זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה / מקופסת שימורים
4 כפות שמן זית / קנולה
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית כמון
חצי כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
אופן הכנה:
-אם משתמשים בגרגירי חומוס משקית קפואה– יש להשרות אותם כ-5 דקות במים רותחים ולסנן. לאחר מכן לייבש היטב במגבת נקיה (ככל וגרגירי החומוס יבשים הם יוצאים יותר פריכים).
-אם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסת שימורים– יש להניח במסננת ולשטוף אותם מתחת לברז. לאחר מכן להניח על מגבת יבשה ולייבש לגמרי.
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל200 מעלות.
-מניחים את גרגירי החומוס על נייר האפיה ומתבלים היטב ובאופן אחיד בשמן זית, פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה (למי שאוהב).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהגרגירים משחימים ונעשים מעט פריכים (מאחר ועוצמת החום שונה בין תנור לתנור כדאי לבדוק כבר אחרי 15 דקות). מומלץ לערבב כל 10 דקות. מצננים היטב לפני שאוכלים.
*אזהרה! יכול לקרות מצב שכמה גרגירי חומוס יתפוצצו ויקפצו כתוצאה מחימום בטמפ’ גבוהה (כמו פופקורן) לכן חשוב להתרחק מהתבנית כאשר מוציאים אותה מהתנור.
היי אפרת, יצא מעולה. ש משהו שאפשר לאכול לצד זה שמרטיב את זה קצת?
היי גליה🙂
זה אמור להיות נשנוש יבש (כמו חטיף).
להוסיף לסלט ירקות זה מעולה!
הי אפרת, נראה מעולה. למרות שאני בארהב, אני משתמשת רק במתכונים שלך! רציתי לשאןל- האם אפשר לייבש את הגרגירים בשמש? (יש לי גרגירי חומוס יבשים שבישלתי והקפאתי, ועכשיו רוצה להפשיר). תודה!
היי
אפשר, על מגבת.
היי, יש תחליף שאפשר להשתמש במקום כמון?
היי,
אפשר לוותר על כמון או להוסיף תבלין אחר שאוהבים (תבלין גריל, כורכום, ועוד).
תודה, יצא טעים מאוד! איך כדאי לאחסן? והאם כדאי לחמם לפני הגשה?
היי
אם מדובר על אחסון לכמה ימים מומלץ לשמור במקרר בקופסה אטומה. כשעה לפני ההגשה להשאיר את החומוס על השיש.
שלוםאפרת,אני קונה בחנות טבע חומוס קלוי ללא כל תוספת וברצוני להכינו כךבבית,אז קניתי גרגרים לא מבושלים. האם לדעתך אוכל להכין את החטיף ע”י השריה ,בישול ואפיה (לא תיבול כמובן). אשמח מאוד למענה
היי,
יש להשרות את החומוס לפני ההכנה במי ברז לפחות למשך לילה, ואז לבשל אותם במים רותחים עד לריכוך. לאחר מכן לסנן, לייבש היטב ולהמשיך במתכון כרגיל.
ללא תיבול החומוס לא יצא טעים.
בהצלחה!
בוקר טוב אפרת
הכנתי ונשרפו לי גרגרי החומוס הכנתי בטמפרטורה שנדרשה 200 מעלות אשמח לדעת איפה טעיתי
האם צריך להוריד טמפרטורה ל180 זה יעבוד?
ולגבי הנבטת חומוס קראתי את התשובה שלך לאיך מנביטים
ורציתי לשאול את דעתך : אני מנביטה חומוס בקערת זכוכית מכוסה וכל כמה שעות מרטיבה בקצת מים ושופכת את המים ויוצאים נבטים בלי המסננת האם זה חשוב בכל זאת הקטע עם המסננת להנבטה למרות שהולך לי גם בלי?
תודה לך ויום נפלא .
בוקר טוב עינת,
החומוס עשוי להישרף אם הפחתת מכמות השמן, אם אפית קצת יותר מהדרוש, או אפילו אם התנור שלך חזק במיוחד. בפעם הבאה אפשר לאפות על 190 מעלות ולקצר את משך האפייה בדקה-שתיים לפי הצורך.
לגבי ההנבטה- המסננת נחוצה לסינון מהמים אבל אפשר להנביט בלעדיה ולסנן רק בסיום ההנבטה.
בהצלחה🙂
היי אפרת
משתמשת בשמן אבוקדו
קראתי באיזה מקום ש1 כף שמן אבוקדו שווה ל3 כפות שמן זית או שמן אחר נפוץ
מה דעתך פה להשתמש גם באותם כמויות של שמן הזית או בפחות (על פי הנוסחא שקראתי)
למדתי לשמוע לעצתך זה תמיד עובד לי .
תודה מראש ויום טוב.
היי עינת,
לא שמעתי על יחס המרה של 1:3 עבור שמן אבוקדו. הייתי שמה בכל מקרה 3-4 כפות שמן.
מקווה שיצא מוצלח(:
היי אפרת, המרקם צריך לצאת פריך כמו של ביסלי? יצא לי מרקם קווץ’ .מה יכולה להיות הסיבה?
היי עדי,
החומוס אכן אמור לצאת פריך(:
כמה שאלות:
האם אפית על 200 מעלות? הקפדת לייבש את החומוס היטב לפני האפייה? לא הפחתת בכמות השמן? אפית במקרה פחות זמן? ערבבת את החומוס במהלך האפייה?
