זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות
מס’ מנות: 15-20 יחידות
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
רבע כפית אבקת אפיה
חצי כוס אבקת סוכר או סוכר לבן
120 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות קטנות
ביצה
למילוי:
ריבת חלב (מומלץ להכניס את ריבת החלב למקרר יום לפני)
קוקוס טחון
בקערת מיקסר עם וו גיטרה: מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, חמאה וביצה ומערבבים. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- הוסיפו כמה כפות מים קרים בהדרגה ולפי הצורך).
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק.
-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה (קוטר 8-9 ס”מ). בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח ריבת חלב במרכז כל עיגול ומפזרים מעל מעט קוקוס.
-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (אחרת ייפתחו בזמן האפייה).
-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 18-20 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.
-מצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ומפזרים אבקת סוכר.
- חביתה מגולגלת |
- עוגת מייפל |
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- עוגה לבנה |
- ריבועי גבינה קפואים |
- בגט פסטו ומוצרלה
אני לא אוהבת אוזני המן ויצא לי עכשיו מטורףף\
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים!
פורים שמח❤️
הי אפרת, האוזני המן יצאו ממש טעימים, הבעיה היא שלפני האפיה הם היו נראים מדהימים ואח”כ מחוערים, אז בנגלה השניה רידדתי לבצק יותר דק, שמתי פחות ריבת חלב וגם הידקתי בצדדים חזק יצא הרבה יותר טוב, עדיין לא מושלם, אבל מקווה שפעם הבאה ייצא כמו בתמונה
גם כשאני מכינה חלק לפעמים נפתחים:)
צריך להקפיד על כל מה שרשמת ומומלץ גם להכניס את המגש למקרר (לפני האפיה) לרבע שעה או למקפיא ל5 דקות ואז לאפות.
היי אפרת. האוזני המן הכי טובים שאי פעם טעמתי.
רק שהם יצאו מכוערים בהגזמה, הם השתטחו על התבנית וההתבקעו והיו נראים כמו הצרות של דודה שלי.
מה אפשר לעשות כדי שהם יצאו יפים כמו שלך (כי אני לא מתכוונת להתייאש אחרי שמצאתי מתכון כ”כ מוצלח)?
היי גיטי🙂
חשוב להדק היטב את הקצוות לפני האפיה.
תנסי גם להכניס אותם למקרר כרבע שעה לפני האפיה.
תודה❤️
זה מוצלח גם בלי חמאה?
בלי חמאה בכלל לא מומלץ.
אפרת אלופה! איזה רעיון טעים.
אני לא כ”כ אוהבת את אוזני המן המיתולוגיים וזה נראה תחליף נחמד.
רוצה להכין עם הכיתה, האם הבצק נשמר כשאני מכינה אותו לילה לפני?
תוכלי לעזור לי עם הכמויות?
כמה צריכה להכפיל ל30 אוזני המן?
היי רבקה,
ל30 יחידות כדאי להכפיל כמויות.
אפשר להכין לפני ולשמור במקרר (לעטוף בניילון נצמד) אבל צריך לקחת בחשבון שבקירור הבצק מתקשה ויהיה כדאי להוציא אותו חוצה שיתרכך לפני שמתחילים לעבוד איתו.
כמה אוזני המן זה יוצא?
תודה רבה
15-20 יחידות