זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: חלבי
2 מיכלי שמנת מתוקה (סה”כ 500 מ”ל)
⅔ כוס חלב מרוכז ממותק
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
כפית גדושה נס קפה מגורען + 3 כפות מים רותחים
⅔ כוס פקאן סיני מסוכר קצוץ (65 ג’)
-ממיסים כפית גדושה נס קפה עם 3 כפות מים רותחים.
-מקציפים את השמנת במשך כדקה (*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה).
-מוסיפים חלב מרוכז, אינסטנט פודינג ונס קפה מומס וממשיכים להקציף במשך כ-3 דקות נוספות עד לקבלת קצף יציב.
-מוסיפים את שברי הפקאן ומערבבים עם כף עד לאיחוד התערובת.
-מעבירים לקופסה מפלסטיק עם מכסה ושומרים במקפיא לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
*לאחר שהייה ארוכה במקפיא לעתים הגלידה מעט קופאת ולכן מומלץ להוציאה לטמפ’ החדר למספר דקות כדי שתתרכך.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- כדורי קוקוס ללא אפיה
אפשר לוותר על החלב מרוכז ולשים מים ?
זה יתקבל כמו חלב רגיל?
פחות מומלץ. החלב המרוכז תורם למרקם גלידתי וגם מוסיף מתיקות.
שלום, האם אפשר להכין בכוסיות אישיות או שיאבד מהמרקם?
כן אפשר.
אפשר להשתמש בנינג’ה אחרת אבל שיש בה גם תוכנית גלידה
אם יש תוכנית כזאת אז זה אמור לעבוד.
אם אני רוצה להשתמש בחלב ממותק קנוי
כמה מ”ל צריך?
⅔ כוס זה יוצא 160 מ”ל.
תודה רבה על המתכונים
אני ממש נהנת!
יש לי שאלה
הפקאן לא מתרכך?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
הפקאן מעט מתרכך אך עדיין הפריכות שלו נשמרת.
תודה רבה! יצא מוצלח וקצר מחמאות!
לדעתי האישית יצא מעט יותר קרחי ממה שציפיתי, ולכן (או אולי בלי קשר) קשה ליצור כדורים כי זה מעט “מתפורר”. החלב במרוכז בהכנה עצמית. יש לך רעיון אולי למה? (רוצה לדעת להבא)
היי
שמחה שיצא טעים!
המרקם המעט יותר קרחי יכול לקרות כשלא מדייקים בכמויות וגם כשהחלב המרוכז הוא בהכנה ביתית.
אפשר להשתמש במתכון ש הגלידה הזאת והכין מגנומים?
כן(:
עשיתי בדיוק לפי ההוראות הכל היה טוב ברגע שהוספתי את החלב הממותק מרוכז נשברה הקצפת ונהיה נוזלי לגמרי למה???? 😳😟
היי,
יכול להיות שהיה צורך לערבב את החלב המרוכז לפני השימוש בו (בחלק מהחברות קורה שהשמן והנוזלים צפים למעלה, וזה עלול לגרום לבעיה שתיארת).
נסי להוסיף עוד כף פודינג בהדרגה ולפי הצורך תוך הקצפה.
שלום
ניתן להכין גם פרווה, איך?
תודה על כל המתכונים הם נפלאים
היי,
לא מומלץ להפוך לפרווה כי החלב המרוכז כאן חשוב למרקם.
את יכולה להכין חלב מרוכז ביתי מחלב סויה, ולהחליף את השמנת המתוקה בקרם קוקוס (רק החלק המוצק, לאחר קירור הפחית לילה לפחות במקרר).
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים😊
היי תודה לך על כל המתכונים המדהימים🧡
יש לי שאלה…
מה זה נס קפה מגורען?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
קפה מגורען זה קפה בצורה הגרגירית (לא אבקה). זה כתוב על האריזה של הקפה.
הכנתי את זה וזה יצא ממש טעים וטוב
תודה על כל המתכונים את פשוט אלופהה!!!
שמחה שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף😊
אני רוצה לעשות עם קרם קוקוס 17 אחוז, מה יכול להחליף את החלב הממותק? אם אין תחליף אפשר לעשות בלעדיו? אם כן מה השלב
אין תחליף מוצלח לחלב המרוכז.
אפשר להכין חלב מרוכז ביתי על בסיס חלב סויה/קוקוס, או לוותר על החלב המרוכז והמרקם ישתנה מעט.
אפשרות נוספת היא להוסיף בננה גדולה מרוסקת למחית.
אם מוותרים על חלב מרוכז יש לשים 2 פחיות קרם קוקוס (יש להשתמש לאחר קירור הפחיות לילה במקרר, ורק בחלק המוצק)+בננה מרוסקת+ כפית נס קפה מעורבבת ב-3 כפות מים+2/3 כוס פקאן.
אין לי בננה אפשר לוותר עליה או צריך תחליף? בעיקרון להקציף את הקרם קוקוס עם הפודינג והקפה 5 דקות עד שהופך לקצפת ולהכניס למקפיא? אפשר להוסיף גם אבקת קקאו?
אפשר לוותר על בננה, המרקם יהיה פחות ‘גלידתי’.
להקציף כ-2-3 דקות או עד לקבלת קצפת יציבה (להימנע מהקצפת יתר).
אפשר להוסיף אבקת קקאו.
היי אפרת
לילדים קטנים מה שמה במקום הקפה ?
תודה מראש.
היי,
אפשר לוותר על הקפה(:
הגלידה יצאה סוףףףףףףףףףףףף טעימה במיוחד!!
הכנתי לבד את החלב ממותק – יצא טוב!
תודה רבה על המתכונים המושלמים וההסברים הברורים!!!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
דחוף!!! איפה יש להשיג בבני ברק חלב ממותק???
היי,
ניתן להשיג ברוב הסופרים וכן בחנויות למוצרי אפייה.
וואו אפרת אחד הגלידות הטובות!!!
הכנתי לשבת יצא ממש טעים
אני שמתי שקית פקאנים של 100 גרם לדעתי הייתי שמה יותר כי אני מתה על פקאנים
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושנהנית מהמתכון! תודה על השיתוף🌺
הי אפרת
אני רוצה להכין את זה כגלידת קפה נטו ולהשמיט את הפקאן.
כדאי לשים 2 כפיות קפה?
היי,
אפשר🙂
היי אפרת
תודה על האתר המדהים!
אפשר לשים משהו אחר במקום קפה? (פחות מתחברת לטעם)
היי מירי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר לוותר על הקפה(:
יצא מש טעים!
סוף סוף גלידה בטעם גלידה ולא בטעם קצפת…..
תודה:}
איזה כיף ששיתפת! שמחה שאהבת את המתכון(:
היי אפרת,
כמה גרם יוצאת הגלידה?
היי רחלי,
לא שקלתי, אבל אני מעריכה שקצת יותר מחצי קילו.
האם אפשר להכניס לתוך תבניות סיליקון של מיני מגנומים?
היי שרה,
אפשר בהחלט, זה מאד משדרג(:
אפשר גם לטבול את המגנומים לאחר הקפאתם בשוקולד מומס.
היי. לדעתי אפשרי לגמרי! עשיתי כמה פעמים.
שלום אפרת
אני מחפשת מתכון לגלידה פרווה,
קלה טעימה… ומצליחה
מנסיון של הרבה מתכונים [לא שלך!]
שנפלון לי ולא יצאו בכלל במרקם של גלידה…
תודה!!
היי יהודית,
גלידה פרווה בד”כ קשה להכין במרקם גלידתי היות ואין בה חלב מרוכז.
ברוב המתכונים שכן מצליחים להגיע למרקם טוב יש שימוש בביצים (לרוב מקציפים חלבונים בנפרד וריץ’ בנפרד ולאחר מכן מאחדים את התערובות).
מה שכן, אפשר להשתמש בבננה כמו במתכון הזה ולקבל גלידת פרווה במרקם קטיפתי ואפילו ללא שמנת מתוקה(:
הכנתי כבר כמה פעמים. גלידה מצויינת. טעימה מאוד מאוד. כל מי שטעם אהב. גם הילדים! תודה על מתכון פשוט וממש מוצלח.
שמחה ממש שאהבתם את המתכון!
תודה על השיתוף מירב🌺
היי אפרת
אין על האתר שלך
החלב מרוכז זה MUST ?
אפשר בלי? או מה ניתן לשים במקום ?
היי יעקב,
אין תחליף לחלב המרוכז אם מעוניינים במרקם גלידתי(:
אפשר לשים חלב במקום אבל הגלידה תצא קשה יותר.
מה יכול להתאים במקום הפקאן אם אין לי כרגע?
כל אגוז שאוהבים או שוקולד צ’יפס.
אפשר להוסיף רסק בננה ?
