זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 155 דקות
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קלופות קצוצות
קילו חלקי עוף (לדוג’ שוקיים, ירכיים)
כוס גריסי פנינה (יש לשטוף היטב ולסנן)
כוס שעועית מש
4-5 תפוחי אדמה קטנים קלופים
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים ל-3 חלקים
בטטה בינונית קלופה חתוכה ל 3-4 חלקים
4-5 כוסות מים רותחים
תיבול: כף פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-3 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד, עד שצבעם החיצוני הופך ללבן.
-מוסיפים גריסים ושעועית מש ומתבלים בפפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים ומערבבים.
-מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה והגזר, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שזה רותח, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כחצי שעה.
-לאחר כחצי שעה של בישול על אש בינונית- מעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 2-3 שעות או לסיר חשמלי על חימום גבוהה במשך כשעתיים (עם המכסה).
הערות:
-יש לבדוק במהלך הבישול שהתבשיל לא התייבש ושיש נוזלים בסיר. במידה וכן, יש להוסיף מים רותחים לפני הצורך. אם בסוף הבישול נותרו עודפי מים בסיר, יש להסיר את המכסה ולהשאיר 15-30 דקות נוספות, עד שהנוזלים מתאדים.
-ניתן להמיר את שעועית המש בכוס לוביה או ב-2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה.
- פסטה ברוטב בטטה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- קינואה עם בטטה |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה
אפשר להוסיף חומוס משימורים? אם כן מתי ואיך?
אפשר להוסיף אחרי שעה וחצי בישול.
גריסים רגילים, לא גריסי פנינה הולך? ואיך יוצא בלי עוף?
אפשר גריסים רגילים.
לא ניסיתי בעלי עוף אבל נראה לי שזה בסדר.
תודה רבה על התשובה המהירה אין כמוך
היי אפרת.
1. האם צריך לבשל חצי שעה עם מכסה?
2. האם צריך לאפות בתנור עם מכסה?
זה לא ברור מהמתכון.
תודה.
צודק. אוסיף הערה במתכון.
יש לכסות בשני המקרים.
שלום! כמה זמן בישול בסיר חשמלי לפני הגשה ובאיזה דרגת חום? מעוניינת להכין עם מקרוני, במקום הקטניות. תודה.
היי שרון,
את המקרוני תבשלי לפני.
אני חושבת שכדאי לשים שעה על חום גבוה ואח”כ חום בינוני עוד 2-3 שעות. ככל שתשימי יותר הטעם ישתבח.
לא בישול כל הלילה בסיר החשמלי כמו החמין המסורתי בתנור? 🙂
אם את יכולה לבשל כל הלילה ברור שעדיף:)
על חום נמוך
תודה רבה על המתכון, יצא מעולה, הוספתי תבלינים מהמתכון שלך לחמין הבשרי, שמתי בטטה במקום תפו”א (והחמין שיצא מזכיר טעם של פויקה..).
אני רוצה להכין שוב ואשמח לדעת:
1. אפשר לקלף את הביצים הקשות ואז לשים אותן בתבשיל? ובאיזה שלב להוסיף אותן?
2. העוף ששמתי קצת התפרק, ואני חוששת שהילדים יאכלו בטעות עצם קטנה. יש לך רעיון מה לעשות? להפריד את העצמות מהעוף לפני הוספת הגריסים? (מעדיפה לא להשתמש בשקית קוקי אם לא חייבים).
תודה רבה, מיכל
היי מיכל,
1. אפשר להוסיף לקראת הסוף (10-15 דקות אחרונות).
2. כן, אפשר להפריד את העוף מהעצמות לפני שמוסיפים את הגריסים.
תודה רבה. הביצים יהיו חומות אם אשים אותן לקראת הסוף?
סורי ראיתי עכשיו.
כדי שיהיו חומות יש לשים אותן כל הלילה.
הי אפרת, תודה על מתכונים נפלאים!
כמה שאלות:
1. ראיתי שכתבת שאפשר להוסיף ביצים קשות. האם צריך לשים אותן בשקית?
2. אני רוצה לשים רק תפוח אדמה אחד, ובמקום הגריסים לשים חיטה מושרית, ובנוסף להוסיף שעועית לבנה מושרית. יש שינוי במתכון? וכמה שעועית לבנה להוסיף?
3. אם מחליפים לבשר בקר, זה הופך את הבישול ל 7-8 שעות?
תודה! מיכל
היי מיכל,
1. את לא חייבת לשים בשקית בתנאי שבישלת אותן לפני (כי בקליפה יש חיידקים).
2. שעועית לבנה מושרית לא תספיק להתבשל לכן המלצתי על שעועית לבנה משקית קפואה.
3. כן.
הבן הגדול מתגייס מחר וביקש חמין לארוחת צהריים בשבת, בחרתי את המתכון והכפלתי כמויות למשפחה של אנשים גדולים, יצא מדהים, טעים, מעולה. כמובן שנכנס למחברת המתכונים המוצלחים והאהובים.
