זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 27 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

חצי כוס גבעולי סלרי קצוצים

כוס דחוסה עלי סלרי קצוצים

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלאה מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את גבעולי הסלרי ומטגנים כדקה.

-מוסיפים את האורז והשום הכתוש ומערבבים כדקה. מוסיפים עלי סלרי ומערבבים.

-מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת תפוזים עם קרםעוגת תפוזים עם קרם
בשר טחון ופטריות בשר טחון ופטריות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
איל (04:00 17.01.2022)

יצא מעולה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:15 17.01.2022)

איזה כיף(: תודה שחזרת לשתף!

avatar
אלישבע (14:04 22.04.2018)

תודה רבה אפרת,
עשיתי והיה טעים מאד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 22.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלישבע ושבוע נפלא

avatar
ענת (15:32 3.04.2018)

הי,

20 דק’ +10 דק’ מספיקים בשביל שגבעולי סלרי יתרככו מספיק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 3.04.2018)

כן. הם קצוצים ולכן מתבשלים מהר.

avatar
עינת (10:11 18.02.2018)

היי

יש לי ראש סלרי
האם משתמשים גם בראש וגם בעלים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:47 18.02.2018)

היי עינת,
בראש עצמו (החלק הלבן) לא משתמשים. יש לשים חצי כוס גבעולי סלרי קצוצים וכוס דחוסה עלי סלרי קצוצים.

avatar
חנן ליסאי (03:53 4.02.2018)

לגבי ראש סלרי והעלים שטף היטב היטב ועוד ועוד עד שאין חול ואדמה מפרי את הראש מפריד עלים מגבעולים קוצץ עלים קוצץ גבעולים מגרד בפומפיה את הראש הקלוף מאחן בצנצנות ולרשותי זמין

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 4.02.2018)

תודה חנן 🙂
שבוע נפלא

avatar
נגבה (10:48 11.01.2018)

תוסיפי לימון. מוסיף טעם ויחוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 11.01.2018)

תודה נגבה 🙂

avatar
אודליה (08:49 9.01.2018)

בוקר טוב אפרת. זה נראה מעניין וטעים ובאמת יש לי כרגע המון סלרי במקרר. אני בדרך כלל מוסיפה לאורז קצת כורכום וכמון בשביל הצבע, הטעם והבריאות. את חושבת שאפשר גם פה להפוך את התבשיל לקצת צהוב? או שזה “יתנגד” לטעם של הסלרי? תודה רבה ויום מקסים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 9.01.2018)

היי אודליה,
אין בעיה להוסיף גם במקרה הזה. זה דווקא יכול להשתלב עם הסלרי.
יום נפלא 🙂

avatar
אודליה (15:58 9.01.2018)

יצא נהדר! תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:06 9.01.2018)

נראה טעים! תודה יקירה.

לקריאת כל התגובות