מצרכים להכנת בורגול עם עדשים וגזר
- 1 כוס בורגול (רגיל עבה או גס) שטוף ומסונן
- 1/2 כוס עדשים שחורות/חומות שהושרו במים לפחות שעתיים (אפשר להשתמש בעדשים משקית קפואה)
- 2 בצלים בינוניים קצוצים או חתוכים לרצועות דקות
- 2 שיני שום גדולות קצוצות
- 1 גזר בינוני-גדול מגורד או קצוץ
- 2 כוסות מים רותחים
תיבול:
- 1 כפית מלח, 1 כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), 1 כפית גדושה כמון, 1/3 כפית פלפל שחור,
איך מכינים בורגול עם עדשים וגזר?
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, הגזר והעדשים ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
- מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, א.מרק, כמון ופלפל שחור. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מעט מבעבעים) ולאחר מכן מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-20 דקות.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (גם בשלב זה ניתן להוסיף מלח, אבקת מרק, פלפל שחור ולערבב היטב).
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
בורגול מתכון מתכון לבורגול בורגול עם עדשים
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
208 תגובות
כניסה
208 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














