זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-55 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני חתוך ל-8 (חוצים את הבצל באמצע וכל חלק חוצים ל-4)
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא גדול חתוך לקוביות קטנות
3 כפות שמן זית
5 כפות רוטב צ’ילי מתוק
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים ומניחים בתבנית על נייר אפיה. מכניסים לתנור ב190 מעלות במשך 45-55 דקות, עד שהירקות מזהיבים ותפוחי האדמה רכים.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
הי
מה אפשר במקום צילי ?
אפשר לשים כף סילאן.
מה ילך עם זה במקום קישואים?
אפשר לוותר על הקישואים.
האם לכסות את התבנית לפני האפייה?
תודה רבה
אין צורך(:
האם הקישואים לא יישרפו או יתכווצו בצורה לא יפה? כי קישואים הרבה יותר רכים מתפוחי אדמה ושאר הירקות?
הקישואים מעט מתכווצים וזה בסדר. אם נמנעים מבישול יתר הם לא יתכווצו יתר על המידה.
היי
אפשר לוותר על הבטטה?
היי,
הבטטה מוסיפה המון אבל אפשר לוותר עליה או להחליף בירק אחר.
לכמות ירקות כפולה צריך להכפיל גם את התבלינים?
נכון(:
לכמה מנות הכמות הזאת? ובערך כמה מלח ופלפל שחור?
יוצאות כ-3 מנות. תתחילי ב3/4 כפית מלח וקורט פלפל שחור ותוסיפי לפי הטעם.
איזה ירק יכול להיות במקום תפוא
היי,
אפשר לוותר על תפו”א ולהגדיל מעט את כמות הבטטה, או להוסיף ירק אחר כמו ברוקולי, כרובית, פלפל…
נראה מתכון מעולה
רוצה להכין אותו [כבר שאלתי אותךעל זה…]
אבל אין לי רעיון למנה ליד. מה את אומרת על מה את ממליצה?
תודה
היי,
כמעט כל תוספת תשתלב ליד (אורז, קוסקוס, בורגול, פתיתים…) וגם כל תוספת בשרית כמו קציצות, עוף, פרגיות או דג.
כאילו זה משמש כמנה?
חשבתי להכין חזה עוף עם משהו ושזה ישמש כתוספת
יש לך רעיון?
או אולי פשוט להוסיף לזה גם את החזה ואז זה יהיה “בסיר אחד” מה את אומרת?
אפשר להוסיף חזה עוף למנה, זה יהיה הכי קל ומהיר.
תודה רבה!!
וואו ממש טעים וקל להכנה. תודה רבה🙏
שמחה מאד לשמוע! תודה אורלי וחג שמח❤
הטם אפשר להכין בשישי ולאכול בשבת?
כן, בטח(: לשמור במקרר.
היי.
תןדה על המתכון.
אפשר להוסיף שומשום?
אפשר בהחלט, זה מאד מוסיף😊
הי אפרת
תודה ענקית על אתר מושלם!!
אם אני רוצה לעשות את זה במחבת כזו כפולה נסגרת ונאטמת (בתקווה שאת מבינה למה אני מתכוונת..) כי אין לי כרגע תנור. איך את ממליצה לעשות? עדיין לערבב הכל ביחד ולשים?
כן, רק מומלץ לשמן את המחבת לפני.
אפשר להוסיף פלפל אדום?
כן.
הכנתי היום, יצא טעים.
תודה.
תודה שירה 🙂
אפשר להכין ללא הקישוא?
כן.
שלום אפרת! איזה כף לבשל מתכונים שלך הכל מאד ברור עם תמונות ןהסבריםת זה רק לבשל ולהנות! תודה! גם מכינה עוגת כדורי שוקולד ועוגיות שיבולת שועל! שבת שלום!
תודה מישל 🙂
חנוכה שמח ושבת שלום!
יצא מעולה!!! תודה על האתר הנפלא! התמכרתי…
איזה כיף לשמוע!
תודה צביה.
