שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 155 דקות

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קלופות קצוצות

קילו חלקי עוף (לדוג’ שוקיים, ירכיים)

כוס גריסי פנינה (יש לשטוף היטב ולסנן)

כוס שעועית מש

4-5 תפוחי אדמה קטנים קלופים

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים ל-3 חלקים

בטטה בינונית קלופה חתוכה ל 3-4 חלקים

4-5 כוסות מים רותחים

תיבול: כף פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-3 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד, עד שצבעם החיצוני הופך ללבן.

-מוסיפים גריסים ושעועית מש ומתבלים בפפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים ומערבבים.

-מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה והגזר, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שזה רותח, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כחצי שעה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר כחצי שעה של בישול על אש בינונית- מעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 2-3 שעות או לסיר חשמלי על חימום גבוהה במשך כשעתיים (עם המכסה).

הפעל טיימר (120 דק’)
+
טיימר פועל

הערות:

-יש לבדוק במהלך הבישול שהתבשיל לא התייבש ושיש נוזלים בסיר. במידה וכן, יש להוסיף מים רותחים לפני הצורך. אם בסוף הבישול נותרו עודפי מים בסיר, יש להסיר את המכסה ולהשאיר 15-30 דקות נוספות, עד שהנוזלים מתאדים.

-ניתן להמיר את שעועית המש בכוס לוביה או ב-2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מרק ירקות עם גריסים ועדשיםמרק ירקות עם גריסים ועדשים
עוגיות שוקולד טבעוניות עוגיות שוקולד טבעוניות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ליבי (21:22 31.10.2024)

אפשר להוסיף חומוס משימורים? אם כן מתי ואיך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:21 1.11.2024)

אפשר להוסיף אחרי שעה וחצי בישול.

avatar
אריאלה (08:31 23.10.2024)

גריסים רגילים, לא גריסי פנינה הולך? ואיך יוצא בלי עוף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:38 23.10.2024)

אפשר גריסים רגילים.
לא ניסיתי בעלי עוף אבל נראה לי שזה בסדר.

avatar
אריאלה (09:11 23.10.2024)

תודה רבה על התשובה המהירה אין כמוך

avatar
ארז (12:25 14.07.2024)

היי אפרת.
1. האם צריך לבשל חצי שעה עם מכסה?
2. האם צריך לאפות בתנור עם מכסה?

זה לא ברור מהמתכון.

תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:09 14.07.2024)

צודק. אוסיף הערה במתכון.
יש לכסות בשני המקרים.

avatar
שרון (10:03 21.12.2023)

שלום! כמה זמן בישול בסיר חשמלי לפני הגשה ובאיזה דרגת חום? מעוניינת להכין עם מקרוני, במקום הקטניות. תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:51 21.12.2023)

היי שרון,
את המקרוני תבשלי לפני.
אני חושבת שכדאי לשים שעה על חום גבוה ואח”כ חום בינוני עוד 2-3 שעות. ככל שתשימי יותר הטעם ישתבח.

avatar
שרון (15:07 21.12.2023)

לא בישול כל הלילה בסיר החשמלי כמו החמין המסורתי בתנור? 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 21.12.2023)

אם את יכולה לבשל כל הלילה ברור שעדיף:)
על חום נמוך

avatar
מיכל (21:40 28.11.2023)

תודה רבה על המתכון, יצא מעולה, הוספתי תבלינים מהמתכון שלך לחמין הבשרי, שמתי בטטה במקום תפו”א (והחמין שיצא מזכיר טעם של פויקה..).
אני רוצה להכין שוב ואשמח לדעת:
1. אפשר לקלף את הביצים הקשות ואז לשים אותן בתבשיל? ובאיזה שלב להוסיף אותן?
2. העוף ששמתי קצת התפרק, ואני חוששת שהילדים יאכלו בטעות עצם קטנה. יש לך רעיון מה לעשות? להפריד את העצמות מהעוף לפני הוספת הגריסים? (מעדיפה לא להשתמש בשקית קוקי אם לא חייבים).
תודה רבה, מיכל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:30 29.11.2023)

היי מיכל,
1. אפשר להוסיף לקראת הסוף (10-15 דקות אחרונות).
2. כן, אפשר להפריד את העוף מהעצמות לפני שמוסיפים את הגריסים.

avatar
מיכל (17:04 1.12.2023)

תודה רבה. הביצים יהיו חומות אם אשים אותן לקראת הסוף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:05 2.12.2023)

סורי ראיתי עכשיו.
כדי שיהיו חומות יש לשים אותן כל הלילה.

avatar
מיכל (06:06 11.11.2023)

הי אפרת, תודה על מתכונים נפלאים!
כמה שאלות:
1. ראיתי שכתבת שאפשר להוסיף ביצים קשות. האם צריך לשים אותן בשקית?

2. אני רוצה לשים רק תפוח אדמה אחד, ובמקום הגריסים לשים חיטה מושרית, ובנוסף להוסיף שעועית לבנה מושרית. יש שינוי במתכון? וכמה שעועית לבנה להוסיף?
3. אם מחליפים לבשר בקר, זה הופך את הבישול ל 7-8 שעות?

תודה! מיכל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:43 11.11.2023)

היי מיכל,
1. את לא חייבת לשים בשקית בתנאי שבישלת אותן לפני (כי בקליפה יש חיידקים).
2. שעועית לבנה מושרית לא תספיק להתבשל לכן המלצתי על שעועית לבנה משקית קפואה.
3. כן.

avatar
אליאל קון (12:40 8.07.2023)

הבן הגדול מתגייס מחר וביקש חמין לארוחת צהריים בשבת, בחרתי את המתכון והכפלתי כמויות למשפחה של אנשים גדולים, יצא מדהים, טעים, מעולה. כמובן שנכנס למחברת המתכונים המוצלחים והאהובים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 8.07.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
עדי (13:18 28.01.2023)

מתכון מעולה! שמתי 2 כוסות גריסים כי לא הייתה לי שעועית מש

חמין עוף
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:47 28.01.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף😊

avatar
שרון (09:30 1.12.2022)

היי אפרת. רעיון למתכון חדש הבא: אני מאוד אשמח למתכון לחמין עוף מקרוני, להכנה בסיר חשמלי או בכלל. תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:23 1.12.2022)