אני מניחה שאפשר, רצוי לא יותר מחצי- 3/4 כוס כדי שהמרקם לא ישתנה משמעותית.
היי, כבר פעם שניה שאני מכינה את הגלידה הזו לשבת כולם כ”כ נהנים ומבקשים עוד ועוד
ורוצים שאכין כמות כפולה, האם אפשר להוסיף ריבת חלב או שיפגום בטעם? תודה רבה
אפשר בהחלט להוסיף ריבת חלב לפי הטעם.
איזה כיף שאהבתם😊
יש לי שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה, זה גם יכול להתאים לגלידה הזו?
היי,
שמנת לבישול היא בעלת אחוזי שומן נמוכים משמעותית משמנת מתוקה, ולכן הגלידה לא תצא מוצלחת בשימוש בה.
היי אפרת
הגלידה יצאה מושלמת! הפקאנים זה שדרוג פשוט גאוני ! היה קונצנזוס וכל האורחים התמוגגו מכמה שהיא טעימה. חמתי בקושי האמינה לי שזאת לא גלידה קנויה וזאת ה- מחמאה. תודה🥰
שמחה כל כך לשמוע, איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף😊
גלידה ממש טעימה היינו לצריכים להחביא במקפיא שישאר לשבת
תודה רבה על המתכונים המקסימים
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף יפית🌷
אפשר להכין כארטיקים?
כן בטח, בתבנית ארטיק/מגנום😊
היי אפרת זה קצת דחוף🙏🙏 אפשר להכין עם בלונדי מומס במקום נס קפה, כדי שייצא טעם שוקולדי אם כן כמה שוקולד לשים כדי שהמרקם יצא טוב?
אפשר בהחלט, זה ישדרג את הטעם מאד. המרקם יצא יותר רך.
את יכולה להוסיף חצי חבילת בלונדי מומס בסיום ההקצפה, ולקפל אותו בעדינות לתערובת הגלידה.
בהצלחה😊
אנסה בעזרת ה’
אעדכן פה…
תודה רבה!
שבוע טוב, הכנתי את הגלידה לפי המלצתך ויצאה טעימה מאוד!
באופן אישי הייתי מורידה מעט מכמות החלב המרוכז, מורגש מידי לטעמי🤷♀️
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להפחית מעט מהחלב המרוכז לפי הטעם (רק שימי לב שהמרקם משתנה ועשוי להיות קשה יותר ופחות גלידתי)😊
היי, כמה גרם חלב מרוכז צריך בשביל ה2/3?
תודה רבה
בערך 120 גרם.😊
שלום, איך לדעתך יתקבל בגלידה הזו פירות יבשים מסוכרים (כמו ששמים באינגליש קייק) במקום הפקאן הסיני. ואם כן האם צריך להוסיף את הנס קפה? תודה
פחות כדאי פירות יבשים. עדיף פירות קפואים, ואז באמת אפשר לוותר על הנס קפה.
הי
נראה יאמי
אכין בהמשך היום בעז״ה
שמחה שאהבת😊 בהצלחה!
הכנתי!
כולל הכנת חלב מרוכז 🙂
יצא ח-ל-ו-ם,
בחיי לא אכלתי כזו גלידה טעימה
מה יוצר את המרקם המושלם הזה? החלב המרוכז?
שלמות!!
תודה לך אפרת
איזה כיף שאהבת! המרקם יוצא כך בזכות החלב המרוכז:)
וכל הכבוד שהשקעת והכנת בעצמך את החלב המרוכז😊
שלום,
גם אני רוצה לעשות פרווה
עם ריצ’ במקום השמנת מתוקה
מה אפשר לשים במקום החלב או שאפשר לוותר עליו?
היי רבקי,
התחליף לחלב המרוכז הוא הכנה של חלב מרוכז ביתי מחלב סויה/שקדים.
לא מומלץ להמיר בחלב כי במרקם ישתנה.
הי,
נראה מעולה…
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את המתכון פרווה, ואיך?
היי מלי,
לא מומלץ להפוך לפרווה כי החלב המרוכז כאן מאד חשוב למרקם.
אם את בעניין של להשקיע- את יכולה להכין חלב מרוכז ביתי מחלב סויה, ולהחליף את השמנת המתוקה בקרם קוקוס (רק החלק המוצק, לאחר קירור הפחית לילה לפחות במקרר)😊
אפשר אולי להמיר את החלב המרוכז בקרם קוקוס?
לא, קרם קוקוס יכול להחליף את השמנת המתוקה.