זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 13-15 דקות
מס’ מנות: 35 אוזני המן
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
900 גרם בצק פריך מתוק מרודד למאפים מתוקים
ממרח שוקולד מכל סוג שאוהבים
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורשים את הבצק בעדינות על משטח עבודה. בעזרת כוס קטנה קורצים עיגולים בקוטר של 6-7 ס”מ.
-במרכז כל עיגול מניחים כמות של כחצי כפית ממרח שוקולד. מקפלים לאוזני המן ומהדקים היטב את הקצוות (אם לא תהדקו כמו שצריך אוזני המן עלולים להפתח באפיה!).
-מניחים על נייר אפיה ואופים בתנור במשך 13-15 דקות, עד להזהבה יפה. מוצאים ומצננים לגמרי (אוזני המן נעשים פריכים לאחר צינון מוחלט).
*לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.
הערות:
*לאחר שמסיימים לקרוץ עיגולים יש ללוש את עודפי הבצק ולרדד בעזרת מערוך ואז שוב לקרוץ עיגולים וכך הלאה, עד גמר הבצק.
*הפשרת הבצק– הבצק מגיע קפוא. מומלץ להפשיר אותו לפחות 8 שעות במקרר או לילה לפני ולהוציא אותו מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- אוזני המן ללא גלוטן |
- אוזני המן מבצק פריך |
- אוזני המן מלוחות |
- מיני אוזני המן |
- אוזני המן שחור לבן |
- מתכון לאוזני המן ללא מרגרינה
האם ניתן לשים קוביית שוקולד והתוצאה זהה. תודה רבה 🧡
אפשר לשים קוביית שוקולד, אבל מומלץ לשים מתחת לקובייה מעט ממרח כדי שהמילוי לא יהיה יבש.
היי אפרת,
עשיתי את הבצק הפריך כמו במתכון שלך (הזה המלוח), והוא יצא ממש יפה, לא הצלחתי בהתחלה להדק לכדור אז הוספתי קצת שמן קנולה, ועכשיו המרקם נהדר ואפשר בקלות לעצב צורות.
הבעיה היא שרק צורות שטוחות או כדורים, אבל אני מנסה לעשות אוזני המן והבצק כל הזמן מתפרק. אי אפשר לרדד במערוך וקל וחומר אי אפשר לקפל קצוות, אפשר רק לפסל. יש מה לעשות עם העיניין? יש דרך לתקן ולהצליח ליצור אוזני המן?
תודה.
היי,
ככל הנראה לא היה צורך להוסיף שמן, לכן בלתי אפשרי ליצור ממנו את העוגיות.
ממליצה לך לקמח את משטח העבודה היטב ולהוסיף קמח לבצק לפי הצורך. אפשר גם להכניס למקרר להתייצבות.
האם אפשר עם מילוי אחר?
היי,
אפשר להכין עם כל מילוי שאוהבים: ממרח חלבה, ממרח לוטוס, מליות שונות…
היי אפרת היקרה -על איזה חברה של בצק פריך מתוק את ממליצה?
ויש טיפ -להכניס לחצי שעה במקרר את האוזני המן לאחר מילוי -וישר לאפיה בתנור בכדי שהם לא יפתחו. רצוי לעושת זאת?תודה
היי אפרת -של איזה חברה את ממליצה? והאם לא רצוי לאחר סגירת האוזנ המן לשים חצי שעה במקרר ןמשם ישר לתנור?כך האוזני המן לא יפתחו? תודה
היי ענת,
כל חברה שאת מוצאת טובה:)
חשוב לסגור את האוזני המן היטב לפני האפיה כדי שלא יפתחו. לא חושבת שיש צורך להכניס למקרר לפני.
בהצלחה 🙂
תודה. לא הבנתי למה צריך להוציא את הבצק שעה לפני ההכנה על השיש.