היי,
זה רעיון מקסים וגם מתכון שאני אוהבת(:
אשתדל להעלות בהמשך😊

avatar
שרון (13:16 27.11.2023)

מקפיצה שוב, כי מסתבר שהחורף סוג של כבר פה ואני כבר דאגתי לסיר חשמלי, אבל אשמח להכוונות בצורת מתכון. תודה 🙂

avatar
אושרי (22:03 15.09.2022)

היי, האם אפשר לשים עוף שלם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:54 15.09.2022)

היי,
אפשר. כמובן שיש להתאים את גודל הסיר לעוף.

avatar
אושרי (22:57 15.09.2022)

תודה רבה!!
האתר שלך משגשג לי על השולחן כל שבת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:45 15.09.2022)

שמחה מאד לשמוע😊

avatar
שלמה (18:52 28.04.2022)

היי
אני רוצה להשים את החמין על פלטה לשבת. כמה זמן זה צריך להיות על הפלטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:21 28.04.2022)

היי,
אם רוצים לבשל על פלטה כל הלילה כדאי להגדיל את כמות הנוזלים ל 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
הזמן הדרוש לחמין הוא לילה על הפלטה ויותר.

avatar
itzik30 (19:37 9.02.2022)

תודה לך, אם אני רוצה לבשל ללא גלוטן, וכתחליף לגריסים אורז מלא, ראיתי שכתבת שצריך להוסיף עוד מים, הכוונה היא להוסיף ל4 כוסות המים הרותחים שכבר כתבת? זאת אומרת 7 כוסות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:37 9.02.2022)

היי,
אם ממירים את הגריסים בכוס וחצי אורז יש לשים כ-3.5 כוסות מים (במקום 4-5). בכל מקרה ממליצה לבדוק במהלך הבישול את החמין ולהוסיף מים לפי הצורך.

avatar
itzik30 (20:45 9.02.2022)

תודה על התשובה, ואם משתמש באורז מלא יש להשרות לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:50 9.02.2022)

את כל סוגי האורז מומלץ להשרות לפני השימוש(:

avatar
itzik30 (09:24 11.02.2022)

תודה ועוד שאלה, את האורז מה עדיף? לשים בשקית קוקי? או בסיר עצמו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:41 11.02.2022)

תמיד מומלץ-בשקית קוקי(:

avatar
אביגיל (21:54 26.01.2023)

שלום אפרת, צריך לעשות חורים בשקית? מים? תבלינים? איך בדיוק עושים את זה? כמעט כל המתכונים שלי זה מהאתר הנפלא שלך!!! תבורכי
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 26.01.2023)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אם אוהבים שהקטניות מופרדות ולא מעורבבות יחד אפשר להשתמש בשקית קוקי:
את האורז וכל קטנייה אחרת מכניסים לאחר בישול+ תיבול במלח, פלפל וכו’ לשקית קוקי, ומוסיפים מים בכמות שמכסה את גובה הקטנייה שבשקית. אין צורך לחורר חורים.

avatar
ליטל (15:24 27.01.2022)

במידה ואין לי סיר שאני יכולה להכניס לתנור, יש דרך אחרת לבישול? האם אפשר לשים על אש נמוכה במשך שעתיים בתור תחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:21 27.01.2022)

היי,
בתנור הסיר מקבל חום אחיד מכל הכיוונים, אבל אם אין לך אפשרות- אפשר לבשל על אש נמוכה עם מכסה במשך שעתיים וחצי-שלוש.
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק משום שהתחתית עלולה להישרף אחרי בישול ארוך.

avatar
זהבית (17:09 19.01.2022)

היי, האם אפשר להשתמש בתערובת קטניות קפואה? צריך להפשיר קודם? ולשנות זמנים? ואם אוותר על התפוח אדמה זה ישנה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:32 19.01.2022)

היי,
אין בעיה להשתמש בקטניות קפואות. אפשר להפשיר אותן מעט לפני ההכנה.
יש להוסיף מים בהתאם לכמות הקטניות שתוסיפי.
אין שינוי בזמן ההכנה.
אפשר לוותר על תפוח אדמה.
בהצלחה(:

avatar
זהבית (16:04 21.01.2022)

יצא ממש טעים, שמתי לשעתיים, אם אחליף העוף בגרון, זה ישנה משהו במתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:38 21.01.2022)

שמחה שיצא מוצלח! אפשר להשתמש גם בגרונות בחמין.

avatar
דבורה (20:36 7.02.2021)

שלום, תודה רבה על האתר משתמשת בו מלאא. אלופה!!
אם השעועית הייתה מושרית אפשר לקצר את זמן הבישול?
שזה יהיה כמו תבשיל רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 7.02.2021)

כן אבל זה לא יהיה משמעותי כי בגלל שיש עוף במתכון כדאי יהיה לבשל לפחות שעה וחצי-שעתיים כדי שיתרכך כמו שצריך.

avatar
עדי (20:06 3.02.2021)

איזה סיר מתאים לתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 3.02.2021)

היי עדי,
אפשר להכניס כמעט כול סיר לתנור בתנאי שאין לו ידיות או מכסה (או חלק ממכסה) מפלסטיק או חומר אחר שאינו יכול לעמוד בחום.

avatar
עדי (14:12 4.02.2021)

תודה ❤

avatar
עדי (10:37 28.01.2021)

היי אם אני רוצה לעשות עם 2 כוסות אורז, כמה מים בסהכ אני צריכה לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:27 28.01.2021)

היי עדי,
אפשר לשים אורז ויהיה שינוי בכמות במים. אם את שמה 2 כוסות אורז אז בסביבות 4-4.5 כוסות מים (קשה לי להגיד בדיוק כמה כשלא ניסיתי).

avatar
עדי (10:53 30.01.2021)

תודה יצא ממש טעים!

חמין עוף
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:49 30.01.2021)

נראה מעולה 🙂

avatar
עדי (22:53 27.02.2021)

היי אפרת, אני יכולה לשים בורגול דק? אם כן צריך לשאוף לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 27.02.2021)

היי עדי,
חושבת שבורגול דק פחות מומלץ כי הוא כנראה ייהפך לדייסתי בבישול…

avatar
עדי (10:13 28.02.2021)

ובורגול רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:26 28.02.2021)

בורגול רגיל אפשר, שימי בתוך שקית צלייה:)

avatar
עדי (23:21 28.02.2021)

תודה.מה זה אומר ? לשים איך שזה בתוך שקית ואז בסיר??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:11 1.03.2021)

היי,
תבשלי את הבורגול (כותבת לך למקרה שאת לא בטוחה איך): שימי כוס/שתיים של בורגול בסיר, מים עד לכיסוי הבורגול ותבלינים- מלח, פלפל שחור, שום כתוש, כמון ופפריקה ובשלי כחצי שעה על אש בינונית-נמוכה.
אחרי הבישול תכניסי את הבורגול לשקית קוקי, סגרי אותה היטב ותניחי בסיר החמין.
בהצלחה😊

avatar
מיכל (10:13 26.01.2021)

הי, מה לדעתך עדיף- לאחר הבישול על הגז- לבשל שעתיים שלוש בתנור כמו המתכון המקורי או לבשל כל הלילה כמו חמין רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:23 26.01.2021)

כל הלילה לדעתי זה עלול להתייבש.
עדיף לשים 2-3 שעות בתנור 🙂

avatar
מיכל (10:48 26.01.2021)

תודה רבה. מחכה כבר לשבת :-). איזה עונג האתר שלך. שינית לי את כל התפיסה לגבי בישול וכולם יוצאים נשכרים 😋

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:00 26.01.2021)

❤️

avatar
שלוה (21:28 9.01.2021)

הייה טעים לנו……….. כל המשפחה נהנתה …
תודה רבה : )

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:33 9.01.2021)

שמחה שנהניתם ❤️
תודה שחזרת לעדכן:)

avatar
מיה (12:50 28.12.2020)

היי,
האם אפשר להוסיף את העוף מאוחר יותר, בעלי רק עכשיו בדרך לסופר והתבשיל כבר על האש אבל אני כן רוצה להוסיף עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 28.12.2020)

כמה זמן זה מאוחר יותר מיה?
העוף צריך להתבשל כ-חצי שעה בסיר לפני העברה לתנור..

avatar
טירונית במטבח (22:42 26.11.2020)

תודה רבה על כל המתכונים של האתר! בזכותך אני קוצרת מחמאות! איזו אלופה!
יש לי 2 שאלות:
1. אני רוצה להכין את החמין ללא גלוטן. מה השילוב הטוב ביותר המתאים וכמה מים בדיוק לשים בסך הכל בחמין?
2. לטירונית שכמוני – במקום אבקת מרק עוף – אילו תבלינים אני יכולה לשים וכמה בדיוק?
תודה רבה על התשובות!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 26.11.2020)

היי 🙂
1. אני חושבת שבמקום גריסים אפשר לשים אורז. אם את שמה כוס וחצי אורז לבן אני מניחה שיהיה צורך לשים כ3.5 כוסות מים.
2. במקום אבקת מרק אפשר לשים יותר מלח.

avatar
טירונית במטבח (08:00 27.11.2020)

תודה על התשובה! אז אני שמה כוס וחצי אורז לבן + כוס שעועית מש עם סך הכל 3.5 כוסות מים לתבשיל? תודה מראש ושבת שלום!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:17 27.11.2020)

כן. אם במקרה זה יבש אז תוסיפי עוד חצי כוס מים.
שבת שלום!

avatar
איילת (00:05 22.11.2020)

הכנתי ויצא ממש מעולה! למי שמעוניין שיהיה על הפלטה בשבת, כך עשיתי: הוספתי עוד מלא בצל פרוס לחצאי עיגולים כדי שתחתית הסיר תהיה מרופדת בהם (עוזר שלא תישרף התחתית) וטיגנתי. עשיתי לי כל השלבים בהנחיות רק במקום להכניס לתנור השארתי על אש נמוכה עוד שעה בערך ולפני כניסת שבת העברתי לפלטה.
את הגריסים החלפתי באורז מלא (כדי שיהיה ללא גלוטן), השריתי אותו חצי שעה לפני. את השעועית מש החלפתי בשעועית אדומה כי לא היה לי מש, השריתי לילה קודם. הורדתי את הגזר והכפלתי את כמות העוף. יצא טעים מאוד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:14 22.11.2020)

המון תודה על השיתוף איילת!
שמחה לקרוא שנהנת 💕
שבוע נפלא

avatar
חוה (10:12 21.11.2020)

אפשר בשל על הגז בלבד בלי להכניס לתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 21.11.2020)

לדעתי זה לא יוצא אותו הדבר, יכול להשרף בתחתית הסיר
שבוע נפלא🌸

avatar
מיכל (12:25 5.11.2020)

האם אפשרי לשים עוף וגם גרונות הודו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:49 5.11.2020)

היי מיכל,
אין בעיה להוסיף גם גרונות הודו

avatar
לאה אלכביר (20:39 16.04.2020)

היי רוצה להכין למחר , אשמח לדעת אם אני רוצה להכין כמו חמין רגיל (חומוס ושעועית לבנה וחיטה) זה גם תופס?? פשוט אם עוף ולא בשר.
ואני משתמשת בפלטה אז מה לעשות לתת לזה להתבשל ולשים על הפלטה?.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 16.04.2020)

כן אפשר. חשוב רק לוודא שיש מספיק נוזלים.

avatar
לאה (11:16 13.03.2020)

היי אפרת
תודה על האתר המדהיםםם שלך:)
אני רוצה להכין עם פרגיות נראה לך מתאים? צריך לשנות משהו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 13.03.2020)

היי לאה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
אין צורך לשנות משהו.

avatar
דורית (13:46 2.03.2020)

אפרת היקרה

מכינה כבר שבוע שלישי ברציפות, רק עם שעועית קפואה של סנפרוסט וכולנו מתמוגגים.
קלות ההכנה ועם זאת הטעם המופלא והעשיר – את פשוט קוסמת.
מה אומר ומה אגיד, עוד מתכון לפנתאון.🥰
היום קצת לחוצה בזמן, מקווה שעם התנור הלא כ\”כ חזק שלי יספיקו שעתיים בתנור😏

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:54 2.03.2020)

היי דורית,
שמחה שאהבת את המתכון ❤️
שעתיים בתנור אמורות להספיק.

