זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
חצי כפית (2 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית מלח
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
100 גרם גבינה לבנה (כ-4 כפות)
מילוי גבינה:
כף מלאה גבינה לבנה
2 כפות מלאות גבינה בולגרית מפוררת (רצוי רכה)
3 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
מעט מלח ופלפל שחור
*שומשום ו/או קצח לפיזור מעל (לא חובה)
רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!
-מערבבים בקערה: קמח, אבקת אפיה, מלח, שמן וגבינה לבנה עד לקבלת בצק אחיד. יש לערבב תחילה עם כף ואח”כ ללוש מעט עם הידיים (אם התערובת יוצאת יבשה או פירורית יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-מערבבים בקערית את חומרי המילוי: גבינה לבנה, בולגרית, צהובה, מלח ופלפל שחור.
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים נייר אפיה על משטח עבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח אותו בצד כ10 דקות).
-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס בקוטר כ-8 ס”מ. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.
-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את הקצוות כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. מפזרים מעל שומשום/קצח (לא חובה).
-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם במשך כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים בחוץ (אוזני המן מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון).
- אוזני המן אלפחורס |
- אוזני המן ללא גלוטן |
- אוזני המן מבצק פריך |
- אוזני המן מקמח תמי |
- מיני אוזני המן |
- אוזני המן ב-2 מצרכים
- כל התגובות (22)
- חוות דעת וטיפים
- שאלות
















