זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

125 גרם אטריות ביצים רחבות וארוכות (לטבעוניים: ניתן להשתמש באטריות אורז)

100 גרם טופו חתוך לקוביות 2X2

1 בצל בינוני חתוך גס

1/2 חבילת פטריות

2 כוסות פרחי ברוקולי (משקית קפואה)

1 כוס שעועית ירוקה (משקית קפואה)

תיבול: 3 כפות גדושות רוטב סויה, 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק, פלפל שחור גרוס גס




אופן הכנה:

-מכינים את האטריות לפי הוראות ההכנה (בדר”כ 6-7 דקות במים רותחים) ומעבירים למסננת. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים (על מנת שהאטריות לא תדבקנה זו לזו).

במקביל, מטגנים במחבת עם מעט שמן את קוביות טופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

-באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את הברוקולי והשעועית הירוקה ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מחזירים למחבת את הטופו ואת האטריות, מתבלים ומערבבים היטב. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אורז מלא עם פלפליםאורז מלא עם פלפלים
סקלופיני מרסלה סקלופיני מרסלה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שרה (23:57 3.08.2022)

ואאו היכנתי טעים רצח,הוספתי קצת רוטב טראקי וחמאת בוטנים פיזרתי שומשום מעל ויצא מוש!!!!!!!!!!!!!!!
תודה תודה את אלופה אין עליך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:42 4.08.2022)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷

avatar
ספיר (11:11 18.07.2022)

היי, צריך להפשיר / לבשל במים את הירקות הקפואים לפני הטיגון? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 18.07.2022)

היי,
אין צורך בהפשרה מלאה או בבישול מקדים לפני כן.
אפשר לשטוף ולהפשיר כמה דקות.

avatar
אפרת (15:44 21.06.2022)

פשוט מעולה. החלפתי ברוקולי באפונה, והוספתי סילאן.
אתר מהמם! תודה תודה תודה🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:00 21.06.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
אסנת (12:28 2.05.2022)

איזו הצלה תמיד האתר הזה עוזר לי אז רציתי להגיד תודה רבה לך אפרת!!! הכל תמיד יוצא טעים וגם המוקפץ הזה בזכותך אז תודה

מתכון לטופו מוקפץ
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:20 2.05.2022)

שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים(:
יצא לך מושלם! תודה על השיתוף🌺

avatar
מירב (20:57 19.02.2022)

היי

האם את השעועית הקפואה אפשר להחליף באפונה קפואה, או שלא יתאים?
ומה אפשר לשים במקום הפטריות והברוקולי, כי הבת שלי לא אוהבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 19.02.2022)

היי,
אפשר לשים אפונה קפואה במקום השעועית, ואפשר להוסיף ירקות אחרים שאוהבים (גמבה קצוצה, קוביות בטטה קטנות, כרובית וכו’).

avatar
דניאל (20:49 4.09.2021)

אפשר לוותר על הירקות הקפואים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:34 4.09.2021)

כן, אפשר לוותר. כדאי להפחית במקרה כזה את כמות הצ’ילי ל-2 כפות ואת כמות הסויה ל-2 כפות.

avatar
יפה שחר (09:16 12.01.2021)

הכנתי טופו מוקפץ יצא פצצה תוך שניות נעלם טעים ברמות ממליצה בחום היום עושה שוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 12.01.2021)

שמחה לקרוא שיצא מוצלח יפה 🙂
יום נפלא🙏

avatar
אירה (09:46 19.11.2020)

היי. אם אני רוצה לשים שעועית ירוקה טריה, האם כדאי לבשל אותה לפני? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:10 19.11.2020)

היי אירה,
תחלטי את השעועית במים רותחים למשך כמה דק’ ואז תוסיפי

avatar
רעות (01:33 9.11.2020)

אפשר להכין בכמות גדולה יותר? כמו 300 גרם איטריות ו200 גרם טופו?
האם צריך יותר רוטב עבור זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:13 9.11.2020)

היי רעות
כמובן, האטריות והטופו סופחים טעמים ונוזלים
וכדי שלא יצא ייבש הייתי מכפילה.

avatar
חן (08:39 26.04.2020)

היי,
האם אפשר להשתמש באטריות שעועית במקום? איזו כמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:00 26.04.2020)

כן, אותה כמות.

avatar
שרון אלון (22:07 20.02.2019)

היי 🙂 רציתי לדעת אם אפשר להוריד לגמריי את הרוטב צ׳ילי ובמקומו לשים סילאן?
במידה שכן כמה סילאן לשים במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 20.02.2019)

כן. אפשר לשים 2 כפות סילאן.

avatar
ספיר (14:20 9.01.2019)

ובאותה המחבת להוסיף שמן מחדש?

avatar
ספיר (14:18 9.01.2019)

היי
אפשר לא לטגן את הטופו וישר לשים עם כל הירקות?
ואם כן לטגן אפשר עם תרסיס שמן קצת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 9.01.2019)

אפשר למרות שהטופו טעים יותר כשמטגנים אותו בנפרד.
אם מטגנים בנפרד אפשר לטגן עם תרסיס שמן ולהוסיף עוד קצת שמן לטיגון הבצל.

avatar
ספיר (11:04 12.01.2019)

אוקיי..
אז אפשר באותה המחבת קודם לטגן עם מעט מאוד שמן את הטופו ואז אחרי זה צריך לשים עוד טיפה שמן ושים את הבצל או שאין צורך להוסיף שמן שוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 12.01.2019)

אפשר באותה מחבת לטגן את הטופו עם מעט מאוד שמן. לאחר מכן יש צורך לשים עוד קצת שמן לבצל, רק חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אחרת הבצל יישרף.

avatar
עמליה (11:56 18.10.2018)

הכנתי ויצא נהדר ,נטרף
האם אפשר להכין יום קודם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 18.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין יום קודם.

avatar
שרה (15:20 15.06.2018)

הי…
אפשר להחליף אץ הטופו בעוף?
ואם כן איך לטפל בעוף ליפני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 15.06.2018)

אפשר, בדיוק באותו אופן.

avatar
קטי (19:28 13.11.2017)

ממש טעים!! הוספתי חמאת בוטנים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:13 14.11.2017)

תודה קטי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
בודו (11:28 20.12.2016)

היי 🙂
אם אין לי כסף לקנות ירקות קפואים… על איזה ירקות את ממליצה להקפיץ עם הטופו במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:53 20.12.2016)

היי,
אין בעיה להשתמש בירקות טריים חתוכים ופשוט להקפיץ/לבשל אותם קצת יותר זמן כדי שיתרככו.
אפשר להשתמש בברוקולי, גזר, קישוא, בטטה.

avatar
ליאת (11:49 19.05.2016)

איזה תיבול יתאים להשרות את הטופו לפני הטיגון?
כידוע,הטופו סופג טעמים ואני בדרך כלל מעדיפה להשרות אותו לפני הטיגון.
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:53 19.05.2016)

היי ליאת,
את יכולה להשרות את הטופו ברוטב סויה.
יום נפלא 🙂

avatar
יהלי (21:48 25.01.2016)

המתכון המושלם! מניסיון, מומלץ להוסיף 3 כפות גדושות בסילאן – יוצא מדהיםםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:55 25.01.2016)

תודה על הטיפ!

לקריאת כל התגובות