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מעולה! שמתי 2 כוסות גריסים כי לא הייתה לי שעועית מש
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף😊
היי אפרת. רעיון למתכון חדש הבא: אני מאוד אשמח למתכון לחמין עוף מקרוני, להכנה בסיר חשמלי או בכלל. תודה 🙂
היי,
זה רעיון מקסים וגם מתכון שאני אוהבת(:
אשתדל להעלות בהמשך😊
מקפיצה שוב, כי מסתבר שהחורף סוג של כבר פה ואני כבר דאגתי לסיר חשמלי, אבל אשמח להכוונות בצורת מתכון. תודה 🙂
היי, האם אפשר לשים עוף שלם?
היי,
אפשר. כמובן שיש להתאים את גודל הסיר לעוף.
תודה רבה!!
האתר שלך משגשג לי על השולחן כל שבת!
שמחה מאד לשמוע😊
היי
אני רוצה להשים את החמין על פלטה לשבת. כמה זמן זה צריך להיות על הפלטה?
היי,
אם רוצים לבשל על פלטה כל הלילה כדאי להגדיל את כמות הנוזלים ל 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
הזמן הדרוש לחמין הוא לילה על הפלטה ויותר.
תודה לך, אם אני רוצה לבשל ללא גלוטן, וכתחליף לגריסים אורז מלא, ראיתי שכתבת שצריך להוסיף עוד מים, הכוונה היא להוסיף ל4 כוסות המים הרותחים שכבר כתבת? זאת אומרת 7 כוסות?
היי,
אם ממירים את הגריסים בכוס וחצי אורז יש לשים כ-3.5 כוסות מים (במקום 4-5). בכל מקרה ממליצה לבדוק במהלך הבישול את החמין ולהוסיף מים לפי הצורך.
תודה על התשובה, ואם משתמש באורז מלא יש להשרות לפני?
את כל סוגי האורז מומלץ להשרות לפני השימוש(:
תודה ועוד שאלה, את האורז מה עדיף? לשים בשקית קוקי? או בסיר עצמו?
תמיד מומלץ-בשקית קוקי(:
שלום אפרת, צריך לעשות חורים בשקית? מים? תבלינים? איך בדיוק עושים את זה? כמעט כל המתכונים שלי זה מהאתר הנפלא שלך!!! תבורכי
תודה רבה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אם אוהבים שהקטניות מופרדות ולא מעורבבות יחד אפשר להשתמש בשקית קוקי:
את האורז וכל קטנייה אחרת מכניסים לאחר בישול+ תיבול במלח, פלפל וכו’ לשקית קוקי, ומוסיפים מים בכמות שמכסה את גובה הקטנייה שבשקית. אין צורך לחורר חורים.
במידה ואין לי סיר שאני יכולה להכניס לתנור, יש דרך אחרת לבישול? האם אפשר לשים על אש נמוכה במשך שעתיים בתור תחליף?
היי,
בתנור הסיר מקבל חום אחיד מכל הכיוונים, אבל אם אין לך אפשרות- אפשר לבשל על אש נמוכה עם מכסה במשך שעתיים וחצי-שלוש.
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק משום שהתחתית עלולה להישרף אחרי בישול ארוך.
היי, האם אפשר להשתמש בתערובת קטניות קפואה? צריך להפשיר קודם? ולשנות זמנים? ואם אוותר על התפוח אדמה זה ישנה?
תודה!
היי,
אין בעיה להשתמש בקטניות קפואות. אפשר להפשיר אותן מעט לפני ההכנה.
יש להוסיף מים בהתאם לכמות הקטניות שתוסיפי.
אין שינוי בזמן ההכנה.
אפשר לוותר על תפוח אדמה.
בהצלחה(:
יצא ממש טעים, שמתי לשעתיים, אם אחליף העוף בגרון, זה ישנה משהו במתכון?
שמחה שיצא מוצלח! אפשר להשתמש גם בגרונות בחמין.
שלום, תודה רבה על האתר משתמשת בו מלאא. אלופה!!
אם השעועית הייתה מושרית אפשר לקצר את זמן הבישול?
שזה יהיה כמו תבשיל רגיל?
כן אבל זה לא יהיה משמעותי כי בגלל שיש עוף במתכון כדאי יהיה לבשל לפחות שעה וחצי-שעתיים כדי שיתרכך כמו שצריך.
איזה סיר מתאים לתנור?
היי עדי,
אפשר להכניס כמעט כול סיר לתנור בתנאי שאין לו ידיות או מכסה (או חלק ממכסה) מפלסטיק או חומר אחר שאינו יכול לעמוד בחום.
תודה ❤
היי אם אני רוצה לעשות עם 2 כוסות אורז, כמה מים בסהכ אני צריכה לשים?
היי עדי,
אפשר לשים אורז ויהיה שינוי בכמות במים. אם את שמה 2 כוסות אורז אז בסביבות 4-4.5 כוסות מים (קשה לי להגיד בדיוק כמה כשלא ניסיתי).
תודה יצא ממש טעים!
נראה מעולה 🙂
היי אפרת, אני יכולה לשים בורגול דק? אם כן צריך לשאוף לפני?
היי עדי,
חושבת שבורגול דק פחות מומלץ כי הוא כנראה ייהפך לדייסתי בבישול…
ובורגול רגיל?
