שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

10 דפי פילו

תערובת מילוי:

250 גרם תערובת אגוזים טבעיים טחונים: אגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים, קשיו, פקאן (2.5 כוסות)

כפית שטוחה אבקת קינמון

4 כפות דבש או מייפל

סירופ:

כוס (240 מ”ל) מים

⅔ כוס (130 ג’) סוכר

*50 גרם פיסטוקים או אגוזי מלך טחונים גס (כשליש כוס)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים בקערית: אגוזים, קינמון ודבש (או מייפל).

-מברישים דף פילו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.

-מניחים חמישית מתערובת המילוי לאורך צד אחד של הדף ומגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם דפי הפילו הנוספים עד שמתקבלים 5 סיגרים ארוכים.

-מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. חותכים לריבועים או מלבנים קטנים ומורחים את החלק העליון בשמן.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30 דקות, עד להזהבה יפה.

-בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן כוס מים עם ⅔ כוס סוכר עד שהסוכר נמס (אש גבוהה). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות. מסירים מאש ומצננים.

-שופכים את הסירופ על הבקלאווה החמה מיד שהיא יוצאת מהתנור (לא חייב לשפוך את כל הסירופ), מפזרים מעל פיסטוקים או אגוזים.

ראו גם
טורטיות ממולאות ירקותטורטיות ממולאות ירקות
פריטטה פריטטה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
דינה (20:55 11.08.2024)

הי אפרת,
קניתי מאושר עד בצק פילו שהוא יבש, לא מהמקפיא, זה נראה כמו פילו רגיל וגם כתוב על זה- טורקיש פילו (באנגלית כמובן), יצא לך להתקל בדבר כזה? האם זה פילו רגיל?
מפחדת לנסות ולהשקיע עבודה ומלא אגוזים ולפח…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:35 11.08.2024)

היי דינה,
לא יצא לי להשתמש בזה אבל לפי מה ששמעתי זה כמו פילו רגיל.

avatar
בת שבע (18:53 2.04.2024)

תודה לך!!! לא היה לי עלי פילו השתמשתי הבצק עלים ויצא – מושששששששששש!!!!!!

בקלוואה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 2.04.2024)

נראה מעולה!🙂

avatar
ברוריה (12:21 22.01.2024)

נראה מגרה אבל תמיד שאני קונה בחנות זה נורא מתוק ושומני גם זה ככה או שזה יותר עדין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:10 22.01.2024)

יותר עדין:)

avatar
גלית (12:18 10.01.2024)

תודה על עוד מתכון נהדר!
יצא ממש ממש טעים.

בקלוואה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:12 10.01.2024)

נראה מעולה💜
תודה על השיתוף!

avatar
גרה באנגליה (23:33 27.12.2023)

תודה על המתכון! מה גודל דפי הפילו בבקשה? מידות ומשקל
לא גרה בארץ ורוצה להיות בטוחה שאני משתמשת במידה הנכונה (או שצריכה להתאים כמויות בהתאם)
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 28.12.2023)

השתמשתי במקרה בדפים בגודל 30X27 ס”מ אבל זה לא חייב להיות מדויק.

avatar
גרה באנגליה (22:51 28.12.2023)

תודה רבה! הכנתי ויצא מעולה!
הדפים פה בגודל 45 על 25 ויש רק שבעה, אז הכנתי שלשה גלילים ויצא מצויין.
בדף הנותר ניסיתי שילוב של גבינה שמזכירה קצת את טוב טעם עם צימוקים ויצא גם חמוד, אבל השוס האמיתי היתה הבקלווה.
יש לי הרגשה שהדפים פה גם קצת יותר עבים מבארץ- עדיין יצא מאוד טעים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 29.12.2023)

תודה שחזרת לעדכן💜

avatar
רייזי (19:22 18.11.2023)

מתכון מעולה, יצא טעים במיוחד!!
תודה רבה!

בקלוואה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 18.11.2023)

ואוו נראה מעולה!!
תודה רייזי

avatar
הדס (01:26 6.10.2023)

אין אין דברים כאלללהההה נדירררר

avatar
אפרת (00:04 3.10.2023)

תקשיבי לא האמנתי בחיים שיצא לי כזה טעים!!
הכנתי לאורחים שלי ותוך פחות מ10 דקות לא נישאר כלום!!! וכולם ביקשו מתכון. אלופה שאת!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 3.10.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
תמי (20:41 12.09.2023)

עשיתי. יצא יותר טעים מהקנוי
אבל אחרי עשרים דקות כמעט נשרף על השניה כיבתי את התנור
תודה רבה

בקלוואה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:38 12.09.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
ג'ני (23:33 28.08.2023)

יצא מושלם! ❤️

בקלוואה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:37 28.08.2023)

נראה מדהים! שמחה שאהבת את המתכון❤️

avatar
י.ד. (08:51 8.06.2023)

אחרי אפיה 30 דקות הכל נשרף ממש!
וכן הסירופ ממש דליל, אני יודעת שעושים סירופ סוכר כפול ממים ובמתכון שלך זה לא כך, אלא המים אצלך יותר מהסוכר, למה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 8.06.2023)

היי
יכול להיות שאפית בתכנית טורבו ולא קו עליון ותחתון? או שחתכת את הבקלוואה לריבועים ממש קטנים?
לגבי הסירופ- אני פחות מחבבת סירופים מתוקים וסמיכים יתר על המידה. את יכולה להוסיף סוכר לפי הטעם.

avatar
י.ד. (22:00 7.06.2023)

הבצק לא נחתך עד הסוף, רק הלמעלה נחתך לי, זה בסדר? או שצריך לחתוך לגמרי ואיך עושים את זה?
אני רוצה להכין את זה לעוד שבוע, אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:00 8.06.2023)

תחתכי כמעט עד הסוף, כמה שאת מצליחה.
אפשר להקפיא אך הבקלוואה במיטבה ביום ההכנה.

avatar
מאי (06:48 16.03.2023)

היי
איפה יש סרטון? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:13 16.03.2023)

היי,
יש סרטון הכנה באינסטגרם שלנו.

avatar
נועה (21:25 6.02.2024)

אבל זה עושה לי נתיב

avatar
שרון (14:54 7.12.2022)

אני מכינה בקלאווה עם קצת שמן קוקוס במלית ובלי סירופ סוכר בכלל טעים גם ככה וכן נשמר מעולה בקופסא פתוחה
-למי שאוהב טעם מרציפני ניתן לטחון רק שקדים עם קצת שמן וסוכר ולגלגל כך את הבקלוואה טעים במיוחד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:52 7.12.2022)

תודה על השיתוף😊

avatar
רבקה (17:14 31.01.2023)

כמה שמן קוקוס את שמה?

avatar
שרון (14:51 7.12.2022)

תודה רבה על המתכונים המיוחדים .תענוג לראות את הכל מצולם וברור .
רואים שאת אישה עם נתינה מיוחדת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:52 7.12.2022)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על המילים הטובות😊

avatar
סיוון (13:12 7.12.2022)

הכנתי ויצא נדיר!!!! ממש כמו במחניודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:37 7.12.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
שרה (19:54 13.11.2022)

מתכון מעולה!
קל ופשוט
הכל התחסל.
תודה רבה על האתר,משתמשת בו המון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 13.11.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌷

avatar
חיה (19:44 7.11.2022)

האם אפשר להקפיא?
כמה זמן זה נשמר ואיך לאחסן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:58 7.11.2022)

פחות מומלץ להקפיא. הבקלוואה נשמרת במיטבה ביום האפייה, אבל אפשר לשמור במקרר כיומיים-שלושה.

avatar
אלמוג (17:05 26.10.2022)

היי
יש לך רעיון איך להפוך זאת ללא סוכר בלי מייפל וענינים..תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:07 26.10.2022)

היי,
ללא סוכר לחלוטין זה קצת בלתי אפשרי.
אפשר להמיר את הסוכר בתחליף סוכר (כמו סוכר/סוויטאנגו וכדומה) ואת המייפל בסילאן או סירופ אגבה.

avatar
שוש (20:38 20.10.2022)

היי אפרת,
רציתי לשאול מה כוונתך בשורה הזו:
*50 גרם כוס פיסטוקים או אגוזי מלך טחונים גס (כשליש כוס)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:25 20.10.2022)

אם יש לך משקל מטבח תמדדי איתו 50 גרם, ואם לא- תמדדי בעזרת כוס מדידה שליש כוס.

avatar
shosh.r (00:02 21.10.2022)

אוקי.
תודה יקרה על התשובה ❤️

avatar
מורן (20:01 20.10.2022)

אני לא יודעת אם את זוכרת כמה זמן חיכיתי לזה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:15 20.10.2022)

מקווה שהיה שווה לחכות❤

avatar
ורד (16:54 19.10.2022)

תודה על מתכונים קלים וגורפי מחמאות.
רציתי לשאול איך מכינים את הבצק אם אין מוכן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:45 19.10.2022)

היי,
הבצק הזה די מורכב להכנה ודורש זמן ומיומנות, אין לי מתכון עבורו(:

avatar
ורד (17:49 19.10.2022)

תודה ♡

לקריאת כל התגובות