זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: חלבי/פרווה
תבנית בינונית קטנה בגודל 22X31
מצרכים לעוגה:
3 ביצים
כוס (200 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
3/4 כוס (150 ג’) שמן
1.5 כוסות (360 ג’) מים חמים
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
4 כפות (40 ג’) קקאו
מצרכים לגנאש:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה או קצפת צמחית (250 מ”ל)
150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
50 גרם חמאה או מרגרינה
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי העוגה יחד (קודם מקציפים את הביצים, אח”כ שמן וסוכר. מוסיפים מים חמים ובסוף קמח וקקאו). מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 35-40 דקות.
הכנת הגנאש: מרתיחים בפינג’אן שמנת מתוקה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והחמאה. ממתינים 2 דקות ומערבבים.
כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מחוררים אותה עם קיסם עד התחתית ושופכים את הגנאש מעל העוגה. מצננים את העוגה לטמפ’ החדר ושומרים את העוגה בקירור.
- עוגת אספרסו |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת בישקוטים
כתבת לי שניתן להפוך את הקמח תופח ב2 כוסות קמח רגיל עם שקית א.אפיה,
אני יכולה לשים 2 כוסות קמח כוסמין לבן+שקית א.אפיה?
או שזה לא יהיה טוב עם קמח כוסמין?
כן אפשר.
האם אפשר להפוך את הקמח תופי בקמח רגיל ?
והאם זו עוגה שאמורה לצאת אוורירית?ספוגית כזו? אם לא , יש לך מתכון לעוגות שוקולד אוורירית ספוגית פרווה?
תודה לך על כל המתכונים 🤍
*את הקמח תופח (בטעות כתבתי את הקמח תופי)
אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה.
היא בין ספוגית לאוורירית. טעימה:)
תודה רבה!!
היי,
המשך לשאלתי הקודמת,
האם אפשר להשתמש ברוטב שוקולד(תוצרת בית) במקום הגנאש?
אפשר אבל זה יישאר כרוטב די נוזלי ולא יתקשה כמו גנאש(:
היי,
אפשר לוותר על השמנת ולשים במקומה משהו אחר?
היי,
תוכלי להכין ציפוי שוקולד אחר, ללא שמנת.
אפשר להפוך את העוגה הזאת לעוגת שכבות עם קצפת?
היי,
אפשר. מומלץ להכין כמות כפולה פי 2, ולחלק את התערובת ל-3 תבניות עגולות בקוטר 24 על מנת שיהיה קל יותר ליצור 3 השכבות. בין השכבות אפשר למלא קצפת.
תודה!!
הי אפרת
אני מכינה את העוגה היום ליום רביעי, האם כדאי לצפות אותה היום בגנאש או ביום רבעי?
וכן- לשמור בקירור או בחוץ?
היי,
אפשר לצפות בגנאש כבר מהיום.
יש לשמור במקרר.
בהצלחה(:
שלום אפרת,אני צריכה להכין ל30-ילדים.מה הכמויות ובאיזה תבנית להכין.
תודה רבה
בהמשך לשאלה,אני רוצה לשים סוכריות למעלה,מתי עדיף לשים.העוגה צריכה להיות מוכנה למחר בבוקר.
כדאי לאחסן במקרר ללא סוכריות, להוציא לטמפ’ החדר בבוקר מוקדם-כמה שעות לפני היציאה, ולפני שיוצאים מהבית (שאז הגנאש כבר לא קר) להוסיף את הסוכריות.
אם זה מסובך מדי אפשר לאפות את העוגה ולחכות שתתקרר לטמפ’ החדר ואז להוסיף סוכריות.
היי,
מציעה לך להכין כמות כפולה פי 1.5 (5 ביצים M, כוס וחצי סוכר…) ולהשתמש בתבנית 32*25. כמות כזו תספיק בנדיבות ל-30 ילדים.
תודה רבה אפרת.
יש אפשרות לתחליף לסוכר?
שיהיה טעים כמו עם הסוכר והסוכר וניל…
היי,
אפשר להמיר את הסוכר בתחליף בכמות של כוס סוכר, ואת סוכר הווניל להמיר בכפית תמצית וניל(:
שלום אפרת!
תודה על המתכון הנפלא!!!