בורגול רגיל אפשר, שימי בתוך שקית צלייה:)
תודה.מה זה אומר ? לשים איך שזה בתוך שקית ואז בסיר??
היי,
תבשלי את הבורגול (כותבת לך למקרה שאת לא בטוחה איך): שימי כוס/שתיים של בורגול בסיר, מים עד לכיסוי הבורגול ותבלינים- מלח, פלפל שחור, שום כתוש, כמון ופפריקה ובשלי כחצי שעה על אש בינונית-נמוכה.
אחרי הבישול תכניסי את הבורגול לשקית קוקי, סגרי אותה היטב ותניחי בסיר החמין.
בהצלחה😊
הי, מה לדעתך עדיף- לאחר הבישול על הגז- לבשל שעתיים שלוש בתנור כמו המתכון המקורי או לבשל כל הלילה כמו חמין רגיל?
כל הלילה לדעתי זה עלול להתייבש.
עדיף לשים 2-3 שעות בתנור 🙂
תודה רבה. מחכה כבר לשבת :-). איזה עונג האתר שלך. שינית לי את כל התפיסה לגבי בישול וכולם יוצאים נשכרים 😋
❤️
הייה טעים לנו……….. כל המשפחה נהנתה …
תודה רבה : )
שמחה שנהניתם ❤️
תודה שחזרת לעדכן:)
היי,
האם אפשר להוסיף את העוף מאוחר יותר, בעלי רק עכשיו בדרך לסופר והתבשיל כבר על האש אבל אני כן רוצה להוסיף עוף?
כמה זמן זה מאוחר יותר מיה?
העוף צריך להתבשל כ-חצי שעה בסיר לפני העברה לתנור..
תודה רבה על כל המתכונים של האתר! בזכותך אני קוצרת מחמאות! איזו אלופה!
יש לי 2 שאלות:
1. אני רוצה להכין את החמין ללא גלוטן. מה השילוב הטוב ביותר המתאים וכמה מים בדיוק לשים בסך הכל בחמין?
2. לטירונית שכמוני – במקום אבקת מרק עוף – אילו תבלינים אני יכולה לשים וכמה בדיוק?
תודה רבה על התשובות!
היי 🙂
1. אני חושבת שבמקום גריסים אפשר לשים אורז. אם את שמה כוס וחצי אורז לבן אני מניחה שיהיה צורך לשים כ3.5 כוסות מים.
2. במקום אבקת מרק אפשר לשים יותר מלח.
תודה על התשובה! אז אני שמה כוס וחצי אורז לבן + כוס שעועית מש עם סך הכל 3.5 כוסות מים לתבשיל? תודה מראש ושבת שלום!
כן. אם במקרה זה יבש אז תוסיפי עוד חצי כוס מים.
שבת שלום!
הכנתי ויצא ממש מעולה! למי שמעוניין שיהיה על הפלטה בשבת, כך עשיתי: הוספתי עוד מלא בצל פרוס לחצאי עיגולים כדי שתחתית הסיר תהיה מרופדת בהם (עוזר שלא תישרף התחתית) וטיגנתי. עשיתי לי כל השלבים בהנחיות רק במקום להכניס לתנור השארתי על אש נמוכה עוד שעה בערך ולפני כניסת שבת העברתי לפלטה.
את הגריסים החלפתי באורז מלא (כדי שיהיה ללא גלוטן), השריתי אותו חצי שעה לפני. את השעועית מש החלפתי בשעועית אדומה כי לא היה לי מש, השריתי לילה קודם. הורדתי את הגזר והכפלתי את כמות העוף. יצא טעים מאוד!
המון תודה על השיתוף איילת!
שמחה לקרוא שנהנת 💕
שבוע נפלא
אפשר בשל על הגז בלבד בלי להכניס לתנור?
לדעתי זה לא יוצא אותו הדבר, יכול להשרף בתחתית הסיר
שבוע נפלא🌸
האם אפשרי לשים עוף וגם גרונות הודו?
היי מיכל,
אין בעיה להוסיף גם גרונות הודו
היי רוצה להכין למחר , אשמח לדעת אם אני רוצה להכין כמו חמין רגיל (חומוס ושעועית לבנה וחיטה) זה גם תופס?? פשוט אם עוף ולא בשר.
ואני משתמשת בפלטה אז מה לעשות לתת לזה להתבשל ולשים על הפלטה?.
כן אפשר. חשוב רק לוודא שיש מספיק נוזלים.
היי אפרת
תודה על האתר המדהיםםם שלך:)
אני רוצה להכין עם פרגיות נראה לך מתאים? צריך לשנות משהו?
היי לאה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
אין צורך לשנות משהו.
אפרת היקרה
מכינה כבר שבוע שלישי ברציפות, רק עם שעועית קפואה של סנפרוסט וכולנו מתמוגגים.
קלות ההכנה ועם זאת הטעם המופלא והעשיר – את פשוט קוסמת.
מה אומר ומה אגיד, עוד מתכון לפנתאון.🥰
היום קצת לחוצה בזמן, מקווה שעם התנור הלא כ\”כ חזק שלי יספיקו שעתיים בתנור😏
היי דורית,
שמחה שאהבת את המתכון ❤️
שעתיים בתנור אמורות להספיק.
העוף עם עור או בלי?
לא משנה.
יצא פשוט פגז!
מושלם.
מתכון מדוייק, פשוט ובריא.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום,
רציתי לדעת אם יש אפשרות לוותר על התנור? (אין לי סיר שנכנס לתנור) ובמקום זה לבשל על אש נמוכה? אם כן כמה זמן נראה לך?
היי רחל,
בתנור הסיר מקבל חום אחיד מכל הכיוונים אבל אם אין אפשרות אז אפשר לבשל על אש נמוכה עם מכסה במשך שעתיים וחצי-שלוש. רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אחרת התחתית עלולה להשרף אחרי בישול ארוך.
האם אני יכולה להכין יום לפני…. ולחמם בתנור לפני? אם כן באיזה צורה לחמם? והאם להוסיף מים? או שזה לא מומלץ יום אחרי
כן אפשר.
אם את מחממת במנות קטנות אפשר לחמם במיקרוגל.
אם את רוצה לחמם את כל הסיר אז אפשר לחמם על הגז ולהוסיף קצת מים.
הכנתי ויצא מושלם אבל נשאר לי חצי סיר (אנחנו רק שניים), אפשר לשמור ולחמם מחר? אם כן, איך וכמה זמן?
כן, אפשר לשמו במקרר ולחמם במשך כמה דקות במיקרוגל או בסיר על הגז.
אם אני רוצה להוסיף חיטה? באיזה שלה ואיך? והאם להשרות קודם?
*העיצוב החדש באתר מאוד יפה 🙂
היי הודיה,
נראה לי שאפשר להוסיף כחצי כוס חיטה.
מומלץ להשרות את החיטה במים לילה לפני אבל לא חובה.
אם זה בנוסף לגריסים אז תשימי 5 כוסות מים.
*תודה 🙂
1.האם אפשר להשאיר כל הלילה על הפלטה? ( כמו חמין עם בשר)
2. ואת השועית והגריסים צריך להשרות לילה לפני?
1. אם רוצים לבשל על פלטה כל הלילה כדאי להגדיל את כמות הנוזלים ל 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
חשוב להסתכל על התבשיל בעיקר לפני השינה ולוודא שיש מספיק נוזלים.
2. אם זאת שעועית מש לא חובה להשרות. כנ”ל לגבי גריסים.
יצא מושלם!!
במקום שעועית מש וגריסים שמתי שעועית לבנה ואורז
במקום כרעיים שמתי כנפים
לדעתי אפשר להשמיט את הגזר
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
זה ה-מתכון שלי
המלצתי לחברות
❤️
הי, מה זה שעועית מש והאם ניתן לרכוש בחנויות רגילות?
שעועית מש היא שעועית קטנה שמתעכלת יותר בקלות משעועית רגילה וגם מתבשלת די מהר. מצורפת תמונה.
אפשר להשיג כמעט בכל סופר.
היי
אם אני מכינה ללא העוף האם יש שינוי במתכון?
אין שינוי.
היי אם אני מכינה בכמות של 5 כרעיים כלומר 2 קילו עוף. מה יחס התבלינים והמים?
אין שינוי.
איך ההכנה אם מעוניינת להכין בסיר בישול איטי?
לאחר בישול של חצי שעה על הגז אפשר להעביר את התערובת לסיר בישול איטי בחום בינוני במשך 2-3 שעות. ככל שתשימי יותר זמן כך הטעמים יהיו מרוכזים יותר.
תתחילי ב-4 כוסות מים ותוסיפי יותר לפי הצורך.
הי, האם אפשר להוסיף עוד גריסים במקום שעועית? כמות המים נשארת זהה?
האם אפשר להכניס לתנור סיר נירוסטה עם מכסה זכוכית?
אפשר. אין שינוי בכמות המים.
לגבי הסיר, אני חושבת שכן.
שלום,
האם צריך השריה לשעועית?
ואם אפשר לשין חיטה במקום גריסים? ואם זה גם צריך השריה?
שעועית מש לא חובה להשרות, להבדיל מסוגי שעועית אחרים.
אפשר לשים חיטה , בסביבות 3/4 כוס חיטה. לא חובה להשרות אבל מומלץ.
היי אפרת אני מכינה הרבה פעמיים את המתכונים שלך וכל המשפחה נהנת מהם. אשמח לדעת אם אפשר להוסיף גם ביצה קשה ואם כן אז מתי
היי ויקה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר להוסיף ביצה או ביצים. יש לבשל קודם במים רותחים עד שהן הופכות לביצים קשות ולהוסיף אותם לאחר חצי שעה של בישול.
טיפ המשך מניסיון של צ’ולנט: לקלף את הביצים הקשות לפני שמכניסים לסיר. כך אפשר לאכול אותם מיד, ואין צורך לקלף ביצים חמות מדי.
לא, הן לא מתייבשות. יוצאות חומות וטעימות 😋
שמתי 5 כוסות מים
והשתמשת בכוסות בנפח של 240 מ”ל?
יכול להיות שבגלל האורז המלא היה צריך להוסיף יותר. זה משהו שגם אני לא לקחתי בחשבון.
היי אפרת,
בזמן בישול כל המש צף למעלה ונשאר לא מבושל וקריספי. אולי היה צריך להשרות אותו במים לפני בישול?
