שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: חלבי/פרווה

תבנית מלבנית קטנה (20X26)

מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר

150 גרם חמאה/ מרגרינה

4  ביצים

3/4 כוס “כמו סוכר”

1/2 כוס חלב/ מים

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות שטוחות נס קפה

3/4 כוס קמח+ 1/4 כפית אבקת אפייה

100 גרם אגוזים קצוצים




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-ממיסים במיקרוגל את החמאה עם השוקולד המריר ומערבבים לתערובת חלקה.

-מערבבים את הביצים עם “כמו סוכר”. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה, החלב ותמצית והניל. מוסיפים נס קפה וקמח ומערבבים. בסוף את האגוזים.  מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים בתבנית.

-אופים בתנור כ 35-40 דקות. מוציאים וחותכים לריבועים.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות “כל טוב”עוגיות “כל טוב”
עוגיות שחור לבן עוגיות שחור לבן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רחל (13:32 21.12.2023)

שלום וברכה,
האם המתכונים מתאימים גם עם אבקת ממתיק סטיביה?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 21.12.2023)

כן

avatar
שרונה פרץ (12:20 19.12.2023)

שלופ אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום בקמח חיטה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:12 19.12.2023)

היי שרונה,
מצרפת מתכון לבראוניז טעים עם קמח שקדים.

avatar
אפרת (18:38 5.07.2023)

איזה מחליף סוכר הכי כדאי לשים במתכון הזה? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:34 5.07.2023)

כמו סוכר או סוויטאנגו(:

avatar
תהילה (19:58 8.10.2022)

האם אפשר לשים דבש במקום כמו סוכר? אם כן, באיזו כמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:26 8.10.2022)

היי,
אפשר לשים חצי כוס דבש, המרקם ישתנה מעט והדבש מעט יורגש בטעם.

avatar
רוחמה (20:29 17.02.2021)

אפשר להשתמש במחשב שקדים במקום ?

avatar
רוחמה (20:30 17.02.2021)

בקמח*

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 17.02.2021)

כן

avatar
ענת לוי (09:09 27.07.2019)

היי המתכונים שלך הם תמיד בול פגיעה !! הפעם החלפתי את התחליף סוכר בסוכר קוקוס ולא יצא מספיק מתוק…. יש דרך לתקן ? בדיעבד…?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 27.07.2019)

היי ענת,
אם זה בסדר שיהיה סוכר רגיל במתכון אז אפשר לפזר מעל קצת אבקת סוכר.

avatar
ענת לוי (17:23 28.07.2019)

אוקי רעיון טוב אפזר אבקת סוכר. הבנתי עכשיו את הטעות שלי. כתבת שוקולד מריר ללא סוכר ואני שמתי שוקולד 100% ולא מריר…

avatar
טובי (13:37 4.07.2019)

אפרת היקרה!!
את תמיד נותנת חשק להכין כל מני מטעמים מיוחדים..
תודה רבה לך!!
הכנתי את העוגה הזו כבר פעמים והיא נאכלה שקיקה
שיהיה לך תמיד כוח לתת עוד מהרעיונות שלך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 4.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טובי

avatar
אלמוג (03:41 24.11.2017)

הי כמה וקלוריות יש במנה בערך ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:11 24.11.2017)

היי אלמוג,
בסביבות 180 קלוריות ליחידה.

avatar
תהילה (21:23 19.10.2017)

היי, איפה אפשר לקנות “כמו סוכר”? חיפשתי בהמון סופרים ולא מצאתי.
אני גרה בבני ברק.
תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 20.10.2017)

היי תהילה,
מצרפת תמונה של האריזה.
אני מצאתי את זה בשופרסל, במדף של תחליפי הסוכר.
שבת שלום 🙂

avatar
ליאת (11:17 18.09.2017)

היי, יצא מדהים!!! אני צריכה טיפ לשיפור קל. אך אפשר שהמרקם יהיה רך יותר? מה להוסיף/להוריד? שנה טובה, ליאת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 18.09.2017)

היי ליאת,
נראה מהמם! בגלל שמדובר בבראוניז ולא בעוגה זה אמור לצאת יותר קשה. בכל מקרה, לבראוניז רכים אני ממליצה להכין את המתכון הזה – בראוניז ללא גלוטן. אפשר להמיר את הסוכר בתחליף סוכר אם מעוניינים.
חג שמח ושנה טובה!

avatar
בתיה (19:23 14.02.2017)

הי אפרת, תוכלי לעזור לי עם הכמות אני רוצה לעשות בתבנית קטנה משהו בסדר גודל של אינגלייש קייק..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 14.02.2017)

היי בתיה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
150 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
75 גרם חמאה/ מחמאה
2 ביצים (רצוי גדולות)
שליש כוס “כמו סוכר”
רבע כוס חלב/ מים
חצי כפית תמצית וניל
כפית שטוחה נס קפה
שליש כוס קמח+ קמצוץ אבקת אפייה (קמצוץ עם האצבעות – פחות מרבע כפית שטוחה)
50 גרם אגוזים קצוצים
*זמן האפיה עשוי להתקצר ל 25-30 דקות.

avatar
בתיה (13:39 17.02.2017)

אפשרי ללא אגוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:49 17.02.2017)

אפשר לוותר על האגוזים למרות שלדעתי הם בהחלט מוסיפים.

avatar
רונה (20:09 27.08.2016)

אפשר להכין גם בלי לשים מהמרכיב “ללא סוכר”??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:12 27.08.2016)

היי רונה,
“כמו סוכר” זאת אבקה של סוכרזית שהיא מומלצת באפיה מאחר ויש לה הכי פחות טעם לוואי אבל אין בעיה לשים סוכר רגיל או כל תחליף סוכר אחר.

avatar
דני (10:18 7.08.2016)

בוקר טוב
יצא מאוד טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:56 7.08.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דני ושבוע מעולה

avatar
דני (10:59 4.08.2016)

בוקר טוב
אפשר להחליף את הקמח+אבקת האפייה בקמח תופח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:19 4.08.2016)

היי דני,
לא מומלץ להשתמש בקמח תופח לבראוניז כי אז המרקם ייצא יותר אוורירי כמו של עוגה במקום מעט דחוס כמו בראוניז (בקמח התופח יש יותר אבקת אפיה מהכמות שיש במתכון).

avatar
סופ (04:35 18.07.2016)

אפשר להשתמש בקמח מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:43 18.07.2016)

היי,
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח מלא.
יום נפלא 🙂

avatar
גילי (21:28 26.05.2016)

האם ניתן להשתמש בסוכרלוז של סוכרזית. במקום כמו סוכר?
ואם כן מה הכמות שצריכים? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:32 26.05.2016)

היי גילי,
אפשר להשתמש בסוכרלוז של סוכרזית.
צריך לשים כמות שתהיה במתיקות של 3/4 כוס סוכר (או 30 כפיות סוכר). צריך לבדוק מה רשום על האריזה. אם יש לך את האבקה אז אני חושבת שהיא מקבילה במתיקות שלה לסוכר רגיל ואז צריך לשים 3/4 כוס. אם אלה שקיות או ממתיק נוזלי יש לבדוק.

avatar
עופרה (12:12 4.08.2015)

היי.רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בסילאן ללא סוכר במקום סוכר ותחליפו?

האם זה ניתן לשינוי בכל המתכונים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:53 4.08.2015)

היי עופרה,
בגדול אפשר אבל קחי בחשבון שבכל מתכון זה יוצא אחרת. יש מתכונים שהסילאן יוצא דומיננטי ומורגש מידי ויש מתכונים שהסילאן משנה בהם את המרקם ולכן צריך לנסות ובסוף לטעום איך זה משתלב.
בכל מקרה, כשממירים סוכר או תחליף סוכר בסילאן מומלץ לשים פחות סילאן ממה שרשום, אפילו חצי כמות. לדעתי כדאי לשלב סילאן עם סוכר/תחליף סוכר ובכך להפחית מעט את הטעם המשתלט שלו.
בהצלחה 😉

avatar
חני (20:15 14.08.2014)

אני צריכה שיהיה בעוגה כמה שפחות שומן ומהמחאה זה הרבה מידי יש משהו חליפי לזה? אולי בכמות אחרת? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:38 14.08.2014)

הי חני,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא אבל את יכולה לנסות להמיר את המחמאה ב 1/2 כוס שמן.

avatar
אלונה (15:48 25.04.2014)

אני רוצה להכין את העוגה הזאת אבל עם סוכר…
מבחינת הכמויות של כל המרכיבים יש משהו שאני צריכה לשנות , להוריד בכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 25.04.2014)

הי אלונה, הכמויות הן זהות ואין צורך לשנות.
שבת שלום 😉

לקריאת כל התגובות