שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: חלבי/פרווה

תבנית בינונית קטנה בגודל 22X31

מצרכים לעוגה:

3 ביצים

כוס (200 ג’) סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

3/4 כוס (150 ג’) שמן

1.5 כוסות (360 ג’) מים חמים

2 כוסות (280 ג’) קמח תופח

4 כפות (40 ג’) קקאו

מצרכים לגנאש:

מיכל שמנת מתוקה להקצפה או קצפת צמחית (250 מ”ל)

150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

50 גרם חמאה או מרגרינה




אופן הכנה:

מערבבים את כל חומרי העוגה יחד (קודם מקציפים את הביצים, אח”כ שמן וסוכר. מוסיפים מים חמים ובסוף קמח וקקאו). מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 35-40 דקות.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת הגנאש: מרתיחים בפינג’אן שמנת מתוקה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והחמאה. ממתינים 2 דקות ומערבבים.

כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מחוררים אותה עם קיסם עד התחתית ושופכים את הגנאש מעל העוגה. מצננים את העוגה לטמפ’ החדר ושומרים את העוגה בקירור.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת תפוזים וקוקוסעוגת תפוזים וקוקוס
חזה עוף בצ’ילי חזה עוף בצ’ילי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרי (22:34 31.01.2024)

כתבת לי שניתן להפוך את הקמח תופח ב2 כוסות קמח רגיל עם שקית א.אפיה,
אני יכולה לשים 2 כוסות קמח כוסמין לבן+שקית א.אפיה?
או שזה לא יהיה טוב עם קמח כוסמין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:33 1.02.2024)

כן אפשר.

avatar
שרי (18:36 31.01.2024)

האם אפשר להפוך את הקמח תופי בקמח רגיל ?
והאם זו עוגה שאמורה לצאת אוורירית?ספוגית כזו? אם לא , יש לך מתכון לעוגות שוקולד אוורירית ספוגית פרווה?
תודה לך על כל המתכונים 🤍

avatar
שרי (18:37 31.01.2024)

*את הקמח תופח (בטעות כתבתי את הקמח תופי)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:33 31.01.2024)

אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה.
היא בין ספוגית לאוורירית. טעימה:)

avatar
שרי ויספיש (22:31 31.01.2024)

תודה רבה!!

avatar
רות (11:23 27.07.2022)

היי,
המשך לשאלתי הקודמת,
האם אפשר להשתמש ברוטב שוקולד(תוצרת בית) במקום הגנאש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:12 27.07.2022)

אפשר אבל זה יישאר כרוטב די נוזלי ולא יתקשה כמו גנאש(:

avatar
רות (11:13 27.07.2022)

היי,
אפשר לוותר על השמנת ולשים במקומה משהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 27.07.2022)

היי,
תוכלי להכין ציפוי שוקולד אחר, ללא שמנת.

avatar
תהילה (19:47 20.07.2022)

אפשר להפוך את העוגה הזאת לעוגת שכבות עם קצפת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:01 20.07.2022)

היי,
אפשר. מומלץ להכין כמות כפולה פי 2, ולחלק את התערובת ל-3 תבניות עגולות בקוטר 24 על מנת שיהיה קל יותר ליצור 3 השכבות. בין השכבות אפשר למלא קצפת.

avatar
תהילה (20:06 20.07.2022)

תודה!!

avatar
שפרה (21:41 20.06.2022)

הי אפרת
אני מכינה את העוגה היום ליום רביעי, האם כדאי לצפות אותה היום בגנאש או ביום רבעי?
וכן- לשמור בקירור או בחוץ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:24 21.06.2022)

היי,
אפשר לצפות בגנאש כבר מהיום.
יש לשמור במקרר.
בהצלחה(:

avatar
חן (10:13 6.06.2022)

שלום אפרת,אני צריכה להכין ל30-ילדים.מה הכמויות ובאיזה תבנית להכין.
תודה רבה

avatar
זבדר (10:28 6.06.2022)

בהמשך לשאלה,אני רוצה לשים סוכריות למעלה,מתי עדיף לשים.העוגה צריכה להיות מוכנה למחר בבוקר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 6.06.2022)

כדאי לאחסן במקרר ללא סוכריות, להוציא לטמפ’ החדר בבוקר מוקדם-כמה שעות לפני היציאה, ולפני שיוצאים מהבית (שאז הגנאש כבר לא קר) להוסיף את הסוכריות.
אם זה מסובך מדי אפשר לאפות את העוגה ולחכות שתתקרר לטמפ’ החדר ואז להוסיף סוכריות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:53 6.06.2022)

