זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
מס’ מנות: 20 מיני בורקיטס
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית מלח
רבע כוס (60 מ”ל) שמן קנולה
מיכל שמנת חמוצה (200 ג’)
מלית גבינות:
60 גרם גבינה בולגרית מפוררת, רצוי רכה (כשליש כוס דחוסה)
40 גרם גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (כשליש כוס דחוסה)
כף שטוחה קוטג’ או גבינה לבנה
חצי ביצה טרופה
רבע כפית מלח
לציפוי: חצי ביצה טרופה, שומשום
-מערבבים בקערה: קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה ומערבבים. ממשיכים ללוש מעט עם הידיים עד לקבלת בצק רך ואחיד (הבצק אמור להיות מעט שמנוני).
-מערבבים בקערית נפרדת את חומרי מלית הגבינות עד לתערובת אחידה.
-מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך וקורצים עיגולים בעזרת כוס הפוכה (קוטר כ-7 ס”מ).
-מניחים כחצי כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת האצבעות. מעטרים את הקצוות בעזרת שיני המזלג ומניחים על נייר אפיה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.
לצפייה בסרטון הכנה באינסטגרם – https://www.instagram.com/reel/CfuEfNPoSZ2
היי אפשר להחליף את השמנת חמוצה בשמנת לבישול או משהו אחר ?
אפשר להחליף ביוגורט או גבינה לבנה.
היי אפרת
המתכונים שלך פשוט מעולים ממליצה בחום לכל מי ששואל אותי …
צריך התפחה לבורקיטס?
תודה נועה:)
אין צורך להתפיח.
הי אפרת יקרה,
מכינה המון מהאתר שלך, כל דבר יוצא יותר טוב מהשני, תודה!!
האם אני יכולה להכין את זה עם קמח כוסמין לבן? אם כן, האם לשנות משהו בכמויות של דברים אחרים?
כן אפשר:)
את הנוזלים תמיד תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך (כי לפעמים יש צורך בפחות נוזלים).
שלום, האם אפשר להחליף את הבולגרית בצפתית?
לבולגרית יש יותר טעם אבל אפשר.
האם אפשר יוגורט 1.7% במקום השמנת חמוצה??
כן
שלום אפרת,
האם ניתן להקפיא את הבורקיטס?
כן:)
שלום אפרת
אני מחפשת מתכון לבצק דומה לזה אבל פרווה וללא שמרים כדי למלאות בבשר? אפשר להשתמש בזה ולהחליף את השמנת במשהו אחר?
יש את הבצק הזה – כיסונים במילוי פטריות
תודה רבה לך!!!!
מתכון פצצה! הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד נטרף. תודה רבה ❤️
שמחה שיצא טעים🙂
האם ניתן להקפיא בטרם האפיה וכשרוצים להעביר ישירות לתנור קפוא?
כן. עדיף להפשיר מעט לפני
היי אפרת האם ניתן להחליף את השמנת בגבינה לבנה סקי?
כן🙂
היי אפרת.האם אפשר במקום הכנת הבצק להשתמש בבצק עלים! מוכן של שמרית? בנוסף חשבתי להכין את זה בלי גבינה צהובה כלומר ביצה, גבינה לבנה ובולגרית בכמויות שכתבת. האם אפשרי או מה לשים במקום הגבינה הצהובה? תודה רבה. ואני מאוד אוהבת את האתר שלך עוקבת גם בפייסבוק ואת אלופה
כן אפשר (לשתי השאלות) 🙂
המתכון שלך מושלםםם
הכנתי לשבועות שנה שעברה,
מאז הכנתי עוד כמה וכמה פעמים
היום הכנתי שוב ויצא טעים ברמות!!
שמחה לשמוע❤️
מתכון מצויין!!! אני מכינה אותו לשבת בבוקר והם נגמרים תוך שנייה ממש קל וטעים
שמחה לשמוע:)
תודה ליהי
היי אפרת,
א’- אין לי גבינה בולגרית, מה אני יכולה לעשות?
ב’- כשמערבבים בהתחלה את הקמח מערבבים במיקסר?
חייבת להוסיף שהמתכונים שלך משהו לא נורמליייי
תודה 💗
היי🙂
1.גבינה קשה כלשהי – גבינת פטה, טוב טעם וכד’
2. אפשר לערבב הכל ידנית.
מתכון מהמם וטעים!!
רציתי לשאול איך כדאי להקפיא
מיד כשזה חם?
או לחכות שיתקרר ואז?
תודה רבה
לחכות שהתקרר ואז להקפיא🙂
אפרת שלום
אני לא הבנתי מה זה חצי ביצה ?
את יכולה להגיד לי בכמויות כמה זה חצי ביצה ?
זה לא צריך להיות מדויק.
פשוט תטרפי את הביצה בעזרת מזלג ותחלקי את הבלילה לשתיים
אני לא מבינה ?
כמה כפות לשים בבלילה ?
אמרו לי 3 כפות זה נכון ?
לשים כפות או כפיות ?
כפות
אפרת שלום
יש לי בצק פיצה של שמרית מוכן .
האם אפשר להשתמש בו ?
אשמח לתשובה ?
כן אפשר:)
תודה .
כפית של מלית אני שמה באמצע העיגול ואז מקפלת וסוגרת ?
כן:)
יש לי עוד שאלה ..
הבצק פיצה של שמרית התאריך שלו עד ה 15.1 אם אני עושה את זה ביום חמישי הקרוב אז אחרי האפיה , הבצק מחזיק יותר זמן ?
אשמח מאוד לעזרה .
תודה .
כן אחרי האפיה אין בעיה.
יש לך עד ה15.1 לאפות את זה.
אפשר להשתמש בקמח מלא במקום לבן ?
אפשר. יהיה שינוי קצת במרקם בגלל הקמח.
אני מחפשת מילוי גבינה מלוח לבלינצ’ס
מילוי זה מתאים?
או שיש לך מילוי אחר מוצלח יותר?
היי טובי,
המילוי מתאים אבל בגלל שלא אופים אותו כדאי לוותר על הביצה ועל הגבינה הצהובה/מוצרלה.
אפשר להוסיף כף נוספת של קוטג’/גבינה לבנה.
האם אפשר להקפיא ולכמה זמן?
תודהמראש
כן אפשר. מומלץ עד 3 שבועות.
היי
האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט?
אשמח לקבל תשובה
היי
פחות מומלץ כי הבצק יצא יותר נוזלי ופחות נוח לעבודה.
נשארו לי הרבה לחמניות עגולות,
האם לדעתך אפשר לרוקם את הפנים ולמלא אותם במלית ולאפות ?
היי
אפשרי(:
שבת שלום
הכנתי היום פעם ראשונה, הכפלתי כמויות. השתמשתי באשל במקום שמנת חמוצה, ויצא בצק מעולה. כייף לעבודה.
תודה רבה עלהמתכון
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
נראה מעולה❤
ערב טוב, אפשר לשים במקום הבולגרית קוטג’ או גבינה לבנה? אם כן מה הכמות?
תודה!
היי
פחות מומלץ כי הבולגרית היא גבינה קשה ואלו גבינות רכות ונוזליות הרבה יותר.
קוטג וגבינה לבנה הם נוזליים , המילוי ייזל החוצה בזמן האפייה , פחות מומלץ (לדעתי כמובן)
בס”ד
אמאלהה איזה מתכון מעולה 🙂 עשיתי שוב היום והכפלתי כמויות, הבצק מעלף. עשיתי חצי גבינה וחצי משולשי פיצה ויצא מעדן עולם. תודהה אפרת
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת, רציתי להודות לך על המתכון המטורף הזה!!!! הכנתי פעם אחת ותכננתי לשמור לשבועות, ברגע שהוצאתי מהתנור כולם גמרו הכל! הכנתי אותם שוב במתכון כפול!! יצא פשוט טעים ברמות🤩
אגב אני השתמשתי בגבינת חרמון במקום בולגרית ויצא מושלם!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤️
יש לי גבינת טוב טעם. האם זה מתאים למילוי כאן?
כן, גם מתאים רק שכדאי להוסיף עוד קצת מלח כי היא מתוקה יותר.
הי, תודה על האתר הנפלא?
האם אפשר להחליף את השמן בבצק בחמאה, ובאיזו כמות?
היי
שמחה שאת נהנית מהאתר🩷
אפשר להשתמש בכ-80 גרם חמאה.
היי אפרת, הכנתי את המלית ויצא לי ממש נוזלי. איך אפשר להסמיך?
היי,
אפשר להוסיף כף קורנפלור ו/או עוד קצת בולגרית.
מתכון מגניב וטעים במיוחד שווה לטעום טעים מי שלא טעם מפסיד ברמות
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר בלי לאפות?
היי,
פחות מומלץ לעשות כך. אפשר להקפיא לפני האפייה.
מתכון מעולה! יצא טעים ממש!
האם צריך לאכסן במקרר לאחר האפייה כדי לשמור ליום המחר?
או שאפשר להשאיר בחוץ?
שמחה שאהבת את המתכון(:
כדאי לשמור במקרר.
יש לי רק בולגרית למילוי. יילך?
אין לך שום גבינה אחרת- גם לא קוטג’ או גבינה לבנה/שמנת חמוצה? זה בעייתי לשים בולגרית בלבד.
היי אפרת, הבצק יצא לי יותר מדי רך ונקרע בסגירה. החלפתי את השמנת החמוצה עם יוגורט כי אני גרה בחו”ל וזה מה שמצאתי. האם זה בגלל זה?
היי,
כן זו יכולה להיות הסיבה לכך. בשמנת החמוצה יש פחות נוזלים ויותר שומן.
הי האם ניתן להשתמש עם קמח כוסמין מלא במקום?
היי,
אפשר, המרקם ישתנה מעט😊
אם נשאר לי בצק, אפשר לשמור אותו במקרר ולהכין ממנו שוב בורקסים למחרת?
כמה זמן הבצק יכול להישאר במקרר אם בכלל?
היי,
לא מומלץ להשהות את הבצק במקרר למשך ארוך יותר מכמה שעות(:
אפשר להשתמש בקמח תופח?
אפשר להשתמש בקמח תופח אך פחות מומלץ (המרקם יצא שונה משל בוריקיטס).
היי תודה על האתר המדהים הזה! רציתי לשאול אם אפשר למלא את הבורקיטס בזיתים ורוטב פיצה ולהפוך את זה לסוג של פיציה? פשוט יש לי רק גבינה צהובה ובולגרית
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
אפשר למלא ברוטב פיצה, גבינה צהובה וזיתים.
תודה על אתר עם מתכונים מעולים!
אפשר להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט?
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשים יוגורט, יתכן ויהיה צורך בעוד קצת קמח כי היוגורט נוזלי יותר.
אין עליך טעים בימיוחד
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
הי אפרת! תדעי שאני חולה על האתר שלך!! כל מי ששואל אותי על מתכונים אני ישר אומרת להיכנס למתכונים ב10 דק’, האתר הכי מושלם שיש! תודה:)
יש גירסא פרווה לבורקיטס האלה?
היי שירה,
שמחה כל כך שאת נהנית מהאתר❤
גרסה פרווה תצריך הרבה שינויים, בייחוד מבחינת המילוי שמבוסס על גבינות…
עדיף להכין מתכון דומה כמו כיסוני פטריות.
ואוו תודה על המענה המהיר SOS😉
וואו אפרת יצא אחד הדברים תודה רבה על הכול!
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
מיוחד מאוד!!
בתנור – מחכים לטעום…
שמחה שאהבתם את המתכון❤
יצא ממש ממש טעים, תודה 😉
שמחה שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
מתכון מצוין. יצאו פשוט אחלה, בחיים לא הכנתי והיה ממש טעים. תודה רבה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
מתכון מעולה ממש, רק הכמות של הקמח היא יותר מ2 כוסות כי אחרת זה ממש נוזלי ואין אפשרות לעבוד עם זה….
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
חשוב להשתמש בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) על מנת שכמות הקמח תהיה מדויקת והבצק לא יצא נוזלי.
מתכון מעולה! פשוט וטעים
שמחה שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
האם אפשר להכין בצק אחד ארוך ולמלא אותו? כמו רולדה, או שצריך אחד אחד
היי,
הבצק הזה לא מתאים לרולדה כי הוא פריך.
אפשר לרדד את הבצק למלבן ולחתוך לריבועים, למלא אותם ולסגור למשולשים (זו דרך מהירה יותר מאשר התעסקות עם קורצן).
ואוו נראה טוב ממש!!
אתר פשוט כייפי💖
תודה!!
איזה כיף שאת נהנית מהאתר😊 תודה על הפרגון(:
יש תחליף לשמנת החמוצה?
היי,
אפשר לשים גבינה לבנה במקום.
אני שמה אשל/גיל יוצא מעולה!
יצא מושלם! אני ככ אוהבת בורקיטס ואף פעם לא הצלחתי להכין אותם כמו שצריך…עד עכשיו 🙂 וד”א, הכנתי עם קמח כוסמין מלא…
נראה לך שהבצק יתאים גם כתחתית לפיצה?
שמחה מאד שיצא מוצלח גם עם קמח כוסמין😊
הבצק יכול להתאים לפיצה, רק שהמרקם שלו יהיה שונה- יותר פריך ופחות בצקי.
תודה! ויש לך איזה רעיון איך לקצר תהליכים ולהכין צורה אחרת מהירה יותר?
אפשר לרדד למלבן את הבצק, לחתוך לריבועים קטנים יחסית, להניח במרכז הריבוע מילוי גבינה ולקפל למשולש. לסגור את השוליים עם האצבעות.
הי אפרת היקרה, האם אפשר להכין היום ורק ולאפות מחר בבוקר?
היי,
לא מומלץ להכין ולהשהות למשך כזה לפני האפייה(:
יצא מעולה! הכנתי עם קמח כוסמין מלא כי לא היה לי לבן…
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌷
הכנתי עכשיו יצא מושששש…כל כך פשוט וקל!
תודה אפרת על מתכונים נהדרים.
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין! תודה שחזרת לשתף😊
היי חברותת,
אני באמצע הביס:))
תקשיבו פשוט שלמות!!!!
אפרת את אלופהה!
המתכון היה קל וכיף להכנה;)
תציצו בתמונות למטה:)
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מושלם! תודה שחזרת לשתף😊
ואוו ניראה מוששלםם!!
המתכון קשה להכנה?
תוך כמה זמן לוקח כל ההכנה בערך?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
המתכון בכלל לא קשה להכנה, אמנם ישנה התעסקות עם הבצק והמילוי אבל ההכנה פשוטה.
משך ההכנה כ-20 דקות והאפייה כ-25 דקות.
בהצלחה!
אני עכשיו מכינה וברוך ה’ יוצא לי מעולה!!
תודה לכם:)))
קצת הסתבכתי עם כוס של 7 ס”מ אז לקחתי כוס רגילה ושמתי מילוי ואז עוד בצק (עיגול…)
אהבתי את הרעיון של הטיימר ממש יפה טוב ועוזר!!
איזה כיף שניסית ושיצא מוצלח! כל הכבוד😊
תודה שחזרת לשתף(:
יצא מעולה 👍!!!!! ממש טעים 😋
שמחה מאד שאהבת את המתכון, יצא לך מושלם! תודה שחזרת לשתף🌺
אפשרלעשות מילוי בשרי? ומה במקום שמנת חמוצה?
היי,
אפשר להכין את המתכון הזה למאפה בצורת בוריקיטס, ולמלא במילוי בשרי כמו בשר/עוף טחון.
המתכון נראה מעולה!!
רציתי לשאול אם מילוי של פירה גם ילך פה?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
גם פירה יצא מעולה(:
נראה מעולה וטעים, תודה רבה על המתכון, הולכת לנסות את זה היום ואשלח תמונה
שבת שלום, תמר
שמחה ממש שאהבת את המתכון!
אשמח לראות את התוצאות(:
ןצא מעולה סליחה על האיחור בתגובה, הכל נאכל ונגמר מהר לא הספקתי לצלם חחחח
איזה כיף שיצא מוצלח😊תודה שחזרת לשתף(:
בשמחה!! ותודה לך על המתכונים הנהדרים והמהירים שכל אחד יכול להכין, ישר כח תמשיכי כך
חייבים עם גבינה בולגרית?
היי,
לא חייב בולגרית אבל היא מוסיפה מאד.
אפשר להשתמש בגבינה קשה אחרת כמו פטה/פרמז’ן, או להוסיף עוד גבינה צהובה.
היי, האם ניתן להכין את הבוריקיטס ביום שישי ולהקפיא? תודה
היי,
אפשר לאפות ולהקפיא את הבוריקיטס בכלי אטום. מומלץ לאחר הפשרה לתת חימום קצר בתנור(: