זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 14 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים
4 שיני שום פרוסות דק
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
תיבול: 5 כפות רוטב טריאקי, רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור, רבע כפית שומשום (לא חובה), רבע כפית תבלין צ’ילי חריף (לא חובה).
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כדקה נוספת.
-מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מתבלים ברוטב טריאקי, מלח ופלפל שחור. מערבבים 4-5 דקות על אש בינונית. מפזרים שומשום ותבלין צ’ילי חריף ומערבבים כדקה נוספת.
לצפייה בסרטון הכנה באינסטגרם לחצו כאן.
ראו גם
- פילה עוף במחבת |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- פנקייקס טחינה |
- שייק תות בננה |
- סלט שעועית ובצל
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
מתכון ממש מוצלח וטעים!! תודה רבה!
שמחה שיצא טעים❤️
היי אפרת,
האם אפשר לבשל יחד עם חזה העוף גם אורז ?
תודה
אפשר להוסיף אורז מבושל או שאפשר להכין הכל בסיר אחד כמו במתכון הזה- אורז עם חזה עוף ותירס
תודה רבה !! ב”ה הכנתי כבר כמה פעמים, מכינה עכשיו שוב…
מתכון מוצלח, קל להכנה וטעים ממש .
תודה תהילה💙
מה אפשר לעשות כדי שהחזה לא יצא יבש?
כדי שלא ייצא יבש חשוב לא לבשל יותר מידי.
האם חובה לשים שום או שאבקת שום גם טוב?
אפשר לשים במקום רבע-שליש כפית אבקת שום.
הי אפרת! כבר המוווון זמן שאני מחכה להכין את המתכון הזה וכל פעם מסיבה אחרת לא התאפשר לי להכין… פעם לא היה טריאקי ופעם לא היה לי חזה עוף וכו’ וכו’…
אני רוצה להכין היום. שאלתי האם הצ’ילי מוסיף טעם חריף\פיקנטי או שהוא מוסיף טעם אבל לא חריף\פיקנטי. תודה רבה!! בל”נ אעדכן איך יצא
היי ברכה,
התבלין צ’ילי מוסיף פיקנטיות/חריפות קלה למנה.
אפשר להכין גם בלי:)
היי
מה אפשר במקום רוטב טריאקי? אפשרי סילאן או רוטב סויה ?
המתכונים שלך מעולים וקלים.
תודה
כן, אפשר לשלב רוטב סויה עם סילאן.
היי אפרת,
מכינה את המתכון הזה מלאאא. לפעמים עם חזה עוף ולפעמים עם פרגיות. מצד אחד קליל ממש, מצד שני טעים בטירוף.
תודה רבה לך!
שמחה לשמוע:)
תודה מוריה💜
אפשר להוסיף תפוחי אדמה ובטטה?
אם כן, באיזה שלב?
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים!
היי מרגו,
אפשר לחתוך לקוביות יחסית קטנות ולהוסיף בהתחלה, אחרי טיגון הבצל. לבשל עם מכסה עד שזה מתרכך ורק אז להוסיף את חזה העוף.
חתכתי לקוביות קטנות ויצא מושלם!
תודה רבה!!!
מעולה💜
יצא טעים בטירוף
שמחה לשמוע🙂
תודה בר
וואי איך אני אוהבת את המתכונים שלך
תודה הכל יוצא לי מושלם וטוב
תודה בר, כיף לדעת ❤️
שלום אפרת.
קודם כל המתכונים שלך מדהימים וקלים, מלאי יצירתיות ומחומרים זמינים. תענוג.
רציתי לשאול בקשר לכמות של החזה. יש לי עוף שלם שפרקתי, וכמות החזה עוף שבו היא 2 חתיכות.
(אם את יודעת למה הכוונה 🙂
אני אשמח לדעת מה זה אומר לגבי הכמויות של הרוטב והבצל.
תודה מראש!
היי
אני מניחה שמעוף שלם יוצא קרוב ל500 גרם חזה, אז הכמויות נשארות ללא שינוי.
תודה!
היי עשיתי אתמול ויצא מושלם! לפעם הבאה חשבתי להוסיף נודלס, אם כן להוסיף אותו מבושל אחרי שהחזה עוף מוכן? ולהוסיף עוד קצת טריאקי?
(יש לי בעיה עם סויה אז מעדיפה את המתכון הזה למוקפץ). תודה
היי
אפשר לעשות כמו שכתבת, ואפשר להוסיף טריאקי ורטבים נוספים לפי הטעם.
שלום אפרת,
קבלתי את המתכון למייל ותפש לי את העין מבין המתכונים שנשלחו. נראה מעולה ועסיסי. אבל מה לעשות ואנחנו נמנעים מסוכר….
אשמח לקבל מתכון ללא סוכר, טעים ועסיסי.
תודה מראש
ותודה על המתכונים המוצלחים
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים(:
באופן כללי חזה עוף הוא חלק יבש יותר, ולכן משתמשים ברטבים כמו סויה/טריאקי וכדומה.
אם יש לך רוטב סויה ללא סוכר כדאי להשתמש בו במקום הטריאקי.
האם אתם נמנעים גם מדבש וסילאן? אם לא אפשר לתבל את העוף ב-2 כפות סילאן מעורבבות עם 2 כפות מים, רבע-שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור ורבע כפית שומשום.
תודה רבה.
בע”ה אנסה.
סיר מכוסה או לא?
לא חייב לכסות את המחבת כי מערבבים תוך כדי הטיגון.
פצצה של מתכון, הוספתי גם קצת סילאן זה יוצא מושלם למי שאוהב מתוק יותר.
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף❤
טעיייים!!
האתר שלך מושלם!! נח ונעים לעין, ומתכונים טעימים!
שמחה מאד שאהבת את המתכונים באתר!
תודה על השיתוף❤
וואו מושלם!!!!
תודה רבה על המתכונים 😘
שמחה שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
להיט
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף 🌺
היי אפרת. יש לי רוטב ברבקיו שאני רוצה להשתמש עם חזה עוף- האם אפשר במתכון הזה או שיש לך המלצה למתכון אחר?
תודה רבה!
היי,
אפשר לשים 2 כפות טריאקי+ 3 כפות רוטב ברביקיו.
בהצלחה!
טריאקי אין לי… יש תחליף (סילאן?סויה?) או שאפשר לשים לדעתך רק ברבקיו? אין לי ניסיון עם הברבקיו עדיין..
אפשר לוותר על טריאקי ולשים רק 3 כפות רוטב ברביקיו, ואפשר להוסיף כף רוטב סויה.
אנסה כך. תודה רבה ((:
נראה טעים ומגרה,
הפשרתי עוף- כרעיים- אפשר להכין עם זה במקום חזה?
היי,
אפשר להכין עם חלקי עוף, יש להוסיף מים (כרבע כוס מים על כל 4 חלקי עוף) וזמן הבישול יתארך לסביבות שעה ורבע.
היי, זה נראה ממש ממש טעים!!
יש לך אולי רעיון לתוספת טובה שהיא לא אורז?
תודה רבה!!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להגיש כמעט עם כל תוספת- קוסקוס, ספגטי, פתיתים, אטריות, ירקות ועוד. תוכלי למצוא המון מתכונים בקטגוריית תוספות: https://www.10dakot.co.il/category/%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%AA/
היי
בסוף הכנתי עם קוסקוס,
זה יצא ממש ממש טעים!!!
ובנוסף, היה ממש קל להכנה, שזה עוד יותר כיף!
באמת תודה על המתכונים המדהימים שלך, ועל התשובה המהירה:)))
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
תודה אפרת,
יצא טעים מאד. פשוט וקל!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף(:
טעיםםם מאד!!!
תודה
איזה כיף שיצא מוצלח(: תודה על השיתוף❤
אפשר להוסיף פירות יבשים או שזה לא מתאים?
היי,
זה עשוי להתאים.
מצרפת מתכון לעוף ממולא בפירות יבשים שעשוי לעזור לך(:
השמן זית טעים גם למי שלא אוהב שמן זית ברגיל?
היי דסי,
השמן לא מורגש במיוחד, אבל משתלב מעולה בעוף.
היי אפרת, עוד מתכון אדיר! טיגנתי פרוסות חזה עוף ולרוטב הוספתי שום כתוש וגם קצת בזיליקום, הבעל והטרום מתבגר חיסלו ולא נותר זכר!
תודה רבה 🙂
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף והפרגון❤
יצא מעולה, הרוטב יצא סמיך וטעים. ויתרתי על הצ׳ילי אבל לא על השומשום. תודה
שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף😊
נראה שיצא טעים, אבל הרוטב לא הסמיך כמו בתמונה ולא השחים את החזה. מה הבעיה? אולי כי השתמשתי בדבש וסויה במקום טריאקי? או שצריך לבשל עוד זמן. זה כבר מתבשל אחרי ששמתי את הרטבים בערך 7-8 דקות.
הטריאקי אכן מעניק צבע שחום יותר. בכל מקרה את יכולה לבשל עוד קצת אם נשארו נוזלים.
בהצלחה(:
יצא טעים!!!!!! לא להאמין כמה שזה קל!!!!
תודה אפרת!
איזה כיף לשמוע😊
מאוד אוהב את המתכון והאתר אבל נהיה עמוס מדי בפרסומות. אפשר להוריד מהעומס ולהשאיר מהערך.
כמות הפרסומות לא תלויה רק בי😊
אבדוק מה אוכל לעשות בעניין… תודה על ההערה(:
הי צהרים טובים
עם איזה תוספת את ממליצה להגיש את המנה הטעימה הזו?
תודה ושבוע מקסים
היי מיכל,
האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות😊:
אורז, פתיתים, בורגול, אטריות, קוסקוס, ירקות מבושלים/אפויים…
היי אפרת. מתכון מעולה, יצא מושלם. תודה!😊
שמחה מאד שאהבת! תודה תהילה🙂
היי, זה דוד.
תודה על המתכון המעולה!
האם המתכון טוב בהקפאה?
היי דוד,
אין בעיה להקפיא😊
היחס תודה על האתר המדהים!
הכנתי אתמול ויצא טעים אבל נשאר הרבה רוטב-זה צריך להיות ככה?
דבר נוסף שמתי שומשום וכשערבבתי השומשום התערבב עם הרוטב ולא נשאר על החזה עוף- איך אני שמה בצורה כזו שהשומשום ישאר על החזה עוף?
תודה רבה!
היי עליזה,
העוף מפריש נוזלים במהלך הבישול במיוחד אם כיסית את המחבת.
לגבי השומשום, כנראה שזה בגלל שהיו הרבה נוזלים. כדאי לצמצם אותם ע”י בישול באש גבוהה ללא מכסה ורק בסוף הבישול להוסיף את השומשום.
תודה רבה!
אומנם לא כעסתי אבל להבא אבשל על אש גבוהה
היי, תודה על האתר המעולה!!
יש לי שאלה קצת מוזרה: כשכתוב:”לערבב במשך 4 דקות” הכוונה לעמוד על יד המחבת 4 דקות ולערבב ללא הפסקה או שהכוונה לערבב ולתת לחזה עוף להתבשל במשך 4 דקות?
תודה רבה:)
הכוונה לבשל 4 דקות ולערבב מידי פעם.
תודה רבה!
היי,החזה עוף(שחתוך לקוביות) צריך להיות דק?מפחדת שאם לא יהיה דק אז לא יתבשל מבפנים
אין צורך שהחזה עוף יהיה דק, אבל לא עבה מדי כמובן
אין לך מה לדאוג לגבי בישול החזה עוף, זה מתבשל בקלות
שלום
עם מה אוכלים את המנה?
בפיתה, עם אורז, או מה?