היי,
מציעה לך להכין כמות כפולה פי 1.5 (5 ביצים M, כוס וחצי סוכר…) ולהשתמש בתבנית 32*25. כמות כזו תספיק בנדיבות ל-30 ילדים.

avatar
זבדר (14:38 6.06.2022)

תודה רבה אפרת.

avatar
שרי (19:06 14.11.2021)

יש אפשרות לתחליף לסוכר?
שיהיה טעים כמו עם הסוכר והסוכר וניל…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:05 14.11.2021)

היי,
אפשר להמיר את הסוכר בתחליף בכמות של כוס סוכר, ואת סוכר הווניל להמיר בכפית תמצית וניל(:

avatar
רננה (22:29 18.09.2021)

שלום אפרת!
תודה על המתכון הנפלא!!!
יש לי שאלה אני הכנתי גנאש למשהו אחר עם 100 גרם שוקולד ו100 מ”ל שמנת מתוקה המסתי על האש וזה ניהיה צמיגי כזה יש לך דרך להציל אותו???
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:43 18.09.2021)

היי רננה,
אם הגנאש נהיה צמיגי זה ככל הנראה קרה בגלל חום גבוה מדי או זמן המסה ארוך מהדרוש. את יכולה לנסות להוסיף בהדרגה ותוך ערבוב כף נוספת של שמנת מתוקה ולראות אם זה מסתדר.

avatar
עדנה (10:50 24.05.2021)

היי יקירה, העוגה הזו חייבת שמירה במקרר או שאפשר גם מחוץ למקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:39 24.05.2021)

היי עדנה,
העוגה מכילה מוצרי חלב ולכן לא כדאי לשמור מחוץ למקרר. באופן כללי ובייחוד בקיץ מומלץ לשמור כל עוגה במקרר.
יום מקסים😊

avatar
עדנה (12:03 24.05.2021)

תודה רבה! העוגות שלך הכי טעימות בעולם! ❤
יום מקסים ושוב תודה על הכל!!!

avatar
שוב שני (15:58 21.05.2021)

אפרתי מה הכמויות לתבנית קוגלהוף סיליקון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 21.05.2021)

אם היא בקוטר 24 או 26 הכמות זהה (בקוטר 24 יצא גבוה יותר…). שבת שלום😊

avatar
שוב שני (16:39 21.05.2021)

תודה אהובה, שבת שלום! 💜

avatar
מיכל שמש (13:13 21.05.2021)

יש לי עוד שאלה קטנה האם אח”כ מוסיפים את החלמונים לעיסה אחרי שהקצפתי? זה אמור להיות עוגה בחושה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 21.05.2021)

היי,
זו עוגה בחושה כך שאין צורך להפריד חלבונים וחלמונים, אלא להקציף את הביצים שלימות (ידנית עם מטרפה או במיקסר).😊

avatar
מיכל שמש (12:54 21.05.2021)

ורציתי לשאול אם אני עושה בתבנית של קוטר 25 עגולה האם הכמויות משתנות או נשארות אותו הדבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:23 21.05.2021)

אפשר להכין בתבנית 25 אבל יצא טיפה נמוך. עדיף להכין בתבנית 24.
מצרפת לך גם כמויות לתבנית עגולה 26 (או תבנית מלבנית 26X32):
4 ביצים (רצוי גדולות)
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס ורבע שמן
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמים
3 כוסות קמח תופח
6 כפות קקאו
לגנאש:
מיכל וחצי שמנת (375 מ”ל)
225 גרם שוקולד מריר (2+1/4 חבילות)
70 גרם חמאה
שבת שלום:)

avatar
מיכל שמש (12:52 21.05.2021)

הי אפרת צהריים טובים רציתי לשאול האם אני יכולה להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר של 25

avatar
מיכל (20:15 20.05.2021)

הבנתי אוקי אבל רציתי לשאול עם גם את העוגה מלמעלה צריך לצפות??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 20.05.2021)

אני לא כל כך הבנתי מה הכוונה מלמעלה? לצפות כמו כל עוגה- לשפוך מעל את הגנאש, והוא יכנס גם לחורים הקטנים שחוררת עם השיפוד…

avatar
מיכל שמש (20:07 20.05.2021)

הי אפרת רציתי לשאול האם הקרם גנאש צריך להיות גם מעל העוגה כלומר לצפות אותה למעלה ולחורר עם קיסם איך בדיוק אני אמורה לעשות את זה תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:13 20.05.2021)

