שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 27 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

חצי כוס גבעולי סלרי קצוצים

כוס דחוסה עלי סלרי קצוצים

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלאה מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את גבעולי הסלרי ומטגנים כדקה.

-מוסיפים את האורז והשום הכתוש ומערבבים כדקה. מוסיפים עלי סלרי ומערבבים.

-מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת תפוזים עם קרם
בשר טחון ופטריות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אלישבע (14:04 22.04.2018)

תודה רבה אפרת,
עשיתי והיה טעים מאד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 22.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלישבע ושבוע נפלא

ענת (15:32 3.04.2018)

הי,

20 דק’ +10 דק’ מספיקים בשביל שגבעולי סלרי יתרככו מספיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 3.04.2018)

כן. הם קצוצים ולכן מתבשלים מהר.

עינת (10:11 18.02.2018)

היי

יש לי ראש סלרי
האם משתמשים גם בראש וגם בעלים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:47 18.02.2018)

היי עינת,
בראש עצמו (החלק הלבן) לא משתמשים. יש לשים חצי כוס גבעולי סלרי קצוצים וכוס דחוסה עלי סלרי קצוצים.

חנן ליסאי (03:53 4.02.2018)

לגבי ראש סלרי והעלים שטף היטב היטב ועוד ועוד עד שאין חול ואדמה מפרי את הראש מפריד עלים מגבעולים קוצץ עלים קוצץ גבעולים מגרד בפומפיה את הראש הקלוף מאחן בצנצנות ולרשותי זמין

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 4.02.2018)

תודה חנן 🙂
שבוע נפלא

נגבה (10:48 11.01.2018)

תוסיפי לימון. מוסיף טעם ויחוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 11.01.2018)

תודה נגבה 🙂

אודליה (08:49 9.01.2018)

בוקר טוב אפרת. זה נראה מעניין וטעים ובאמת יש לי כרגע המון סלרי במקרר. אני בדרך כלל מוסיפה לאורז קצת כורכום וכמון בשביל הצבע, הטעם והבריאות. את חושבת שאפשר גם פה להפוך את התבשיל לקצת צהוב? או שזה “יתנגד” לטעם של הסלרי? תודה רבה ויום מקסים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 9.01.2018)

היי אודליה,
אין בעיה להוסיף גם במקרה הזה. זה דווקא יכול להשתלב עם הסלרי.
יום נפלא 🙂

אודליה (15:58 9.01.2018)

יצא נהדר! תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:06 9.01.2018)

נראה טעים! תודה יקירה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.