זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
10 דפי פילו
תערובת מילוי:
250 גרם תערובת אגוזים טבעיים טחונים: אגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים, קשיו, פקאן (2.5 כוסות)
כפית שטוחה אבקת קינמון
4 כפות דבש או מייפל
סירופ:
כוס (240 מ”ל) מים
⅔ כוס (130 ג’) סוכר
*50 גרם פיסטוקים או אגוזי מלך טחונים גס (כשליש כוס)
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערית: אגוזים, קינמון ודבש (או מייפל).
-מברישים דף פילו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.
-מניחים חמישית מתערובת המילוי לאורך צד אחד של הדף ומגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם דפי הפילו הנוספים עד שמתקבלים 5 סיגרים ארוכים.
-מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. חותכים לריבועים או מלבנים קטנים ומורחים את החלק העליון בשמן.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30 דקות, עד להזהבה יפה.
-בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן כוס מים עם ⅔ כוס סוכר עד שהסוכר נמס (אש גבוהה). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות. מסירים מאש ומצננים.
-שופכים את הסירופ על הבקלאווה החמה מיד שהיא יוצאת מהתנור (לא חייב לשפוך את כל הסירופ), מפזרים מעל פיסטוקים או אגוזים.
- רוזלך |
- עוגיות כדורי שלג |
- מגולגלות תמרים |
- עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים |
- עוגיות אגוזים, שקדים וקוקוס |
- פילו במילוי טחינה וקוקוס
הי אפרת,
קניתי מאושר עד בצק פילו שהוא יבש, לא מהמקפיא, זה נראה כמו פילו רגיל וגם כתוב על זה- טורקיש פילו (באנגלית כמובן), יצא לך להתקל בדבר כזה? האם זה פילו רגיל?
מפחדת לנסות ולהשקיע עבודה ומלא אגוזים ולפח…
היי דינה,
לא יצא לי להשתמש בזה אבל לפי מה ששמעתי זה כמו פילו רגיל.
תודה לך!!! לא היה לי עלי פילו השתמשתי הבצק עלים ויצא – מושששששששששש!!!!!!
נראה מעולה!🙂
נראה מגרה אבל תמיד שאני קונה בחנות זה נורא מתוק ושומני גם זה ככה או שזה יותר עדין?
יותר עדין:)
תודה על עוד מתכון נהדר!
יצא ממש ממש טעים.
נראה מעולה💜
תודה על השיתוף!
תודה על המתכון! מה גודל דפי הפילו בבקשה? מידות ומשקל
לא גרה בארץ ורוצה להיות בטוחה שאני משתמשת במידה הנכונה (או שצריכה להתאים כמויות בהתאם)
תודה מראש
השתמשתי במקרה בדפים בגודל 30X27 ס”מ אבל זה לא חייב להיות מדויק.
תודה רבה! הכנתי ויצא מעולה!
הדפים פה בגודל 45 על 25 ויש רק שבעה, אז הכנתי שלשה גלילים ויצא מצויין.
בדף הנותר ניסיתי שילוב של גבינה שמזכירה קצת את טוב טעם עם צימוקים ויצא גם חמוד, אבל השוס האמיתי היתה הבקלווה.
יש לי הרגשה שהדפים פה גם קצת יותר עבים מבארץ- עדיין יצא מאוד טעים.
תודה שחזרת לעדכן💜
מתכון מעולה, יצא טעים במיוחד!!
תודה רבה!
ואוו נראה מעולה!!
תודה רייזי
אין אין דברים כאלללהההה נדירררר
תקשיבי לא האמנתי בחיים שיצא לי כזה טעים!!
הכנתי לאורחים שלי ותוך פחות מ10 דקות לא נישאר כלום!!! וכולם ביקשו מתכון. אלופה שאת!!!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
עשיתי. יצא יותר טעים מהקנוי
אבל אחרי עשרים דקות כמעט נשרף על השניה כיבתי את התנור
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מושלם! ❤️
נראה מדהים! שמחה שאהבת את המתכון❤️
אחרי אפיה 30 דקות הכל נשרף ממש!
וכן הסירופ ממש דליל, אני יודעת שעושים סירופ סוכר כפול ממים ובמתכון שלך זה לא כך, אלא המים אצלך יותר מהסוכר, למה?
היי
יכול להיות שאפית בתכנית טורבו ולא קו עליון ותחתון? או שחתכת את הבקלוואה לריבועים ממש קטנים?
לגבי הסירופ- אני פחות מחבבת סירופים מתוקים וסמיכים יתר על המידה. את יכולה להוסיף סוכר לפי הטעם.
הבצק לא נחתך עד הסוף, רק הלמעלה נחתך לי, זה בסדר? או שצריך לחתוך לגמרי ואיך עושים את זה?
אני רוצה להכין את זה לעוד שבוע, אפשר להקפיא?
תחתכי כמעט עד הסוף, כמה שאת מצליחה.
אפשר להקפיא אך הבקלוואה במיטבה ביום ההכנה.
היי
איפה יש סרטון? תודה
היי,
יש סרטון הכנה באינסטגרם שלנו.
אבל זה עושה לי נתיב
אני מכינה בקלאווה עם קצת שמן קוקוס במלית ובלי סירופ סוכר בכלל טעים גם ככה וכן נשמר מעולה בקופסא פתוחה
-למי שאוהב טעם מרציפני ניתן לטחון רק שקדים עם קצת שמן וסוכר ולגלגל כך את הבקלוואה טעים במיוחד!
תודה על השיתוף😊
כמה שמן קוקוס את שמה?
תודה רבה על המתכונים המיוחדים .תענוג לראות את הכל מצולם וברור .
רואים שאת אישה עם נתינה מיוחדת
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על המילים הטובות😊
הכנתי ויצא נדיר!!!! ממש כמו במחניודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
מתכון מעולה!
קל ופשוט
הכל התחסל.
תודה רבה על האתר,משתמשת בו המון.
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌷
האם אפשר להקפיא?
כמה זמן זה נשמר ואיך לאחסן?
פחות מומלץ להקפיא. הבקלוואה נשמרת במיטבה ביום האפייה, אבל אפשר לשמור במקרר כיומיים-שלושה.
היי
יש לך רעיון איך להפוך זאת ללא סוכר בלי מייפל וענינים..תודה
היי,
ללא סוכר לחלוטין זה קצת בלתי אפשרי.
אפשר להמיר את הסוכר בתחליף סוכר (כמו סוכר/סוויטאנגו וכדומה) ואת המייפל בסילאן או סירופ אגבה.
היי אפרת,
רציתי לשאול מה כוונתך בשורה הזו:
*50 גרם כוס פיסטוקים או אגוזי מלך טחונים גס (כשליש כוס)
אם יש לך משקל מטבח תמדדי איתו 50 גרם, ואם לא- תמדדי בעזרת כוס מדידה שליש כוס.
אוקי.
תודה יקרה על התשובה ❤️
אני לא יודעת אם את זוכרת כמה זמן חיכיתי לזה!!!!
מקווה שהיה שווה לחכות❤
תודה על מתכונים קלים וגורפי מחמאות.
רציתי לשאול איך מכינים את הבצק אם אין מוכן?
היי,
הבצק הזה די מורכב להכנה ודורש זמן ומיומנות, אין לי מתכון עבורו(:
תודה ♡