מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות עדשים

קציצות עדשיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יולי 9, 2013
Last modified:יולי 31, 2019

Summary:

קציצות עדשים ירקות אפויות בתנור

קציצות עדשים

מצרכים:

כוס עדשים ירוקות מבושלות (רכות למאכל)

3/4 כוס פירורי לחם

1 בצל

4 שיני שום

חצי כוס עלי פטרוזיליה

1 גזר

2 כפות גדושות רסק עגבניות

ביצה

1 כף שמן קנולה

תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון

אופן הכנה:

-שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

-יוצקים כדורים ומשטחים לקציצות.

-מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור 200 מעלות כחצי שעה.

*מומלץ להגיש עם טחינה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

35 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי חני,
      יש לבשל את העדשים במים רותחים במשך כחצי שעה, עד שהן נעשות רכות (כדאי לטעום אותן).

    1. אם התערובת מספיק יציבה אפשר לוותר על הביצה.
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר בבלנדר.

    1. כמה זמן להשרות וכמה זמן לבשל את העדשים הירוקות?
      אפשר לא לשים ביצים בתוך המתכון?

    2. להשרות כחצי שעה לפחות. לבשל 30-40 דקות, עד לריכוך.
      לא בטוחה אם התערובת תהיה מספיק יציבה בלי ביצה.

    3. יכול להיות שהתערובת כן תהיה יציבה בגלל שטוחנים את העדשים. אם היא מתפרקת אפשר להוסיף תפו"א מעוך לפירה.

    1. היי אתי,
      נכון, עדשים ירוקות יש להשרות ולבשל כחצי שעה.
      יכול להיות שאפשר לגרד את הירקות אבל אני לא בטוחה עד כמה הקציצות יהיו יציבות. אולי אפשר לפתור את זה על ידי הוספת ביצה נוספת. חשוב רק לסחוט את הירקות מנוזלים לאחר הגירוד בפומפיה.

    1. היי רינת,
      זה יוצא בסביבות 8-10 קציצות מהכמות שבמתכון, תלוי בגודל שמכינים אותן.
      לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
      אם זו הפעם הראשונה שאת מכינה אני ממליצה קודם להכין את הכמות לפני המתכון.

  1. שלום.יש אפשרות להשתמש בעדשים כתומות?מה זאת אומרת צריך לבשל את העדשים קודם?
    תודה רבה רבה

    1. היי שרית,
      הכוונה שיש לבשל את העדשים קודם במים רותחים עד שהן מתרככות (בישול של 20-30 דקות, תלוי בסוג העדשים).
      אני חושבת שאת יכולה להשתמש בעדשים כתומות ואם כן אני אפילו ממליצה לא לטחון במעבד מזון אלא לגרד את הירקות בפומפיה ולערבב עם העדשים ויתר החומרים (אפשר להפחית את כמות הרסק לכף אחת).
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    1. היי,
      אני מניחה שאפשר לגרד בפומפיה דקה את הבצל, השום, הגזר ולקצוץ דק את הפטרוזליה ואז לערבב עם שאר החומרים.
      אם במקרה התערובת מתפרקת עש להוסיף ביצה נוספת.
      בהצלחה 🙂

    1. היי צילה,
      זה תלוי, אם התערובת מחזיקה ולא מתפרקת אז אין בעיה לוותר על הביצה.
      שבוע מקסים 🙂

  2. קציצות מעולות. אני עושה אותן כל הזמן בכמה שינויים. במקום פירורי לחם אני שמה קוואקר. אני עושה כמות כפולה ושמה ביצה אחת ו-2 כפות טחינה גולמית. יוצא ממש נהדר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר