זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: מנה אישית
סוג: חלבי
2 עיגולי מלוואח
מלית גבינות: שליש כוס גבינה בולגרית מפוררת, חצי כוס גבינה צהובה מגורדת, כף גדושה גבינה לבנה, רבע כוס טבעות זיתים ירוקים, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
ביצה טרופה למריחה
שומשום וזעתר לפיזור מעל
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות (חום עליון ותחתון).
-מערבבים את חומרי מלית הגבינות בקערית.
-מניחים מלוואח על נייר אפיה ומחברים אליו מלוואח נוסף באופן כזה שעולה עליו ב-2 ס”מ (ראו בתמונת ההכנה למטה). מהדקים את החיבור.
-מניחים את המלית לאורך, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לרולדה. מותחים מעט את הרולדה ומקפלים לצורה של חצי ירח. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום וזעתר.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה יפה.
*מומלץ להגיש לצד רוטב סלסה (עגבניות מרוסקות/מגורדות דק).
- עוגת גבינה אפויה |
- עוגת גבינה וביסקוויטים |
- ריבועי גבינה קפואים |
- בגט פסטו ומוצרלה |
- עוגת בורקס |
- בורקס פיצה
כמה קלוריות זה? בערך
תודה על האתר המהמם
ממש תועלתי הכנתי ויצא טעים ממש
שמחה שיצא טעים❤️
תודה רבה על האתר המהמם. משתמשת בו המון.
האם אפשר לעשות מבצק פילאס, במקום המלאווח?
כן אפשר:)
היי
האם יש תחליף לתנור? בטוסטר רגיל?
היי אפרת,
אפשר לשים במחבת עם מכסה על אש בינונית-נמוכה (לבדוק שזה לא משחים מהר מידי- אם כן להנמיך את האש).
לא ניסיתי בטוסטר רגיל אבל אם את מנסה כדאי להכין בדרך אחרת – לרדד קצת את המלוואח, למרוח את המלית על חצי שלו ואז לקפל לחצי עיגול ולשים בטוסטר.
אפשר להקפיא? לכמה זמן? תודה!
פחות מומלץ להקפיא כי המרקם הפריך משתנה מעט. אם אין אפשרות להכין ביום ההגשה אפשר להקפיא כשבוע.
היי אפרת, מה אפשר במקום הבולגרית כדי שלא יהיה מלוח מידי? אפשר להגדיל את הגבינה הלבנה?
היי
אפשר לשים בולגרית מעודנת/פטה/מוצרלה. לא מומלץ להמיר בגבינה לבנה כי המילוי יצא נוזלי יותר.
אשמח לדעת איך עושים עם בצק עלים
אפשר להכין באותו אופן- להניח מלית על מלבן הבצק ולגלגל לרולדה.
תודה על המתכון. האם יש לך גם מתכון לדיפ האדום?
שמחה שאהבת את המתכון! מצרפת לך מתכון לסלסה חריפה.
מגרדים עגבניות שלמות אחרי שהורדנו את הראש בפומפיה גסה הקליפה לא מתגרדת וטוב שכך . בצד הדק של הפומפיה מגרדים שום ופלפלון חריף לפי הטעם ולפי הכמות של העגבניות .מעט מלח פלפל. כמון (מומלץ)שמן זית מעט (לא חובה!) מכניסים לקרור עדיף לאכול קר! בתאבון!