שעועית מש לא חובה להשרות, להבדיל מסוגי שעועית אחרים.
זה נראה כאילו היו חסרים נוזלים. כמה מים שמת?
הי,
כבר זמן רב אני מכינה אוכל לפי מתכונים שלך – הכל תמיד יצא מהמם! תודה רבה לך!
שאלה לגבי מתכון? במה אפשר להחליף את גריסי פנינה לגירסת ללא גלוטן? אורז מלא יתאים?
היי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
אני חושבת שאפשר לשים בסביבות כוס וחצי אורז מלא.
היי אפרת. נראה טעים טילים! האם אפשר לערוך הבישול המקדים של החמין על הגז יום-יומיים לפני השהייה בתנור, לשמור במקרר ואז ביום האכילה להכניס לשעתיים שלוש לפני כן לתנור לבישול/חימום? תודה על המענה.
בוקר טוב שרון 🙂
אני מתלבטת כי במקרר קרוב לוודאי שהנוזלים יספגו והתבשיל יתייבש ולכן עדיף להכין את הכל באותו יום. אם בכל זאת לא יסתדר לך להכין באותו יום אז יהיה כדאי להוסיף מים לפני שמכניסים לתנור. אולי כדאי בהתחלה לשים 3.5 כוסות מים ולפני האפיה בתנור להוסיף כוס וחצי מים.
רק אחרי שהתחלתי לבשל חח ראיתי שצריך ותנור ואין לי.. כמה זמן להשאיר על האש במקום התנור? מקווה שתספיקי לענות לפי שיהרס חח והאם הזמן שאת אומרת רק בנוסף לזמן שרשום בכללי במתכון
היי שירן,
בתנור הסיר מקבל חום אחיד מכל הכיוונים אבל אם אין ברירה אז אפשר לבשל על אש נמוכה עם מכסה במשך שעתיים וחצי-שלוש (בנוסף לחצי שעה בישול). רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אחרת התחתית עלולה להשרף אחרי בישול ארוך.
הוספתי דבש יצא מעולה
נראה ממש טוב 😍
תודה על השיתוף!
הי אפרת, הכנתי ויצא מעולה! אני רוצה להכין שוב ולהוסיף עוד 2 כוסות מהקטניות שבמתכון. מה צריך להוסיף מבחינת תיבול ומים?
אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף עוד כוס וחצי – 2 כוסות מים.
מבחינת תיבול כדאי להוסיף חצי כפית פפריקה וחצי כפית מלח.
שבת שלום 🌷
היי אפרתי
נתקעתי בלי עוף האם זה נורא אם אכין בלי עוף? אפשר אולי לשים חזה עוף או עדיף בלי.?ואם כן באיזה שלב ואיך?
היי שרון,
ראי בתגובות מישהי בשם אירית רשמה שהכינה עם חזה עוף.
היי ראיתי אבל לא ברור לי. האם לטגן אותם לפני? כמה זמן ? באיזה שלב?
ההכנה לא משתנה. כמו שרשום במתכון לגבי חלקי עוף.
היי אפרת
אם אני רוצה להוסיף סילאן ואין לי ניתן להוסיף דבש? אם כן כמה כפות?
אפשר להוסיף כף דבש.
היי, תודה על המתכון!
אם רוצים לשים על הפלטה לפני שבת ושיישאר עליה כל הלילה- בלי לאפות לפני זה בתנור- רק לבשל,
כמה זמן צריך לבשל לפני שבת?
האם צריך להוסיף נוזלים כדי שלא ישרף/ידבק?
תודה רבה ושבת שלום!!
היי מתן,
אם רוצים לבשל על פלטה כל הלילה כדאי להגדיל את כמות הנוזלים ל 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
חשוב להסתכל על התבשיל בעיקר לפני השינה ולוודא שיש מספיק נוזלים.
שבת שלום 🙂
היי,
האם ניתן להוסיף ביצים?
כן אפשר. יש לבשל את הביצים לפני.
גם אחרי שבוע ללא מקרר?
הרבה תודה!
תני לזה שטיפה מתחת לברז וסינון ותריחי את זה. אם אין לזה ריח מוזר/לא טוב זה בסדר.
ערב טוב,
אם השרתי שעועית וגריסים, העברתי למסננת ולא השתמשתי, הם מקולקלים או אפשר להשתמש בהם?
תודה רבה!
הם אמורים להיות בסדר.
היי אפרת
בשעועית לבנה הכוונה הקפואות שיש בסופר? האם זה לא זמן הכנה ארוך מדי ?
ואיך אדע איזה סיר להכניס לתנור ? יש עדיפות ?
היי שני,
הכוונה לשעועית לבנה קפואה שיש בסופר. השעועית מבושלת באופן חלקי ולכן זמן הבישול והאפיה לא ארוך מידי.
עדיף להשתמש בסיר מברזל יצוק או כל סיר אחר רק רצוי שהידיות שלו יהיו עמידות לחום (אם לא, רצוי לעטוף את הידיות בנייר כסף).
היי אפרת
שאלה נוספת המכסה שלי לא טוב להכנסה לתנור . האם אפשרי לעטוף בנייר כסף או שזה לא יעבוד?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאם סוגרים היטב עם נייר כסף, אפילו בשכבה כפולה, זה אמור להיות בסדר.
אפרת
רק חזרתי להגיד שיצא מושלם !!! לא האמנתי עד כמה מוצלח זה יכול לצאת !! חבל שלא צילמתי . כיסיתי כמו שאמרת והוספתי חומוס וסילאן!
תודה את אלופה
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 💜
היי אפרת אני אני משרה שעועית לבנה כמה כוסות שוות ל-2 כוסות שעועית קפואה?
בסביבות 3/4 כוס.
היי אפרת! גם אני אפרת😉
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים באתר אני משתמשת המון!!! חייבת לציין את הזיתים מבושלים שלך הם מתכון קבוע יוצאים מעולה!
שאלה לגבי כמויות לכמה אנשים החמין מספיק? אנחנו 6 אנשים ותמיד כשהכנתי חמין יצא לי כמות ענקית ובלי פרופורציה לכמות האנשים.
שוב תודה רבה ושבת שלום!
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
הכמות במתכון אמורה להספיק למשהו כמו 6 אנשים. אני ממליצה שתשימי חלקי עוף לפי הכמות שנראה לך שתאכלו.
שבת שלום 🌺
שלום אפרת ותודה על המתכונים הטעימים! רציתי לשאול אם אפשר לשים בשר טחון שיש לי במקום עוף. תודה!
נראה לי שכן. אני מניחה שהבשר הטחון יתמזג ויתערבב עם תערובת הגריסים והשעועית.
שלום, מה אפשר לשים במקום גריסים? לתבשיל ללא גלוטן? תודה.
היי חגית,
אני חושבת שאפשר לשים אורז אבל אז יהיה שינוי בכמויות המים (לכוס וחצי אורז לבן אני מניחה שיהיה צורך לשים 3-4 כוסות מים).
יש לי שאלה אין לי היה בכמויות הדברים אבל אנחנו שלוש כמה בשר לשים
היי נירית,
ל-3 אנשים שימי 4-6 חתיכות עוף (ירכיים או שוקיים).
היי אפרת..
אני יודעת שהתגובה הגיעה מאוחר,
אבל הייתי חייבת להגיד לך שהכנתי את החמין הזה כבר 2 שבתות והיום זה יהיה הפעם השלישית
ויצא פשוטט טעיייםםם!!
הכנתי פעם אחת עם שעועית לבנה ופעם עם שעועית מש ובישלתי כל הלילה על הפלטה,
אין דברים כאלוו, תודה ענקית על הכללל,
תמשיכי להפתיע אותנו😊
שבת שלום🌹
שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום ❤️
היי אפרת…
יש לי 2 שאלות:
1.רציתי לדעת מזה שעועית מש?
קונים את זה כמו בשקית של קטניות רגילות?
2.אם אני רוצה לבשל את החמין כל הלילה על הפלטה כמו בחמין רגיל איך אני עושה את זה?
תודה מראש על הכל🌹
היי,
1. שעועית מש זאת שעועית ירוקה קטנה עם פס לבן קטן. מצרפת תמונה.
קונים אותה בשקית קטניות רגילות או במשקל.
2.אם רוצים לבשל על פלטה כל הלילה כדאי להגדיל את כמות הנוזלים ל 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
חשוב להסתכל על התבשיל בעיקר לפני השינה ולוודא שיש מספיק נוזלים.
אים אני רוצה לא להכניס לתנור תסיר כמה זמן לשים על הגז ואים אני עושה שוקיים 6ורוצה להוסיף חומוס
היי נירית,
בתנור הסיר מקבל חום אחיד מכל הכיוונים אבל אם את מעדיפה להכין על הגז אז אפשר לבשל על אש נמוכה עם מכסה במשך שעתיים וחצי-שלוש. רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אחרת התחתית עלולה להשרף אחרי בישול ארוך.
את יכולה לשים כמה שוקיים שאת רוצה ואפשר גם להוסיף חומוס אבל רצוי שיהיה משקית קפואה או חומוס שכבר בושל לפחות באופן חלקי.
היי אפרת, האם סיר נירוסטה מתאים לתנור? האם צריך לסגור את המכסה של הסיר כשהוא בתוך התנור?
כן אפשר. יש לכסות עם המכסה.
למה הורסים כל מתכון שמוסיפים אבקת מרק….נה עם תבלינים “אמיתיים ” כמו כמון, קינמון.?
יש היום אבקות מרק מחומרים טבעיים. יש גם מתכון לאבקת מרק. ובכל מקרה זה לא חובה.
היי אפרת, האם אני יכולה להמיר את השעועית בכוס חיטה?
ועוד שאלה:) יש לי בבית גריסים ולא כתוב עליהם גריסי פנינה. יש הבדל? אפשר להכין איתם את המתכון?
היי ענבר,
אני מניחה שאפשר להמיר בחיטה. שימי קצת פחות מכוס, נגיד 3/4 כוס חיטה. לא חובה אבל מומלץ להשרות את החיטה במים לילה לפני.
לגבי הגריסים, אין בעיה.
היי אפרת.
אם אני מכינה את זה היום או מחר לשבת בבוקר ומלחמת על הפלטה לפני האם זה לא יהיה יבש מידי בשבת?
תודה!
היי מיכל,
תוסיפי קצת מים לפני החימום על הפלטה וזה אמור להיות בסדר.
שלום,
האם אפשר להכין עם חלקי עוף ללא עור?
תודה!
כן, אפשר.
הי,
האם אפשר לוותר על הגז ופשוט לשים בתנור ליותר זמן?
תודה!
אפשר אבל עדיף כן לבשל קודם על הגז אם יש אפשרות.
אפשר לשים אורז במקום הגריסים? אם כן האם יש שינוי בנוזלים/במתכון?
אפשר לשים אורז ויהיה שינוי בכמות במים. אם את שמה כוס וחצי אורז לבן אז בסביבות 3-4 כוסות מים. קשה לי להגיד בדיוק כמה כשלא ניסיתי.
אפשר להכין בסיר לחץ? כמה זמן לבשל?
אפשר. אני מניחה שבסביבות שעה בישול בסיר לחץ.
אפשר להכין את התבשיל עם בשר במקום עוף(בשר צלי כתף)
אפשר אבל יכול להיות שזמן הבישול יתארך מעבר ל2-3 שעות. מומלץ לטעום את הבשר, אם הוא רך זה מוכן.
תודה על התשובה המהירה אפרת אנסה מחר,אותו תיבול כמו שכתבת או לבשר כדאי להוסיף עוד משהו?זאת פעם ראשונה שאני מגיבה כאן ורוצה לומר שהמתכונים שלך מעולים וכל כך ברורים יוצא לי כמה פעמים בשבוע להיכנס לאתר שלך ולקחת מתכונים וכל מה שהכנתי עד היום יצא מוצלח….
היי ענת,
את יכולה להוסיף 1-2 כפות סילאן, זה משתלב טוב עם בשר.
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
שבת שלום!
היי אפרת,
רציתי לעדכן אותך שהכנתי בדיוק כמו שכתבת רק במקום קילו עוף שמתי קילו בשר כתף ובתוספת 2 כפות סילאן יצא מעדן האוכל היה מוכן כבר אחרי שעתיים. את אלופה אין על המתכונים שלך…תודה😙
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה ענת 🙂
היי אפרת 🙂
שאלה, אני רוצה להכין את החמין על הפלטה לשבת, אני שמה אותה בסביבות 16 וחצי מחר, עד למחרת ב-13.
מבחינת הנוזלים איך וכמה לשים?
יש לי שעועית אדומה, חייב להשרות לפחות ללילה?
היי דניאלה,
שעועית אדומה יש להשרות כל הלילה.
מבחינת נוזלים כדאי לשים 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
חשוב להסתכל על התבשיל בעיקר לפני השינה ולוודא שיש מספיק נוזלים.
בהצלחה 🙂
היי אפרת הכנתי אתמול ויצא טעים מאוד הכנתי בשינויים קלים: הוספתי ביצים קשות וכף סילאן שנתן גם צבע יפה. הכנתי רק עם תפוחי אדמה ו-3 כוסות שעועית קפואה וכן הוספתי חזה עוף כשהכנסתי לתנור לא בבישול כי הבן שלי אוהב רק חזה. שמתי 4 כוסות מים ועדיין היו נוזלים גם כשהוצאתי את המכסה ואפיתי במשך 20 דקות סה”כ אפיתי 3 שעות. הביצים קיבלו צבע חום כמו של חמין אמיתי. האם אפשר לבשל במשך שעה ואז להכניס לאפיה במשך 3 שעות כדי שיצא יותר חום או עדיף להאריך את זמן האפייה?
היי אירית,
עדיף לבשל שעה לפני ואז להכניס לתנור ל-3 שעות.
אפשר לשים פעם הבאה 3.5 כוסות מים.
שבוע נפלא 🙂
הכנתי היום לראשונה. יצא מעולה. תודה רבה!
שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן 🙂
המתכונים פשוט נפלאים! נהנת מהאתר במה אפשר להחליף את גריסי הפנינה במקרה של אורחים עם צליאק?תודה
היי קרן,
אפשר לוותר על הגריסים ולשים עוד כחצי כוס שעועית.
עשיתי עם שעועית קפואה במקום מש. יצא מושלם!!!
מצוין 🙂
תודה יצחק ושבוע נפלא
שלום:)
אפשר להוסיף חיטה חומוס ושעועית לבנה קפואה במקום שעועית מש?
והאם ניתן להוסיף תמר /סילאן ?
היי קרן אור,
אפשר. את החיטה מומלץ להשרות במים כמה שעות לפני (אפילו לילה). לא חובה אם את לא מספיקה.
חומוס ושעועית לבנה חשוב שיהיו משקית קפואה אחרת הם לא יספיקו להתרכך כמו שצריך.
אפשר להוסיף 1-2 כפות סילאן או כמה תמרים מגולענים חתוכים.
*לבדוק במהלך הבישול שהתבשיל לא התייבש ויש מספיק נוזלים.
בהצלחה 🙂
תסבירי בבקשה מה לעשות אם אני שמה שעועית אדומה מוכנה במקום שעועית מש.
תודה,
תמי
היי תמי,
יש להשרות את השעועית במים לפחות 12 שעות לפני ואז לבשל במים רותחים במשך כשעתיים עד שהשעועית מתרככת אבל לא לגמרי. אם יש לך סיר לחץ בשלי כ-30 דקות. לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית רגיל למתכון.
צהריים טובים – האם אפשרי לשים חומוס במקום שעועית?? מתאים?
כן אפשר.
שלום לך.
רציתי להכין את החמין לשבת, אבל יש לי מספר שאלות:
1. אנחנו בסך הכל זוג ואני רוצה לשים 2 חתיכות ירכיים, תוכלי בבקשה להגיד לי איך אני צריכה בהתאם לשנות את המתכון?
2. אפשר לשים את העופות בשקית קוקי כדי שיהיו בנפרד מהחמין? אם כן – איך צריך לתבל אותם בתוך השקית?
תודה רבה מראש על המענה!!
היי,
1. אפשר להכין מחצית מכל הכמויות: בצל קטן קצוץ, 2 שיני שום, חצי כוס גריסי פנינה וכו’. גם את התבלינים לחלק ל-2.
2. דווקא העוף מוסיף טעם לתבשיל אבל אם בכל זאת רוצים לאפות בנפרד אז כדאי לתבל אותו בקצת פפריקה, מלח ופלפל שחור ולשים בשקית קוקי.
יום מקסים 🙂
חזרתי לעדכן שהחמין יצא מושלם!!!
היה ממש טעים! מומלץ ביותר.
תודה אפרת 🙂
תודה יהודית, שמחה שיצא טעים 🙂
האם אפשר לבשל בסיר בישול איטי?
כמה מים צריך וכמה זמן ? ועל איזה טמפרטורה
תודה
כן רחל אפשר.
לאחר בישול של חצי שעה על הגז אפשר להעביר את התערובת לסיר בישול איטי בחום בינוני במשך 2-3 שעות. ככל שתשימי יותר זמן כך הטעמים יהיו מרוכזים יותר.
תתחילי ב-4 כוסות מים ותוסיפי יותר לפי הצורך.
יום מקסים 🙂
סליחה על החפירה.. עוד שאלה..
האם אפשר לעשות את כל הבישול על הגז ולוותר על התנור?
פשוט בחיים לא הכנסתי סיר לתנור ולמרות שאמרו לי שהוא מתאים זה מפחיד אותי..:|
אני חושבת שאת יכולה לבשל על הגז, על אש נמוכה.
שלום אפרת.
ממש בא לי להכין את זה מחר לארוחת צהריים…
אבל אין לי לא שעועית מש ולא לוביה ולא שעועית לבנה חחח
ואני דוגלת בלבשל ממה שיש..
תוכלי להציע לי משהו אחר במקום?
היי יהודית,
אם ממש בא לך להכין את יכולה להכין בלי שעועית, אבל חשוב שלפחות יהיו גריסי פנינה 🙂
תודה רבה על המתכון הנהדר! יצא מ-ו-ש-ל-ם!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא
הבישול על הגז ובתנור עם סיר פתוח או מכוסה?
בשני המקרים סיר מכוסה.
המתכונים באתר נהדרים! כל מה שאני מנסה יוצא נהדר 🙂 תודה רבה
היום אני רוצה להכין את החמין, לאיזה גודל סיר מתאימה הכמות? ולגבי הוספת המים במהלך הבישול, באיזה גובה המים צריכים להיות?
היי אירין,
הכמות מתאימה לסיר בינוני-גדול (לא ענק).
יש לשים 4-5 כוסות מים. הם לא אמורים לכסות את הכל.
יום נפלא 🙂
תודה על התשובה המהירה, ניתן להוסיף ביצים?
מתנצלת על העיכוב בתשובה. אפשר לשים אבל יש לבשל את הביצים לפני.
היי האם התנור צריך לפעול על טורבו? על איזה מצב צריך לשים אותו?
היי ברק,
יש לכוון את התנור לתוכנית האפיה הרגילה (קו עליון וקו תחתון). לא טורבו.
האם שעועית לבנה לא מושרית תצא רכה? לא כדאי להשרות אותה לילה?
ועוד – אני לא משתמשת באבקת מרק. אז פשוט יותר פלפל ומלח?
היי מישל,
אם משתמשים בשעועית לבנה יבשה יש להשרות אותה במים לפחות לילה לפני ואח”כ לבשל אותה בנפרד עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן ניתן להשתמש בה למתכון. רק אם זאת שעועית משקית קפואה, אין צורך להשרות מראש ואפשר ישר לבשל אותה בחמין.
נכון, במקום אבקת מרק אפשר לשים יותר מלח.
זה נראה טעים מאוד, רציתי לשאול האם אפשר להשאיר את זה בבישול 24 שעות כמו חמין רגיל? תודה!
היי ספיר,
נראה לי שאפשר. דווקא זה יכול להדגיש את הטעמים. 24 שעות זה נראה לי המון זמן אבל בסביבות 8 שעות זה סביר רק חשוב להוסיף יותר נוזלים כי משך הבישול הוא ארוך יותר.
ערב נעים 🙂