זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
חצי כפית (2 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית מלח
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
100 גרם גבינה לבנה (כ-4 כפות)
מילוי גבינה:
כף מלאה גבינה לבנה
2 כפות מלאות גבינה בולגרית מפוררת (רצוי רכה)
3 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
מעט מלח ופלפל שחור
*שומשום ו/או קצח לפיזור מעל (לא חובה)
-מערבבים בקערה: קמח, אבקת אפיה, מלח, שמן וגבינה לבנה עד לקבלת בצק אחיד. יש לערבב תחילה עם כף ואח”כ ללוש מעט עם הידיים (אם התערובת יוצאת יבשה או פירורית יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-מערבבים בקערית את חומרי המילוי: גבינה לבנה, בולגרית, צהובה, מלח ופלפל שחור.
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים נייר אפיה על משטח עבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח אותו בצד כ10 דקות).
-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס בקוטר כ-8 ס”מ. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.
-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את הקצוות כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. מפזרים מעל שומשום/קצח (לא חובה).
-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם במשך כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים בחוץ (אוזני המן מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון).
- אוזני המן אלפחורס |
- אוזני המן ללא גלוטן |
- אוזני המן מבצק פריך |
- אוזני המן מקמח תמי |
- מיני אוזני המן |
- אוזני המן ב-2 מצרכים
שלום:)
יש אפשרות להמיר לכוסמין? תודה!
קמח כוסמין לבן? כן אפשר. את הגבינה כדאי להוסיף בהדרגה ולפי הצורך
שבוע טוב, האם ניתן להכין את האוזני המן בערב, עד שלב האפיה ולהכניס למקרר ללילה ובבוקר רק לאפות?
כן:)
שלום,
אני רוצה להכין לסעודת פורים למנה ראשונה אוזני המן במילוי דג (סלמון למשל)
האם זה אפשרי? אולי יש לך מתכון?
תודה רבה רבה!!
נעזרת בך המון במטבח שלי
בוקר טוב:)
אין לי מתכון אבל הייתי דווקא הולכת על בצק עלים/פילאס ועושה אותו בצורת אוזני המן (נראה לי יותר מתאים עם סלמון).
אוזני המן עם מילוי גבינה איך אפשר לשמור אותם? בהקפאה? אחרי ההקפאה זה לא יפגע במירקם הבצק, במידה ומכינים בצק רך.
אפשר לשמור במקרר כ-4 ימים או להקפיא.
מרקם הבצק לא אמור להפגע בהקפאה.
היי,
האם נראה לך מתאים להכין לסעודת פורים, לחמניות מהבצק של החלות בצורת אזני המן, להוסיף לאווירת הפורים? בתודה, פורים שמח.
היי,
אפשר בהחלט. חשבת למלא את הבצק בצורת אוזני המן?
אפשר לא למלא, ואפשר למלא במילוי בצל/בצל ופטריות/ בצל ובשר/פירה/ ירקות קצוצים מוקפצים וכדומה.
היי,
האמת, התכוונתי לא למלא, אלא במקום לקלוע לחמניות עגולות לסעודה-
לעשות צורת אוזן המן, אני תוהה אם זה מתאים ללא מילוי?
מה את חושבת?
בתודה על הענותך המהירה ועל המתכונים המופלאים.
פורים שמח ותמיד שמח.
אפשר להכין צורת אוזני המן ללא מילוי, אבל זה יהיה יותר מוצלח עם מילוי כלשהו.
פורים שמח!
נראה מצויין!
מה צריך להוסיף לבצק אם אוותר על הגבינה הלבנה כדי להשאיר את הבצק פרווה?
תודה!
שמחה שאהבת(:
אפשר להוסיף מעדן סויה או שמנת צמחית לבישול או קרם קוקוס במקום הגבינה. המרקם (וגם הטעם מעט) ישתנו.
תודה!!
הטעם יתאים למילוי ירקות (כרוב ובצל מטוגנים וכד’)?
מניחה שכן(:
היי אפרת.
ברשותך שאלה:
יש מתכונים לאוזני המן מלוחות פרווה? או אופציה להפוך את זה לפרווה?
שאלה נוספת:
יש איזו דרך להכין אוזני המן (ועוגיות) במחבת על הגז? כי בדיוק יש בעיות עם התנור אצלינו 🙁
תודה רבה רבה וחג שמח
היי,
אפשר להכין בצק פריך פרווה ולמלא בכל מילוי פרווה שאוהבים, למשל: תפו”א/בטטה מעוך לפירה ובצל מטוגן, פטריות ובצל מטוגנים, אנטיפסטי (פלפל, חציל, בצל סגול…) ועוד.