יש לי שאלה אני הכנתי גנאש למשהו אחר עם 100 גרם שוקולד ו100 מ”ל שמנת מתוקה המסתי על האש וזה ניהיה צמיגי כזה יש לך דרך להציל אותו???
תודה רבה.
היי רננה,
אם הגנאש נהיה צמיגי זה ככל הנראה קרה בגלל חום גבוה מדי או זמן המסה ארוך מהדרוש. את יכולה לנסות להוסיף בהדרגה ותוך ערבוב כף נוספת של שמנת מתוקה ולראות אם זה מסתדר.
היי יקירה, העוגה הזו חייבת שמירה במקרר או שאפשר גם מחוץ למקרר?
היי עדנה,
העוגה מכילה מוצרי חלב ולכן לא כדאי לשמור מחוץ למקרר. באופן כללי ובייחוד בקיץ מומלץ לשמור כל עוגה במקרר.
יום מקסים😊
תודה רבה! העוגות שלך הכי טעימות בעולם! ❤
יום מקסים ושוב תודה על הכל!!!
אפרתי מה הכמויות לתבנית קוגלהוף סיליקון?
אם היא בקוטר 24 או 26 הכמות זהה (בקוטר 24 יצא גבוה יותר…). שבת שלום😊
תודה אהובה, שבת שלום! 💜
יש לי עוד שאלה קטנה האם אח”כ מוסיפים את החלמונים לעיסה אחרי שהקצפתי? זה אמור להיות עוגה בחושה?
היי,
זו עוגה בחושה כך שאין צורך להפריד חלבונים וחלמונים, אלא להקציף את הביצים שלימות (ידנית עם מטרפה או במיקסר).😊
ורציתי לשאול אם אני עושה בתבנית של קוטר 25 עגולה האם הכמויות משתנות או נשארות אותו הדבר?
אפשר להכין בתבנית 25 אבל יצא טיפה נמוך. עדיף להכין בתבנית 24.
מצרפת לך גם כמויות לתבנית עגולה 26 (או תבנית מלבנית 26X32):
4 ביצים (רצוי גדולות)
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס ורבע שמן
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמים
3 כוסות קמח תופח
6 כפות קקאו
לגנאש:
מיכל וחצי שמנת (375 מ”ל)
225 גרם שוקולד מריר (2+1/4 חבילות)
70 גרם חמאה
שבת שלום:)
הי אפרת צהריים טובים רציתי לשאול האם אני יכולה להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר של 25
הבנתי אוקי אבל רציתי לשאול עם גם את העוגה מלמעלה צריך לצפות??
אני לא כל כך הבנתי מה הכוונה מלמעלה? לצפות כמו כל עוגה- לשפוך מעל את הגנאש, והוא יכנס גם לחורים הקטנים שחוררת עם השיפוד…
הי אפרת רציתי לשאול האם הקרם גנאש צריך להיות גם מעל העוגה כלומר לצפות אותה למעלה ולחורר עם קיסם איך בדיוק אני אמורה לעשות את זה תודה
היי מיכל,
יש לנעוץ קיסם בכל שטח התבנית כך שיווצרו חורים קטנים על פני העוגה, ואז לצפות בגנאש. כך הגנאש מגיע לכל חלקי העוגה והופך אותה לרכה ושוקולדית יותר.
הי שלום אפרת אין על המתכונים שלך בעולם הם מושלמים הכנתי כמה עוגות מפה ויצא טעים בטרוף תודה רבה וזה כל כך בטוב טעם ומנוסח ברור ויפה ועוגות קלות להכנה אין לי כח לעוגות ארוכות ואני שמחה שיש לך רעיונות של כ”כ הרבה מתכונים קלים להכנה טעימים מאד ישר כח
תודה על הפרגון מיכל, שמחה שאת נהנית מהאתר🌺
הכנתי את העוגה והיא יוצאת מדהימה מתכון ממש מוצלח!!!!
אני רוצה להכין שוב את העוגה אבל הפעם בתבנית עגולה בקוטר של 24. הכמויות משתנות או שלשים אותן כמויות? ואם הן משתנות אז כמה לשים מכל דבר?
