מצרכים להכנת אורז אדום עם עוף
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 עגבניות בינוניות קצוצות
- 2 שיני שום קצוצות/ כתושות
- 2-3 חתיכות של חזה עוף (שניצל) חתוכות לקוביות קטנות בגודל כס”מ וחצי (300-400 ג’)
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1.5 (כוס וחצי) כוסות אורז לבן יבש (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
- 2+1/3 (שתי כוסות ושליש) מים רותחים
תיבול:
- כף סילאן, 1 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
איך מכינים אורז אדום עם עוף?
- מטגנים את הבצל בסיר עם כף שמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד עד שמשנה צבעו ללבן.
- מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, ממליחים מעט (בקורט מלח) ומערבבים. מבשלים עם מכסה כ-5 דקות, עד שהעגבניות מעט מתרככות.
- מוסיפים את האורז ומתבלים בכף סילאן, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
- מבשלים במשך 20 דקות.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות נוספות. לאחר מכן מערבבים מעט עם מזלג ומגישים.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
303 תגובות
כניסה
303 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