כמה מנות זה יוצא?
2-3 מנות.
זה הייתה התוספת שלנו היום בא. צהרים! יצא מעדן!!!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן
האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה משקית תפוחי אדמה למיקרו?
כן, אפשר.
מתכון מעולה ועבודה פשוטה וקלה. תודה.
תודה שרה 🙂
שבת שלום
תוספת פשוט מעולה! יאמי!
תודה אורלי 🙂
קל להכנה וטעים במיוחד.
תודה ויום מקסים 🙂
שלום אפרת
אני חוששת שיצא קצת חריף עם הצ’ילי
איזה עוד תיבול אפשרי? אולי להוסיף סילאן?
תודה
היי ענת,
נכון זה יוצא קצת חריף 🙂
אם את רוצה לאזן את הטעמים את יכולה להוסיף 2-3 כפות סילאן ולהפחית בכמות הצ’ילי המתוק ל 2-3 כפות.
הי,
כמה מנות יוצא מהכמות הזאת.?
היי רוני,
אני מניחה שאם זו ארוחה בפני עצמה אז זה מספיק ל2 מנות אבל בדר”כ מגישים את זה כתוספת לצד ארוחה או תוספות אחרות ואז זה מספיק ליותר כי כל אחד אוכל כמות קטנה יותר.
יום נפלא 🙂
עשינו בסיר בערך כך ויצא מאד טעים.
מה את אומרת על בצל מטוגן וקוביות קישוא וגזר פ. שחור ומלח? יצא טוב כתוספת ירקות לחג?
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים גם בסיר.
לגבי תוספת הירקות, נשמע מעולה 🙂 פשוט וטעים (כמו שצריך).
הי!
אפשר בסיר? מה יהיה השוני?
(מנסיון, קשה לירקות להתרכך בלי מים).
תודה רבה!
היי דבי,
אפשר לבשל בסיר אבל קחי בחשבון שהירקות עלולים להפוך לעיסה בעוד שבתנור הם שומרים על צורתם.
אם את מניחה אותם על נייר אפיה וחותכת אותם לקוביות קטנות הם מתרככים יחסית די מהר גם בתנור.
שלום,
האם לכסות את המגש עם נייר אלומיניום בעת הכנסתו לתנור?
לא טינה, אין צורך לכסות.
אין על המתכונים שלך פשוטים וטעימים להפליא כל הכבוד חזקי ואמצי
עברתי על כל כך הרבה אתרים שום אתר לא משתווה לאתר הזה .
תודה רבה ריקי! כיף גדול לשמוע 🙂
שבת שלום
הי,
באיזה גודל לחתוך את הבצל?
היי גלית,
חותכים את הבצל גס, ל-8 חלקים. הוספתי הערה במתכון 🙂
שלום! אם אני לא שמה קישואים- מה אפשר לשים במקום?
ושאלה נוספת: כדאי להוסיף גזר?
תודה רבה!
היי בינת,
האמת שזה טעים מאוד גם בלי הקישואים. רק תפו”א, בטטה ובצל.
וכן, את יכולה לשים גזר אם את רוצה ירק נוסף.
היי, תודה רבה על המתכונים הנפלאים. אני לא מצליחה למצוא מתכון אחד שמאוד אהבתי. זה ירקות בתנור עם שתי אופציות של רוטב אחד עם בלזמי וסויה והשני מתוקתק.
תודה!
היי אולגה,
מצורף קישור למתכון אנטיפסטי בתנור-
https://www.10dakot.co.il/%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%A1%D7%98%D7%99-%D7%91%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A8/
שבת שלום!
היי רציתי לשאול הקישוא עם קליפה או בלי? תודה
הי מיטל,
אפשר לתבל את זה כי פשוט וטעים: שמן זית, מלח ופלפל.
לגבי הקליפה- איך שאת אוהבת. אפשר להשאיר את הקליפה ואפשר לקלף.
שלום רב מה אפשר לשים במקום הצלי? אני רוצה משהו לא מתוק תודה.