לתבנית עגולה 24 תוכלי להשתמש באותן הכמויות כמו במתכון יקירה 🙂
בהצלחה❤️
לא תפחה לי משום מה 🙁 מה עשיתי לא טוב?
היי נורית,
זה נשאר באותו גובה של הבלילה? או שזה תפח אבל העוגה יצא נמוכה?
השתמשת בקמח תופח או רגיל עם אבקת אפיה?
כמה זמן חיממת את התנור מראש?
היי!!!
חבל, לי יצא ממש מצוין תבדקי כמה זמן חיממת את התנור קודם. בי בי!!
וואי נכון
היי אפרת.
מה הכוונה מחוררים את העוגה עד התחתית?
הכוונה שבודקים עם קיסם אם היא מוכנה?
שאלה נוספת, מקציפים את הביצים במקציף? או סתם כך עם מזלג?
היי נילי
כן, בודקים עם הקיסם עד סוף עומק העוגה כדי לוודא שהיא אפוייה מספיק
ואת הביצים להקציף עם במקציף, גם מטרפה ידנית אפשרי
יצא מהתנור ונראה משהו מגרה מאוד!!!
האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן אפשר, לאחר שהיא מתקררת.
היי אפרת!
נהנית מאד מהמתכונים שלך.
האם אפשר להחליף את הקקאו בפודינג שוקולד?
היי ציפי,
אני מניחה שאפשר אבל לדעתי הטעם והצבע יהיו קצת חלשים (הקקאו יותר חזק).
היי אפרת,
הכנתי את העוגה פעם אחת ויצא נהדר אני רוצה להכין שוב, הפעם ל 30 ילדים. מה הכמויות עבור תבנית חד פעמית הכי גדולה?
היי טל,
כמויות לתבנית ענקית:
5 ביצים גדולות
2כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי שמן
3 כוסות מים חמים
4 כוסות קמח תופח
8 כפות קקאו
ציפוי גנאש:
2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה או קצפת צמחית (500 מ”ל)
300 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
100 גרם חמאה או מרגרינה
שלום אפרת,
תוכלי לתת כמויות ל – אינגליש קייק קטנות?
כמה אינגליש קייק?
קטנות הכוונה לגודל 10X23 ס”מ?
אוי סליחה…
2 תבניות אינגליש קייק קטנות מאלומיניום
2 תבניות 10X23
2 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
כף וחצי סוכר וניל
2/3 כוס שמן
כוס + 3 כפות מים חמים
כוס וחצי קמח תופח
3 כפות קקאו
מצרכים לגנאש:
3/4 מיכל שמנת מתוקה להקצפה או קצפת צמחית
110 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
35 גרם חמאה או מרגרינה
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל
איך מכינים קצפת? אני רוצה להכין ליום הולדת ולזלף עם שקית זילוף משהו…
היי דורית,
ראי בלינק המצורף –איך מכינים קצפת.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג וניל.
יש לי תבנית לב מקרטון. האם התכולה שלה זה כמו של אינגליש קייק אחת?
היי דורית,
יש כמה סוגים וגדלים של תבניות לב מקרטון ואני לא רוצה להטעות אותך.
אם תוכלי לתת לי מידות של אורך ורוחב זה יכול לעזור.
מדדתי 22 מקצה לקצה..רוחב ואורך אותו דבר..
אז זאת תבנית קטנה יחסית.
אני חושבת שהכמויות האלה אמורות להספיק:
2 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
חצי כוס שמן
כוס +3 כפות מים חמים
כוס וחצי קמח תופח
3 כפות קקאו
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
תודה ❤
היי אפרת:)
העוגה נראית מדהים!!
רוצה להכין לילדה ליומהולדת(לגן) בתבנית מרובעת בינונית גדולה..מה בכמויות המתאימות??
תודה
היי 🙂 התכוונת לתבנית בינונית גדולה נכון? לא הענקית.
כמויות לתבנית מלבנית 25X32:
4 ביצים (רצוי גדולות)
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס ורבע שמן
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמים
3 כוסות קמח תופח
6 כפות קקאו
לגנאש:
מיכל וחצי שמנת (375 מ”ל)
225 גרם שוקולד מריר (2+1/4 חבילות)
70 גרם חמאה
כן אליה התכוונתי
תודה רבה!!
אם יש לי ביצי מדיום, כמה ביצים עלי לשים?
3 ביצים.
אפשר להכין את עוגה בתבנית סיליקון קוגלהוף?
אם לא איזה עוגת שוקולד הכי מומלצת לתבנית זו?
אם זו תבנית קוגלהוף סטנדרטית אז כן.
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל).
כשאת רושמת יש לשמור בקירור, הכוונה יש צורך לשים אותה במקרר?
כן.
במקום קמח תופח אפשר לשים אבקת אפיה?
כן. אפשר לשים 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
היי
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש ראיתי שרשמת בתגובות שלתבנית אינגליש צריך חצי מהכמויות.
במתכון המקורי רשום 3 ביצים ו 3/4 כוס שמן אז מהם הכמויות לתבנית אינגליש?
בנוסף אין לי סוכר וניל מה ניתן לשים במקום?
אלה הכמויות לתבנית אינגליש קייק ללא סוכר וניל:
2 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל (אפשר גם לוותר)
שליש כוס שמן + כף שמן
3/4 כוס מים חמים
כוס (140 ג’) קמח תופח
2 כפות קקאו
שלום,
חייב להכין את הגאנש עאל האש? או שאפשר במיקרו?
אפשר במיקרו.
העוגה מוכנה ונראית מעולה, תודה.
מתי אפשר לאכול אותה? רק אחרי קירור?
אפשר לאכול לאחר שהיא מתקררת מעט בחוץ. אין צורך להמתין לקירור במקרר.
היי אפרת,
קודם כל רציתי להגיד לך שאני משתמשת המון באתר שלך והוא פשוט מעולה ונגיש!!!
המתכונים מובנים ממש ומוצלחים!
בנוסף רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במתכון בקמח תופח מלא?
תודה שירלי, כיף לשמוע 🙂
אפשר אבל אני ממליצה לשלב איתו כוס קמח תופח לבן כדי שהעוגה לא תצא דחוסה ו”כבדה” מידי.
אם אין לך קמח לבן תופח אפשר לשים כוס קמח תופח מלא + כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה.
יצאה כעת מהתנור ונראית משגעת, מחכים שיתקרר כדי לאכול, תודה
מעולה 🙂
שלום,
איזה עוד עוגות אני יכולה לצפות בגנאש חוץ מעוגת שוקולד?
תודה רבה!
כמעט כל עוגה בחושה או עוגת קרם.
היי אפרת
אם אכין רק את העוגה עצמה ובמקום הגנאש אני ימיס שוקולד מריר על הגס אמרח מעל העוגה לאחר/לפני האפיה
ולאחר האפיה אשים קצפת מעל שהקצפתי לדעתך איך זה יצא? פשוט יש לי קפצת חלבית והתנור שלי בשרי
אפשרי בהחלט. זה ייצא טעים 🙂
הי אפרת תודה על המתכון,האם אפשר גם בתבנית עגולה של 24/26 או תבנית מלבנית גדולה כזו של 32×26?
אפשר להכין בתבנית עגולה 24 את הכמות במתכון.
כמויות לתבנית עגולה 26 או תבנית מלבנית 26X32:
4 ביצים (רצוי גדולות)
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס ורבע שמן
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמים
3 כוסות קמח תופח
6 כפות קקאו
לגנאש:
מיכל וחצי שמנת (375 מ”ל)
225 גרם שוקולד מריר (2+1/4 חבילות)
70 גרם חמאה
יום מקסים 🙂
תודה אפרת,אם אני מתכוונת לשים מעל קרם קצפת כדאי את הגנאש לשים על הקצפת בסוף או על ה עוגה או גם וגם?
אין צורך לשים גם וגם. אפשר לשים את הקרם ישירות על העוגה לאחר שהיא התקררה, להכניס למקפיא לשעה כדי שהקצפת תהיה יציבה ואז לשים מעל את הגנאש (חשוב שהגנאש יהיה בטמפ’ החדר).
לאחר מכן אפשר לשמור במקרר.
עוגה מצויינת !!! תודה
תודה שני 🙂
שבת שלום
הי אפרת
המתכונים באתר מוצלחים מאד וקליל.
מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק (או שהכמויות מתאימות ל2 אינגליש קייק)?
