שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

125 גרם אטריות ביצים רחבות וארוכות (לטבעוניים: ניתן להשתמש באטריות אורז)

100 גרם טופו חתוך לקוביות 2X2

1 בצל בינוני חתוך גס

1/2 חבילת פטריות

2 כוסות פרחי ברוקולי (משקית קפואה)

1 כוס שעועית ירוקה (משקית קפואה)

תיבול: 3 כפות גדושות רוטב סויה, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, פלפל שחור גרוס גס

אופן הכנה:

-מכינים את האטריות לפי הוראות ההכנה (בדר"כ 6-7 דקות במים רותחים) ומעבירים למסננת. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים (על מנת שהאטריות לא תדבקנה זו לזו).

במקביל, מטגנים במחבת עם מעט שמן את קוביות טופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

-באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את הברוקולי והשעועית הירוקה ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מחזירים למחבת את הטופו ואת האטריות, מתבלים ומערבבים היטב. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז מלא עם פלפלים
סקלופיני מרסלה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
חן (08:39 26.04.2020)

היי,
האם אפשר להשתמש באטריות שעועית במקום? איזו כמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:00 26.04.2020)

כן, אותה כמות.

Avatar
שרון אלון (22:07 20.02.2019)

היי 🙂 רציתי לדעת אם אפשר להוריד לגמריי את הרוטב צ׳ילי ובמקומו לשים סילאן?
במידה שכן כמה סילאן לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 20.02.2019)

כן. אפשר לשים 2 כפות סילאן.

Avatar
ספיר (14:20 9.01.2019)

ובאותה המחבת להוסיף שמן מחדש?

Avatar
ספיר (14:18 9.01.2019)

היי
אפשר לא לטגן את הטופו וישר לשים עם כל הירקות?
ואם כן לטגן אפשר עם תרסיס שמן קצת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 9.01.2019)

אפשר למרות שהטופו טעים יותר כשמטגנים אותו בנפרד.
אם מטגנים בנפרד אפשר לטגן עם תרסיס שמן ולהוסיף עוד קצת שמן לטיגון הבצל.

Avatar
ספיר (11:04 12.01.2019)

אוקיי..
אז אפשר באותה המחבת קודם לטגן עם מעט מאוד שמן את הטופו ואז אחרי זה צריך לשים עוד טיפה שמן ושים את הבצל או שאין צורך להוסיף שמן שוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 12.01.2019)

אפשר באותה מחבת לטגן את הטופו עם מעט מאוד שמן. לאחר מכן יש צורך לשים עוד קצת שמן לבצל, רק חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אחרת הבצל יישרף.

Avatar
עמליה (11:56 18.10.2018)

הכנתי ויצא נהדר ,נטרף
האם אפשר להכין יום קודם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 18.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין יום קודם.

Avatar
שרה (15:20 15.06.2018)

הי…
אפשר להחליף אץ הטופו בעוף?
ואם כן איך לטפל בעוף ליפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 15.06.2018)

אפשר, בדיוק באותו אופן.

Avatar
קטי (19:28 13.11.2017)

ממש טעים!! הוספתי חמאת בוטנים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:13 14.11.2017)

תודה קטי, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
בודו (11:28 20.12.2016)

היי 🙂
אם אין לי כסף לקנות ירקות קפואים… על איזה ירקות את ממליצה להקפיץ עם הטופו במקום?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:53 20.12.2016)

היי,
אין בעיה להשתמש בירקות טריים חתוכים ופשוט להקפיץ/לבשל אותם קצת יותר זמן כדי שיתרככו.
אפשר להשתמש בברוקולי, גזר, קישוא, בטטה.

Avatar
ליאת (11:49 19.05.2016)

איזה תיבול יתאים להשרות את הטופו לפני הטיגון?
כידוע,הטופו סופג טעמים ואני בדרך כלל מעדיפה להשרות אותו לפני הטיגון.
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:53 19.05.2016)

היי ליאת,
את יכולה להשרות את הטופו ברוטב סויה.
יום נפלא 🙂

Avatar
יהלי (21:48 25.01.2016)

המתכון המושלם! מניסיון, מומלץ להוסיף 3 כפות גדושות בסילאן – יוצא מדהיםםם

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:55 25.01.2016)

תודה על הטיפ!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.