שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: מנה אישית

סוג: חלבי

רכיבים

2 עיגולי מלוואח

מלית גבינות: שליש כוס גבינה בולגרית מפוררת, חצי כוס גבינה צהובה מגורדת, כף גדושה גבינה לבנה, רבע כוס טבעות זיתים ירוקים, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

ביצה טרופה למריחה

שומשום וזעתר לפיזור מעל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות (חום עליון ותחתון).

-מערבבים את חומרי מלית הגבינות בקערית.

-מניחים מלוואח על נייר אפיה ומחברים אליו מלוואח נוסף באופן כזה שעולה עליו ב-2 ס”מ (ראו בתמונת ההכנה למטה). מהדקים את החיבור.

-מניחים את המלית לאורך, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לרולדה. מותחים מעט את הרולדה ומקפלים לצורה של חצי ירח. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום וזעתר.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות

*מומלץ להגיש לצד רוטב סלסה (עגבניות מרוסקות/מגורדות דק).

‏‏זיוה שלבי הכנה

ראו גם
מוס אוראומוס אוראו
מאפינס טחינה ושוקולד מאפינס טחינה ושוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רוני (03:13 25.12.2024)

כמה קלוריות זה? בערך

avatar
אנונימי (18:25 6.10.2024)

תודה על האתר המהמם
ממש תועלתי הכנתי ויצא טעים ממש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:32 6.10.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
תרצה (11:42 11.01.2024)

תודה רבה על האתר המהמם. משתמשת בו המון.
האם אפשר לעשות מבצק פילאס, במקום המלאווח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 11.01.2024)

כן אפשר:)

avatar
efrat (14:36 20.11.2023)

היי
האם יש תחליף לתנור? בטוסטר רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 20.11.2023)

היי אפרת,
אפשר לשים במחבת עם מכסה על אש בינונית-נמוכה (לבדוק שזה לא משחים מהר מידי- אם כן להנמיך את האש).
לא ניסיתי בטוסטר רגיל אבל אם את מנסה כדאי להכין בדרך אחרת – לרדד קצת את המלוואח, למרוח את המלית על חצי שלו ואז לקפל לחצי עיגול ולשים בטוסטר.

avatar
ברכה לוי (23:43 26.09.2023)

אפשר להקפיא? לכמה זמן? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:39 27.09.2023)

פחות מומלץ להקפיא כי המרקם הפריך משתנה מעט. אם אין אפשרות להכין ביום ההגשה אפשר להקפיא כשבוע.

avatar
רחלי (20:24 17.07.2023)

היי אפרת, מה אפשר במקום הבולגרית כדי שלא יהיה מלוח מידי? אפשר להגדיל את הגבינה הלבנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:15 17.07.2023)

היי
אפשר לשים בולגרית מעודנת/פטה/מוצרלה. לא מומלץ להמיר בגבינה לבנה כי המילוי יצא נוזלי יותר.

avatar
יסמין (21:55 19.06.2023)

אשמח לדעת איך עושים עם בצק עלים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 20.06.2023)

אפשר להכין באותו אופן- להניח מלית על מלבן הבצק ולגלגל לרולדה.

avatar
גדעון (09:13 23.02.2023)

תודה על המתכון. האם יש לך גם מתכון לדיפ האדום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:15 23.02.2023)

שמחה שאהבת את המתכון! מצרפת לך מתכון לסלסה חריפה.

avatar
נעמה ומאור (21:18 9.07.2023)

מגרדים עגבניות שלמות אחרי שהורדנו את הראש בפומפיה גסה הקליפה לא מתגרדת וטוב שכך . בצד הדק של הפומפיה מגרדים שום ופלפלון חריף לפי הטעם ולפי הכמות של העגבניות .מעט מלח פלפל. כמון (מומלץ)שמן זית מעט (לא חובה!) מכניסים לקרור עדיף לאכול קר! בתאבון!

לקריאת כל התגובות