זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: בורקס אחד גדול
סוג: חלבי
בצק עלים או בצק פילאס מרודד (300 ג’)
כוס עלי תרד חתוכים גס
מילוי גבינה ותרד:
כוס גבינה בולגרית מפוררת (130 ג’)
כוס גבינה צהובה מגורדת (100 ג’)
3 כפות מלאות גבינה לבנה
חצי ביצה טרופה
קמצוץ מלח ופלפל שחור
לציפוי: חצי ביצה טרופה, שומשום
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות (חום עליון ותחתון).
-מערבבים בקערית: גבינה בולגרית, גבינה צהובה, גבינה לבנה, חצי ביצה טרופה, מלח ופלפל שחור.
-פותחים את בצק העלים על נייר אפיה ומרדדים בעזרת מערוך לצורת מלבן ארוך.
-מניחים בצד אחד (לאורך) את מלית הגבינה ומעל מפזרים עלי תרד. מגלגלים לרולדה ארוכה ולאחר מכן יוצרים צורה של שבלול (ראו תמונה למטה).
-מניחים בתבנית על נייר אפיה, מורחים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-40 דקות, עד להזהבה יפה.
לצפייה בסרטון ההכנה באינסטגרם לחצו כאן.
בורקס תורכי, מאפה גבינות ותרד, בורקס טורקי
היי אפרת!
האם אפשר למלא את בצק העלים ולאפות ביום שלמחרת?
כן:) לשמור במקרר כמובן.
היי אפרת
שבוע טוב:)
האם אפשר למלא במלית תפו”א?
כן אפשר.
היי,תודה רבה על מתכונים קלילים ומושלמים.
האם אפשר להכין בלי תרד?
כן:)
הי אפרת,
תודה על עוד מתכון נפלא! ☺️
שמחה שאהבת את המתכון!
שלום,
תודה על המתכונים המוצלחים!
אפשר להכין מוקדם את הבורקס טורקי ולהקפיא?
תודה רבה רבה
היי
הבורקס טעים יותר סמוך להכנה, אבל אפשר להקפיא. המרקם מעט ישתנה.
תודה רבה
האם יש לך מתכון לבצק שאני אכין במקום לקנות בצק עלים או בצק פילאס?
היי,
אין לי מתכון לבצקים אלו משום שההכנה ארוכה ומעט מורכבת.
אפשר להשתמש בתרד קפוא? ואם כן איך ומה הכמות ?
אפשר. את התרד יש להפשיר במסננת (כדי שהנוזלים יצאו), לאחר מכן לטגן עם כף שמן עד לצמצום הנפח.