את רוב סוגי העוגיות לא ניתן להכין על הגז, אבל ככל הידוע לי אפשר להכין עוגיית שוקולד צ’יפס במחבת- המרקם יוצא כמובן מעט שונה.
איזה רעיון מקסים!! תודה!
איך אפשר להפוך את זה ללחמניות? לחמניות בדיוק כאלה אבל עם בצק או אפיה שמתאימה ללחמניות. מ-1 ק”ג קמח.
יש שינויים במתכון?
תודה רבה!!!
היי,
שמחה שאהבת את הרעיון(:
את יכולה להכין את המתכון הזה ללחמניות ממולאות.
האם חובה לשים גבינה בולגרית? מה אפשר במקום?
היי,
מומלץ לא לוותר על הבולגרית, אבל אפשר להמיר אותה במוצרלה או פרמז’ן או עוד גבינה צהובה.
אפשר לוותר על הגבינה צהובה?
היי שלומית,
אפשר להחליף את הגבינה הצהובה במוצרלה/פרמז’ן/ כל גבינה קשה מגורדת:)
מעולות !!
שמחה שאהבת🙂
וואי ניראה ממש טובב תודה על המתכוניםםם
תודה אפרת😊
היי, נראה מעולה!
עושה חשק להכין, יש לך במקרה עוד רעיונות למילויים מלוחים?
תודה מראש😘
היי חיה,
אפשר למלא כמעט בכל דבר שאוהבים:)
את יכולה לעשות מילוי בטטה גבינות/רוטב פיצה וגבינות/ פסטו וגבינות/מילוי זיתים וגבינות…
פורים שמח🙂
האם אפשר להשתמש בבצק פריך מלוח של מעדנות?
אשמח לתשובה גם במייל…
היי,
כן אפשר בהחלט.
תודה רבה
הי, אם אני מעוניינת להגיש את אוני המן כמנה עיקרית, עם מילוי בשר וחצילים, במה עלי להחליף את הגבינה בבצק בבקשה
היי דליה,
במתכון הזה אין אפשרות להחליף את הגבינה, אך את יכולה להכין את האמפנדס בשר בצורת כיסונים כמו שכתוב או ליצור מהבצק אוזני המן (רק תקפידי לסגור היטב את האוזני המן)
בהצלחה😊
יש לתנובה גבינת סויה שדומה לגבינה הלבנה ונראה לי שניתן להשתמש בה.
היי דר,
לא ניסיתי עדיין להשתמש בגבינת סויה כתחליף בבצקים ולכן לא רוצה לומר בוודאות שאפשר.
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יצא🙂
תודה רבה נשמע מגניב!
אני הולכת לנסות עכשיו
אבל אפשר להחליף את הגבינה הלבנה שבבצק למשהו אחר? שהוא לא יוגורט?
היי הדס,
את יכולה לשים במקום הגבינה הלבנה שמנת חמוצה.
בהצלחה:)
היי יש עוד משהו חוץ מגבינות ומהשמנת החמוצה
שאפשר לשיום?
היי הדס, במתכון הספציפי הזה לא🙂
מתכון משגע!!!!!
שמתי חמאה במתכון ובמקום קצת מיים חלב
הבאסה שכמה שהידקתי הם נפתחו….
היי הדס,
שמחה שיצא טעים!
חשוב שהבצק יהיה קר ככל האפשר לפני שהוא נכנס לתנור כדי שלא יפתח באפייה:)
היי אפרת, אני רוצה להכין לשבת ב”ה. לשמור עד אז בהקפאה/ קירור?
היי מיטל,
אפשר לשמור בהקפאה ולהפשיר כמה שעות לפני ההגשה:)
תודה
אפשר למלא רק בגבינה צהובה ורסק?
היי רות ,
לא ממליצה משום שאז המילוי יצא נוזלי מדי ויהיה קשה למלא איתו, וגם בגלל שהאוזני המן כנראה ייפתחו באפיה.
בהצלחה🙂
מתכון מוצלח מאוד. תודה רבה על מתכון טוב..
שמחה לשמוע! תודה הודיה:)
מתכון מעולה! לחלק הוספתי זעתר, לחלק זיתים שחורים.
מאוד טעים, מומלץ ביותר!
שמחה שאהבת:) פורים שמח!
וואו נראה טוב! רוצה להכין בע”ה – שאלה לי, אין צורך להבריש ביצה או שמן לפני האפייה? והאם מתאים גם קמחים אחרים, כמו כוסמין לבן/כוסמין מלא? תודה ויום מקסים יקירה 🙂
היי אודליה,
אין צורך להבריש בביצה לפני האפייה. לגבי הקמח- מניחה שניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא/כוסמין.
בהצלחה😊