הבצק לא יתחמם ולא יפשיר מידי-ואז יהיה קשה לעבוד איתו?תודה
היי ענת,
הבצק הקנוי מגיע קפוא, ולכן יש להוציא אותו מהמקרר שעה קודם ההכנה (לאחר שהייה של כמה שעות במקרר) כדי שיפשיר סופית ונוכל לעבוד איתו:)
תודה, אם אני עושה כמות קטנה ונשאר לי בצק האם ניתן להקפיא אותו שוב אחרי ההפשרה?
לדעתי כן אבל אם אתה יודע שלא תשתמש בכל הבצק בפעם הבאה שתפשיר אותו אז כדאי לחלק אותו לכמה חלקים ולהקפיא כל חלק בנפרד.
חלק נפתחו לי, אבל הרוב הצליחו.
יצא מעולה!
כן, לפעמים זה קורה. צריך להקפיד להדק היטב.
בכל מקרה, נראה מעולה 🙂
תודה לך על השיתוף.
היי אפרת
המתכונים שלך מעולים-בזכותך התחלתי לאהוב לבשל 🙂
שאלה לגבי אוזני המן -יש לי בצק עלים -האם ניתן להכין אוזני המן מבצק עלים?
אפשר אבל הם ייצאו במרקם אחר. יותר דומה לבורקס.
היי אפרת נראה מעולה -אולם אצלי הם נפתחו למרות שהידקתי היטב את הקצוות .ביום שישי הכנתי עם נכדתיי.ממש מבאס.אצלך נראה מושלםםםם.
פעם הבאה תנסי לאפות ב-170 מעלות, לפעמים זה עוזר.
היי אפשרת תמיד אופה ב 170 .
יכול להיות שבגלל שמהמקרר ישר התחלתי לעבוד איתו? כי ראיתי שרשמת לתת לבצק להגיע לטמפ’ החדר -אפילו שעה.
יכול להיות כי שהבצק קר קשה להדק אותו כמו שצריך. הוא מתהדק טוב יותר כשהוא בטמפ’ החדר.
בנוסף זה גם יכול להיות קשור למילוי. לפעמים אם שמים יותר מידי מילוי הבצק נפתח.
הכנתי עם הבן שלי
יצא מעולה 🙂
היה כיף כי זה פשוט ולא צריך להסתבך עם הבצק..
תודה רבה על כל הערות החשובות במתכונים שלך.. זה עוזר לא לעשות טעויות של מתחילים 😅
תודה אירה יקרה 🙂
איזה רעיון נפלא! אני תמיד מכינה מהאתר שלך אוכל וקינוחים.. עכשיו אני אחרי לידה ואיןלי זמן להכין עוגיות..תודה על מתכון מזורז ונהדר!
תודה ספיר 🙂
אפשר להכין מהבצק הזה גם את העוגיות ליצן?
תודה ושבת שלום 💐
כן, אפשר בהחלט.
יצא מעולה עם הבצק פריך. אבל לא חושבת שכדאי לשים על השיש שעה לפני שעובדים איתו, אלא מהמקרר ישר לעבוד איתו לא?תודה
היי ענתי,
בצק פריך עדיף לעבוד איתו כשהוא קר ולכן אם הוא נוח לעבודה אין צורך להמתין שעה לפני שעובדים איתו.
נשמע מעולה ועל חבילה של בצק פריך מה לדעתך הכמויות?
וכמה אוזני המן יוצאים מחבילה?
הכנתי אוזני המן קטנים ויצאו לי כ-35 יחידות (קרצתי עיגולים בקוטר 6.5 ס”מ).
אני ממליצה להצטייד בקופסה שלמה של ממרח תמרים ובתור התחלה לערבב כ-5 כפות גדושות ממרח תמרים עם חצי כפית אבקת קינמון ובסביבות שליש כוס אגוזי מלך קצוצים דק.
יש לך מתכון למילוי של תמרים ואגוזים?
כרגיל האתר שמציל אותי כל פעם מחדש
פה אני לא צריכה לנסות לפני
בטוח שיצא טוב!!!
אין לי מתכון למלית תמרים שמכינים לבד, אני בדר”כ משתמשת בממרח תמרים ומוסיפה לו קצת אבקת קינמון ואגוזים קצוצים.
