שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה / מקופסת שימורים

4 כפות שמן זית / קנולה

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כפית כמון

חצי כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)




אופן הכנה:

-אם משתמשים בגרגירי חומוס משקית קפואה– יש להשרות אותם כ-5 דקות במים רותחים ולסנן. לאחר מכן לייבש היטב במגבת נקיה  (ככל וגרגירי החומוס יבשים הם יוצאים יותר פריכים).

-אם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסת שימורים– יש להניח במסננת ולשטוף אותם מתחת לברז. לאחר מכן להניח על מגבת יבשה ולייבש לגמרי.

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל200 מעלות.

-מניחים את גרגירי החומוס על נייר האפיה ומתבלים היטב ובאופן אחיד בשמן זית, פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה (למי שאוהב).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהגרגירים משחימים ונעשים מעט פריכים (מאחר ועוצמת החום שונה בין תנור לתנור כדאי לבדוק כבר אחרי 15 דקות). מומלץ לערבב כל 10 דקות. מצננים היטב לפני שאוכלים.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*אזהרה! יכול לקרות מצב שכמה גרגירי חומוס יתפוצצו ויקפצו כתוצאה מחימום בטמפ’ גבוהה (כמו פופקורן) לכן חשוב להתרחק מהתבנית כאשר מוציאים אותה מהתנור.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות ספירלהעוגיות ספירלה
מרק קינואה ועדשים כתומות מרק קינואה ועדשים כתומות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
גליה (23:20 26.07.2024)

היי אפרת, יצא מעולה. ש משהו שאפשר לאכול לצד זה שמרטיב את זה קצת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:08 28.07.2024)

היי גליה🙂
זה אמור להיות נשנוש יבש (כמו חטיף).

avatar
ברכי (21:29 15.08.2024)

להוסיף לסלט ירקות זה מעולה!

avatar
מיכל (19:05 2.10.2023)

הי אפרת, נראה מעולה. למרות שאני בארהב, אני משתמשת רק במתכונים שלך! רציתי לשאןל- האם אפשר לייבש את הגרגירים בשמש? (יש לי גרגירי חומוס יבשים שבישלתי והקפאתי, ועכשיו רוצה להפשיר). תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 3.10.2023)

היי
אפשר, על מגבת.

avatar
יעל (18:07 3.12.2022)

היי, יש תחליף שאפשר להשתמש במקום כמון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 3.12.2022)

היי,
אפשר לוותר על כמון או להוסיף תבלין אחר שאוהבים (תבלין גריל, כורכום, ועוד).

avatar
מיכל (22:42 3.10.2023)

תודה, יצא טעים מאוד! איך כדאי לאחסן? והאם כדאי לחמם לפני הגשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:41 4.10.2023)

היי
אם מדובר על אחסון לכמה ימים מומלץ לשמור במקרר בקופסה אטומה. כשעה לפני ההגשה להשאיר את החומוס על השיש.

avatar
זיוה (12:46 11.05.2022)

שלוםאפרת,אני קונה בחנות טבע חומוס קלוי ללא כל תוספת וברצוני להכינו כךבבית,אז קניתי גרגרים לא מבושלים. האם לדעתך אוכל להכין את החטיף ע”י השריה ,בישול ואפיה (לא תיבול כמובן). אשמח מאוד למענה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 11.05.2022)

היי,
יש להשרות את החומוס לפני ההכנה במי ברז לפחות למשך לילה, ואז לבשל אותם במים רותחים עד לריכוך. לאחר מכן לסנן, לייבש היטב ולהמשיך במתכון כרגיל.
ללא תיבול החומוס לא יצא טעים.
בהצלחה!

avatar
עינת (09:55 22.03.2022)

בוקר טוב אפרת
הכנתי ונשרפו לי גרגרי החומוס הכנתי בטמפרטורה שנדרשה 200 מעלות אשמח לדעת איפה טעיתי
האם צריך להוריד טמפרטורה ל180 זה יעבוד?
ולגבי הנבטת חומוס קראתי את התשובה שלך לאיך מנביטים
ורציתי לשאול את דעתך : אני מנביטה חומוס בקערת זכוכית מכוסה וכל כמה שעות מרטיבה בקצת מים ושופכת את המים ויוצאים נבטים בלי המסננת האם זה חשוב בכל זאת הקטע עם המסננת להנבטה למרות שהולך לי גם בלי?
תודה לך ויום נפלא .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:24 22.03.2022)

