מתכון קל ומהיר להכנת שקשוקה מעולה! המתכון משלב עגבניות טריות עסיסיות, גמבה מתוקה ותיבול ישראלי עשיר עם פפריקה מתוקה ושום ארומטי. מתאים לארוחת בוקר ישראלית קלאסית, ארוחות משפחתיות וכל פעם שרוצים משהו טעים, מזין ומהיר.


המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
לחובבי ארוחות הבוקר המתוקות, אל תפספסו את מתכון הפנקייק המנצח שלנו – רך כמו ענן ומתאים לכל המשפחה.
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
רוטב המושלם הוא עבה ועשיר, אבל לא סמיך מדי – כמו רוטב פסטה טוב, עדיין נוזלי מספיק כדי שהביצים “ישבו” בו נוח. אם הוא נוזלי מדי – בשלו עוד 2-3 דקות ללא מכסה. אם הוא סמיך מדי – הוסיפו 1-2 כפות מים חמים. הריח צריך להיות עשיר ומעושן מהעגבניות הקלויות.
הטעות הנפוצה ביותר בשקשוקה היא אש גבוהה מדי! ברגע שהוספת את הביצים – אש נמוכה בלבד. אם הביצים מתבשלות מהר מדי, הסירו מהאש ל-30 שניות, הנמיכו את האש עוד יותר והחזירו. זכרו – תמיד אפשר לבשל עוד, אבל אי אפשר “לבטל” בישול יתר.
הסוד לחריפות מאוזנת הוא הדרגתיות. התחילו עם רבע כפית פפריקה חריפה או חצי פלפל חריף קטן. הוסיפו את החריפות בשלב הטיגון עם הבצל כדי שהטעם יתמזג יפה. תמיד אפשר להוסיף, קשה להוריד!
החמיצות בשקשוקה יכולה לבוא משלושה מקורות: עגבניות לא בשלות, רסק עגבניות חמוץ, או בישול יתר שמרכז את החמיצות. הפתרון: כפית סוכר או דבש שמאזנת את החמיצות מבלי להכניס מתיקות מורגשת. אפשר גם להוסיף כפית סילאן לטעם ישראלי אותנטי יותר.
שקשוקה ללא ביצים היא בעצם מטבוחה מעולה! אפשר להגיש אותה כתוספת ללחם, כרוטב לפסטה, או להוסיף גבינת פטה מפוררת, זיתים ועשבי תיבול טריים ולהפוך לסלט ישראלי מחמם. לטבעונים – קוביות טופו קלוי מוסיפות חלבון ומרקם נהדר.
שקשוקה הכי טעימה כשהיא חמה מהאש! אם את מכינה לקבוצה, שמרו את המחבת על אש נמוכה מאוד עם מכסה חלקי. אפשר גם להעביר למחבת ברזל יצוק או לתבנית קרמיקה ולהכניס לתנור חמום ל-80 מעלות עד ההגשה. הימנעו מחימום חוזר במיקרוגל – זה הורס את מרקם הביצים.
חלה טריה היא הקלאסיקה, נסו את המתכון לחלה וקבלו שילוב מנצח – מושלמת לטבילה ולספיגת הרוטב, נותן מרקם נהדר. חממו את הלחם מעט בטוסטר או על הגז – לחם חם עם שקשוקה חמה זה שילוב מנצח. הימנעו מלחם דק או קריספי – הוא לא ישרוד את הרוטב העשיר!