תודה רבה וחמה. מנוסה בהקדם
תודה ל מתכון הקל האם אפשר למלא התערובת ב פירות יבשים ואם יש מתכון לכך נשארו פירות יבשים.
היי ציפי,
אפשר למלא בתערובת פירות יבשים אבל יש קודם לבשל אותם קצת כדי שיתרככו. לשים במחבת/סיר קטן, להוסיף בערך כוס מים רותחים ולבשל כ-10 דקות. לאחר מכן לטחון אותם קצת (באופן חלקי) במעבד מזון ואז אפשר למלא כל אוזן המן.
מה החומרים למלית פרג ?
חומרים למלית פרג:
200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
2/3 כוס סוכר
כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
כף מיץ לימון
40 גרם חמאה/ מרגרינה
50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.
היי אפרת,
הכרתי את האתר שלך לפני שנה בערך וכל מתכון שהכנתי מהאתר הזה יצא מדהים. כל מתכון שלך ממש טוב ואני אשמח אם תמשיכי להכין עוד הרבה מתכונים והעלות אותם לאתר. כמובן שגם אוזני ההמן יצאו טעימים.
בשמחה, יואב
תודה יואב, כיף גדול לשמוע 🙂
דבר ראשון זה אתר מאוד טוב ויש לך מתכונים נפלאים!
דבר שני לגבי המתכון הזה: אם אני רוצה להכין את הבצק בעצמי מה המתכון?
נ.ב.יש לך הצעות למתכונים קלים לילדים, אבל לא רק קלים אלא גם שילדים יאהבו אותם, לא רק לאלה שמוכנים לטעום דברים חדשים? (ואם אפשר שלא יהיה בשרי)
היי,
מצרפת מתכון לאוזני המן מבצק פריך שאפשר להכין לבד.
לגבי מתכונים לילדים, יש עוגיות קלות להכנה. מתכוני קאפקייקס. בקטגורית מאפים אפשר למצוא מתכונים קלים שילדים אוהבים ויכולים להכין.
בהצלחה 🙂
שבת שלום וחג פורים שמח!
את יכולה להראות לי בבקשה איזה בצק זה. כי אני קניתי בצק עלים מרודד למאפים מתוקים ולא יצא לי כמו בתמונה בכלל
היי ורוניקה,
זה יצא לך שונה כי השתמשת בבצק עלים במקום בבצק פריך 😐
היי אפרת! רק רציתי לאחל לך פורים שמח 🙂 כל שנה אני מכינה משלוחי מנות ממוצרים קנויים אבל השנה, בזכותך, יקבלו כולם הפתעה! מעריכה אותך ואת האתר שלך מאוד מאוד 🙂 תודה רבה!!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה אודליה וחג פורים שמח!!
היי אפרת.
אני רוצה לאחל לך פורים שמח והמון שמחה וצחוקים תמיד ושתמשיכי לעשות מתכונים טובים וטעימים כי את אלופה בזה!!!
הייתי רוצה לשלוח לך משלוח מנות ענקקק עם כל מיני דברים טעימים שעשיתי בזכותך ובזכות העיצות שלך, אז אם באלך, תשלחי לי כתובת……..:)
חג פורים שמח!!!!
היי יקירה,
עצם זה שאת מכינה מתכונים שלי והם יוצאים מוצלחים זאת המתנה הכי גדולה בשבילי. הכי אמיתי 🙂
את מקסימה! תודה רבה רבה על הכוונה !!
חג פורים שמח!
פשוט נהדר וקל. חג פורים שמח לך ולכל עם ישראל.
מאחל
יעקב עובדיה
תודה יעקב! חג פורים שמח 🙂
רעיון מקסים . כך עשיתי עם נכדתי אתמול.חג שמח
תודה ענתי, חג פורים שמח! 🙂
ח ג פ ו ר י ם ש מ ח. ת ו ד ה על ה כ ו ל.
חג פורים שמח ציפי! 🙂