avatar
דקלה (19:40 17.02.2020)

העוף עם עור או בלי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:42 17.02.2020)

לא משנה.

avatar
Hagit Abis (05:28 17.02.2020)

יצא פשוט פגז!
מושלם.
מתכון מדוייק, פשוט ובריא.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:41 17.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רחל (21:13 5.02.2020)

שלום,
רציתי לדעת אם יש אפשרות לוותר על התנור? (אין לי סיר שנכנס לתנור) ובמקום זה לבשל על אש נמוכה? אם כן כמה זמן נראה לך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 6.02.2020)

היי רחל,
בתנור הסיר מקבל חום אחיד מכל הכיוונים אבל אם אין אפשרות אז אפשר לבשל על אש נמוכה עם מכסה במשך שעתיים וחצי-שלוש. רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אחרת התחתית עלולה להשרף אחרי בישול ארוך.

avatar
שני (09:50 20.01.2020)

האם אני יכולה להכין יום לפני…. ולחמם בתנור לפני? אם כן באיזה צורה לחמם? והאם להוסיף מים? או שזה לא מומלץ יום אחרי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 20.01.2020)

כן אפשר.
אם את מחממת במנות קטנות אפשר לחמם במיקרוגל.
אם את רוצה לחמם את כל הסיר אז אפשר לחמם על הגז ולהוסיף קצת מים.

avatar
הודיה (16:47 11.01.2020)

הכנתי ויצא מושלם אבל נשאר לי חצי סיר (אנחנו רק שניים), אפשר לשמור ולחמם מחר? אם כן, איך וכמה זמן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 11.01.2020)

כן, אפשר לשמו במקרר ולחמם במשך כמה דקות במיקרוגל או בסיר על הגז.

avatar
הודיה (12:50 9.01.2020)

אם אני רוצה להוסיף חיטה? באיזה שלה ואיך? והאם להשרות קודם?

*העיצוב החדש באתר מאוד יפה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 9.01.2020)

היי הודיה,
נראה לי שאפשר להוסיף כחצי כוס חיטה.
מומלץ להשרות את החיטה במים לילה לפני אבל לא חובה.
אם זה בנוסף לגריסים אז תשימי 5 כוסות מים.
*תודה 🙂

avatar
שרה צדוק (13:48 2.01.2020)

1.האם אפשר להשאיר כל הלילה על הפלטה? ( כמו חמין עם בשר)
2. ואת השועית והגריסים צריך להשרות לילה לפני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 2.01.2020)

1. אם רוצים לבשל על פלטה כל הלילה כדאי להגדיל את כמות הנוזלים ל 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
חשוב להסתכל על התבשיל בעיקר לפני השינה ולוודא שיש מספיק נוזלים.
2. אם זאת שעועית מש לא חובה להשרות. כנ”ל לגבי גריסים.

avatar
חנה (09:41 2.01.2020)

יצא מושלם!!
במקום שעועית מש וגריסים שמתי שעועית לבנה ואורז
במקום כרעיים שמתי כנפים
לדעתי אפשר להשמיט את הגזר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 2.01.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
חנה (10:34 16.01.2020)

זה ה-מתכון שלי
המלצתי לחברות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 16.01.2020)

❤️

avatar
מיכל בר שלום (17:52 30.12.2019)

הי, מה זה שעועית מש והאם ניתן לרכוש בחנויות רגילות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 30.12.2019)

שעועית מש היא שעועית קטנה שמתעכלת יותר בקלות משעועית רגילה וגם מתבשלת די מהר. מצורפת תמונה.
אפשר להשיג כמעט בכל סופר.

avatar
שרון (13:18 6.12.2019)

היי
אם אני מכינה ללא העוף האם יש שינוי במתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 6.12.2019)

אין שינוי.

avatar
אביטל (22:51 28.11.2019)

היי אם אני מכינה בכמות של 5 כרעיים כלומר 2 קילו עוף. מה יחס התבלינים והמים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 29.11.2019)

אין שינוי.

avatar
ליאת (08:40 14.11.2019)

איך ההכנה אם מעוניינת להכין בסיר בישול איטי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 14.11.2019)

לאחר בישול של חצי שעה על הגז אפשר להעביר את התערובת לסיר בישול איטי בחום בינוני במשך 2-3 שעות. ככל שתשימי יותר זמן כך הטעמים יהיו מרוכזים יותר.
תתחילי ב-4 כוסות מים ותוסיפי יותר לפי הצורך.

avatar
חן (23:18 28.07.2019)

הי, האם אפשר להוסיף עוד גריסים במקום שעועית? כמות המים נשארת זהה?
האם אפשר להכניס לתנור סיר נירוסטה עם מכסה זכוכית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 29.07.2019)

אפשר. אין שינוי בכמות המים.
לגבי הסיר, אני חושבת שכן.

avatar
טלי (15:22 3.05.2019)

שלום,
האם צריך השריה לשעועית?
ואם אפשר לשין חיטה במקום גריסים? ואם זה גם צריך השריה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 4.05.2019)

שעועית מש לא חובה להשרות, להבדיל מסוגי שעועית אחרים.
אפשר לשים חיטה , בסביבות 3/4 כוס חיטה. לא חובה להשרות אבל מומלץ.

avatar
ויקה (20:33 21.02.2019)

היי אפרת אני מכינה הרבה פעמיים את המתכונים שלך וכל המשפחה נהנת מהם. אשמח לדעת אם אפשר להוסיף גם ביצה קשה ואם כן אז מתי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 21.02.2019)

היי ויקה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר להוסיף ביצה או ביצים. יש לבשל קודם במים רותחים עד שהן הופכות לביצים קשות ולהוסיף אותם לאחר חצי שעה של בישול.

avatar
שרית (23:10 12.10.2020)

טיפ המשך מניסיון של צ’ולנט: לקלף את הביצים הקשות לפני שמכניסים לסיר. כך אפשר לאכול אותם מיד, ואין צורך לקלף ביצים חמות מדי.
לא, הן לא מתייבשות. יוצאות חומות וטעימות 😋

avatar
ludmila (12:04 19.02.2019)

שמתי 5 כוסות מים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 19.02.2019)

