זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 27 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
חצי כוס גבעולי סלרי קצוצים
כוס דחוסה עלי סלרי קצוצים
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלאה מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את גבעולי הסלרי ומטגנים כדקה.
-מוסיפים את האורז והשום הכתוש ומערבבים כדקה. מוסיפים עלי סלרי ומערבבים.
-מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
ראו גם
- תבשיל פטריות וקולורבי |
- ברוקולי בשום ולימון |
- תבשיל כרוב בסויה |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה |
- תבשיל הודי צמחוני
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
תגובות
תודה רבה אפרת,
עשיתי והיה טעים מאד
שמחה לשמוע 🙂
תודה אלישבע ושבוע נפלא
הי,
20 דק' +10 דק' מספיקים בשביל שגבעולי סלרי יתרככו מספיק?
כן. הם קצוצים ולכן מתבשלים מהר.
היי
יש לי ראש סלרי
האם משתמשים גם בראש וגם בעלים ?
היי עינת,
בראש עצמו (החלק הלבן) לא משתמשים. יש לשים חצי כוס גבעולי סלרי קצוצים וכוס דחוסה עלי סלרי קצוצים.
לגבי ראש סלרי והעלים שטף היטב היטב ועוד ועוד עד שאין חול ואדמה מפרי את הראש מפריד עלים מגבעולים קוצץ עלים קוצץ גבעולים מגרד בפומפיה את הראש הקלוף מאחן בצנצנות ולרשותי זמין
תודה חנן 🙂
שבוע נפלא
תוסיפי לימון. מוסיף טעם ויחוד
תודה נגבה 🙂
בוקר טוב אפרת. זה נראה מעניין וטעים ובאמת יש לי כרגע המון סלרי במקרר. אני בדרך כלל מוסיפה לאורז קצת כורכום וכמון בשביל הצבע, הטעם והבריאות. את חושבת שאפשר גם פה להפוך את התבשיל לקצת צהוב? או שזה "יתנגד" לטעם של הסלרי? תודה רבה ויום מקסים 🙂
היי אודליה,
אין בעיה להוסיף גם במקרה הזה. זה דווקא יכול להשתלב עם הסלרי.
יום נפלא 🙂
יצא נהדר! תודה רבה 🙂
נראה טעים! תודה יקירה.