האם המתכון מתאים למאפינס?
היי אור,
הכמות במתכון מתאימה ל2 תבניות אינגליש קייק. לתבנית אחת יש להכין מחצית מהכמויות.
וכן, אפשר להכין בתבניות מאפינס. זמן האפיה של מאפינס מתקצר ל15-20 דקות.
היי,אני רוצה להכין את העוגה הזאת ליום הולדת ולזלף בקצפת עדיף לוותר על הגנאש?ועוגת יום הולדת הכי יפה שהיא גבוהה כדאי להכין כמות כפולה או כמות וחצי?ושאלה אחרונה-אין לי קמח תופח מה היחס בין הקמח לאבקת אפייה?
היי נטע,
מומלץ להכין ציפוי גנאש ומעל לזלף בקצפת. יש לשים את העוגה עם הגנאש במקרר כמה שעות ורק אז לזלף קצפת.
לגבי כמויות, זה תלוי מה גובה התבנית. אם את מכינה בתבנית מלבנית 22X31 חד פעמית אז הגובה שלה בדר”כ הוא 5 ס”מ ואז אם תגדילי את הכמות, הבלילה עלולה לגלוש מהתבנית.
יש לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כוסות אבקת אפיה (היחס הוא על כל כוס קמח שמים כפית אבקת אפיה).
הי.
האם אפשר לוותר על המרגרינה בגנאש?
לשים שמן במקום וכמה?
היי חני,
החמאה מסמיכה את הציפוי אבל אפשר לוותר עליה ופשוט להגדיל את כמות השוקולד המריר ל 200 גרם.
אפשר אולי להשתמש במזולה פרווה?
כן, זה טעים גם בגרסת פרווה.
במקום חמאה אפשר לשים מחמאה מרגרינה או מזולה.
מה אפשר במקום החמאה שיהיה פרווה? זה יכול לצאת טעים בגירסה פרווה?
תודה רבה! גם בקצפת צמחית אותה כמות?
כן, אותה כמות.
כל המתכונים ממש מעולים!
אם אפשר לרשום כמה שמנת מתוקה?לא רשום כמויות
היי שרונה,
הכוונה למיכל אחד (250 מ”ל). תיקנתי במתכון 🙂
את מליצה להכין עוגה זו ליומולדת.
רוצה לזלף את המספר עם קצפת. לעשות על הגנאש?
יש לך רעיון איך לצבוע את הקצפת ללא צבעי מאכל?
רוצה להכין בגירסת פרווה
היי עדינה,
העוגה הזאת מעולה ליום הולדת.
את יכולה לזלף את המספר עם קצפת לאחר ששמת ציפוי גנאש ונתת לו להתקרר במקרר שעתיים לפחות (אחרת הוא עלול להמיס את הקצפת).
באיזה צבע את רוצה לצבוע את הקצפת?
אולי ורוד?
בל מה שבא ברוך הבא
חייבת לציין שלא יצא לי לנסות אבל אני יודעת שאפשר להכין מסלק. חותכים סלק קלוף קטן-בינוני לקוביות קטנות ומרתיחים עם כוס מים על אש בינונית במשך כ-25 דקות.
לאחר מכן טוחנים את הסלק עם מי הבישול עד לתערובת חלקה (רצוי להשתמש במוט בלנדר אם יש לך). מסננים בעזרת מסננת דקה מאוד או בד ואז את מה שהתקבל מחממים על הגז עם כ-2 כפות סוכר במשך כ-10 דקות עד שהסוכר נמס והסירופ מצטמצם.
בכל מקרה, אני יודעת שניתן לקנות צבע מאכל ורוד טבעי. אני חושבת שאפשר להשיג את זה בחנויות שמוכרות מוצרים לאפיה. לפעמים יש את זה גם בחנויות החד פעמי.
בהצלחה יקירה 🙂
חוזרת לעדכן-
יצאה עוגה מדהימה ממש!!!
על הקצפץ השאפתנית ויתרתי,
אבל הארת את עיניי- אקנה את הצבע מאכל טבעי.
תודה על הסבלנות ומאור הפנים (המקלדת..) בתשובותייך
שמחה שיצא טעים!
תודה עדינה ויום מקסים 🙂
הכנתי בגירסת פרווה ויצא טעים מאוד!
מעולה!
תודה שרון ושבוע נפלא 🙂
תודה אפרת,בעלי קנה כרגע שמנת צמחית 500 מ”ל לשים כוס לגנאש?
נכון, שימי כוס.
אפשר להכין עם קצפת צמחית ריץ’ ומספיק לחמם אותה במיקרו?אפשר לערבב הכל עם כף?לשים מים רותחים מקומקום חשמלי?
כן, אפשר להכין עם ריץ’ ולחמם במיקרו. אפשר לערבב את החומרים עם כף ולשים מים חמים (לערבב כוס מים רותחים עם חצי כוס מים פושרים).
אפרת אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית בגודל 2 תבניות אינגליש קייק ויש לי ביצים m כדאי לשים 3?
כן שרון, אפשר ושימי 3 ביצים.
אפשר בתבנית 20 קפיצית?
ותתני אותי אם אני טועה
180מ”ל שמן
280 גרם קמח
60 גרם קקאו
360מ”למים רותחים
הכמויות בסדר גמור.
אני חושבת שהתבנית תהיה קצת קטנה (אלא אם כן היא גבוהה יחסית). מקסימום אם תשאר לך בלילה אתה יכול לשים בכמה תבניות מאפינס בודדות.
בוקר טוב
אפשר לשחק עם הגנאש נגיד ליצור ממנו גליל להקפיא ואז לחתןך ולהכניס לתוך קאפקייק?
היי דני,
אני מניחה שאפשר רק כדאי לשים פחות שמנת ויותר שוקולד אחרת זה ייצא נוזלי ויישאר נוזלי גם אחרי הקפאה (בסביבות 100 גרם שוקולד מריר על רבע מיכל שמנת). אם תרצה להסמיך את זה יותר אתה יכול להוסיף גם חמאה מומסת.
בהצלחה 🙂
יש לי השבת יום הולדת של גיל 16(!!!!!!!!!!)
אז הכנתי לעצמי עוגת יום הולדת מ-א-ל-פ-ת!!!!!!!!!!
זה היה המתנה של ההורים שלי, להרשות לי להכין אותה… שילבתי כמה מתכונים שלך ויצא מטורף!!!! הכנתי שכבות של כושית עם קצפת באמצע, מצופה בגנאש שוקולד שלוש צבעים עם קישוט כדורי שוקולד, בקיצור—תאווה לעיניים ולחיך,
בקיצור, נשאר לי גנאש שוקולד חלבי מיותר, יש לך רעיון מה לעשות איתו?
אולי עוד קישוט לעוגה?
תודה רבה.
היי דבורי,
איזה כיף! המון מזל טוב!!!
תקשיבי, העוגה נשמעת מ-ע-ו-ל-ה (ואין לי ספק שטעימה בטירוף), את אלופה! באמת כל הכבוד לך.
לגבי הגנאש, את יכולה לשים בשקית זילוף או שקית אוכל ולעשות חור קטן בקצה ולזלף דוגמאות או כיתוב מעל העוגה ואם לא, את יכולה לשים אותו בקופסה סגורה ולהקפיא עד לפעם הבאה שתרצי להשתמש בו.
תהני מהעוגה ויום הולדת שמח 🙂
תודה רבה על התגובה, אני לא ניראה לי יעשה כיתוב בי יש לי כבר קישוטים אחרים אבל ניראה לי אני אשמור את זה או אכין עוגת כדורי שוקולד קטנה,
זה מתאים עם גנאש חלבי?
שבת שלום ותודה רבה!!!
כן, את יכולה להכין עוגת כדורי שוקולד קטנה, זה ייצא מעולה עם גנאש חלבי 🙂
שבת שלום!
היי
האם אפשר להשתמש רק ב- 100 גרם שוקולד בגנאש ? (במקום 150)
תודה
מאיה
כן מאיה אפשר רק יש להפחית את כמות השמנת ל 3/4 מיכל (במקום מיכל שלם).
היי,
האם אפשר להחליף את השוקולד המריר בציפוי הגנאש בשוקולד חלב?
כן רותם, אפשר.
שבת שלום 🙂
טעים בטרוף!
