מצרכים להכנת המבורגר צמחוני
- 250 גרם סייטן בטעם טבעי
- תיבול להשריית הסייטן: כף סילאן + כף רוטב סויה
- 1 בצל גדול קצוץ
- סלסלת פטריות שמפיניון טריות
- רבע כוס עלי פטרוזיליה טריים
- 2 ביצים קטנות (*טבעוניים – ראו הערה בתחתית המתכון)
- רבע כוס פירורי לחם
תיבול:
- רבע כפית כמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
איך מכינים המבורגר צמחוני?
- מערבבים את קוביות הסייטן עם כף סילאן וכף רוטב סויה ומשרים למשך כ-10 דקות לפחות.
- בינתיים, מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 7-8 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם). מסירים את המכסה, מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
- מסננים את תערובת הפטריות והבצל מנוזלים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את קוביות הסייטן, עלי פטרוזיליה, מלח, כמון ופלפל שחור. טוחנים עד לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת 2 ביצים ופירורי לחם ומערבבים.
- מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות ומשמנים בנדיבות נייר אפיה. יוצרים קציצות בקוטר של 8 ס”מ ועובי 1 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות.הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
26 תגובות
כניסה
26 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