אשמח לתשובה
תודה
זה הכי טעים על אורז לבן או פירה.
אפר גם לשים בפיתה.
כמה זה בערך חמש מאות גרם?
חזה מעוף אחד?
תלוי באיזה גודל העוף.
זה יוצא בערך פרפר וחצי (פרפר הכוונה לחזה עוף שלם שהוא שתי חתיכות שמחוברות).
הי אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון לשבת. העניין הוא שאנחנו שומרי שבת והאוכל מתחמם על הפלטה.
איך להימנע מייבוש של התבשיל?
כמות כפולה של רוטב?
להשתמש בפרגיות במקום חזה עוף?
שאלה נוספת- האם ניתן להקפיא.
תודה רבה
גילת
היי גילת,
אפשר להוסיף 3 כפות רוטב טריאקי וכמה כפות מים ואז לא תהיה בעיה לחמם על הפלטה.
פרגית זה חלק יותר עסיסי אז עדיף.
אפשר להקפיא.
רק חוזרת לעדכן שיצא נהדר עם הפרגית. מכינה גם לשבת הזו…
שבת שלום ושנה טובה
תודה גילת.
שבת שלום ושנה טובה ❤️
וואו תודה!
בתור סטודנטית שחוזרת עייפה ועצבנית שרוצה אוכל אבל מהר-הקטגוריה המגניבה הזאת ממש עוזרת! טנקס
שמחה לשמוע 🙂
ואו!
מתכון טעים בטירוף!
והקטע הכי מושלם שזה בכלום זמן! והבנות שלי גם אוהבות והם בעייתיות באוכל!!
תודה רבה וכל הכבוד! :))
שמחה לשמוע ❣️
יצא מוצלח מאד.. תודה על מתכון מהיר וטעים אששש!!
נראה מעולה! 😍
הכנתי, יצא מטורףףףףףף!!!!!!
כולם התלקקו…
תודה, את אלופה!
כיף להכין ארוחות בכמה דקות…
תמיד הייתי משקיעה כמה שעות על כל ארוחה
והיה נגמר כל האוכל אחרי דקה…
שמחה שיצא טעים ❣️
תודה שחזרת לעדכן.
מתכון פצצה!!!
טעים מאוד, הכנתי והכל התחסל… וביקשו גם למחרת…
תודה רבה אפרת, המתכונים שלך מהממים!
שמחה לשמוע ❤️
תודה פנינה
הי אפרת,
השתמשתי בחזה עוף על האש שלא היה לו דורש וחתכתי לקוביות. הוספתי גם חבילת פסטה. יצא להיט והמתבגרים שלי פירגנו.
תודה רבה
נראה מעולה! 😍
תודה מירב
יצא לי על הפנים הרוטב בכלל לא נספג. חזה עוף בלי טעם.
מה עשיתי לא נכון?
באיזה סוג רוטב טריאקי השתמשת?
הוספת את הרוטב אחרי2 דקות של טיגון חזה העוף?
אפשר במקום רוטב טריאקי לשים רוטב סויה וסילאן?
כן, אפשר לשים 3 כפות סילאן ו-2 כפות רוטב סויה.
אחד המתכונים הטעימים אכנסתי לתוך טורטיה וזה אחד הדברים שווה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אתחיל בתודה על מתכונים הסטריים, אני מכורה. ולשאלה,
האם אפשר להוסיף לזה אטריות אורז?
אולי לעשות טיפה יותר רוטב חלהוסיף איתם אחרי שהשרה אותם במים?
כן אפשר.
האם אפשר להוסיף קשיו? ואם כן באיזה שלב ?
כן, אפשר להוסיף קשיו כ-2 דקות לפני סיום הבישול.
הי אפרת, מה שלומך?יש לי שאלה לגבי הקפאה,
אם אני רוצה להכין מראש כמות גדולה, ולהקפיא, כדי לחסוך זמן בכל פעם מחדש,
האם לדעתך זה יהיה בסדר אחרי ההפשרה?
האם עדיף יותר להכין עד שלב הוספת הרוטב טארייקי, ומשם לעשות בזמן שרוצים לאכול?
ואז אולי גם אוכל להוציא מהמקפיא ולעשות מתכונים שונים כל פעם?
אשמח שתכווני אותי איך לחסוך זמן, ע\”י הקפאה, אם זה בכלל נראה לך אפשרי ולא יפגע בעסיסיות
אני מאוד אוהבת לקנות טרי וישר לעשות, אבל לא תמיד יש לי זמן
ואני לא רוצה לקנות מוכנים ולהתפשר על איכות וטעם.
תודה מראש יקירה🙏
היי ענת,
אני חושבת שעדיף להכין עד לשלב הוספת הרוטב, לחלק לכמה מנות ולהקפיא.
להפשיר ואז לטגן קצת במחבת עם רוטב טריאקי או כל תיבול אחר שאוהבים.
אפרת המדהימה!!!!!!!!!
התחתנתי לא מזמן ופתאום לנחות לכל הקלחת של הבישולים לא פשוט בכלל!!!! ניסיתי כמה פעמים מתכונים ממקומות אחרים וכמעט התיאשתי עד שאתמול דפדפתי ומצאתי את האתר שלך את פשוט אלופה!!!!! אני ובעלי התלקקנו מהמתכון הזה ובעלי ביקש ממני להכין את זה עוד מלא פעמים
מעכשו אני מכיינה מתכונים רק ממך
עשיתי מנוי לאתר הדפסתי המון מתכונים ואניעדין ממשיכה לדפדף את מיוחדת ומקסימה והמתכונים שלך מושלמים!!!!!
אז תודה!!!!!!!!!
שמחה לשמוע!
המשך בישולים מוצלחים וטעימים ❤️
תודה נחמי
אנחנו העדפנו את החזות כשהם בפרוסות (כמו שניצלים) טיגנו אותם קצת יותר ויצא משובח ביותר! חצי ממתכוני השבת שלנו הם מ”מתכונים ב10 דקות” וזה אף פעם לא מאזכב… 🙂 תודה רבה!!
תודה משה 🙂
האתר שלך נפלא.
בטעות קניתי טריאקי מיימי ולא מתוק. יש לך הצעה מה לעשות? רוצה להכין מחר את המתכון. תודה!
אפשר להוסיף לו קצת סילאן, לפי הטעם.
יש לך מתכון לחזה עוף בלי הרבה שמן?
אפשר להכין כמעט כל מתכון של חזה עוף שיש באתר ולשים רק כפית שמן. חשוב רק להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק.
כשאת אומרת להוסיף שומשום,אפשר לשים שומשום ישירות מהשקית? או שצריך לקלות אותו קודם?
אין צורך לקלות קודם.
יצא מעולה!!!!!!!!
התלבטתי בין פחזניה מהאתר לבין אוכל בריא. הפחזניה קרצה לי מהמקרר והחלטתי לנסות לבשל מהר . המתכונים באמת לזריזים. לא חיכיתי הרבה. תודה רבה רבה.
שמחה לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
ייצא מעולה!!!
אך האם אפשר להחליף את הרטבים טריאקי וצ’ילי חמוץ מתוק בדברים יותר טבעיים? פחות מעדיפה לבשל עם הרטבים האלה יש בהם הרבה מרכיבים לא בריאים כמו חומרים משמרים.
היי מיכל,
יש מתכוני חזה עוף אחרים לדוג’
חזה עוף עם בצל
חזה עוף בדבש ושום
חזה עוף ברוטב
היי
על איזה אש בהתחלה שמים? כל הבישול בנונית?
וכמה ימים נשאר טרי וניתן לאכול ?
כן. אש בינונית.
זה נשמר במקרר בקופסה סגורה במשך 3-4 ימים.
אפרת שלום,
אלפי תודות על המתכונים המהירים, נגישים ומופלאים שלך!
אני מעוניינת להכין את המתכון הזה, אך בגלל פסח לא מוכרים כרגע רוטב טריאקי בסופרמרקט.
יש לך רעיון לרוטב אחר שיתאים כאן? (במקרר יש רוטב סויה ורוטב צ’ילי מתוק). ואם לא, הצעה למתכון אחר ברוח דומה?
תודה רבה!
היי כרמל,
יש לך סילאן?
הכי מוצלח יהיה לשים 3 כפות סילאן ו-2 כפות רוטב סויה.
טעים מאד!! הכנתי 750 גרם חזה עוף והוספתי רק 3 כפות טריאקי וזה הספיק בהחלט. השומשום גם מוסיף מאד לטעם ולאסתטיות!
שמחה שיצא טעים!
תודה ויום נפלא 🌺
נשאר לי הרבה חזה עוף אז עשיתי את המתכון הזה. יצא טעיייים!
עשיתי גם את השניצלים בתנור ועוגת שוקולד.
תודה על האתר הזה !!! מחכה כל הזמן למתכונים חדשים :)))
שמחה לשמוע!
תודה ליהי 🌷
היי אפרת!
נראה מעולה, רוצה להכין לשבת. עם איזו תוספת זה מתאים? (אורז/קוסקוס זה מספיק או שיהיה יבש?)
תודה רבה רבה!!
היי מוריה,
עדיף אורז.
יום נפלא 🌷
תודה רבה! יצא ממש טעים! קשה להשאיר😋
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
במקום שומשום אפשר שמן שומשום? תודה! אתר מעולה.
אפשר לטגן את הבצל עם שמן שומשום ולוותר על השומשום.
היי ! האם ההוראות זהות אם אני משתמשת בקוביות פרגית?
כן. זמן הבישול עשוי להתארך בכמה דקות נוספות.
בוקר טוב
ראשית האתר מעולה ומצליח לי למרות שאני גרוע בבישול.
האם במקום טריאקי אפשר להשתמש ברוטב סויה ודבש? ואם כן, איך, כמה ומתי להוסיף במיוחד את הדבש
היי עמית,
אפשר לשים 2 כפות דבש ו3 כפות רוטב סויה באותו זמן שאמורים לשים את הטריאקי.
ממש טעים!
הכנתי עם קילו חזה עוף והכפלתי את כמות המצרכים והתיבול בהתאם, במקום התבלין שמתי רוטב צ’ילי מתוק והוספתי גם פטריות טריות ויצא מדהים!
תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים במיוחד😊
נראה ממש טוב! 😍
תודה ורד
האם ניתן להכין את אותו מתכון עם רצועות בשר בקר במקום עוף?
כן.
שלום אפרת.
האם להשתמש ברוטב טריאקי סמיך ואו רוטב טריאקי נוזלי של חברת קוקומן לדוגמא.
בברכה.
זיו
עדיף סמיך.
תודה על מתכונים מעולים, אם אפשר מתכון לפסטרמה,
תודה רבה
אעלה מתכון בהמשך 🙂
היי אפשר להשתמש בחזה עוף דק שפרוס כמו לשניצל שיתוף לקוביות ?
אפשר לתשובה מהירה .
תודה
שחתוך*
כן.
הי אפרת,
מתכון מעולה!! כולם נהנו וטרפו מקטן ועד גדול
תודה רבה רבה!!!!
תודה ליאת, שמחה שנהניתם 🙂
אפשר להוסיף לזה פטריות??
תודה רבה על כל המתכונים המהירים והטעימים! נותן חשק להכנס למטבח ולהתחיל לבשל😃
כן, אפשר בהחלט 🙂
היי, אפשר להשתמש בשום קפוא?
כן.
היי..
נראה נהדר!
אשמח לתוספת מעניינת וקלילה שהיא לא אורז או פירה..
אפשר להכין עם פתיתים, קינואה עם גזר, בורגול עם פטריות.
חג שמח 🌺
פשוט מעולה. נטרף תוך דקות.
תודה יפית, שמחה לשמוע 🙂
תודה רבה!
יצא מעולה וגם יפה…
נראה מעולה 🙂
תודה תמר
תודה רבה על המתכונים זה עוזר מאד
שאלה:יש אפשרות להניח את החזה מלילה קודם במקרר שיפשיר בתוך הרוטב כבר ואז ייקח לי פחות זמן.?
דחוף לי לדעת אם אפשר תשובה.
היי תצר,
ראיתי רק עכשיו.
אפשר ומומלץ להפשיר את העוף כל הלילה במקרר.
שילבתי בין המתכון הזה למתכון של הקוביות עוף ברוטב חמוץ מתוק. יצא מדהים. תודה!
נראה מעולה!
תודה הילה ושבוע נפלא 🌷
הכנתי עם תוספת של שעועית ירוקה עם פטריות ובטטה עם אורגנו בתנור – ממתכונים באתר..
יצא ארוחה מוווששללממתתת!!
ליקקנו אצבעות..
תודה רבה!!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
ממש משש טעים… תודה רבה:-) אתר מעולה ממליצה לכולם!!!!!!!!
תודה 🌷
יום מקסים!
וואו איזה מתכונים תענוג אמיתי
תודה ציפי 🙂
מעולה מעולה מעולה. תודה!לא יאומן-כל כך פשוט וכל כך טעים.תבורכי
שמחה שאהבת!
תודה שירה🌷
היי אפרת, נראה מעולה! יש לי בבית חזה עוף פרוסים דק.. האם מתאים וניתן פשוט לחתוך אותם לרצועות, או שחייב חזה עוף שטרם פרסו אותו לשניצלים?
היי לינוי,
אפשר לחתוך לרצועות.
שלום,
רציתי לשאול אם נשארת כמות האם אחרי הקירור הקוביות לא מתקשות? כנ”ל גם לגבי המתכון של קוביות העוף המצופות.
תודה
היי יהודית,
הן מתקשות מעט, לא מאוד.
המתכונים שלך מעולים!
אני ממש ממש אשמח שתפתחי אפליקציה ושלא אצטרך להיכנס למתכונים דרך גוגל תמיד.
תודה!
לגבי אפליקציה, זה בתכנון..
שבוע מקסים 🙂
היי, תודה על המתכונים הנהדרים!
אפשר להקפיא?
רותי
כן, אפשר.
ווווואו. כולם התלהבו!!!!!!!!!!!!!
שמחה לשמוע!
תודה מירי.
מה אפשר לשים במקום צילי חריף?
אני לא אוכל חריף
אפשר לוותר על הצ’ילי החריף. זה טעים גם בלי.
הכנתי את המתכון ויצא מדהים!!!! אומנם לקח לקוביות חזה העוף קצת יותר זמן (כפול בערך) כדי להיות מוכנים אבל יצא מאוד טעים. במיוחד הרוטב והבצל עם השום.
לצורך המתכון קניתי שומשום בשקית והעברתי אותו לצנצנת קטנה ואת השקית זרקתי. יש לך מושג אולי כמה זמן אפשר לשמור שומשום לפני שיהיה פג תוקף?
אפשר לשמור את השומשום במקרר בהתאם לתאריך שעל גבי האריזה. אם זרקת את השקית אז אני מעריכה שזה טוב ל-7 חודשים לפחות (במקרר).
ואם שומרים במזווה?
גם כמו שרשום על האריזה.
מ-ו-ש-ל-ם !!!
הכנתי כבר כמה פעמים (ליד אורז ושעועית ירוקה)
והילדים רוצים שוב ושוב!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
לא בדיוק בשלנית אבל התמונה ממש עשתה לי חשק ורוצה לנסות להכין.
יש שני דברים שלא הבנתי לגבי המתכון
– כמה זמן בערך לוקח עד שהבמצל מזהיב? אני תמיד מסתבכת עם זה ונכנסת לסרטים
– לא הבנתי ללמה הכוונה לחתוך את חזה העוף לקוביות? איך עושים את זה?
היי קארין,
יש לטגן את הבצל על אש בינונית במשך 4-5 דקות ולערבב כל הזמן. אם הבצל משחים מהר או נשרף יש להנמיך את האש.
את חזה העוף את חותכת בעזרת סכין רגילה לחתיכות בגודל 3-2 ס”מ. לא חייבת להיות להן צורה אחידה.
בהצלחה 🙂
בוקר טוב,
יש לי בערך200 גרם פרגיות,
ניתן להכין את זה עם פרגית?
היי חני,
את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות.
פרגיות דורשות קצת יותר זמן בישול, 5-7 דקות יותר.
היה נראה לי שצריך רוטב צ’ילי, עכשיו אני רוא שצריך תבלין צ’ילי אבל יש לי רק רוטב, יש מה לעשות עם זה או שלוותר על התוספת הזו?
היי אמיתי,
אפשר להוסיף כף רוטב צ’ילי מתוק ואפשר גם להכין בלי.
טוב, בסוף שמתי קצת רוטב צי’לי [חריף – זה מה שהיה], אין לי מושג אם זה השפיע כ”כ, אבל זה יצאאאא.. אין דברים כאלו!
הכנתי את זה אתמול בלילה בשביל היום, אבל לא התאפקתי וטעמתי קוביה ועוד קוביה ופשוט חיסלתי חצי מהכמות בעמידה.. לא היתה ברירה והכנתי נגלה נוספת:)
תודה רבה!
איזה כיף שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא טעים 🙂
שלוש שאלות:
1. אם אני רוצה להכין 750 גרם חזה עוף, כלומר פי אחד וחצי, גם את כל שאר הרכיבים והתבלינים להכפיל ב 1.5?
2. לאיזה גודל קוביות לחתוך את חזה העוף? עם מה חותכים אותו? סכין רגילה?
3. למה הכוונה מעט פלפל שחור?
4. אין לי מחבת רחבה, ווק זה טוב? משהו משתנה מבחינת זמני הבישול?
1. כן.
2. חותכים עם סכין רגילה לקוביות בגודל 2-3 ס”מ.
3. קמצוץ עם האצבעות.
4. ווק זה בסדר. אין שינוי בזמנים.
בוקר טוב, אני גם מכינה את זה הרבה פעמים ומעדיפה גם להשרות קצת את העוף בטריאקי או בסויה וזה מרכך וכובש את הבשר לכן הקפצה קלה מספקת. תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
מירי
תודה מירי 🙂
היי אפרת. מתכון מעולה!
הוספתי גם פטריות טריות ונבטים
יצא ממש טעים.
תודה רבה על הכל!
נשמע מעולה 🙂
תודה רונית ויום נפלא
הי אפרת.
האתר אלוףףף
אם אני לא רוצה צילי חריף כדאי לשים צילי מתוק?
היי רעות,
אפשר לוותר בכלל על הצ’ילי או להוסיף כף רוטב צ’ילי מתוק, זה דווקא יכול להוסיף.
שלום אפרת רציתי לשאול איך יתכן שקוביות החזה מוכנות תוך 4-5 דקות?
אני מכינה חזה עוף מוקפץ גם עם בצל ומבשלת על אש נמוכה לפחות חצי שעה?
תודה מראש
היי גיטי,
כדי שחזה עוף יישאר עסיסי ולא יתייבש מומלץ לטגן אותו כמה שפחות. מאחר וחזה העוף חתוך לקוביות קטנות אז מספיק לו טיגון של דקה מכל צד עד שהוא מתבשל מבחוץ ועוד 4-5 דקות בישול שאז הוא מתבשל מבפנים.
הכנתי היום ומאד טעים מתכונים קלים וטעימים
תבורכי תודה לך ויום נעים
תודה רעיה 🙂
יום מקסים
היי האם יש תחליף לטריאקי למשל סילאן?
היי שרון,
אפשר לשים 3 כפות סילאן ו-2 כפות רוטב סויה.