בוקר טוב עינת,
החומוס עשוי להישרף אם הפחתת מכמות השמן, אם אפית קצת יותר מהדרוש, או אפילו אם התנור שלך חזק במיוחד. בפעם הבאה אפשר לאפות על 190 מעלות ולקצר את משך האפייה בדקה-שתיים לפי הצורך.
לגבי ההנבטה- המסננת נחוצה לסינון מהמים אבל אפשר להנביט בלעדיה ולסנן רק בסיום ההנבטה.
בהצלחה🙂

avatar
עינת (12:26 20.03.2022)

היי אפרת
משתמשת בשמן אבוקדו
קראתי באיזה מקום ש1 כף שמן אבוקדו שווה ל3 כפות שמן זית או שמן אחר נפוץ
מה דעתך פה להשתמש גם באותם כמויות של שמן הזית או בפחות (על פי הנוסחא שקראתי)
למדתי לשמוע לעצתך זה תמיד עובד לי .
תודה מראש ויום טוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:44 20.03.2022)

היי עינת,
לא שמעתי על יחס המרה של 1:3 עבור שמן אבוקדו. הייתי שמה בכל מקרה 3-4 כפות שמן.
מקווה שיצא מוצלח(:

avatar
עדי (20:27 15.03.2022)

היי אפרת, המרקם צריך לצאת פריך כמו של ביסלי? יצא לי מרקם קווץ’ .מה יכולה להיות הסיבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 15.03.2022)

היי עדי,
החומוס אכן אמור לצאת פריך(:
כמה שאלות:
האם אפית על 200 מעלות? הקפדת לייבש את החומוס היטב לפני האפייה? לא הפחתת בכמות השמן? אפית במקרה פחות זמן? ערבבת את החומוס במהלך האפייה?

avatar
עדי (13:27 16.03.2022)

היי, ייבשתי אותם אבל הם נשארו קצת לחים. כלומר שמתי על מגבת ואז הנחתי מעל עוד מגבת לכמה דק והכנסתי לתנור. אמורים לייבש יותר זמן? כמה זמן בערך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 16.03.2022)

רצוי לייבש כמעט לחלוטין כדי לקבל תוצאה פריכה ככל האפשר(:

avatar
עמוס (16:45 4.03.2022)

טעייייםםם… אי אפשר להפסיק לנשנש.
תודה!

גרגירי חומוס מתובלים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:12 4.03.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה טעים במיוחד!
תודה על השיתוף❤

avatar
אילה (19:43 24.10.2021)

בעלי קנה חומוס בשקית כזו של כיטוב, מה אני עושה עם זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 24.10.2021)

היי,
יש להשרות את החומוס קודם במי ברז לפחות לילה לפני, ואז לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך. לאחר מכן, לסנן ולייבש היטב ולהמשיך במתכון כרגיל.

avatar
אילה (20:45 24.10.2021)

תודה רבה!! וואו זריז.. באופן כללי אני ממש נהנת מהאתר, תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:13 24.10.2021)

שמחה מאד לשמוע!

avatar
רבקי (20:19 14.07.2021)

תודה רבה למתכונים הטעימים. רציתי לשאול האם יש לך ידע איך מנביטים חומוס. חומוס טרי מונבט מקבל ערך תזונתי גבוה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:17 15.07.2021)

היי רבקי,
הנה אופן ההנבטה:
משרים גרגרי חומוס בקערה עם הרבה מים קרים ל-24 שעות. מחליפים את מי ההשריה מדי 8 שעות בערך. מסננים ושוטפים היטב תחת מי ברז. משאירים את גרגרי החומוס במסננת כשהם עדיין לחים ומכסים במגבת (כדאי להניח במקום חשוך).
ביומיים הבאים מסירים את המגבת פעמיים ביום, שוטפים את הגרגרים, מסננים ומכסים שוב במגבת. לאחר יומיים הגרגירים ינבטו ומוכנים לבישול(:

avatar
ליטל (19:24 2.07.2021)

בישלתי את זה בטיגון אוויר במשך שעה עם יותר שמן, יצא טעים ממש!!