היי מיכל,
יש לנעוץ קיסם בכל שטח התבנית כך שיווצרו חורים קטנים על פני העוגה, ואז לצפות בגנאש. כך הגנאש מגיע לכל חלקי העוגה והופך אותה לרכה ושוקולדית יותר.

avatar
מיכל שמש (20:05 20.05.2021)

הי שלום אפרת אין על המתכונים שלך בעולם הם מושלמים הכנתי כמה עוגות מפה ויצא טעים בטרוף תודה רבה וזה כל כך בטוב טעם ומנוסח ברור ויפה ועוגות קלות להכנה אין לי כח לעוגות ארוכות ואני שמחה שיש לך רעיונות של כ”כ הרבה מתכונים קלים להכנה טעימים מאד ישר כח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:11 20.05.2021)

תודה על הפרגון מיכל, שמחה שאת נהנית מהאתר🌺

avatar
רונית (13:20 11.01.2021)

הכנתי את העוגה והיא יוצאת מדהימה מתכון ממש מוצלח!!!!
אני רוצה להכין שוב את העוגה אבל הפעם בתבנית עגולה בקוטר של 24. הכמויות משתנות או שלשים אותן כמויות? ואם הן משתנות אז כמה לשים מכל דבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:38 11.01.2021)

לתבנית עגולה 24 תוכלי להשתמש באותן הכמויות כמו במתכון יקירה 🙂
בהצלחה❤️

avatar
נורית (15:08 1.01.2021)

לא תפחה לי משום מה 🙁 מה עשיתי לא טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:26 1.01.2021)

היי נורית,
זה נשאר באותו גובה של הבלילה? או שזה תפח אבל העוגה יצא נמוכה?
השתמשת בקמח תופח או רגיל עם אבקת אפיה?
כמה זמן חיממת את התנור מראש?

avatar
טליה (17:40 16.05.2021)

היי!!!
חבל, לי יצא ממש מצוין תבדקי כמה זמן חיממת את התנור קודם. בי בי!!

avatar
נורית (17:42 16.05.2021)

וואי נכון

avatar
נילי (08:33 25.11.2020)

היי אפרת.
מה הכוונה מחוררים את העוגה עד התחתית?
הכוונה שבודקים עם קיסם אם היא מוכנה?
שאלה נוספת, מקציפים את הביצים במקציף? או סתם כך עם מזלג?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:41 25.11.2020)

היי נילי
כן, בודקים עם הקיסם עד סוף עומק העוגה כדי לוודא שהיא אפוייה מספיק
ואת הביצים להקציף עם במקציף, גם מטרפה ידנית אפשרי

avatar
אודיה (17:58 22.10.2020)

יצא מהתנור ונראה משהו מגרה מאוד!!!
האם אפשר להקפיא את העוגה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:25 22.10.2020)

כן אפשר, לאחר שהיא מתקררת.

avatar
ציפי (15:22 20.10.2020)

היי אפרת!
נהנית מאד מהמתכונים שלך.
האם אפשר להחליף את הקקאו בפודינג שוקולד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:56 20.10.2020)

היי ציפי,
אני מניחה שאפשר אבל לדעתי הטעם והצבע יהיו קצת חלשים (הקקאו יותר חזק).

avatar
טל (03:22 26.06.2020)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה פעם אחת ויצא נהדר אני רוצה להכין שוב, הפעם ל 30 ילדים. מה הכמויות עבור תבנית חד פעמית הכי גדולה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:47 26.06.2020)

היי טל,
כמויות לתבנית ענקית:
5 ביצים גדולות
2כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי שמן
3 כוסות מים חמים
4 כוסות קמח תופח
8 כפות קקאו
ציפוי גנאש:
2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה או קצפת צמחית (500 מ”ל)
300 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
100 גרם חמאה או מרגרינה

avatar
דבורה רות (17:43 23.07.2020)

שלום אפרת,
תוכלי לתת כמויות ל – אינגליש קייק קטנות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:21 23.07.2020)

כמה אינגליש קייק?
קטנות הכוונה לגודל 10X23 ס”מ?

avatar
debbie (19:04 23.07.2020)

אוי סליחה…
2 תבניות אינגליש קייק קטנות מאלומיניום

avatar
debbie (19:05 23.07.2020)

2 תבניות 10X23

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 23.07.2020)

2 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
כף וחצי סוכר וניל
2/3 כוס שמן
כוס + 3 כפות מים חמים
כוס וחצי קמח תופח
3 כפות קקאו
מצרכים לגנאש:
3/4 מיכל שמנת מתוקה להקצפה או קצפת צמחית
110 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
35 גרם חמאה או מרגרינה
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל

avatar
דורית (09:27 23.03.2020)

איך מכינים קצפת? אני רוצה להכין ליום הולדת ולזלף עם שקית זילוף משהו…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:21 23.03.2020)

היי דורית,
ראי בלינק המצורף –איך מכינים קצפת.

avatar
טליה (10:02 23.11.2020)

מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג וניל.

avatar
דורית (07:55 22.03.2020)

יש לי תבנית לב מקרטון. האם התכולה שלה זה כמו של אינגליש קייק אחת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:58 22.03.2020)

היי דורית,
יש כמה סוגים וגדלים של תבניות לב מקרטון ואני לא רוצה להטעות אותך.
אם תוכלי לתת לי מידות של אורך ורוחב זה יכול לעזור.

avatar
דורית (11:32 22.03.2020)

מדדתי 22 מקצה לקצה..רוחב ואורך אותו דבר..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:04 22.03.2020)

אז זאת תבנית קטנה יחסית.
אני חושבת שהכמויות האלה אמורות להספיק:
2 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
חצי כוס שמן
כוס +3 כפות מים חמים
כוס וחצי קמח תופח
3 כפות קקאו
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

avatar
דורית (13:32 22.03.2020)

תודה ❤

avatar
בתאלוש (09:52 24.02.2020)

היי אפרת:)
העוגה נראית מדהים!!
רוצה להכין לילדה ליומהולדת(לגן) בתבנית מרובעת בינונית גדולה..מה בכמויות המתאימות??
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:25 24.02.2020)

היי 🙂 התכוונת לתבנית בינונית גדולה נכון? לא הענקית.
כמויות לתבנית מלבנית 25X32:
4 ביצים (רצוי גדולות)
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס ורבע שמן
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמים
3 כוסות קמח תופח
6 כפות קקאו
לגנאש:
מיכל וחצי שמנת (375 מ”ל)
225 גרם שוקולד מריר (2+1/4 חבילות)
70 גרם חמאה

avatar
בתאלוש (12:58 24.02.2020)

כן אליה התכוונתי
תודה רבה!!

avatar
קרן (09:47 18.02.2020)

אם יש לי ביצי מדיום, כמה ביצים עלי לשים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:53 18.02.2020)

3 ביצים.

avatar
מירב (13:13 19.12.2019)

אפשר להכין את עוגה בתבנית סיליקון קוגלהוף?
אם לא איזה עוגת שוקולד הכי מומלצת לתבנית זו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 19.12.2019)

אם זו תבנית קוגלהוף סטנדרטית אז כן.
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל).

avatar
מורן (13:32 17.11.2019)

כשאת רושמת יש לשמור בקירור, הכוונה יש צורך לשים אותה במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 17.11.2019)

כן.

avatar
אילה (19:03 21.07.2019)

במקום קמח תופח אפשר לשים אבקת אפיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 21.07.2019)

כן. אפשר לשים 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.

avatar
סיון (21:51 3.06.2019)

היי

אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש ראיתי שרשמת בתגובות שלתבנית אינגליש צריך חצי מהכמויות.
במתכון המקורי רשום 3 ביצים ו 3/4 כוס שמן אז מהם הכמויות לתבנית אינגליש?
בנוסף אין לי סוכר וניל מה ניתן לשים במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:54 4.06.2019)

אלה הכמויות לתבנית אינגליש קייק ללא סוכר וניל:
2 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל (אפשר גם לוותר)
שליש כוס שמן + כף שמן
3/4 כוס מים חמים
כוס (140 ג’) קמח תופח
2 כפות קקאו

avatar
דנה (17:12 4.01.2019)

שלום,
חייב להכין את הגאנש עאל האש? או שאפשר במיקרו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 5.01.2019)

אפשר במיקרו.

avatar
יפעת (18:05 14.11.2018)

העוגה מוכנה ונראית מעולה, תודה.
מתי אפשר לאכול אותה? רק אחרי קירור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 14.11.2018)

אפשר לאכול לאחר שהיא מתקררת מעט בחוץ. אין צורך להמתין לקירור במקרר.

avatar
שירלי (12:11 30.08.2018)

היי אפרת,
קודם כל רציתי להגיד לך שאני משתמשת המון באתר שלך והוא פשוט מעולה ונגיש!!!
המתכונים מובנים ממש ומוצלחים!
בנוסף רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במתכון בקמח תופח מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 30.08.2018)

תודה שירלי, כיף לשמוע 🙂
אפשר אבל אני ממליצה לשלב איתו כוס קמח תופח לבן כדי שהעוגה לא תצא דחוסה ו”כבדה” מידי.
אם אין לך קמח לבן תופח אפשר לשים כוס קמח תופח מלא + כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה.

avatar
אילנה (20:02 23.08.2018)

יצאה כעת מהתנור ונראית משגעת, מחכים שיתקרר כדי לאכול, תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 23.08.2018)

מעולה 🙂

avatar
ברכה (21:19 16.08.2018)

שלום,
איזה עוד עוגות אני יכולה לצפות בגנאש חוץ מעוגת שוקולד?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 16.08.2018)

כמעט כל עוגה בחושה או עוגת קרם.

avatar
ברכה (07:58 4.01.2018)

היי אפרת
אם אכין רק את העוגה עצמה ובמקום הגנאש אני ימיס שוקולד מריר על הגס אמרח מעל העוגה לאחר/לפני האפיה
ולאחר האפיה אשים קצפת מעל שהקצפתי לדעתך איך זה יצא? פשוט יש לי קפצת חלבית והתנור שלי בשרי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 4.01.2018)

אפשרי בהחלט. זה ייצא טעים 🙂

avatar
Gily (10:56 19.10.2017)

הי אפרת תודה על המתכון,האם אפשר גם בתבנית עגולה של 24/26 או תבנית מלבנית גדולה כזו של 32×26?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 19.10.2017)

אפשר להכין בתבנית עגולה 24 את הכמות במתכון.
כמויות לתבנית עגולה 26 או תבנית מלבנית 26X32:
4 ביצים (רצוי גדולות)
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס ורבע שמן
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמים
3 כוסות קמח תופח
6 כפות קקאו
לגנאש:
מיכל וחצי שמנת (375 מ”ל)
225 גרם שוקולד מריר (2+1/4 חבילות)
70 גרם חמאה
יום מקסים 🙂

avatar
Gily (09:11 20.10.2017)

תודה אפרת,אם אני מתכוונת לשים מעל קרם קצפת כדאי את הגנאש לשים על הקצפת בסוף או על ה עוגה או גם וגם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 20.10.2017)

אין צורך לשים גם וגם. אפשר לשים את הקרם ישירות על העוגה לאחר שהיא התקררה, להכניס למקפיא לשעה כדי שהקצפת תהיה יציבה ואז לשים מעל את הגנאש (חשוב שהגנאש יהיה בטמפ’ החדר).
לאחר מכן אפשר לשמור במקרר.

avatar
שני (12:58 30.06.2017)

עוגה מצויינת !!! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 30.06.2017)

תודה שני 🙂
שבת שלום

avatar
אור (21:04 30.04.2017)

הי אפרת
המתכונים באתר מוצלחים מאד וקליל.
מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק (או שהכמויות מתאימות ל2 אינגליש קייק)?
האם המתכון מתאים למאפינס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:13 30.04.2017)

היי אור,
הכמות במתכון מתאימה ל2 תבניות אינגליש קייק. לתבנית אחת יש להכין מחצית מהכמויות.
וכן, אפשר להכין בתבניות מאפינס. זמן האפיה של מאפינס מתקצר ל15-20 דקות.

avatar
נטע (09:08 7.04.2017)

היי,אני רוצה להכין את העוגה הזאת ליום הולדת ולזלף בקצפת עדיף לוותר על הגנאש?ועוגת יום הולדת הכי יפה שהיא גבוהה כדאי להכין כמות כפולה או כמות וחצי?ושאלה אחרונה-אין לי קמח תופח מה היחס בין הקמח לאבקת אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:40 7.04.2017)

היי נטע,
מומלץ להכין ציפוי גנאש ומעל לזלף בקצפת. יש לשים את העוגה עם הגנאש במקרר כמה שעות ורק אז לזלף קצפת.
לגבי כמויות, זה תלוי מה גובה התבנית. אם את מכינה בתבנית מלבנית 22X31 חד פעמית אז הגובה שלה בדר”כ הוא 5 ס”מ ואז אם תגדילי את הכמות, הבלילה עלולה לגלוש מהתבנית.
יש לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כוסות אבקת אפיה (היחס הוא על כל כוס קמח שמים כפית אבקת אפיה).

avatar
חני (14:09 16.03.2017)

הי.
האם אפשר לוותר על המרגרינה בגנאש?
לשים שמן במקום וכמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 16.03.2017)

היי חני,
החמאה מסמיכה את הציפוי אבל אפשר לוותר עליה ופשוט להגדיל את כמות השוקולד המריר ל 200 גרם.

avatar
שרונה (19:08 8.02.2017)

אפשר אולי להשתמש במזולה פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 8.02.2017)

כן, זה טעים גם בגרסת פרווה.
במקום חמאה אפשר לשים מחמאה מרגרינה או מזולה.

avatar
שרונה (19:05 8.02.2017)

מה אפשר במקום החמאה שיהיה פרווה? זה יכול לצאת טעים בגירסה פרווה?

avatar
שרונה (17:03 8.02.2017)

תודה רבה! גם בקצפת צמחית אותה כמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 8.02.2017)

כן, אותה כמות.

avatar
שרונה (16:44 8.02.2017)

כל המתכונים ממש מעולים!
אם אפשר לרשום כמה שמנת מתוקה?לא רשום כמויות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:56 8.02.2017)

היי שרונה,
הכוונה למיכל אחד (250 מ”ל). תיקנתי במתכון 🙂

avatar
עדינה (09:31 23.12.2016)

את מליצה להכין עוגה זו ליומולדת.
רוצה לזלף את המספר עם קצפת. לעשות על הגנאש?
יש לך רעיון איך לצבוע את הקצפת ללא צבעי מאכל?
רוצה להכין בגירסת פרווה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:43 23.12.2016)

היי עדינה,
העוגה הזאת מעולה ליום הולדת.
את יכולה לזלף את המספר עם קצפת לאחר ששמת ציפוי גנאש ונתת לו להתקרר במקרר שעתיים לפחות (אחרת הוא עלול להמיס את הקצפת).
באיזה צבע את רוצה לצבוע את הקצפת?

avatar
יעדינה (09:51 23.12.2016)

אולי ורוד?
בל מה שבא ברוך הבא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 23.12.2016)

חייבת לציין שלא יצא לי לנסות אבל אני יודעת שאפשר להכין מסלק. חותכים סלק קלוף קטן-בינוני לקוביות קטנות ומרתיחים עם כוס מים על אש בינונית במשך כ-25 דקות.
לאחר מכן טוחנים את הסלק עם מי הבישול עד לתערובת חלקה (רצוי להשתמש במוט בלנדר אם יש לך). מסננים בעזרת מסננת דקה מאוד או בד ואז את מה שהתקבל מחממים על הגז עם כ-2 כפות סוכר במשך כ-10 דקות עד שהסוכר נמס והסירופ מצטמצם.
בכל מקרה, אני יודעת שניתן לקנות צבע מאכל ורוד טבעי. אני חושבת שאפשר להשיג את זה בחנויות שמוכרות מוצרים לאפיה. לפעמים יש את זה גם בחנויות החד פעמי.
בהצלחה יקירה 🙂

avatar
עדינה (08:44 29.12.2016)

חוזרת לעדכן-
יצאה עוגה מדהימה ממש!!!
על הקצפץ השאפתנית ויתרתי,
אבל הארת את עיניי- אקנה את הצבע מאכל טבעי.

תודה על הסבלנות ומאור הפנים (המקלדת..) בתשובותייך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:24 29.12.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה עדינה ויום מקסים 🙂

avatar
שרון (10:42 30.10.2016)

הכנתי בגירסת פרווה ויצא טעים מאוד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:52 30.10.2016)

מעולה!
תודה שרון ושבוע נפלא 🙂

avatar
שרון (13:23 28.10.2016)

תודה אפרת,בעלי קנה כרגע שמנת צמחית 500 מ”ל לשים כוס לגנאש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:37 28.10.2016)

נכון, שימי כוס.

avatar
שרון (21:52 27.10.2016)

אפשר להכין עם קצפת צמחית ריץ’ ומספיק לחמם אותה במיקרו?אפשר לערבב הכל עם כף?לשים מים רותחים מקומקום חשמלי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:01 27.10.2016)

כן, אפשר להכין עם ריץ’ ולחמם במיקרו. אפשר לערבב את החומרים עם כף ולשים מים חמים (לערבב כוס מים רותחים עם חצי כוס מים פושרים).

avatar
שרון (17:33 27.10.2016)

אפרת אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית בגודל 2 תבניות אינגליש קייק ויש לי ביצים m כדאי לשים 3?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:01 27.10.2016)

כן שרון, אפשר ושימי 3 ביצים.

avatar
שם *דני (11:29 4.07.2016)