תודה רבה (:
שמחה שאהבת 🙂
מה הכוונה בלשפוך את הגנאש? שופכים אותו מהעוגה ומה שנשאר זה מה שאוכלים? שופכים סתם וזה מיועד לפח כאילו?..
היי הילה,
מכינים את הגנאש ולאחר שהעוגה מוכנה שופכים אותו (את כולו) על העוגה בעודה חמה (לא זורקים שום דבר לפח).
שבת שלום 🙂
תודה על התגובה המהירה, אעפי שרציתי למחוק את שלי כי בקריאה שניה הבנתי שפשוט לא ישנתי מספיק… =/
בהזדמנות הזו אומר שהמתכונים שלך מעולים ופשוטים ונרשמתי למיילים בשמחה וציפיה! 🙂
גם זה קורה.. לכולנו 😉
שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר!
שבת שלום 🙂
הכנתי בחמישי אחה”צ ליום הולדת של בעלי וחייבת להמליץ בחום – עוגה נדירה באיכותה: עשירה בטעמה,מרקם נימוח ופשוט מושלמת.אין לי מילים להודות על מתכון מהמם כזה ובמיוחד על קלות ההכנה והחומרים הפשוטים.בכלל,כל המתכונים שהכנתי מאתר זה יצאו מדהים.שיהיה שבוע טוב לכולנו!
תודה רבה שרון! אני כל כך שמחה לשמוע 🙂
שבוע מעולה!
תודה,ולבדוק שהיא אפויה כמו עוגת שוקולד בחושה רגילה?
כן 🙂 כשהקיסם לח/יבש היא מוכנה. אם רטוב – להמשיך לאפות.
מים חמים=מים רותחים מקומקום או חמים מהברז?
חמים מהקומקום. כשאת מוסיפה תערבבי במהירות כדי שהביצים לא יתבשלו מחום המים.
בהצלחה 😉
תודה רבה ויום מקסים גם לך!
האם צריך לחורר את כל העוגה עם קיסם והאם שופכים את הגנאש ישר כשהעוגה יוצאת מהתנור?
היי שרון,
מומלץ לחורר אבל זה בסדר גם אם לא מחוררים. וכן, שופכים את הגנאש כשהעוגה חמה.
יום נפלא 🙂
2 כפיות אבקת אפייה=חבילת אבקת אפייה?
כן שרון, בשקית יש 2 כפיות מלאות.
יש לי קמח רגיל.כמה אבקת אפייה צריך לשים?
2 כפיות אבקת אפיה.
אפשר לשים תמצית וניל במקום סוכר וניל וכמה?
כן, כפית תמצית וניל.
האתר שלכם פשוט מדהים!יש הרבה מתכונים שאני עושה דרכו.לגבי העוגת גנאש שורולד היא יוצאת מעולה מאוד טעימה אני עשיתי עם 3 ביצים
יוצאת עוגה גבוהה יותר.
מומלץ לחמם את העוגה כאשר רוצים לאכול אותה.
תודה רבה אפרת!
סופשבוע נעים 🙂
האם יש מתכון של סופלה שוקולד רצוי פרווה?
היי אפרת,
כרגע אין מתכון של סופלה באתר אבל בהמשך אני מבטיחה להעלות מתכון כזה.
בינתיים יש מתכון של סופלה שוקולד כשר לפסח (אבל הוא ל-2 מנות בלבד) ואפשר להמיר את קמח המצה בקמח רגיל.
https://www.10dakot.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/
שלום.
אני רוצה להכין את העוגה,
לאיזו תבנית היא מתאימה?
הי,
הכמות מתאימה לתבנית בגודל 20X29.
שלו םרציתי לשאול האם ניתן להשתמש במתכון זה בשמנת פרווה ובמחמאה במקום חמאה כדי שהעוגה תהיה פרווה? האם ייצא טעים? תודה
הי אירית. כן, אפשר להשתמש בקצפת צמחית/ ריץ’ וזה ייצא טעים.
את הביצים מקציפים לבד. ללא הסוכר?
הי מירי, ההקצפה בעוגה הזאת היא קלילה ומהירה. מקציפים את הביצים כ-10 שניות ואז מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים להקציף עוד כ10 שניות וכך הלאה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שבת שלום 🙂
עוגה אליפות!!!