זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 30 יחידות בראוניז
סוג: פרווה
תבנית מלבנית 22X31
מצרכים:
4 ביצים
כוס (200 ג’) סוכר
100 גרם שוקולד מריר
2/3 כוס (132 ג’) שמן
כוס (100 גרם) פרג טרי טחון (*יש להשתמש רק בפרג טרי)
4 כפות (40 ג’) אבקת קקאו
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת אפיה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 22X31.
-מניחים בקערה את קוביות השוקולד המריר עם השמן וממיסים במיקרוגל (כ-30 שניות). מערבבים לתערובת חלקה ומצננים.
-מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כדקה (למי שאין מיקסר- ניתן לערבב גם ידנית עם מטרפה או כף). מוסיפים את תערובת השוקולד. מערבבים בקערית את הפרג עם הקקאו ואבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית מלבנית משומנת.
-אופים בתנור במשך כ-25 דקות. נועצים קיסם- אם יוצא יבש או פירורי זה מוכן.
-מוציאים מהתנור, מניחים לעוגה להתקרר לגמרי וחותכים לריבועים בגודל 4X5 ס”מ.
*הבראוניז יוצאים מעט נמוכים (בגובה של כ-3 ס”מ).
לגבי פרג..
מומלץ לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם. לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.
מומלץ להשתמש בפרג הטחון מיד לאחר טחינתו. פרג שטחנתם מומלץ לשמור במקפיא בשקית ניילון אטומה.
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- סברינה כשרה לפסח |
- עוגת תפוזים בחושה ללא גלוטן |
- מאפינס בננה ללא גלוטן |
- בראוניז שוקולד מקמח תמי |
- עוגת מילקי ללא גלוטן
היי,
אני לא אוהבת פרג, אפשר לוותר עליו או לשים משהו אחר במקום?
היי,
ממליצה להכין את המתכון הזה לבראוניז.
אפשר גם לנסות להמיר את הפרג בקוקוס.
מתכון מצוין!
אפשר להכין בתבניות מאפינס?
תודה:)
אני חושבת שכן. לא צריך למלא עד הסוף, זה אמור לצאת קצת נמוך (גובה 2.5 ס”מ).
זה מדהים!
אני בת בכורה עם צליאק ויש לי עוד אחות עם צליאק. מתוקף תפקידי כאחות גדולה אני צריכה להכין קינוח לשבת…
איזה מזל שיש את המתכון הזה!☺ ☻♥
כל הכבוד לך 🙂
שבת שלום!
איך אפשר להפול לעוגת יומולדת?
אם אפזר שוקולד מומס מעל זה בסדר?
היי כרמית,
אפשר לשים מעל ציפוי שוקולד.
במה אפשר להחליף את השמן?
בשמן קוקוס מומס באותה כמות או ב 130 גרם חמאה מומסת.
האם אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום השמן?
את יכולה לנסות להמיר רק חצי מהכמות, לא ממליצה את כל הכמות. הכוונה לשים שליש רסק תפוחים ושליש שמן.
היי אפרת,
אפשר לוותר על האגוזים? או שחייבים להחליף במשהו אחר? אם חייבים, אז אפשר בביסקוויטים?
היי חן,
אין במתכון אגוזים. אולי התכוונת למשהו אחר?
חחח צודקת.. סליחה.
התכוונתי לפרג..
אני ממליצה לך כבר להכין את הבראוניז עם האגוזים.
במקום חצי כוס אגוזים אפשר לשים חצי כוס פירורי ביסקוויטים.
שלום אפרת,
ניסיתי כמה מתכונים שלך ויצא מעולה.
לגבי המתכון הזה, כשאת כותבת להקציף את הביצים עם הסוכר, את מתכוונת פשוט לערבב אותם, או שאת מתכוונת להקציף רק את החלבונים שיצא קצף?
תודה רבה.
היי אסף,
הכוונה להקציף את הביצים בשלמותן (חלבונים וחלמונים יחד) עם הסוכר בעזרת מיקסר ידני ואם אין לך אפשר לערבב באמצעות מטרפה או כף.
שלום אפרת,
אני מחפשת מתכון לבראוניז שוקולד רגיל אבל לא יודעת על מה להתמקד יש לך כמה מתכונים,על מה את ממליצה?
היי בתיה,
אם את רוצה להכין בראוניז רגיל, מומלץ להכין את המתכון הזה- בראוניז אגוזים ללא סוכר (במקום “כמו סוכר” שימי סוכר לבן רגיל).
יש גם בראוניז שהוא ללא קמח והוא מאוד טעים אבל קחי בחשבון שהוא יותר רך ונימוח מבפנים – בראוניז ללא גלוטן.
יום נפלא!
אפשר להחליף את הסוכר בממתיק?
נראה לי שכן.
היי חייב פרג טרי? קניתי פרג בשקית מהסופר:/
ולגבי קקאו אפשר להחליף בשוקולית?
היי שירז,
לא מומלץ להכין מפרג בשקית מהסופר, זה יכול לפגוע בכל הטעם ולצאת מר.
לגבי הקקאו, אני מניחה שאפשר להמיר ב-4 כפות גדושות שוקולית.
היי
הכנתי עם קקאו בלבד אני הייתי מציעה להוריד את כמות השמן לחצי כוס אבל
יצא מעולה שוב תודה..
תודה עופרה על השיתוף והעדכון 🙂
היי
אין לי מספיק קקאו אוכל לערבב עם שוקולית ?? אשמח לתשובה מהירה . באמצע הכנה ..
היי עופרה,
ראיתי עכשיו.. כן, את יכולה לערבב עם אבקת שוקולית.
עוגה קלה, פשוטה להכנה וטעימה!!!
החלפתי את הפרג בקוקוס, שבן זוגי מאוד אוהב!
תודה על המתכון!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להמיר את השמן לחמאה? ומהי הכמות ?
בטח חן, אפשר לשים במקום השמן 120 גרם חמאה מומסת.
שבת שלום 🙂
היי, מאיפה ניתן לקנות פרג טרי? אני מאזור המרכז
היי,
פרג טרי ניתן לקנות מחניות תבלינים וקטניות. הם בדר”כ מחזיקים בחנות מכונה ויכולים לטחון לך במקום (יש לבקש שיטחנו לך פרג שלם). ברגע שמגיעים הביתה יש לשים במקפיא וזה נשמר מעולה כמה חודשים טובים.
כל המתכונים שלך לבנטים נורא טעימים ממש תודה רבה יוצא פצצה
תודה עמיאל 🙂
שלום רב אפשר להכין את זה בתבנית אינגלייש קייק כמו עוגה? הכמויות משתנות? אפשר כמויות במספרים? תודה .
היי מיטל,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. אלה הכמויות:
2 ביצים
חצי כוס סוכר (100 גרם)
50 גרם שוקולד מריר
שליש כוס שמן (66 גרם)
חצי כוס פרג טחון (50 גרם)
2 כפות אבקת קקאו (20 גרם)
רבע כפית אבקת אפיה
יום נפלא 🙂
האם ניתן לוותר על השוקולד?
היי,
במקרה הזה לא מומלץ.
שבת שלום 🙂
רעיון באמת,
התלבטתי אם להכין את העוגה כי אצלינו בבבית לא חולים על פרג, אבל קוקוס בהחלט מתקבל בברכה.
העוגה יוצאת רטובה?
יש מצב לציפוי?
היי דבורי,
הבראוניז יוצאים לחים מבפנים (פאדג’ים ונמסים בפה).
אפשר לעשות ציפוי שוקולד.
את יכולה להכין, לטעום ואז להחליט אם בא לך להכין ציפוי או להשאיר ככה 🙂
עוגה מעולה!
במקום פרג הוספתי כוס קוקוס טחון
יצא טעים מאד.
תודה!
רעיון מעולה למי שלא אוהב פרג 🙂
תודה עינת ויום מקסים
היי, שנים שלא עשיתי עוגה והשילוב של פרג שאני מאוד אוהב עם שוקולד וההסבר הקל להכין אותה פיתו אותי, הכנתי ולא יכולתי לחכות שהיא תצטנן לגמרי והטעם מעולה העוגה נמסה בפה, תודה על המתכון, רציתי רק להגיר לך שלא כך מרגישים את טעם הפרג או שזה בגלל שאני מכור לפרג
היי אלי,
אני שמחה שהצלחתי לגרום לך להכין את העוגה.
לטעמי הפרג מורגש אבל על טעם אי אפשר להתווכח או שאולי אתה באמת מכור 😉
אגב אם כבר אנחנו בעניין פרג, יש באתר מתכון לעוגת פרג בחושה שאני ממליצה שתנסה גם.
המשך ערב/לילה מצוין.
תודה רבה על תגובתך המהירה, הולכת להכין זאת לסוף השבוע הקרוב.
סוף שבוע נפלא .”אין כמוך”
לא הבנתי. איזה תבנית מדובר? אינגליש או מלבנית?
היי אילנה,
מדובר בתבנית מלבנית בגודל 22X31 (תיקנתי את הטעות 🙂 ).
נשמע מתכון מדהים אמממה אני טיבעונית אז יש במהדורה טיבעונית את המתכון הזה?
היי עדנה,
לא ניסיתי להכין ללא ביצים אבל אני מניחה שאפשר לנסות להמיר ברסק תפוחים. בכל אופן אם את מחליטה לנסות אז מומלץ להכין מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק ובמקום ביצים לשים שליש כוס רסק תפוחים (לכמות של תבנית אינגליש קייק).
אם תנסי שיהיה בהצלחה ואשמח לעדכון 😉
בוקר אור, במה אפשר להחליף את הפרג? פחות אוהבים אצלנו.
בוקר טוב 🙂
יש באתר בראוניז דומה שהוא על בסיס אגוזים טחונים – בראוניז ללא גלוטן.
במקום אגוזים אפשר לשים שקדים טחונים, קוקוס או ביסקוויטים טחונים (אפשר גם כאלה ללא גלוטן).
יום מקסים