אפשר בתבנית 20 קפיצית?
ותתני אותי אם אני טועה
180מ”ל שמן
280 גרם קמח
60 גרם קקאו
360מ”למים רותחים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:36 4.07.2016)

הכמויות בסדר גמור.
אני חושבת שהתבנית תהיה קצת קטנה (אלא אם כן היא גבוהה יחסית). מקסימום אם תשאר לך בלילה אתה יכול לשים בכמה תבניות מאפינס בודדות.

avatar
דני (11:13 4.07.2016)

בוקר טוב
אפשר לשחק עם הגנאש נגיד ליצור ממנו גליל להקפיא ואז לחתןך ולהכניס לתוך קאפקייק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:25 4.07.2016)

היי דני,
אני מניחה שאפשר רק כדאי לשים פחות שמנת ויותר שוקולד אחרת זה ייצא נוזלי ויישאר נוזלי גם אחרי הקפאה (בסביבות 100 גרם שוקולד מריר על רבע מיכל שמנת). אם תרצה להסמיך את זה יותר אתה יכול להוסיף גם חמאה מומסת.
בהצלחה 🙂

avatar
דבורי (02:31 27.05.2016)

יש לי השבת יום הולדת של גיל 16(!!!!!!!!!!)
אז הכנתי לעצמי עוגת יום הולדת מ-א-ל-פ-ת!!!!!!!!!!
זה היה המתנה של ההורים שלי, להרשות לי להכין אותה… שילבתי כמה מתכונים שלך ויצא מטורף!!!! הכנתי שכבות של כושית עם קצפת באמצע, מצופה בגנאש שוקולד שלוש צבעים עם קישוט כדורי שוקולד, בקיצור—תאווה לעיניים ולחיך,
בקיצור, נשאר לי גנאש שוקולד חלבי מיותר, יש לך רעיון מה לעשות איתו?
אולי עוד קישוט לעוגה?
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:21 27.05.2016)

היי דבורי,
איזה כיף! המון מזל טוב!!!
תקשיבי, העוגה נשמעת מ-ע-ו-ל-ה (ואין לי ספק שטעימה בטירוף), את אלופה! באמת כל הכבוד לך.
לגבי הגנאש, את יכולה לשים בשקית זילוף או שקית אוכל ולעשות חור קטן בקצה ולזלף דוגמאות או כיתוב מעל העוגה ואם לא, את יכולה לשים אותו בקופסה סגורה ולהקפיא עד לפעם הבאה שתרצי להשתמש בו.
תהני מהעוגה ויום הולדת שמח 🙂

avatar
דבורי (12:34 27.05.2016)

תודה רבה על התגובה, אני לא ניראה לי יעשה כיתוב בי יש לי כבר קישוטים אחרים אבל ניראה לי אני אשמור את זה או אכין עוגת כדורי שוקולד קטנה,
זה מתאים עם גנאש חלבי?
שבת שלום ותודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:42 27.05.2016)

כן, את יכולה להכין עוגת כדורי שוקולד קטנה, זה ייצא מעולה עם גנאש חלבי 🙂
שבת שלום!

avatar
מאיה (14:34 19.01.2016)

היי

האם אפשר להשתמש רק ב- 100 גרם שוקולד בגנאש ? (במקום 150)

תודה
מאיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 19.01.2016)

כן מאיה אפשר רק יש להפחית את כמות השמנת ל 3/4 מיכל (במקום מיכל שלם).

avatar
רותם (12:30 25.12.2015)

היי,
האם אפשר להחליף את השוקולד המריר בציפוי הגנאש בשוקולד חלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:33 25.12.2015)

כן רותם, אפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
בתאל (14:14 6.10.2015)

טעים בטרוף!
תודה רבה (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:17 6.10.2015)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
הילה (09:51 26.06.2015)

מה הכוונה בלשפוך את הגנאש? שופכים אותו מהעוגה ומה שנשאר זה מה שאוכלים? שופכים סתם וזה מיועד לפח כאילו?..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:04 26.06.2015)

היי הילה,
מכינים את הגנאש ולאחר שהעוגה מוכנה שופכים אותו (את כולו) על העוגה בעודה חמה (לא זורקים שום דבר לפח).
שבת שלום 🙂

avatar
הילה (11:49 26.06.2015)

תודה על התגובה המהירה, אעפי שרציתי למחוק את שלי כי בקריאה שניה הבנתי שפשוט לא ישנתי מספיק… =/
בהזדמנות הזו אומר שהמתכונים שלך מעולים ופשוטים ונרשמתי למיילים בשמחה וציפיה! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:06 26.06.2015)

