זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: חלבי/פרווה
תבנית מלבנית קטנה (20X26)
מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
150 גרם חמאה/ מרגרינה
4 ביצים
3/4 כוס “כמו סוכר”
1/2 כוס חלב/ מים
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות שטוחות נס קפה
3/4 כוס קמח+ 1/4 כפית אבקת אפייה
100 גרם אגוזים קצוצים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-ממיסים במיקרוגל את החמאה עם השוקולד המריר ומערבבים לתערובת חלקה.
-מערבבים את הביצים עם “כמו סוכר”. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה, החלב ותמצית והניל. מוסיפים נס קפה וקמח ומערבבים. בסוף את האגוזים. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים בתבנית.
-אופים בתנור כ 35-40 דקות. מוציאים וחותכים לריבועים.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת בננה ללא סוכר |
- עוגה אישית ללא סוכר |
- עוגת גבינה ללא סוכר |
- מאפינס ללא סוכר |
- בראוניז ללא סוכר |
- עוגה מקמח שקדים ללא סוכר
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים ללא סוכר
שלום וברכה,
האם המתכונים מתאימים גם עם אבקת ממתיק סטיביה?
תודה רבה!
כן
שלופ אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום בקמח חיטה?
היי שרונה,
מצרפת מתכון לבראוניז טעים עם קמח שקדים.
איזה מחליף סוכר הכי כדאי לשים במתכון הזה? תודה רבה!
כמו סוכר או סוויטאנגו(:
האם אפשר לשים דבש במקום כמו סוכר? אם כן, באיזו כמות?
היי,
אפשר לשים חצי כוס דבש, המרקם ישתנה מעט והדבש מעט יורגש בטעם.
אפשר להשתמש במחשב שקדים במקום ?
בקמח*
כן
היי המתכונים שלך הם תמיד בול פגיעה !! הפעם החלפתי את התחליף סוכר בסוכר קוקוס ולא יצא מספיק מתוק…. יש דרך לתקן ? בדיעבד…?
היי ענת,
אם זה בסדר שיהיה סוכר רגיל במתכון אז אפשר לפזר מעל קצת אבקת סוכר.
אוקי רעיון טוב אפזר אבקת סוכר. הבנתי עכשיו את הטעות שלי. כתבת שוקולד מריר ללא סוכר ואני שמתי שוקולד 100% ולא מריר…
אפרת היקרה!!
את תמיד נותנת חשק להכין כל מני מטעמים מיוחדים..
תודה רבה לך!!
הכנתי את העוגה הזו כבר פעמים והיא נאכלה שקיקה
שיהיה לך תמיד כוח לתת עוד מהרעיונות שלך.
שמחה לשמוע 🙂
תודה טובי
הי כמה וקלוריות יש במנה בערך ?
היי אלמוג,
בסביבות 180 קלוריות ליחידה.
היי, איפה אפשר לקנות “כמו סוכר”? חיפשתי בהמון סופרים ולא מצאתי.
אני גרה בבני ברק.
תודה רבה.
היי תהילה,
מצרפת תמונה של האריזה.
אני מצאתי את זה בשופרסל, במדף של תחליפי הסוכר.
שבת שלום 🙂
היי, יצא מדהים!!! אני צריכה טיפ לשיפור קל. אך אפשר שהמרקם יהיה רך יותר? מה להוסיף/להוריד? שנה טובה, ליאת
היי ליאת,
נראה מהמם! בגלל שמדובר בבראוניז ולא בעוגה זה אמור לצאת יותר קשה. בכל מקרה, לבראוניז רכים אני ממליצה להכין את המתכון הזה – בראוניז ללא גלוטן. אפשר להמיר את הסוכר בתחליף סוכר אם מעוניינים.
חג שמח ושנה טובה!
הי אפרת, תוכלי לעזור לי עם הכמות אני רוצה לעשות בתבנית קטנה משהו בסדר גודל של אינגלייש קייק..
היי בתיה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
150 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
75 גרם חמאה/ מחמאה
2 ביצים (רצוי גדולות)
שליש כוס “כמו סוכר”
רבע כוס חלב/ מים
חצי כפית תמצית וניל
כפית שטוחה נס קפה
שליש כוס קמח+ קמצוץ אבקת אפייה (קמצוץ עם האצבעות – פחות מרבע כפית שטוחה)
50 גרם אגוזים קצוצים
*זמן האפיה עשוי להתקצר ל 25-30 דקות.
אפשרי ללא אגוזים?
אפשר לוותר על האגוזים למרות שלדעתי הם בהחלט מוסיפים.
אפשר להכין גם בלי לשים מהמרכיב “ללא סוכר”??
היי רונה,
“כמו סוכר” זאת אבקה של סוכרזית שהיא מומלצת באפיה מאחר ויש לה הכי פחות טעם לוואי אבל אין בעיה לשים סוכר רגיל או כל תחליף סוכר אחר.
בוקר טוב
יצא מאוד טעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה דני ושבוע מעולה
בוקר טוב
אפשר להחליף את הקמח+אבקת האפייה בקמח תופח?
היי דני,
לא מומלץ להשתמש בקמח תופח לבראוניז כי אז המרקם ייצא יותר אוורירי כמו של עוגה במקום מעט דחוס כמו בראוניז (בקמח התופח יש יותר אבקת אפיה מהכמות שיש במתכון).
אפשר להשתמש בקמח מלא?
היי,
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח מלא.
יום נפלא 🙂
האם ניתן להשתמש בסוכרלוז של סוכרזית. במקום כמו סוכר?
ואם כן מה הכמות שצריכים? תודה רבה!
היי גילי,
אפשר להשתמש בסוכרלוז של סוכרזית.
צריך לשים כמות שתהיה במתיקות של 3/4 כוס סוכר (או 30 כפיות סוכר). צריך לבדוק מה רשום על האריזה. אם יש לך את האבקה אז אני חושבת שהיא מקבילה במתיקות שלה לסוכר רגיל ואז צריך לשים 3/4 כוס. אם אלה שקיות או ממתיק נוזלי יש לבדוק.
היי.רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בסילאן ללא סוכר במקום סוכר ותחליפו?
האם זה ניתן לשינוי בכל המתכונים?
היי עופרה,
בגדול אפשר אבל קחי בחשבון שבכל מתכון זה יוצא אחרת. יש מתכונים שהסילאן יוצא דומיננטי ומורגש מידי ויש מתכונים שהסילאן משנה בהם את המרקם ולכן צריך לנסות ובסוף לטעום איך זה משתלב.
בכל מקרה, כשממירים סוכר או תחליף סוכר בסילאן מומלץ לשים פחות סילאן ממה שרשום, אפילו חצי כמות. לדעתי כדאי לשלב סילאן עם סוכר/תחליף סוכר ובכך להפחית מעט את הטעם המשתלט שלו.
בהצלחה 😉
אני צריכה שיהיה בעוגה כמה שפחות שומן ומהמחאה זה הרבה מידי יש משהו חליפי לזה? אולי בכמות אחרת? תודה
הי חני,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא אבל את יכולה לנסות להמיר את המחמאה ב 1/2 כוס שמן.
אני רוצה להכין את העוגה הזאת אבל עם סוכר…
מבחינת הכמויות של כל המרכיבים יש משהו שאני צריכה לשנות , להוריד בכמויות?
הי אלונה, הכמויות הן זהות ואין צורך לשנות.
שבת שלום 😉