www.10dakot.co.il

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות

מס’ מנות: 24 יחידות

סוג: חלבי

רכיבים

12 דפים של עלי פילו (מופשרים לפי הוראות היצרן)

150 גרם עלי תרד או מחית חציל קלוי מסוננת היטב (לא חובה)

1 ביצה

250 גרם גבינת ‘טוב טעם’

100 גרם גבינה בולגרית רכה

50 גרם גבינת קשקבל / פרמזן

מלח, פלפל שחור

*תרסיס שמן בטעם חמאה של פאם

לקישוט: שומשום/ קצח

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

אופן ההכנה

להכנה עם עלי תרד: מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את עלי התרד ומערבבים 2-3 דקות עד שהעלים מצטמצמים. מסירים מהאש, מסננים וקוצצים גס.

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים היטב בקערה את הגבינות, הביצה והתרד/החציל הקלוי. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך.

-מומלץ לקרוא לפני טיפים לעבודה עם בצק פילו.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה, מתיזים תרסיס שמן פאם באופן אחיד ומניחים מעליו דף פילו נוסף. מתיזים גם עליו תרסיס שמן.

-חותכים ל-4 רצועות שוות. בקצה כל רצועה מניחים כמות של כפית גדושה מהמלית.

בורקס פילו- שלבי הכנה

-מקפלים לצורת משולש: על ידי קיפול מימין לשמאל ומשמאל לימין וכך עד הסוף. כך ממשיכים עם כל שאר המשולשים.

בורקס פילו- שלבי הכנה

-מניחים את המשולשים על נייר אפיה, מתיזים מעל תרסיס שמן ומפזרים מעל מעט שומשום/קצח. אופים בתנור 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

בורקס פילו במילוי גבינה

בורקס גבינה, בורקס מבצק פילו, מתכון לבורקס גבינה

ראו גם
אצבעות שוםאצבעות שום
פאדג שוקולד פאדג שוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

118 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות
לקריאת כל התגובות
שתפו