחר, זה יהיה יותר טוב.
חג שמח!

Avatar
מירי (07:49 9.06.2016)

נראה מעולה!
יש אפשרות להחליף את השמנת במשהו אחר? חלב רגיל או חלב שקדים?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:07 9.06.2016)

היי מירי,
עם שמנת זה יוצא יותר סמיך וטעים. אם כבר, אני מניחה שאפשר לערבב חצי מיכל שמנת מתוקה/לבישול עם שליש כוס חלב רגיל.
יום נפלא 🙂

Avatar
מירי (12:59 6.06.2016)

ועוד שאלה,
ג. האם אוכל לאפות לפני החג, והלהקפיא או לשמור בקירור כמה ימים?

Avatar
מירי (12:58 6.06.2016)

היי אפרת.
א. אין הבדל בין שמנת לבישול לשמנת מתוקה???
ב. אני רוצה להכין את הפשטידה הזו עבור תוספת לסעודה של ליל-שבועות. לכ-10 סועדים
איזו כמות תספיק לי?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:52 6.06.2016)

היי מירי,
1. ההבדל הוא באחוזי השומן. שמנת מתוקה היא 32% או 38% ושמנת לבישול בדר"כ 15% (יש גם 10%). ככל שאחוזי השומן גבוהים המרקם יותר סמיך וטעים.
2. אני חושבת שכדאי להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית גדולה יותר.
3. לא מומלץ להקפיא. אם יש לך אפשרות להכין יום לפני זה הכי טוב. את יכולה לאפות ולשמור במקרר ולפני ההגשה רק לחמם.
חג שמח 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.