גם זה קורה.. לכולנו 😉
שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר!
שבת שלום 🙂

avatar
שרון (08:39 21.06.2015)

הכנתי בחמישי אחה”צ ליום הולדת של בעלי וחייבת להמליץ בחום – עוגה נדירה באיכותה: עשירה בטעמה,מרקם נימוח ופשוט מושלמת.אין לי מילים להודות על מתכון מהמם כזה ובמיוחד על קלות ההכנה והחומרים הפשוטים.בכלל,כל המתכונים שהכנתי מאתר זה יצאו מדהים.שיהיה שבוע טוב לכולנו!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:49 21.06.2015)

תודה רבה שרון! אני כל כך שמחה לשמוע 🙂
שבוע מעולה!

avatar
שרון (17:07 18.06.2015)

תודה,ולבדוק שהיא אפויה כמו עוגת שוקולד בחושה רגילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:19 18.06.2015)

כן 🙂 כשהקיסם לח/יבש היא מוכנה. אם רטוב – להמשיך לאפות.

avatar
שרון (16:19 18.06.2015)

מים חמים=מים רותחים מקומקום או חמים מהברז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:24 18.06.2015)

חמים מהקומקום. כשאת מוסיפה תערבבי במהירות כדי שהביצים לא יתבשלו מחום המים.
בהצלחה 😉

avatar
שרון (12:51 18.06.2015)

תודה רבה ויום מקסים גם לך!

avatar
שרון (10:53 18.06.2015)

האם צריך לחורר את כל העוגה עם קיסם והאם שופכים את הגנאש ישר כשהעוגה יוצאת מהתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:35 18.06.2015)

היי שרון,
מומלץ לחורר אבל זה בסדר גם אם לא מחוררים. וכן, שופכים את הגנאש כשהעוגה חמה.
יום נפלא 🙂

avatar
שרון (08:22 18.06.2015)

2 כפיות אבקת אפייה=חבילת אבקת אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:36 18.06.2015)

כן שרון, בשקית יש 2 כפיות מלאות.

avatar
שרון (13:03 7.06.2015)

יש לי קמח רגיל.כמה אבקת אפייה צריך לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:07 7.06.2015)

2 כפיות אבקת אפיה.

avatar
שרון (12:47 7.06.2015)

אפשר לשים תמצית וניל במקום סוכר וניל וכמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:53 7.06.2015)

כן, כפית תמצית וניל.

avatar
אפרת (18:26 23.10.2014)

האתר שלכם פשוט מדהים!יש הרבה מתכונים שאני עושה דרכו.לגבי העוגת גנאש שורולד היא יוצאת מעולה מאוד טעימה אני עשיתי עם 3 ביצים
יוצאת עוגה גבוהה יותר.
מומלץ לחמם את העוגה כאשר רוצים לאכול אותה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:29 23.10.2014)

תודה רבה אפרת!
סופשבוע נעים 🙂

avatar
אפרת (19:19 23.10.2014)

האם יש מתכון של סופלה שוקולד רצוי פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:30 23.10.2014)

היי אפרת,
כרגע אין מתכון של סופלה באתר אבל בהמשך אני מבטיחה להעלות מתכון כזה.
בינתיים יש מתכון של סופלה שוקולד כשר לפסח (אבל הוא ל-2 מנות בלבד) ואפשר להמיר את קמח המצה בקמח רגיל.
https://www.10dakot.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/

avatar
77 (13:07 2.06.2014)

שלום.
אני רוצה להכין את העוגה,
לאיזו תבנית היא מתאימה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:19 2.06.2014)

הי,
הכמות מתאימה לתבנית בגודל 20X29.

avatar
אירית (16:40 5.05.2014)

שלו םרציתי לשאול האם ניתן להשתמש במתכון זה בשמנת פרווה ובמחמאה במקום חמאה כדי שהעוגה תהיה פרווה? האם ייצא טעים? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:25 5.05.2014)

הי אירית. כן, אפשר להשתמש בקצפת צמחית/ ריץ’ וזה ייצא טעים.

avatar
מירב (14:11 25.04.2014)

את הביצים מקציפים לבד. ללא הסוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 25.04.2014)

הי מירי, ההקצפה בעוגה הזאת היא קלילה ומהירה. מקציפים את הביצים כ-10 שניות ואז מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים להקציף עוד כ10 שניות וכך הלאה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שבת שלום 🙂

avatar
רוני (20:05 25.10.2013)

עוגה אליפות!!!

לקריאת כל התגובות