שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

125 גרם אטריות ביצים רחבות וארוכות (לטבעוניים: ניתן להשתמש באטריות אורז)

100 גרם טופו חתוך לקוביות 2X2

1 בצל בינוני חתוך גס

1/2 חבילת פטריות

2 כוסות פרחי ברוקולי (משקית קפואה)

1 כוס שעועית ירוקה (משקית קפואה)

תיבול: 3 כפות גדושות רוטב סויה, 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק, פלפל שחור גרוס גס

אופן הכנה:

-מכינים את האטריות לפי הוראות ההכנה (בדר”כ 6-7 דקות במים רותחים) ומעבירים למסננת. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים (על מנת שהאטריות לא תדבקנה זו לזו).

במקביל, מטגנים במחבת עם מעט שמן את קוביות טופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

-באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את הברוקולי והשעועית הירוקה ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מחזירים למחבת את הטופו ואת האטריות, מתבלים ומערבבים היטב. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז מלא עם פלפלים
סקלופיני מרסלה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דניאל (20:49 4.09.2021)

אפשר לוותר על הירקות הקפואים?

מתכונים ב-10 דקות (21:34 4.09.2021)

כן, אפשר לוותר. כדאי להפחית במקרה כזה את כמות הצ’ילי ל-2 כפות ואת כמות הסויה ל-2 כפות.

יפה שחר (09:16 12.01.2021)

הכנתי טופו מוקפץ יצא פצצה תוך שניות נעלם טעים ברמות ממליצה בחום היום עושה שוב

מתכונים ב-10 דקות (10:22 12.01.2021)

שמחה לקרוא שיצא מוצלח יפה 🙂
יום נפלא🙏

אירה (09:46 19.11.2020)

היי. אם אני רוצה לשים שעועית ירוקה טריה, האם כדאי לבשל אותה לפני? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:10 19.11.2020)

היי אירה,
תחלטי את השעועית במים רותחים למשך כמה דק’ ואז תוסיפי

רעות (01:33 9.11.2020)

אפשר להכין בכמות גדולה יותר? כמו 300 גרם איטריות ו200 גרם טופו?
האם צריך יותר רוטב עבור זה?

מתכונים ב-10 דקות (09:13 9.11.2020)

היי רעות
כמובן, האטריות והטופו סופחים טעמים ונוזלים
וכדי שלא יצא ייבש הייתי מכפילה.

חן (08:39 26.04.2020)

היי,
האם אפשר להשתמש באטריות שעועית במקום? איזו כמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:00 26.04.2020)

כן, אותה כמות.

שרון אלון (22:07 20.02.2019)

היי 🙂 רציתי לדעת אם אפשר להוריד לגמריי את הרוטב צ׳ילי ובמקומו לשים סילאן?
במידה שכן כמה סילאן לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 20.02.2019)

כן. אפשר לשים 2 כפות סילאן.

ספיר (14:20 9.01.2019)

ובאותה המחבת להוסיף שמן מחדש?

ספיר (14:18 9.01.2019)

היי
אפשר לא לטגן את הטופו וישר לשים עם כל הירקות?
ואם כן לטגן אפשר עם תרסיס שמן קצת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 9.01.2019)

אפשר למרות שהטופו טעים יותר כשמטגנים אותו בנפרד.
אם מטגנים בנפרד אפשר לטגן עם תרסיס שמן ולהוסיף עוד קצת שמן לטיגון הבצל.

ספיר (11:04 12.01.2019)

אוקיי..
אז אפשר באותה המחבת קודם לטגן עם מעט מאוד שמן את הטופו ואז אחרי זה צריך לשים עוד טיפה שמן ושים את הבצל או שאין צורך להוסיף שמן שוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 12.01.2019)

אפשר באותה מחבת לטגן את הטופו עם מעט מאוד שמן. לאחר מכן יש צורך לשים עוד קצת שמן לבצל, רק חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אחרת הבצל יישרף.

עמליה (11:56 18.10.2018)

הכנתי ויצא נהדר ,נטרף
האם אפשר להכין יום קודם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 18.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין יום קודם.

שרה (15:20 15.06.2018)

הי…
אפשר להחליף אץ הטופו בעוף?
ואם כן איך לטפל בעוף ליפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 15.06.2018)

אפשר, בדיוק באותו אופן.

קטי (19:28 13.11.2017)

ממש טעים!! הוספתי חמאת בוטנים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:13 14.11.2017)

תודה קטי, שמחה לשמוע 🙂

בודו (11:28 20.12.2016)

היי 🙂
אם אין לי כסף לקנות ירקות קפואים… על איזה ירקות את ממליצה להקפיץ עם הטופו במקום?

מתכונים ב-10 דקות (11:53 20.12.2016)

היי,
אין בעיה להשתמש בירקות טריים חתוכים ופשוט להקפיץ/לבשל אותם קצת יותר זמן כדי שיתרככו.
אפשר להשתמש בברוקולי, גזר, קישוא, בטטה.

ליאת (11:49 19.05.2016)

איזה תיבול יתאים להשרות את הטופו לפני הטיגון?
כידוע,הטופו סופג טעמים ואני בדרך כלל מעדיפה להשרות אותו לפני הטיגון.
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (11:53 19.05.2016)

היי ליאת,
את יכולה להשרות את הטופו ברוטב סויה.
יום נפלא 🙂

יהלי (21:48 25.01.2016)

המתכון המושלם! מניסיון, מומלץ להוסיף 3 כפות גדושות בסילאן – יוצא מדהיםםם

מתכונים ב-10 דקות (21:55 25.01.2016)

תודה על הטיפ!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.