שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

גרגירי חומוס מתובלים – נשנוש מושלם במקום פיצוחים (או לצד בירה 🙂 )

גרגירי חומוס מתובלים

מצרכים:

3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה / מקופסת שימורים

4 כפות שמן זית / קנולה

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כפית כמון

חצי כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

אופן הכנה:

-אם משתמשים בגרגירי חומוס משקית קפואה– יש להשרות אותם כ-5 דקות במים רותחים ולסנן. לאחר מכן לייבש היטב במגבת נקיה  (ככל וגרגירי החומוס יבשים הם יוצאים יותר פריכים).

-אם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסת שימורים– יש להניח במסננת ולשטוף אותם מתחת לברז. לאחר מכן להניח על מגבת יבשה ולייבש לגמרי.

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל200 מעלות.

-מניחים את גרגירי החומוס על נייר האפיה ומתבלים היטב ובאופן אחיד בשמן זית, פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה (למי שאוהב).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהגרגירים משחימים ונעשים מעט פריכים (מאחר ועוצמת החום שונה בין תנור לתנור כדאי לבדוק כבר אחרי 15 דקות). מומלץ לערבב כל 10 דקות. מצננים היטב לפני שאוכלים.

*אזהרה! יכול לקרות מצב שכמה גרגירי חומוס יתפוצצו ויקפצו כתוצאה מחימום בטמפ' גבוהה (כמו פופקורן) לכן חשוב להתרחק מהתבנית כאשר מוציאים אותה מהתנור.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות ספירלה
בייגלה ירושלמי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
יפה (10:00 2.06.2020)

האם ניתן להקפיא את הגרגרים וישאר טוב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 2.06.2020)

לא ניסיתי. הבעיה שאחרי הפשרה הגרגירים מפרישים נוזלים ולכן אני מניחה שיהיה צורך לייבש אותם בתנור.

Avatar
גרשי הלר (21:25 29.03.2019)

שאלת תם
למה צריך לייבש לפני?
הם הריי יתייבשו בתנור..לא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 30.03.2019)

היי, הם לא מספיקים להתייבש באופן מוחלט ונשארים עדיין רכים לכן כדאי לייבש אותם היטב לפני האפיה.

Avatar
גרשי הלר (15:39 16.03.2019)

היי אפרת
כרגע סיימתי לבשל את החומוס.
יש מצב להמשיך מכאן (לאחר יבוש טוב) לשלב התנור?..או חובה להקפיא קודם.
שבת טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 16.03.2019)

מספיק לייבש היטב ולאפות.

Avatar
ריטה (17:15 1.09.2018)

היי, מה הכוונה לייבש לגמרי? מספיק לנגב מבחוץ או שצריך לחכות שיתייבש גם מבפנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 1.09.2018)

רק מבחוץ.

Avatar
שירוש (11:01 2.05.2018)

הי אפרת,רציתי לשאול
השריתי לפני כמה חודשים חומוס גרגרים,ואז אחסנתי אותו בקופסה במקפיא,איך עכשיו אני אמורה להתנהל איתו מבחינת בישול?תודה על האתר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 2.05.2018)

היי,
אם השרת ללא בישול אז יש לבשל את החומוס במים רותחים עד לריכוך ואז להכין עם זה את המתכון.

Avatar
יסכה (20:47 6.02.2018)

היי אפרת,
אם רוצים להשתמש בגרגירי חומוס יבש – איך זה משתלב ?
תודה מראש

Avatar
יסכה (20:48 6.02.2018)

מתנצלת עכשיו ראיתי שענית על זה..

Avatar
dany (11:40 1.02.2018)

היי
חומוס שהושרה במים 12 שעות הולך?
כמה זה שלוש כוסות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 1.02.2018)

היי דני,
זה צריך להיות חומוס מבושל. מושרה לא מספיק, הוא עדיין קשה מידי ובלתי אכיל.
תבשל את גרגירי החומוס שהשרית במים עד שהם נעשים רכים, תייבש אותם היטב ותשתמש ב-3 כוסות. את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם אחרת.

Avatar
אורית (09:08 22.12.2017)

הי אפרת.
האם לא נוח יותר לתבל את הגרגרים בקערה על מנת שתוכלו באופן אחיד ורק אז לפזר בתבנית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 22.12.2017)

כן, זאת גם אפשרות. ניסיתי לחסוך קערה לשטוף 😉

Avatar
דליה (19:19 13.12.2017)

תודה רבה . יצא מצויין . חטיף קל , טעים ובריא .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 13.12.2017)

תודה דליה 🙂

Avatar
תמר (18:56 11.12.2017)

הי אפרת
מנשנשים את החומוס כשהוא חם או קר?

Avatar
תמר (19:12 11.12.2017)

סליחה אני רואה שכתבת לצנן היטב

Avatar
מיטל (12:27 3.12.2017)

שלום רב
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בחומוס יבש?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 3.12.2017)

היי מיטל,
אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו קודם במי ברז לפחות לילה לפני ואז לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך. לאחר מכן, לסנן וייבש היטב.
שבוע מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.