זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
2 תפוח אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות (עד 1 ס”מ)
2 כוסות אורז לבן
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, כפית שטוחה אבקת מרק, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא לגמרי.
-מוסיפים את האורז, מתבלים בכפית מלח, כפית שטוחה אבקת מרק, קמצוץ כורכום ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
אני רוצה לשים 4 תפוחי אדמה ו- 1/2 2 כוסות אורז (יסמין)
כמה מים לשים?
3+3/4 כוסות מים.
וואי הכנתי, יצא טעים בטירוףףף
שמחה שיצא טעים💜
מה אופן ההכנה אם יש לי אורז כבר מוכן במקרר?
היי
במקר כזה יש לבשל את תפוחי בנפרד, לחתוך ולתבל, להוסיף את האורז ולבשל יחד כמה דקות.
אפרת תודה!!
מתכון מושלם, הכנתי ושלחתי כמה פעמים לשכנות שילדו ואין אחת שלא חזרה לבקש מתכון.
תודה רבה רבה!
שמחה שאהבת את המתכון😊
תודה שחזרת לשתף!
שלום,
אפשר במקום אורז לבן אורז פרסי?
היי,
כן, אפשר(:
תודה😀
טעים ביותר!! מתכון שילדים אוהבים. ממש מוצלח
.איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
יצא לי טעים ומשביע!! ישר כח
שמחה מאד לשמוע! תודה מירב(:
יצא מעולה!!
ומה שהכי כיף פה שזה חוסך להכין עוד תוספת..
שמחה מאד שאהבת את המתכון! ואת צודקת זו באמת סוג של ארוחה שלמה קלילה😊
מהמם אפרת! אפשר להוסיף לאוסף המתכונים הטבעוניים, לא ראיתי שם. 😊
צודקת טלי, זה מוזר כי אצלי המתכון כן מופיע בתגית של מתכונים טבעוניים… תודה שהארת לתשומת ליבי😊
שלום אפרת! תודה רבה על המתכונים. הם תמיד טעימים. אם אני רוצה להוסיף חתיכות דג נילוס לתבשיל(אני קונה רצועות של הדג קפואות באריזת וואקום), מה את חושבת, זה משתלב? אם כן, אז מה ההמלצה שלך, איך לעשות את זה נכון?
היי נטליה,
דגים נוטים להתייבש בקלות ולא הייתי מציעה לשלב חתיכות דג בתוך תבשיל.
אם תרצי תוכלי להכין את הדג כשניצל כמו במתכון כאן – שניצל דג
ולהגיש כעיקרית ליד 🙂
יוצא ממש טעים!!
שמחה לשמוע 🙂
מאד טעים! הכנתי אורז בסמטי מלא!
נראה מעולה!
תודה אורה
הי אפרת
אני מחפשת מתכון לאורז עם תפוח אדמה , שיהיה רטוב כזה ומתובל כמו בחמין של שבת…
יש לך רעיון בשבילי ?
מתנצלת, אין לי רעיון איך להשאיר את זה רטוב ומתובל כמו חמין.
היי
רוצה לשאול גם האם למנה אחת לחלק הכל בחצי 1 כוס אורז 1 תפוח אדמה חצי בצל 1וחצי כוס מים חצי כפית מכל תבלין ? או ששיטה זו תגרום לטעם אחר ועדיף שלא?
בתודה .
כן.
בוקר טוב אפרת
כמה זמן רצוי להשרות את האורז? אורז בסמטי מתאים?
למדתי שיטה להפחתת הארסן על ידי השריית האורז והרתחתו במים עד שמתרכך.
כיצד את ממליצה לי לשלב שיטה זו האם נגיד להרתיח את האורז 5 דקות ואז להוסיף למתכון ולקצר את ה5 דקות מה20 דקות למשל? ? או פיתרון אחר שיהיה על פי המתכון המקורי
בתודה ויום נפלא.
כדאי להשרות במים לפחות כשעה.
באורז בסמטי יש כמות קטנה של ארסן לכן מספיק לשטוף את האורז כמה דקות מתחת לברז (עם מסננת) ואח”כ להשרות כשעה במים.
היי אפרת, האם אפשר לשלב את המתכון הזה עם המתכון של האורז עם הגמבה והחזה עוף? אם כן אז להוסיף סויה והכל כמו שרשום במתכון ההוא? ואם אי אפשר לשלב אז לא.. תודה רבה
אני חושבת שכן. אפשר להוסיף לאורז עם הפלפלים קוביות תפוחי אדמה קטנות. להוסיף אותן אחרי טיגון הבצל במשך 7 דקות ואז להוסיף את הפלפלים ולהמשיך במתכון רגיל.