והשתמשת בכוסות בנפח של 240 מ”ל?
יכול להיות שבגלל האורז המלא היה צריך להוסיף יותר. זה משהו שגם אני לא לקחתי בחשבון.

avatar
ludmila (11:39 19.02.2019)

היי אפרת,
בזמן בישול כל המש צף למעלה ונשאר לא מבושל וקריספי. אולי היה צריך להשרות אותו במים לפני בישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 19.02.2019)

שעועית מש לא חובה להשרות, להבדיל מסוגי שעועית אחרים.
זה נראה כאילו היו חסרים נוזלים. כמה מים שמת?

avatar
ludmila (09:52 8.02.2019)

הי,
כבר זמן רב אני מכינה אוכל לפי מתכונים שלך – הכל תמיד יצא מהמם! תודה רבה לך!
שאלה לגבי מתכון? במה אפשר להחליף את גריסי פנינה לגירסת ללא גלוטן? אורז מלא יתאים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 8.02.2019)

היי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
אני חושבת שאפשר לשים בסביבות כוס וחצי אורז מלא.

avatar
שרון (08:59 24.01.2019)

היי אפרת. נראה טעים טילים! האם אפשר לערוך הבישול המקדים של החמין על הגז יום-יומיים לפני השהייה בתנור, לשמור במקרר ואז ביום האכילה להכניס לשעתיים שלוש לפני כן לתנור לבישול/חימום? תודה על המענה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 24.01.2019)

בוקר טוב שרון 🙂
אני מתלבטת כי במקרר קרוב לוודאי שהנוזלים יספגו והתבשיל יתייבש ולכן עדיף להכין את הכל באותו יום. אם בכל זאת לא יסתדר לך להכין באותו יום אז יהיה כדאי להוסיף מים לפני שמכניסים לתנור. אולי כדאי בהתחלה לשים 3.5 כוסות מים ולפני האפיה בתנור להוסיף כוס וחצי מים.

avatar
שירן (10:27 17.01.2019)

רק אחרי שהתחלתי לבשל חח ראיתי שצריך ותנור ואין לי.. כמה זמן להשאיר על האש במקום התנור? מקווה שתספיקי לענות לפי שיהרס חח והאם הזמן שאת אומרת רק בנוסף לזמן שרשום בכללי במתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 17.01.2019)

היי שירן,
בתנור הסיר מקבל חום אחיד מכל הכיוונים אבל אם אין ברירה אז אפשר לבשל על אש נמוכה עם מכסה במשך שעתיים וחצי-שלוש (בנוסף לחצי שעה בישול). רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אחרת התחתית עלולה להשרף אחרי בישול ארוך.

avatar
יעל (00:21 8.01.2019)

הוספתי דבש יצא מעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 8.01.2019)

נראה ממש טוב 😍
תודה על השיתוף!

avatar
שרי (09:26 28.12.2018)

הי אפרת, הכנתי ויצא מעולה! אני רוצה להכין שוב ולהוסיף עוד 2 כוסות מהקטניות שבמתכון. מה צריך להוסיף מבחינת תיבול ומים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 28.12.2018)

אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף עוד כוס וחצי – 2 כוסות מים.
מבחינת תיבול כדאי להוסיף חצי כפית פפריקה וחצי כפית מלח.
שבת שלום 🌷

avatar
שרון (18:49 25.12.2018)

היי אפרתי
נתקעתי בלי עוף האם זה נורא אם אכין בלי עוף? אפשר אולי לשים חזה עוף או עדיף בלי.?ואם כן באיזה שלב ואיך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 25.12.2018)

היי שרון,
ראי בתגובות מישהי בשם אירית רשמה שהכינה עם חזה עוף.

avatar
שרון (22:07 25.12.2018)

היי ראיתי אבל לא ברור לי. האם לטגן אותם לפני? כמה זמן ? באיזה שלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 26.12.2018)

ההכנה לא משתנה. כמו שרשום במתכון לגבי חלקי עוף.

avatar
ליאת (17:02 23.12.2018)

היי אפרת
אם אני רוצה להוסיף סילאן ואין לי ניתן להוסיף דבש? אם כן כמה כפות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:57 23.12.2018)

אפשר להוסיף כף דבש.

avatar
מתן (18:59 20.12.2018)

היי, תודה על המתכון!
אם רוצים לשים על הפלטה לפני שבת ושיישאר עליה כל הלילה- בלי לאפות לפני זה בתנור- רק לבשל,
כמה זמן צריך לבשל לפני שבת?
האם צריך להוסיף נוזלים כדי שלא ישרף/ידבק?

תודה רבה ושבת שלום!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 20.12.2018)

היי מתן,
אם רוצים לבשל על פלטה כל הלילה כדאי להגדיל את כמות הנוזלים ל 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
חשוב להסתכל על התבשיל בעיקר לפני השינה ולוודא שיש מספיק נוזלים.
שבת שלום 🙂

avatar
סיגלית כהן (22:34 18.12.2018)

היי,

האם ניתן להוסיף ביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 19.12.2018)

כן אפשר. יש לבשל את הביצים לפני.

avatar
דבי (22:32 5.12.2018)

גם אחרי שבוע ללא מקרר?

הרבה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 6.12.2018)

תני לזה שטיפה מתחת לברז וסינון ותריחי את זה. אם אין לזה ריח מוזר/לא טוב זה בסדר.

avatar
דבי (19:25 5.12.2018)

ערב טוב,

אם השרתי שעועית וגריסים, העברתי למסננת ולא השתמשתי, הם מקולקלים או אפשר להשתמש בהם?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 5.12.2018)

הם אמורים להיות בסדר.

avatar
שני (10:10 15.11.2018)

היי אפרת
בשעועית לבנה הכוונה הקפואות שיש בסופר? האם זה לא זמן הכנה ארוך מדי ?
ואיך אדע איזה סיר להכניס לתנור ? יש עדיפות ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 15.11.2018)

היי שני,
הכוונה לשעועית לבנה קפואה שיש בסופר. השעועית מבושלת באופן חלקי ולכן זמן הבישול והאפיה לא ארוך מידי.
עדיף להשתמש בסיר מברזל יצוק או כל סיר אחר רק רצוי שהידיות שלו יהיו עמידות לחום (אם לא, רצוי לעטוף את הידיות בנייר כסף).

avatar
שני (21:30 15.11.2018)

היי אפרת
שאלה נוספת המכסה שלי לא טוב להכנסה לתנור . האם אפשרי לעטוף בנייר כסף או שזה לא יעבוד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 15.11.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאם סוגרים היטב עם נייר כסף, אפילו בשכבה כפולה, זה אמור להיות בסדר.

avatar
שני (17:17 18.11.2018)

אפרת
רק חזרתי להגיד שיצא מושלם !!! לא האמנתי עד כמה מוצלח זה יכול לצאת !! חבל שלא צילמתי . כיסיתי כמו שאמרת והוספתי חומוס וסילאן!
תודה את אלופה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:50 18.11.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 💜

avatar
אירית (14:15 2.11.2018)

היי אפרת אני אני משרה שעועית לבנה כמה כוסות שוות ל-2 כוסות שעועית קפואה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 2.11.2018)

בסביבות 3/4 כוס.

avatar
אפרת (22:59 1.11.2018)

היי אפרת! גם אני אפרת😉
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים באתר אני משתמשת המון!!! חייבת לציין את הזיתים מבושלים שלך הם מתכון קבוע יוצאים מעולה!
שאלה לגבי כמויות לכמה אנשים החמין מספיק? אנחנו 6 אנשים ותמיד כשהכנתי חמין יצא לי כמות ענקית ובלי פרופורציה לכמות האנשים.
שוב תודה רבה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:29 1.11.2018)

קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
הכמות במתכון אמורה להספיק למשהו כמו 6 אנשים. אני ממליצה שתשימי חלקי עוף לפי הכמות שנראה לך שתאכלו.
שבת שלום 🌺

avatar
הדר (22:12 1.11.2018)

שלום אפרת ותודה על המתכונים הטעימים! רציתי לשאול אם אפשר לשים בשר טחון שיש לי במקום עוף. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:25 1.11.2018)

נראה לי שכן. אני מניחה שהבשר הטחון יתמזג ויתערבב עם תערובת הגריסים והשעועית.

avatar
חגית שחק (12:18 31.10.2018)

שלום, מה אפשר לשים במקום גריסים? לתבשיל ללא גלוטן? תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:40 31.10.2018)

היי חגית,
אני חושבת שאפשר לשים אורז אבל אז יהיה שינוי בכמויות המים (לכוס וחצי אורז לבן אני מניחה שיהיה צורך לשים 3-4 כוסות מים).

avatar
נירית שמש (11:18 26.10.2018)

יש לי שאלה אין לי היה בכמויות הדברים אבל אנחנו שלוש כמה בשר לשים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 26.10.2018)

היי נירית,
ל-3 אנשים שימי 4-6 חתיכות עוף (ירכיים או שוקיים).

avatar
chensegev (10:18 12.10.2018)

היי אפרת..
אני יודעת שהתגובה הגיעה מאוחר,
אבל הייתי חייבת להגיד לך שהכנתי את החמין הזה כבר 2 שבתות והיום זה יהיה הפעם השלישית
ויצא פשוטט טעיייםםם!!
הכנתי פעם אחת עם שעועית לבנה ופעם עם שעועית מש ובישלתי כל הלילה על הפלטה,
אין דברים כאלוו, תודה ענקית על הכללל,
תמשיכי להפתיע אותנו😊

שבת שלום🌹

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 12.10.2018)

שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום ❤️

avatar
chensegev (21:56 20.09.2018)

היי אפרת…
יש לי 2 שאלות:
1.רציתי לדעת מזה שעועית מש?
קונים את זה כמו בשקית של קטניות רגילות?
2.אם אני רוצה לבשל את החמין כל הלילה על הפלטה כמו בחמין רגיל איך אני עושה את זה?

תודה מראש על הכל🌹

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 21.09.2018)

היי,
1. שעועית מש זאת שעועית ירוקה קטנה עם פס לבן קטן. מצרפת תמונה.
קונים אותה בשקית קטניות רגילות או במשקל.
2.אם רוצים לבשל על פלטה כל הלילה כדאי להגדיל את כמות הנוזלים ל 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
חשוב להסתכל על התבשיל בעיקר לפני השינה ולוודא שיש מספיק נוזלים.

avatar
נירית שמש (09:33 4.04.2018)

אים אני רוצה לא להכניס לתנור תסיר כמה זמן לשים על הגז ואים אני עושה שוקיים 6ורוצה להוסיף חומוס

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 4.04.2018)

היי נירית,
בתנור הסיר מקבל חום אחיד מכל הכיוונים אבל אם את מעדיפה להכין על הגז אז אפשר לבשל על אש נמוכה עם מכסה במשך שעתיים וחצי-שלוש. רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אחרת התחתית עלולה להשרף אחרי בישול ארוך.
את יכולה לשים כמה שוקיים שאת רוצה ואפשר גם להוסיף חומוס אבל רצוי שיהיה משקית קפואה או חומוס שכבר בושל לפחות באופן חלקי.

avatar
ענבר (10:03 18.03.2018)

היי אפרת, האם סיר נירוסטה מתאים לתנור? האם צריך לסגור את המכסה של הסיר כשהוא בתוך התנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 18.03.2018)

כן אפשר. יש לכסות עם המכסה.

avatar
גודי (07:38 9.03.2018)

למה הורסים כל מתכון שמוסיפים אבקת מרק….נה עם תבלינים “אמיתיים ” כמו כמון, קינמון.?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:54 9.03.2018)

יש היום אבקות מרק מחומרים טבעיים. יש גם מתכון לאבקת מרק. ובכל מקרה זה לא חובה.

avatar
ענבר (21:26 7.03.2018)

היי אפרת, האם אני יכולה להמיר את השעועית בכוס חיטה?

avatar
ענבר (21:30 7.03.2018)

ועוד שאלה:) יש לי בבית גריסים ולא כתוב עליהם גריסי פנינה. יש הבדל? אפשר להכין איתם את המתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 7.03.2018)

היי ענבר,
אני מניחה שאפשר להמיר בחיטה. שימי קצת פחות מכוס, נגיד 3/4 כוס חיטה. לא חובה אבל מומלץ להשרות את החיטה במים לילה לפני.
לגבי הגריסים, אין בעיה.

avatar
מיכל (10:11 25.01.2018)

היי אפרת.
אם אני מכינה את זה היום או מחר לשבת בבוקר ומלחמת על הפלטה לפני האם זה לא יהיה יבש מידי בשבת?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:40 25.01.2018)

היי מיכל,
תוסיפי קצת מים לפני החימום על הפלטה וזה אמור להיות בסדר.

avatar
דינה (20:47 18.01.2018)

שלום,
האם אפשר להכין עם חלקי עוף ללא עור?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 18.01.2018)

כן, אפשר.

avatar
רחלי (21:34 17.01.2018)

הי,
האם אפשר לוותר על הגז ופשוט לשים בתנור ליותר זמן?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 17.01.2018)

אפשר אבל עדיף כן לבשל קודם על הגז אם יש אפשרות.

avatar
ליאורה (07:32 9.12.2017)

אפשר לשים אורז במקום הגריסים? אם כן האם יש שינוי בנוזלים/במתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 9.12.2017)

אפשר לשים אורז ויהיה שינוי בכמות במים. אם את שמה כוס וחצי אורז לבן אז בסביבות 3-4 כוסות מים. קשה לי להגיד בדיוק כמה כשלא ניסיתי.

avatar
ציפי (23:08 8.12.2017)

אפשר להכין בסיר לחץ? כמה זמן לבשל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 9.12.2017)

אפשר. אני מניחה שבסביבות שעה בישול בסיר לחץ.

avatar
ענת (19:52 7.12.2017)

אפשר להכין את התבשיל עם בשר במקום עוף(בשר צלי כתף)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 7.12.2017)

אפשר אבל יכול להיות שזמן הבישול יתארך מעבר ל2-3 שעות. מומלץ לטעום את הבשר, אם הוא רך זה מוכן.

avatar
ענת (23:49 7.12.2017)

תודה על התשובה המהירה אפרת אנסה מחר,אותו תיבול כמו שכתבת או לבשר כדאי להוסיף עוד משהו?זאת פעם ראשונה שאני מגיבה כאן ורוצה לומר שהמתכונים שלך מעולים וכל כך ברורים יוצא לי כמה פעמים בשבוע להיכנס לאתר שלך ולקחת מתכונים וכל מה שהכנתי עד היום יצא מוצלח….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 8.12.2017)

היי ענת,
את יכולה להוסיף 1-2 כפות סילאן, זה משתלב טוב עם בשר.
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
שבת שלום!

avatar
ענת (15:25 10.12.2017)

היי אפרת,
רציתי לעדכן אותך שהכנתי בדיוק כמו שכתבת רק במקום קילו עוף שמתי קילו בשר כתף ובתוספת 2 כפות סילאן יצא מעדן האוכל היה מוכן כבר אחרי שעתיים. את אלופה אין על המתכונים שלך…תודה😙

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 10.12.2017)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה ענת 🙂

avatar
דניאלה (17:01 9.11.2017)

היי אפרת 🙂
שאלה, אני רוצה להכין את החמין על הפלטה לשבת, אני שמה אותה בסביבות 16 וחצי מחר, עד למחרת ב-13.
מבחינת הנוזלים איך וכמה לשים?
יש לי שעועית אדומה, חייב להשרות לפחות ללילה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 9.11.2017)

היי דניאלה,
שעועית אדומה יש להשרות כל הלילה.
מבחינת נוזלים כדאי לשים 5-6 כוסות מים רותחים ולעקוב אחרי התבשיל כדי לוודא שאינו מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים לפי הצורך.
חשוב להסתכל על התבשיל בעיקר לפני השינה ולוודא שיש מספיק נוזלים.
בהצלחה 🙂

avatar
אירית (11:53 5.11.2017)

היי אפרת הכנתי אתמול ויצא טעים מאוד הכנתי בשינויים קלים: הוספתי ביצים קשות וכף סילאן שנתן גם צבע יפה. הכנתי רק עם תפוחי אדמה ו-3 כוסות שעועית קפואה וכן הוספתי חזה עוף כשהכנסתי לתנור לא בבישול כי הבן שלי אוהב רק חזה. שמתי 4 כוסות מים ועדיין היו נוזלים גם כשהוצאתי את המכסה ואפיתי במשך 20 דקות סה”כ אפיתי 3 שעות. הביצים קיבלו צבע חום כמו של חמין אמיתי. האם אפשר לבשל במשך שעה ואז להכניס לאפיה במשך 3 שעות כדי שיצא יותר חום או עדיף להאריך את זמן האפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:54 5.11.2017)

היי אירית,
עדיף לבשל שעה לפני ואז להכניס לתנור ל-3 שעות.
אפשר לשים פעם הבאה 3.5 כוסות מים.
שבוע נפלא 🙂

avatar
מירב (10:34 7.10.2017)

הכנתי היום לראשונה. יצא מעולה. תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 7.10.2017)

שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
קרן (19:08 13.09.2017)

המתכונים פשוט נפלאים! נהנת מהאתר במה אפשר להחליף את גריסי הפנינה במקרה של אורחים עם צליאק?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 13.09.2017)

היי קרן,
אפשר לוותר על הגריסים ולשים עוד כחצי כוס שעועית.

avatar
יצחק (08:38 3.09.2017)

עשיתי עם שעועית קפואה במקום מש. יצא מושלם!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 3.09.2017)

מצוין 🙂
תודה יצחק ושבוע נפלא

avatar
קרן אור (10:30 10.08.2017)

שלום:)

אפשר להוסיף חיטה חומוס ושעועית לבנה קפואה במקום שעועית מש?
והאם ניתן להוסיף תמר /סילאן ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 10.08.2017)

היי קרן אור,
אפשר. את החיטה מומלץ להשרות במים כמה שעות לפני (אפילו לילה). לא חובה אם את לא מספיקה.
חומוס ושעועית לבנה חשוב שיהיו משקית קפואה אחרת הם לא יספיקו להתרכך כמו שצריך.
אפשר להוסיף 1-2 כפות סילאן או כמה תמרים מגולענים חתוכים.
*לבדוק במהלך הבישול שהתבשיל לא התייבש ויש מספיק נוזלים.
בהצלחה 🙂

avatar
תמי (16:36 25.07.2017)

תסבירי בבקשה מה לעשות אם אני שמה שעועית אדומה מוכנה במקום שעועית מש.
תודה,
תמי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 25.07.2017)

היי תמי,
יש להשרות את השעועית במים לפחות 12 שעות לפני ואז לבשל במים רותחים במשך כשעתיים עד שהשעועית מתרככת אבל לא לגמרי. אם יש לך סיר לחץ בשלי כ-30 דקות. לאחר מכן ניתן להשתמש בשעועית רגיל למתכון.

avatar
איילת אלקן (15:35 4.07.2017)

צהריים טובים – האם אפשרי לשים חומוס במקום שעועית?? מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:47 6.07.2017)

כן אפשר.

avatar
שלום :) (08:46 29.06.2017)

שלום לך.
רציתי להכין את החמין לשבת, אבל יש לי מספר שאלות:
1. אנחנו בסך הכל זוג ואני רוצה לשים 2 חתיכות ירכיים, תוכלי בבקשה להגיד לי איך אני צריכה בהתאם לשנות את המתכון?
2. אפשר לשים את העופות בשקית קוקי כדי שיהיו בנפרד מהחמין? אם כן – איך צריך לתבל אותם בתוך השקית?
תודה רבה מראש על המענה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 29.06.2017)

היי,
1. אפשר להכין מחצית מכל הכמויות: בצל קטן קצוץ, 2 שיני שום, חצי כוס גריסי פנינה וכו’. גם את התבלינים לחלק ל-2.
2. דווקא העוף מוסיף טעם לתבשיל אבל אם בכל זאת רוצים לאפות בנפרד אז כדאי לתבל אותו בקצת פפריקה, מלח ופלפל שחור ולשים בשקית קוקי.
יום מקסים 🙂

avatar
יהודית (22:55 18.05.2017)

חזרתי לעדכן שהחמין יצא מושלם!!!
היה ממש טעים! מומלץ ביותר.
תודה אפרת 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:22 19.05.2017)

תודה יהודית, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
רחל (21:49 15.05.2017)

האם אפשר לבשל בסיר בישול איטי?
כמה מים צריך וכמה זמן ? ועל איזה טמפרטורה
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:12 16.05.2017)

כן רחל אפשר.
לאחר בישול של חצי שעה על הגז אפשר להעביר את התערובת לסיר בישול איטי בחום בינוני במשך 2-3 שעות. ככל שתשימי יותר זמן כך הטעמים יהיו מרוכזים יותר.
תתחילי ב-4 כוסות מים ותוסיפי יותר לפי הצורך.
יום מקסים 🙂

avatar
יהודית (12:38 9.05.2017)

סליחה על החפירה.. עוד שאלה..
האם אפשר לעשות את כל הבישול על הגז ולוותר על התנור?
פשוט בחיים לא הכנסתי סיר לתנור ולמרות שאמרו לי שהוא מתאים זה מפחיד אותי..:|

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:25 9.05.2017)

אני חושבת שאת יכולה לבשל על הגז, על אש נמוכה.

avatar
יהודית (21:21 8.05.2017)

שלום אפרת.
ממש בא לי להכין את זה מחר לארוחת צהריים…
אבל אין לי לא שעועית מש ולא לוביה ולא שעועית לבנה חחח
ואני דוגלת בלבשל ממה שיש..
תוכלי להציע לי משהו אחר במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:53 8.05.2017)

היי יהודית,
אם ממש בא לך להכין את יכולה להכין בלי שעועית, אבל חשוב שלפחות יהיו גריסי פנינה 🙂

avatar
אירין (21:29 7.03.2017)

תודה רבה על המתכון הנהדר! יצא מ-ו-ש-ל-ם!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 8.03.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא

avatar
אירין (14:01 6.03.2017)

הבישול על הגז ובתנור עם סיר פתוח או מכוסה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:44 6.03.2017)

בשני המקרים סיר מכוסה.

avatar
אירין (09:00 6.03.2017)

המתכונים באתר נהדרים! כל מה שאני מנסה יוצא נהדר 🙂 תודה רבה
היום אני רוצה להכין את החמין, לאיזה גודל סיר מתאימה הכמות? ולגבי הוספת המים במהלך הבישול, באיזה גובה המים צריכים להיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:13 6.03.2017)

היי אירין,
הכמות מתאימה לסיר בינוני-גדול (לא ענק).
יש לשים 4-5 כוסות מים. הם לא אמורים לכסות את הכל.
יום נפלא 🙂

avatar
אירין (10:47 6.03.2017)

תודה על התשובה המהירה, ניתן להוסיף ביצים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 6.03.2017)

מתנצלת על העיכוב בתשובה. אפשר לשים אבל יש לבשל את הביצים לפני.

avatar
ברק (11:24 1.03.2017)

היי האם התנור צריך לפעול על טורבו? על איזה מצב צריך לשים אותו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 1.03.2017)

היי ברק,
יש לכוון את התנור לתוכנית האפיה הרגילה (קו עליון וקו תחתון). לא טורבו.

avatar
מישל (17:37 16.02.2017)

האם שעועית לבנה לא מושרית תצא רכה? לא כדאי להשרות אותה לילה?
ועוד – אני לא משתמשת באבקת מרק. אז פשוט יותר פלפל ומלח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 16.02.2017)

היי מישל,
אם משתמשים בשעועית לבנה יבשה יש להשרות אותה במים לפחות לילה לפני ואח”כ לבשל אותה בנפרד עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי. לאחר מכן ניתן להשתמש בה למתכון. רק אם זאת שעועית משקית קפואה, אין צורך להשרות מראש ואפשר ישר לבשל אותה בחמין.
נכון, במקום אבקת מרק אפשר לשים יותר מלח.

avatar
ספיר (18:28 14.02.2017)

זה נראה טעים מאוד, רציתי לשאול האם אפשר להשאיר את זה בבישול 24 שעות כמו חמין רגיל? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:33 14.02.2017)

היי ספיר,
נראה לי שאפשר. דווקא זה יכול להדגיש את הטעמים. 24 שעות זה נראה לי המון זמן אבל בסביבות 8 שעות זה סביר רק חשוב להוסיף יותר נוזלים כי משך הבישול הוא ארוך יותר.
ערב נעים 🙂

לקריאת כל התגובות