גרגירי חומוס מתובלים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 2.07.2021)

נראה מעולה👌 תודה על השיתוף ושבת שלום(:

avatar
יומית (18:26 17.06.2021)

היי! אשמח לדעת כמה זמן הנשנוש הזה יכול להישמר בקופסא….?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:27 17.06.2021)

במקרר בקופסה אטומה, מומלץ עד 5-7 ימים:)

avatar
כוכבה (09:32 19.05.2021)

הכנתי חומוס מטוגן אבל לא יצא קריספי מה הבעיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:44 19.05.2021)

היי כוכבה, בואי ננסה להבין למה זה קרה😊:
הקפדת לייבש את החומוס היטב לפני האפייה? לא הפחתת בכמות השמן? אפית במקרה פחות זמן? ערבבת את החומוס במהלך האפייה?

avatar
שני (10:02 14.11.2020)

היי אפרת שאלה, אני רוצה לעשות תבשיל של גרגירי חומוס גזר וקציצות. אם אני אעשה קודם את הגרגירים בתנור לפי מתכון זה, זה ישדרג את התבשיל? או שכל הציפוי ייהרס בבישול

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:28 14.11.2020)

עדיף לבשל את גרגירי החומוס יחד עם התבשיל עצמו כדי שיספח את טעמי התבשיל
שבוע טוב 🙂

avatar
יפה (10:00 2.06.2020)

האם ניתן להקפיא את הגרגרים וישאר טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 2.06.2020)

לא ניסיתי. הבעיה שאחרי הפשרה הגרגירים מפרישים נוזלים ולכן אני מניחה שיהיה צורך לייבש אותם בתנור.

avatar
גרשי הלר (21:25 29.03.2019)

שאלת תם
למה צריך לייבש לפני?
הם הריי יתייבשו בתנור..לא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 30.03.2019)

היי, הם לא מספיקים להתייבש באופן מוחלט ונשארים עדיין רכים לכן כדאי לייבש אותם היטב לפני האפיה.

avatar
גרשי הלר (15:39 16.03.2019)

היי אפרת
כרגע סיימתי לבשל את החומוס.
יש מצב להמשיך מכאן (לאחר יבוש טוב) לשלב התנור?..או חובה להקפיא קודם.
שבת טובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 16.03.2019)

מספיק לייבש היטב ולאפות.

avatar
ריטה (17:15 1.09.2018)

היי, מה הכוונה לייבש לגמרי? מספיק לנגב מבחוץ או שצריך לחכות שיתייבש גם מבפנים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 1.09.2018)

רק מבחוץ.

avatar
שירוש (11:01 2.05.2018)

הי אפרת,רציתי לשאול
השריתי לפני כמה חודשים חומוס גרגרים,ואז אחסנתי אותו בקופסה במקפיא,איך עכשיו אני אמורה להתנהל איתו מבחינת בישול?תודה על האתר..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 2.05.2018)

היי,
אם השרת ללא בישול אז יש לבשל את החומוס במים רותחים עד לריכוך ואז להכין עם זה את המתכון.

avatar
יסכה (20:47 6.02.2018)

היי אפרת,
אם רוצים להשתמש בגרגירי חומוס יבש – איך זה משתלב ?
תודה מראש

avatar
יסכה (20:48 6.02.2018)

מתנצלת עכשיו ראיתי שענית על זה..

avatar
dany (11:40 1.02.2018)

היי
חומוס שהושרה במים 12 שעות הולך?
כמה זה שלוש כוסות?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 1.02.2018)

היי דני,
זה צריך להיות חומוס מבושל. מושרה לא מספיק, הוא עדיין קשה מידי ובלתי אכיל.
תבשל את גרגירי החומוס שהשרית במים עד שהם נעשים רכים, תייבש אותם היטב ותשתמש ב-3 כוסות. את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם אחרת.

avatar
אורית (09:08 22.12.2017)

הי אפרת.
האם לא נוח יותר לתבל את הגרגרים בקערה על מנת שתוכלו באופן אחיד ורק אז לפזר בתבנית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 22.12.2017)

כן, זאת גם אפשרות. ניסיתי לחסוך קערה לשטוף 😉

avatar
דליה (19:19 13.12.2017)

תודה רבה . יצא מצויין . חטיף קל , טעים ובריא .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 13.12.2017)

תודה דליה 🙂

avatar
תמר (18:56 11.12.2017)

הי אפרת
מנשנשים את החומוס כשהוא חם או קר?

avatar
תמר (19:12 11.12.2017)

סליחה אני רואה שכתבת לצנן היטב

avatar
מיטל (12:27 3.12.2017)

שלום רב
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בחומוס יבש?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 3.12.2017)

היי מיטל,
אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו קודם במי ברז לפחות לילה לפני ואז לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך. לאחר מכן, לסנן וייבש היטב.
שבוע מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות