שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 20 יחידות

סוג: חלבי

רכיבים

2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל

חצי כפית (2 ג’) אבקת אפיה

חצי כפית מלח

חצי כוס (120 מ”ל) שמן

100 גרם גבינה לבנה (כ-4 כפות)

מילוי גבינה:

כף מלאה גבינה לבנה

2 כפות מלאות גבינה בולגרית מפוררת (רצוי רכה)

3 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

מעט מלח ופלפל שחור

*שומשום ו/או קצח לפיזור מעל (לא חובה)

אופן ההכנה

-מערבבים בקערה: קמח, אבקת אפיה, שמן וגבינה לבנה עד לקבלת בצק אחיד. יש לערבב תחילה עם כף ואח”כ ללוש מעט עם הידיים (אם התערובת יוצאת יבשה או פירורית יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-מערבבים בקערית את חומרי המילוי: גבינה לבנה, בולגרית, צהובה, מלח ופלפל שחור.

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים נייר אפיה על משטח עבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח אותו בצד כ10 דקות).

-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס בקוטר כ-8 ס”מ. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.

-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את הקצוות כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. מפזרים מעל שומשום/קצח (לא חובה).

-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם במשך כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים בחוץ (אוזני המן מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון).

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל פטריות וקולורבי
פתיתים ברוטב סויה וירקות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שלומית (21:41 9.03.2021)

אפשר לוותר על הגבינה צהובה?

מתכונים ב-10 דקות (22:23 9.03.2021)

היי שלומית,
אפשר להחליף את הגבינה הצהובה במוצרלה/פרמז’ן/ כל גבינה קשה מגורדת:)

דקל (22:42 26.02.2021)

מעולות !!

מתכונים ב-10 דקות (18:33 27.02.2021)

שמחה שאהבת🙂

אפרת (23:17 25.02.2021)

וואי ניראה ממש טובב תודה על המתכוניםםם

מתכונים ב-10 דקות (00:03 26.02.2021)

תודה אפרת😊

חי'ה (09:54 25.02.2021)

היי, נראה מעולה!
עושה חשק להכין, יש לך במקרה עוד רעיונות למילויים מלוחים?
תודה מראש😘

מתכונים ב-10 דקות (10:19 25.02.2021)

היי חיה,
אפשר למלא כמעט בכל דבר שאוהבים:)
את יכולה לעשות מילוי בטטה גבינות/רוטב פיצה וגבינות/ פסטו וגבינות/מילוי זיתים וגבינות…
פורים שמח🙂

פנינה (23:06 24.02.2021)

האם אפשר להשתמש בבצק פריך מלוח של מעדנות?
אשמח לתשובה גם במייל…

מתכונים ב-10 דקות (23:21 24.02.2021)

היי,
כן אפשר בהחלט.

פנינה (23:27 24.02.2021)

תודה רבה

דליה קפלן (17:27 24.02.2021)

הי, אם אני מעוניינת להגיש את אוני המן כמנה עיקרית, עם מילוי בשר וחצילים, במה עלי להחליף את הגבינה בבצק בבקשה

מתכונים ב-10 דקות (18:53 24.02.2021)

היי דליה,
במתכון הזה אין אפשרות להחליף את הגבינה, אך את יכולה להכין את האמפנדס בשר בצורת כיסונים כמו שכתוב או ליצור מהבצק אוזני המן (רק תקפידי לסגור היטב את האוזני המן)
בהצלחה😊

דר (08:39 26.02.2021)

יש לתנובה גבינת סויה שדומה לגבינה הלבנה ונראה לי שניתן להשתמש בה.

מתכונים ב-10 דקות (08:47 26.02.2021)

היי דר,
לא ניסיתי עדיין להשתמש בגבינת סויה כתחליף בבצקים ולכן לא רוצה לומר בוודאות שאפשר.
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יצא🙂

הדס (13:56 24.02.2021)

תודה רבה נשמע מגניב!
אני הולכת לנסות עכשיו
אבל אפשר להחליף את הגבינה הלבנה שבבצק למשהו אחר? שהוא לא יוגורט?

מתכונים ב-10 דקות (16:39 24.02.2021)

היי הדס,
את יכולה לשים במקום הגבינה הלבנה שמנת חמוצה.
בהצלחה:)

הדס (10:52 25.02.2021)

היי יש עוד משהו חוץ מגבינות ומהשמנת החמוצה
שאפשר לשיום?

מתכונים ב-10 דקות (12:22 25.02.2021)

היי הדס, במתכון הספציפי הזה לא🙂

הדס (12:39 24.02.2021)

מתכון משגע!!!!!
שמתי חמאה במתכון ובמקום קצת מיים חלב
הבאסה שכמה שהידקתי הם נפתחו….

מתכונים ב-10 דקות (15:45 24.02.2021)

היי הדס,
שמחה שיצא טעים!
חשוב שהבצק יהיה קר ככל האפשר לפני שהוא נכנס לתנור כדי שלא יפתח באפייה:)

מיטל (11:06 24.02.2021)

היי אפרת, אני רוצה להכין לשבת ב”ה. לשמור עד אז בהקפאה/ קירור?

מתכונים ב-10 דקות (14:26 24.02.2021)

היי מיטל,
אפשר לשמור בהקפאה ולהפשיר כמה שעות לפני ההגשה:)

רות (09:16 24.02.2021)

תודה
אפשר למלא רק בגבינה צהובה ורסק?

מתכונים ב-10 דקות (09:21 24.02.2021)

היי רות ,
לא ממליצה משום שאז המילוי יצא נוזלי מדי ויהיה קשה למלא איתו, וגם בגלל שהאוזני המן כנראה ייפתחו באפיה.
בהצלחה🙂

הודיה (08:01 24.02.2021)

מתכון מוצלח מאוד. תודה רבה על מתכון טוב..

מתכונים ב-10 דקות (08:08 24.02.2021)

שמחה לשמוע! תודה הודיה:)

נטלי (05:41 24.02.2021)

מתכון מעולה! לחלק הוספתי זעתר, לחלק זיתים שחורים.
מאוד טעים, מומלץ ביותר!

מתכונים ב-10 דקות (07:29 24.02.2021)

שמחה שאהבת:) פורים שמח!

אודליה (15:00 22.02.2021)

וואו נראה טוב! רוצה להכין בע”ה – שאלה לי, אין צורך להבריש ביצה או שמן לפני האפייה? והאם מתאים גם קמחים אחרים, כמו כוסמין לבן/כוסמין מלא? תודה ויום מקסים יקירה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:49 22.02.2021)

היי אודליה,
אין צורך להבריש בביצה לפני האפייה. לגבי הקמח- מניחה שניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא/כוסמין.
בהצלחה😊

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.