מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קרקרים כשרים לפסח

קרקרים כשרים לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 25, 2016
Last modified:אפריל 11, 2019

Summary:

מתכון לקרקרים מלוחים מקמח מצה – נשנוש כשר לפסח פריך וממכר.

קרקרים כשרים לפסח

מצרכים (כ-30 קרקרים בגודל 5X5 ס"מ):

כוס קמח (135 ג') מצה לעוגות (טחון דק)

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

שליש כפית מלח

חצי כוס (120 מ"ל) מים רותחים

לפיזור מעל: שומשום, קצח, זעתר

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מניחים בקערה קמח מצה, מלח ושמן ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הרותחים ומערבבים עד שמתקבל בצק רך, אחיד ונוח לעבודה.

-מרדדים את הבצק דק (עובי כ-2 מ"מ) בין 2 ניירות אפיה (פורשים נייר אפיה ומניחים עליו את הבצק. מעל פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים עליו). מרימים את נייר האפיה העליון ומפזרים מעל הבצק באופן אחיד שומשום, קצח וכו'. מניחים שוב את נייר האפיה ומהדקים בעזרת המערוך את התוספות על הבצק. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת/סכין לריבועים בגודל כ 5X5 ס"מ ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות. מוציאים ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הקרקרים מתקשים לאחר קירור).

טיפ: אין לכם מערוך כשר לפסח? אתם יכולים לרדד את הבצק בעזרת בקבוק זכוכית (כמו בקבוק יין) או צנצנת זכוכית, קופסת שימורים גדולה.

קרקרים כשרים לפסח

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

29 תגובות

הוסף תגובה
  1. הקרקרים ללא אבקת אפייה? נשמע שיוצא מאוד דחוס…
    אין צורך בחלבון כלשהו? הן לא יוצאות מתפוררות ללא ביצה?

    1. הקרקרים לא אמורים לתפוח ולכן אין צורך באבקת אפיה. הם צריכים להיות דקים ופריכים.
      אין צורך בביצה.

  2. מושלםםםםםם
    רק אצלי האפלה בטוסטר אובן הייתה הרבה יותר מהירה. תודה על הפיצה עם המערך. גם אני לא הייתי חושבת להכין אותם בלי הריצה המגניבה

    1. אם הכוונה לתערובת קמחים ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל אז נראה לי שכן. מים כנראה שיהיה צורך לשים קצת פחות.

    1. היי אפרת,
      את יכולה להשתמש בקמח רגיל רק יהיה צורך בפחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בסוף ובהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
      בהצלחה 😉

    1. היי,
      האמת שאין לי מושג 🙂 לא ניסיתי.
      בכל מקרה אני מאמינה שיהיה צורך בכמות קטנה יותר של מים לכן אם מחליטים לנסות יש להוסיף את המים בהדרגה.

    1. היי אורית,
      אפשר רק אני מאמינה שיהיה צורך להפחית את כמות המים. ממליצה להוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
      בהצלחה 🙂

  3. תודה על הטיפ למי שאין מערוך זה כמעט מנע ממני להכין
    תודה על מתכונים מעולים
    פסח כשר ושמח
    דנית

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר