שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

2 מיכלי שמנת מתוקה (סה”כ 500 מ”ל)

⅔ כוס חלב מרוכז ממותק

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

כפית גדושה נס קפה מגורען + 3 כפות מים רותחים

⅔ כוס פקאן סיני מסוכר קצוץ (65 ג’)

אופן ההכנה

-ממיסים כפית גדושה נס קפה עם 3 כפות מים רותחים.

-מקציפים את השמנת במשך כדקה (*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה).

-מוסיפים חלב מרוכז, אינסטנט פודינג ונס קפה מומס וממשיכים להקציף במשך כ-3 דקות נוספות עד לקבלת קצף יציב.

-מוסיפים את שברי הפקאן ומערבבים עם כף עד לאיחוד התערובת.

-מעבירים לקופסה מפלסטיק עם מכסה ושומרים במקפיא לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

טיפים והערות

*לאחר שהייה ארוכה במקפיא לעתים הגלידה מעט קופאת ולכן מומלץ להוציאה לטמפ’ החדר למספר דקות כדי שתתרכך.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת קוטג’ ובצל
עוף ביין לבן ושום

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יפית (13:50 7.06.2021)

היי, כבר פעם שניה שאני מכינה את הגלידה הזו לשבת כולם כ”כ נהנים ומבקשים עוד ועוד
ורוצים שאכין כמות כפולה, האם אפשר להוסיף ריבת חלב או שיפגום בטעם? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:59 7.06.2021)

אפשר בהחלט להוסיף ריבת חלב לפי הטעם.
איזה כיף שאהבתם😊

שירן (18:46 6.06.2021)

יש לי שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה, זה גם יכול להתאים לגלידה הזו?

מתכונים ב-10 דקות (19:46 6.06.2021)

היי,
שמנת לבישול היא בעלת אחוזי שומן נמוכים משמעותית משמנת מתוקה, ולכן הגלידה לא תצא מוצלחת בשימוש בה.

דורית (11:36 31.05.2021)

היי אפרת
הגלידה יצאה מושלמת! הפקאנים זה שדרוג פשוט גאוני ! היה קונצנזוס וכל האורחים התמוגגו מכמה שהיא טעימה. חמתי בקושי האמינה לי שזאת לא גלידה קנויה וזאת ה- מחמאה. תודה🥰

מתכונים ב-10 דקות (13:10 31.05.2021)

שמחה כל כך לשמוע, איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף😊

יפית (12:40 30.05.2021)

גלידה ממש טעימה היינו לצריכים להחביא במקפיא שישאר לשבת
תודה רבה על המתכונים המקסימים

מתכונים ב-10 דקות (13:52 30.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף יפית🌷

עינב (21:32 28.05.2021)

אפשר להכין כארטיקים?

מתכונים ב-10 דקות (20:22 29.05.2021)

כן בטח, בתבנית ארטיק/מגנום😊

מירב (16:27 28.05.2021)

היי אפרת זה קצת דחוף🙏🙏 אפשר להכין עם בלונדי מומס במקום נס קפה, כדי שייצא טעם שוקולדי אם כן כמה שוקולד לשים כדי שהמרקם יצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות (17:16 28.05.2021)

אפשר בהחלט, זה ישדרג את הטעם מאד. המרקם יצא יותר רך.
את יכולה להוסיף חצי חבילת בלונדי מומס בסיום ההקצפה, ולקפל אותו בעדינות לתערובת הגלידה.
בהצלחה😊

מירב (19:56 30.05.2021)

אנסה בעזרת ה’
אעדכן פה…
תודה רבה!

מירב (23:39 5.06.2021)

שבוע טוב, הכנתי את הגלידה לפי המלצתך ויצאה טעימה מאוד!
באופן אישי הייתי מורידה מעט מכמות החלב המרוכז, מורגש מידי לטעמי🤷‍♀️

מתכונים ב-10 דקות (00:25 6.06.2021)

שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להפחית מעט מהחלב המרוכז לפי הטעם (רק שימי לב שהמרקם משתנה ועשוי להיות קשה יותר ופחות גלידתי)😊

תמר (20:19 27.05.2021)

היי, כמה גרם חלב מרוכז צריך בשביל ה2/3?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (21:05 27.05.2021)

בערך 120 גרם.😊

יפה (15:34 27.05.2021)

שלום, איך לדעתך יתקבל בגלידה הזו פירות יבשים מסוכרים (כמו ששמים באינגליש קייק) במקום הפקאן הסיני. ואם כן האם צריך להוסיף את הנס קפה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:05 27.05.2021)

פחות כדאי פירות יבשים. עדיף פירות קפואים, ואז באמת אפשר לוותר על הנס קפה.

רותי (11:38 27.05.2021)

הי
נראה יאמי
אכין בהמשך היום בעז״ה

מתכונים ב-10 דקות (12:15 27.05.2021)

שמחה שאהבת😊 בהצלחה!

רותי (22:18 27.05.2021)

הכנתי!
כולל הכנת חלב מרוכז 🙂
יצא ח-ל-ו-ם,
בחיי לא אכלתי כזו גלידה טעימה
מה יוצר את המרקם המושלם הזה? החלב המרוכז?
שלמות!!
תודה לך אפרת

מתכונים ב-10 דקות (22:59 27.05.2021)

איזה כיף שאהבת! המרקם יוצא כך בזכות החלב המרוכז:)
וכל הכבוד שהשקעת והכנת בעצמך את החלב המרוכז😊

רבקי (09:34 27.05.2021)

שלום,
גם אני רוצה לעשות פרווה
עם ריצ’ במקום השמנת מתוקה
מה אפשר לשים במקום החלב או שאפשר לוותר עליו?

מתכונים ב-10 דקות (10:12 27.05.2021)

היי רבקי,
התחליף לחלב המרוכז הוא הכנה של חלב מרוכז ביתי מחלב סויה/שקדים.
לא מומלץ להמיר בחלב כי במרקם ישתנה.

מלי רוזן (21:04 26.05.2021)

הי,
נראה מעולה…
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את המתכון פרווה, ואיך?

מתכונים ב-10 דקות (21:27 26.05.2021)

היי מלי,
לא מומלץ להפוך לפרווה כי החלב המרוכז כאן מאד חשוב למרקם.
אם את בעניין של להשקיע- את יכולה להכין חלב מרוכז ביתי מחלב סויה, ולהחליף את השמנת המתוקה בקרם קוקוס (רק החלק המוצק, לאחר קירור הפחית לילה לפחות במקרר)😊

רחל (11:07 27.05.2021)

אפשר אולי להמיר את החלב המרוכז בקרם קוקוס?

מתכונים ב-10 דקות (12:10 27.05.2021)

לא, קרם קוקוס יכול להחליף את השמנת המתוקה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.