זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
125 גרם אטריות ביצים רחבות וארוכות (לטבעוניים: ניתן להשתמש באטריות אורז)
100 גרם טופו חתוך לקוביות 2X2
1 בצל בינוני חתוך גס
1/2 חבילת פטריות
2 כוסות פרחי ברוקולי (משקית קפואה)
1 כוס שעועית ירוקה (משקית קפואה)
תיבול: 3 כפות גדושות רוטב סויה, 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק, פלפל שחור גרוס גס
אופן הכנה:
-מכינים את האטריות לפי הוראות ההכנה (בדר”כ 6-7 דקות במים רותחים) ומעבירים למסננת. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים (על מנת שהאטריות לא תדבקנה זו לזו).
–במקביל, מטגנים במחבת עם מעט שמן את קוביות טופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
-באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את הברוקולי והשעועית הירוקה ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מחזירים למחבת את הטופו ואת האטריות, מתבלים ומערבבים היטב. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.
יצא מעולה!!!!
עשיתי אמנם בלי פטריות אבל יצא אחד הטעימים שאכלתי! המתכונים פה מעולים ואני הולכת להכין את זה עוד הרבה.❤️
שמחה שיצא טעים❤️
למה בעצם להוציא את הטופו אחרי שבושל לבד? למה לא להוסיף בסוף בישול הירקות?
כי כדאי לתת לו צריבה במחבת. ברגע שמוסיפים אותו בסוף הבישול הוא מתבשל אבל לא נצרב
יצא טעים אבל לא כמו שציפיתי ונראה
לדעתי חסר קצת פרופורציה בין הנודלס לבין הבצל והפטריות
אבל בכללי אני ממש אוהבת את המתכונים פה
תודה שחזרת לשתף:)
האם אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
כן(:
ואאו היכנתי טעים רצח,הוספתי קצת רוטב טראקי וחמאת בוטנים פיזרתי שומשום מעל ויצא מוש!!!!!!!!!!!!!!!
תודה תודה את אלופה אין עליך!
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
היי, צריך להפשיר / לבשל במים את הירקות הקפואים לפני הטיגון? תודה
היי,
אין צורך בהפשרה מלאה או בבישול מקדים לפני כן.
אפשר לשטוף ולהפשיר כמה דקות.
פשוט מעולה. החלפתי ברוקולי באפונה, והוספתי סילאן.
אתר מהמם! תודה תודה תודה🙏
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
איזו הצלה תמיד האתר הזה עוזר לי אז רציתי להגיד תודה רבה לך אפרת!!! הכל תמיד יוצא טעים וגם המוקפץ הזה בזכותך אז תודה
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים(:
יצא לך מושלם! תודה על השיתוף🌺
היי
האם את השעועית הקפואה אפשר להחליף באפונה קפואה, או שלא יתאים?
ומה אפשר לשים במקום הפטריות והברוקולי, כי הבת שלי לא אוהבת?
היי,
אפשר לשים אפונה קפואה במקום השעועית, ואפשר להוסיף ירקות אחרים שאוהבים (גמבה קצוצה, קוביות בטטה קטנות, כרובית וכו’).
אפשר לוותר על הירקות הקפואים?
כן, אפשר לוותר. כדאי להפחית במקרה כזה את כמות הצ’ילי ל-2 כפות ואת כמות הסויה ל-2 כפות.
הכנתי טופו מוקפץ יצא פצצה תוך שניות נעלם טעים ברמות ממליצה בחום היום עושה שוב
שמחה לקרוא שיצא מוצלח יפה 🙂
יום נפלא🙏
היי. אם אני רוצה לשים שעועית ירוקה טריה, האם כדאי לבשל אותה לפני? תודה!
היי אירה,
תחלטי את השעועית במים רותחים למשך כמה דק’ ואז תוסיפי
אפשר להכין בכמות גדולה יותר? כמו 300 גרם איטריות ו200 גרם טופו?
האם צריך יותר רוטב עבור זה?
היי רעות
כמובן, האטריות והטופו סופחים טעמים ונוזלים
וכדי שלא יצא ייבש הייתי מכפילה.
היי,
האם אפשר להשתמש באטריות שעועית במקום? איזו כמות?
כן, אותה כמות.
היי 🙂 רציתי לדעת אם אפשר להוריד לגמריי את הרוטב צ׳ילי ובמקומו לשים סילאן?
במידה שכן כמה סילאן לשים במקום?
כן. אפשר לשים 2 כפות סילאן.
ובאותה המחבת להוסיף שמן מחדש?
היי
אפשר לא לטגן את הטופו וישר לשים עם כל הירקות?
ואם כן לטגן אפשר עם תרסיס שמן קצת?
אפשר למרות שהטופו טעים יותר כשמטגנים אותו בנפרד.
אם מטגנים בנפרד אפשר לטגן עם תרסיס שמן ולהוסיף עוד קצת שמן לטיגון הבצל.
אוקיי..
אז אפשר באותה המחבת קודם לטגן עם מעט מאוד שמן את הטופו ואז אחרי זה צריך לשים עוד טיפה שמן ושים את הבצל או שאין צורך להוסיף שמן שוב?
אפשר באותה מחבת לטגן את הטופו עם מעט מאוד שמן. לאחר מכן יש צורך לשים עוד קצת שמן לבצל, רק חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אחרת הבצל יישרף.
הכנתי ויצא נהדר ,נטרף
האם אפשר להכין יום קודם
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין יום קודם.
הי…
אפשר להחליף אץ הטופו בעוף?
ואם כן איך לטפל בעוף ליפני?
אפשר, בדיוק באותו אופן.
ממש טעים!! הוספתי חמאת בוטנים
תודה קטי, שמחה לשמוע 🙂
היי 🙂
אם אין לי כסף לקנות ירקות קפואים… על איזה ירקות את ממליצה להקפיץ עם הטופו במקום?
היי,
אין בעיה להשתמש בירקות טריים חתוכים ופשוט להקפיץ/לבשל אותם קצת יותר זמן כדי שיתרככו.
אפשר להשתמש בברוקולי, גזר, קישוא, בטטה.
איזה תיבול יתאים להשרות את הטופו לפני הטיגון?
כידוע,הטופו סופג טעמים ואני בדרך כלל מעדיפה להשרות אותו לפני הטיגון.
תודה מראש
היי ליאת,
את יכולה להשרות את הטופו ברוטב סויה.
יום נפלא 🙂
המתכון המושלם! מניסיון, מומלץ להוסיף 3 כפות גדושות בסילאן – יוצא מדהיםםם
תודה על הטיפ!