זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי
רכיבים
2 כוסות (280 ג') קמח רגיל
חצי כפית (2 ג') אבקת אפיה
חצי כפית מלח
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
100 גרם גבינה לבנה (כ-4 כפות)
מילוי גבינה:
כף מלאה גבינה לבנה
2 כפות מלאות גבינה בולגרית מפוררת (רצוי רכה)
3 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
מעט מלח ופלפל שחור
*שומשום ו/או קצח לפיזור מעל (לא חובה)
אופן ההכנה
-מערבבים בקערה: קמח, אבקת אפיה, שמן וגבינה לבנה עד לקבלת בצק אחיד. יש לערבב תחילה עם כף ואח"כ ללוש מעט עם הידיים (אם התערובת יוצאת יבשה או פירורית יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-מערבבים בקערית את חומרי המילוי: גבינה לבנה, בולגרית, צהובה, מלח ופלפל שחור.
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים נייר אפיה על משטח עבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח אותו בצד כ10 דקות).
-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס בקוטר כ-8 ס"מ. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.
-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את הקצוות כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. מפזרים מעל שומשום/קצח (לא חובה).
-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם במשך כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים בחוץ (אוזני המן מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון).
- מיני אוזני המן |
- אוזני המן ב-2 מצרכים |
- אוזני המן שחור לבן |
- אוזני המן מבצק פריך |
- מתכון לאוזני המן ללא מרגרינה |
- אוזני המן מקמח מלא
תגובות
מעולות !!
שמחה שאהבת🙂
וואי ניראה ממש טובב תודה על המתכוניםםם
תודה אפרת😊
היי, נראה מעולה!
עושה חשק להכין, יש לך במקרה עוד רעיונות למילויים מלוחים?
תודה מראש😘
היי חיה,
אפשר למלא כמעט בכל דבר שאוהבים:)
את יכולה לעשות מילוי בטטה גבינות/רוטב פיצה וגבינות/ פסטו וגבינות/מילוי זיתים וגבינות…
פורים שמח🙂
האם אפשר להשתמש בבצק פריך מלוח של מעדנות?
אשמח לתשובה גם במייל…
היי,
כן אפשר בהחלט.
תודה רבה
הי, אם אני מעוניינת להגיש את אוני המן כמנה עיקרית, עם מילוי בשר וחצילים, במה עלי להחליף את הגבינה בבצק בבקשה
היי דליה,
במתכון הזה אין אפשרות להחליף את הגבינה, אך את יכולה להכין את האמפנדס בשר בצורת כיסונים כמו שכתוב או ליצור מהבצק אוזני המן (רק תקפידי לסגור היטב את האוזני המן)
בהצלחה😊
יש לתנובה גבינת סויה שדומה לגבינה הלבנה ונראה לי שניתן להשתמש בה.
היי דר,
לא ניסיתי עדיין להשתמש בגבינת סויה כתחליף בבצקים ולכן לא רוצה לומר בוודאות שאפשר.
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יצא🙂
תודה רבה נשמע מגניב!
אני הולכת לנסות עכשיו
אבל אפשר להחליף את הגבינה הלבנה שבבצק למשהו אחר? שהוא לא יוגורט?
היי הדס,
את יכולה לשים במקום הגבינה הלבנה שמנת חמוצה.
בהצלחה:)
היי יש עוד משהו חוץ מגבינות ומהשמנת החמוצה
שאפשר לשיום?
היי הדס, במתכון הספציפי הזה לא🙂
מתכון משגע!!!!!
שמתי חמאה במתכון ובמקום קצת מיים חלב
הבאסה שכמה שהידקתי הם נפתחו….
היי הדס,
שמחה שיצא טעים!
חשוב שהבצק יהיה קר ככל האפשר לפני שהוא נכנס לתנור כדי שלא יפתח באפייה:)
היי אפרת, אני רוצה להכין לשבת ב"ה. לשמור עד אז בהקפאה/ קירור?
היי מיטל,
אפשר לשמור בהקפאה ולהפשיר כמה שעות לפני ההגשה:)
תודה
אפשר למלא רק בגבינה צהובה ורסק?
היי רות ,
לא ממליצה משום שאז המילוי יצא נוזלי מדי ויהיה קשה למלא איתו, וגם בגלל שהאוזני המן כנראה ייפתחו באפיה.
בהצלחה🙂
מתכון מוצלח מאוד. תודה רבה על מתכון טוב..
שמחה לשמוע! תודה הודיה:)
מתכון מעולה! לחלק הוספתי זעתר, לחלק זיתים שחורים.
מאוד טעים, מומלץ ביותר!
שמחה שאהבת:) פורים שמח!
וואו נראה טוב! רוצה להכין בע"ה – שאלה לי, אין צורך להבריש ביצה או שמן לפני האפייה? והאם מתאים גם קמחים אחרים, כמו כוסמין לבן/כוסמין מלא? תודה ויום מקסים יקירה 🙂
היי אודליה,
אין צורך להבריש בביצה לפני האפייה. לגבי הקמח- מניחה שניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא/כוסמין.
בהצלחה😊