הכנתי את האורז עם התפוחי אדמה יצא מדהים תודה רבה🌹 עכשיו אני מכינה את הכדורי שוקולד אני אגיד בהמשך איך יצא
תודה רבה ויום טוב🌷
אביגיל😘
נראה מעולה! 💜
לאפרת תודה. הוספתי בשביל הצבע בטטה וגם גזר. איפה אפשר לרכוש הספר שלך
מעולה 🙂
הספר אזל במלאי אבל בקרוב תצא סדרה חדשה של ספרי מתכונים. אעדכן באתר כשזה יהיה רלוונטי.
שוב תודה על מתכון נהדר! הכנתי עם בטטה במקום תפ”א, יצא פשוט וטעים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי במה אפשר להשתמש במקום סילאן?
אין סילאן במתכון.
שלום, אני מעוניינת להכין עם אורז מלא וכוס אחת. תוכלי לרשום לי כמויות בבקשה? של מים ושל תפוח אדמה בעיקר.
תודה רבה.
היי שריאל,
1 בצל בינוני קצוץ
2 תפוח אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות (עד 1 ס”מ)
כוס אורז מלא
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
תיבול: כפית (לא מלאה) מלח, כפית שטוחה אבקת מרק, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור
זמן הבישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
פעם ראשונה שהכנתי אוכל לבד ואני חייב להגיד שזה לא כל כך מפחיד חח נגמר מהרר
שמחה שנהנית 🙂
חג שמח
אין עליך, יצא טעים מאוד!!!!! הכנתי עם זה גם את החזה עוף בסילאן וסויה, שילוב מושלם ומתוק❣
תודה שאת מלמדת אותי!!!!
נראה מצוין 🙂
תודה נוי 🌷
יש דרך שייצא קצת יותר קריספי?
אפשר לתבל את קוביות תפוחי האדמה ב2-3 כפות שמן זית, מעט מלח ולאפות ב-190 מעלות 25-30 דקות, עד הזהבה ואז להוסיף לאורז.
התפוחי אדמה לא מופיעים בגרסה להדפסה 🙁 . הכנסתי אותם אחרי שהוספתי מים לאורז. מקווה שייצא בסדר
ממש מוזר 😐 אני כן רואה שהם מופיעים כשאני לוחצת על הדפסה. אולי השורה נמחקה בטעות.
תודה על התגובה המהירה. נראה לי שיצא מצויין, מחר נשמע מהאורחים 🙂
אפשרי בלי בצל
כן.
עשיתי את זה פעם אחת.יצא מושלם טעים ברמות!
תודה רבה.
אני גרה בחו”ל (שליחה של הרבי) ואני לא ככ יכולה למצוא מתכונים שיש לנו בהם את כל החומרים.
בעיקר הקינוחים וכל החלבי.
אבל זה ספציפית יש לנו כמובן.. חומרים בסיסיים. יצא טעים ברמות. תודה רבה!!
אתר מעולה
שמחה שיצא טעים!
תודה לאה.
שבת שלום ❤️
היי
מה אפשר לתבל במקום האבקת מרק?
תודה.
אם אתה אוהב כמון אפשר להוסיף חצי כפית. אם לא תכין רגיל רק בלי אבקת מרק.
נשפו לי התפוחי אדמה והבצל חחחחחח
מישהו יודע למה ואיך לתקן?
היי,
באיזה סוג סיר השתמשת? זה בדר”כ קורה כשמשתמשים בסיר כמו נירוסטה. יכול להיות גם שבישלת על אש/להבה גבוהה מידי.
המתכון מאד מוצלח.את תפו”א מבשלת עשרים דקות.מעולה.
תודה תמר 🙂
את התפוח אדמה מבשלים 10 דקות בלי מים?
נכון בלי מים. יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק. אם במקרה התחתית מתייבשת ותפוחי האדמה נדבקים לתחתית יש להוסיף כרבע כוס מים ולהמשיך לבשל.
האתר מקסים. תודה.
רק מה הכמות המדוייקת של המים?
היי חניתה,
3 כוסות מים =720 מ”ל.
מה שחשוב זה להשתמש באותה כוס למדידת האורז והמים כדי לשמור על איזון.
אפשר להחליף את התפו”א בבטטה?
כן אפשר.
הי, אני רוצה להוסיף אפונה ועדשים ירוקות. כמות המים תגדל ובכמה?
ובאיזה שלב כדאי להוסיף את העדשים?
תודה.
האתר נפלא ויעיל
כמות המים נשארת כמו שהיא. חשוב רק שהאפונה והעדשים יהיו מבושלים. אפשר להשתמש בשקית קפואה. אפשר להוסיף לפני שמוסיפים את האורז.
יום מקסים 🙂
פשוט טעים! תודה רבה🤗
תודה דנה 🙂
האורז יצא שיגעון!!!
נקוה שישאר מה להגיש בשבת…:)
שמחה לשמוע 🙂
כן, רצוי.
להשרות את האורז במים ולסנן אותו לפני שמוסיפים לסיר?