שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50-55 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

10 דפי פילו

מלית גבינות ותרד:

מיכל גבינה לבנה/גבינת שמנת/ קוטג’ (250 ג’)

כוס וחצי גבינה בולגרית מפוררת (200 ג’)

כוס מלאה גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת  (100 ג’)

1 ביצה טרופה

150-200 גרם עלי תרד טריים שטופים

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מניחים את עלי התרד בקערה. מכסים במים רותחים, ממתינים דקה ומסננים היטב. סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים, קוצצים בעזרת סכין ומניחים בקערה.

-מוסיפים לקערה את הגבינות, ביצה (משאירים בצד 2 כפות מהבלילה למריחה בסוף), מלח ופלפל שחור ומערבבים.

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מניחים נייר אפיה בתבנית מלבנית בינונית (בגודל 32*25 ס”מ) ומשמנים את הנייר.

-מניחים דף פילו על נייר האפיה ומברישים אותו בשמן (מצמידים את הדף לתחתית ולשוליים). שמים מעל דף פילו נוסף וגם אותו משמנים. כך ממשיכים עד שמגיעים ל- 5 שכבות של דפים.

-שמים מעל שכבת הדפים את תערובת המילוי ומשטחים באופן אחיד.

-מכסים בדף פילו ומברישים אותו בשמן. שמים מעל דף פילו נוסף וגם אותו משמנים. כך ממשיכים עד שמגיעים ל- 5 שכבות של דפים. בסוף מקפלים את השוליים פנימה.

-מברישים מעל ביצה טרופה ושמן ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חדה חותכים בעדינות לריבועים.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 50-55 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (50 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים למאפה להתקרר לפחות 20 דקות לפני ההגשה.

מאפה פילו יווני, מאפה יווני

ראו גם
מרק עשיר לחורףמרק עשיר לחורף
בייגלה ירושלמי בייגלה ירושלמי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיכל (12:27 9.09.2024)

האם זה טוב בהקפאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:36 9.09.2024)

נראה לי שכן

avatar
יפה (18:24 14.07.2024)

שלום, כשאת כותבת להשאיר 2 כפות מהבלילה, הכוונה לבלילת הביצים עם הגבינות והתרד או רק מהביצה? תודה על התשובה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:41 15.07.2024)

הכוונה רק לביצה:)

avatar
עינת (17:04 15.02.2024)

אפשר להשתמש בטורטיות במקום עלי פילו? ואם כן , אותו זמן אפייה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:39 15.02.2024)

היי עינת,
האמת שלא ניסיתי. אפשר להכין בצורה הזאת – בורקס גבינה מטורטיה.

avatar
ר (16:31 29.01.2024)

שלום,
רציתי לשאול במה ניתן להחליף את התרד במקום הזיתים?
(ניסיתי פעם אחת להשתמש בזיתים כמו שכתבת אבל זה יצא מידי מלוח…)
תודה והמשך יום נעים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:47 29.01.2024)

להבא אפשר לשטוף את הזיתים במים ולסנן.
לא חייבים לשים תוספת אבל אם בכל זאת רוצים אפשר לשים גרגירי תירס.

avatar
שירה (19:16 14.01.2024)

במה אפשר להחליף את התרד? יש משהו שיתאים גם כן?
בתודה גדולה!!!
כל מתכון פה הוא ממש מתכון מנצח
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:23 14.01.2024)

היי שירה,
אפשר להכין בלי התרד או לשים פרוסות זיתים במקום:)

avatar
דניאל (20:37 23.12.2023)

האם אפשר להשתמש בדפי אורז במקום דפי פילו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 23.12.2023)

אפשר להכין כמו במתכון הזה- מאפה גבינות מדפי אורז.
*את המילוי אפשר להכין מהמתכון של הבורקס היווני.

avatar
דניאל (07:17 24.12.2023)

תודה

avatar
יעל (09:03 15.12.2023)

לא כל כך הבנתי , 5 דפי פילו בתחתית, מילוי , ועוד פעם 5 דפי פילו ? ולשם מה שומרים 2 כפות מהבלילה ? כי רשום ביצה שמן ושומשום ? אשמח אם תסבירי .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:13 15.12.2023)

כן, 5 דפי פילו בתחתית ו5 דפים מעל.
2 כפות מהבלילה שומרים כדי לשים מעל יחד עם השמן והשומשום.

avatar
אלה (00:44 10.12.2023)

כמה מעלות חום להכניס לאפייה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 10.12.2023)

180 מעלות. יש לחמם את התנור מראש.

avatar
Zipi (17:04 3.12.2023)

האם ניתן להכין זאת עם בצק עלים??תודה למענה..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:17 3.12.2023)

בגדול אפשר אבל אני לא בטוחה אם התחתית תאפה כמו שצריך.
הייתי מציעה להכניס את התחתית לתנור בנפרד למשהו כמו 15-20 דקות ואז לשים את המילוי והשכבה העליונה.

avatar
רחל לייזרוביץ (16:58 3.12.2023)

האם ניתן להשתמש בתרד קפוא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:11 3.12.2023)

כן אפשר.

avatar
חני (01:15 3.12.2023)

מה אפשר במקום תרד??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 3.12.2023)

אפשר לשים פרוסות זיתים במקום ואפשר גם להכין בלי.

לקריאת כל התגובות