היי, ייבשתי אותם אבל הם נשארו קצת לחים. כלומר שמתי על מגבת ואז הנחתי מעל עוד מגבת לכמה דק והכנסתי לתנור. אמורים לייבש יותר זמן? כמה זמן בערך?
רצוי לייבש כמעט לחלוטין כדי לקבל תוצאה פריכה ככל האפשר(:
טעייייםםם… אי אפשר להפסיק לנשנש.
תודה!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה טעים במיוחד!
תודה על השיתוף❤
בעלי קנה חומוס בשקית כזו של כיטוב, מה אני עושה עם זה?
היי,
יש להשרות את החומוס קודם במי ברז לפחות לילה לפני, ואז לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך. לאחר מכן, לסנן ולייבש היטב ולהמשיך במתכון כרגיל.
תודה רבה!! וואו זריז.. באופן כללי אני ממש נהנת מהאתר, תודה!!!
שמחה מאד לשמוע!
תודה רבה למתכונים הטעימים. רציתי לשאול האם יש לך ידע איך מנביטים חומוס. חומוס טרי מונבט מקבל ערך תזונתי גבוה.
היי רבקי,
הנה אופן ההנבטה:
משרים גרגרי חומוס בקערה עם הרבה מים קרים ל-24 שעות. מחליפים את מי ההשריה מדי 8 שעות בערך. מסננים ושוטפים היטב תחת מי ברז. משאירים את גרגרי החומוס במסננת כשהם עדיין לחים ומכסים במגבת (כדאי להניח במקום חשוך).
ביומיים הבאים מסירים את המגבת פעמיים ביום, שוטפים את הגרגרים, מסננים ומכסים שוב במגבת. לאחר יומיים הגרגירים ינבטו ומוכנים לבישול(:
בישלתי את זה בטיגון אוויר במשך שעה עם יותר שמן, יצא טעים ממש!!
נראה מעולה👌 תודה על השיתוף ושבת שלום(:
היי! אשמח לדעת כמה זמן הנשנוש הזה יכול להישמר בקופסא….?
במקרר בקופסה אטומה, מומלץ עד 5-7 ימים:)
הכנתי חומוס מטוגן אבל לא יצא קריספי מה הבעיה
היי כוכבה, בואי ננסה להבין למה זה קרה😊:
הקפדת לייבש את החומוס היטב לפני האפייה? לא הפחתת בכמות השמן? אפית במקרה פחות זמן? ערבבת את החומוס במהלך האפייה?
היי אפרת שאלה, אני רוצה לעשות תבשיל של גרגירי חומוס גזר וקציצות. אם אני אעשה קודם את הגרגירים בתנור לפי מתכון זה, זה ישדרג את התבשיל? או שכל הציפוי ייהרס בבישול
עדיף לבשל את גרגירי החומוס יחד עם התבשיל עצמו כדי שיספח את טעמי התבשיל
שבוע טוב 🙂
האם ניתן להקפיא את הגרגרים וישאר טוב?
לא ניסיתי. הבעיה שאחרי הפשרה הגרגירים מפרישים נוזלים ולכן אני מניחה שיהיה צורך לייבש אותם בתנור.
שאלת תם
למה צריך לייבש לפני?
הם הריי יתייבשו בתנור..לא?
היי, הם לא מספיקים להתייבש באופן מוחלט ונשארים עדיין רכים לכן כדאי לייבש אותם היטב לפני האפיה.
היי אפרת
כרגע סיימתי לבשל את החומוס.
יש מצב להמשיך מכאן (לאחר יבוש טוב) לשלב התנור?..או חובה להקפיא קודם.
שבת טובה
מספיק לייבש היטב ולאפות.
היי, מה הכוונה לייבש לגמרי? מספיק לנגב מבחוץ או שצריך לחכות שיתייבש גם מבפנים?
רק מבחוץ.
הי אפרת,רציתי לשאול
השריתי לפני כמה חודשים חומוס גרגרים,ואז אחסנתי אותו בקופסה במקפיא,איך עכשיו אני אמורה להתנהל איתו מבחינת בישול?תודה על האתר..
היי,
אם השרת ללא בישול אז יש לבשל את החומוס במים רותחים עד לריכוך ואז להכין עם זה את המתכון.
היי אפרת,
אם רוצים להשתמש בגרגירי חומוס יבש – איך זה משתלב ?
תודה מראש
מתנצלת עכשיו ראיתי שענית על זה..
היי
חומוס שהושרה במים 12 שעות הולך?
כמה זה שלוש כוסות?
תודה
היי דני,
זה צריך להיות חומוס מבושל. מושרה לא מספיק, הוא עדיין קשה מידי ובלתי אכיל.
תבשל את גרגירי החומוס שהשרית במים עד שהם נעשים רכים, תייבש אותם היטב ותשתמש ב-3 כוסות. את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם אחרת.
הי אפרת.
האם לא נוח יותר לתבל את הגרגרים בקערה על מנת שתוכלו באופן אחיד ורק אז לפזר בתבנית?
כן, זאת גם אפשרות. ניסיתי לחסוך קערה לשטוף 😉
תודה רבה . יצא מצויין . חטיף קל , טעים ובריא .
תודה דליה 🙂
הי אפרת
מנשנשים את החומוס כשהוא חם או קר?
סליחה אני רואה שכתבת לצנן היטב
שלום רב
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בחומוס יבש?
תודה.
היי מיטל,
אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו קודם במי ברז לפחות לילה לפני ואז לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך. לאחר מכן, לסנן וייבש היטב.
שבוע מקסים 🙂