זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50-55 דקות
סוג: חלבי
10 דפי פילו
מלית גבינות ותרד:
מיכל גבינה לבנה/גבינת שמנת/ קוטג’ (250 ג’)
כוס וחצי גבינה בולגרית מפוררת (200 ג’)
כוס מלאה גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת (100 ג’)
1 ביצה טרופה
150-200 גרם עלי תרד טריים שטופים
חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
-מניחים את עלי התרד בקערה. מכסים במים רותחים, ממתינים דקה ומסננים היטב. סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים, קוצצים בעזרת סכין ומניחים בקערה.
-מוסיפים לקערה את הגבינות, ביצה (משאירים בצד 2 כפות מהבלילה למריחה בסוף), מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מניחים נייר אפיה בתבנית מלבנית בינונית (בגודל 32*25 ס”מ) ומשמנים את הנייר.
-מניחים דף פילו על נייר האפיה ומברישים אותו בשמן (מצמידים את הדף לתחתית ולשוליים). שמים מעל דף פילו נוסף וגם אותו משמנים. כך ממשיכים עד שמגיעים ל- 5 שכבות של דפים.
-שמים מעל שכבת הדפים את תערובת המילוי ומשטחים באופן אחיד.
-מכסים בדף פילו ומברישים אותו בשמן. שמים מעל דף פילו נוסף וגם אותו משמנים. כך ממשיכים עד שמגיעים ל- 5 שכבות של דפים. בסוף מקפלים את השוליים פנימה.
-מברישים מעל ביצה טרופה ושמן ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חדה חותכים בעדינות לריבועים.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 50-55 דקות, עד להזהבה יפה.
-מניחים למאפה להתקרר לפחות 20 דקות לפני ההגשה.
מאפה פילו יווני, מאפה יווני
האם זה טוב בהקפאה?
נראה לי שכן
שלום, כשאת כותבת להשאיר 2 כפות מהבלילה, הכוונה לבלילת הביצים עם הגבינות והתרד או רק מהביצה? תודה על התשובה
הכוונה רק לביצה:)
אפשר להשתמש בטורטיות במקום עלי פילו? ואם כן , אותו זמן אפייה ?
היי עינת,
האמת שלא ניסיתי. אפשר להכין בצורה הזאת – בורקס גבינה מטורטיה.
שלום,
רציתי לשאול במה ניתן להחליף את התרד במקום הזיתים?
(ניסיתי פעם אחת להשתמש בזיתים כמו שכתבת אבל זה יצא מידי מלוח…)
תודה והמשך יום נעים!
להבא אפשר לשטוף את הזיתים במים ולסנן.
לא חייבים לשים תוספת אבל אם בכל זאת רוצים אפשר לשים גרגירי תירס.
במה אפשר להחליף את התרד? יש משהו שיתאים גם כן?
בתודה גדולה!!!
כל מתכון פה הוא ממש מתכון מנצח
תודה רבה
היי שירה,
אפשר להכין בלי התרד או לשים פרוסות זיתים במקום:)
האם אפשר להשתמש בדפי אורז במקום דפי פילו?
אפשר להכין כמו במתכון הזה- מאפה גבינות מדפי אורז.
*את המילוי אפשר להכין מהמתכון של הבורקס היווני.
תודה
לא כל כך הבנתי , 5 דפי פילו בתחתית, מילוי , ועוד פעם 5 דפי פילו ? ולשם מה שומרים 2 כפות מהבלילה ? כי רשום ביצה שמן ושומשום ? אשמח אם תסבירי .
כן, 5 דפי פילו בתחתית ו5 דפים מעל.
2 כפות מהבלילה שומרים כדי לשים מעל יחד עם השמן והשומשום.
כמה מעלות חום להכניס לאפייה
180 מעלות. יש לחמם את התנור מראש.
האם ניתן להכין זאת עם בצק עלים??תודה למענה..
בגדול אפשר אבל אני לא בטוחה אם התחתית תאפה כמו שצריך.
הייתי מציעה להכניס את התחתית לתנור בנפרד למשהו כמו 15-20 דקות ואז לשים את המילוי והשכבה העליונה.
האם ניתן להשתמש בתרד קפוא?
כן אפשר.
מה אפשר במקום תרד??
אפשר לשים פרוסות זיתים במקום ואפשר גם להכין בלי.