

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות
מס’ מנות: 24 יחידות
סוג: חלבי
12 דפים של עלי פילו (מופשרים לפי הוראות היצרן)
150 גרם עלי תרד או מחית חציל קלוי מסוננת היטב (לא חובה)
1 ביצה
250 גרם גבינת ‘טוב טעם’
100 גרם גבינה בולגרית רכה
50 גרם גבינת קשקבל / פרמזן
מלח, פלפל שחור
לקישוט: שומשום/ קצח
רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!
–להכנה עם עלי תרד: מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את עלי התרד ומערבבים 2-3 דקות עד שהעלים מצטמצמים. מסירים מהאש, מסננים וקוצצים גס.
-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים היטב בקערה את הגבינות, הביצה והתרד/החציל הקלוי. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך.
-מומלץ לקרוא לפני טיפים לעבודה עם בצק פילו.
-פורשים דף פילו על משטח עבודה, מתיזים תרסיס שמן פאם באופן אחיד ומניחים מעליו דף פילו נוסף. מתיזים גם עליו תרסיס שמן.
-חותכים ל-4 רצועות שוות. בקצה כל רצועה מניחים כמות של כפית גדושה מהמלית.
-מקפלים לצורת משולש: על ידי קיפול מימין לשמאל ומשמאל לימין וכך עד הסוף. כך ממשיכים עם כל שאר המשולשים.
-מניחים את המשולשים על נייר אפיה, מתיזים מעל תרסיס שמן ומפזרים מעל מעט שומשום/קצח. אופים בתנור 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.
בורקס גבינה, בורקס מבצק פילו, מתכון לבורקס גבינה



