שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

2 כוסות אורז לבן

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח

תרסיס שמן קנולה של פאם

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש (ככל שהאורז יבש כך ייצא פחות דביק).

-מחממים סיר על אש בינונית (חשוב להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק/נון סטיק), ומשמנים היטב את תחתית הסיר. מוסיפים את האורז ומתיזים תרסיס שמן בנדיבות על האורז ומערבבים תוך כדי. מתבלים במלח ומערבבים.

-מוסיפים מים רותחים ומגבירים לאש גבוהה. מערבבים ומכסים. כשהמים רותחים, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מרימים את המכסה ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגירים.

ראו גם
עוגת מצותעוגת מצות
אורז וכנפיים בצ’ילי אורז וכנפיים בצ’ילי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה