מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פתיתים עם ירקות

פתיתים עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 1, 2015
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

פתיתים עם ירקות

מצרכים (2 מנות):

1 כוס פתיתים

1 בצל בינוני קצוץ

כוס אפונה וגזר משקית קפואה

שליש כוס גרגירי תירס (משימורים או שקית קפואה)

חצי גמבה קצוצה

כוס ורבע מים רותחים

תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית אבקת מרק, שליש כפית כמון (לא חובה), פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגמבה ומטגנים 2-3 דקות.

-מוסיפים אפונה וגזר וגריגרי תירס ומערבבים כדקה. מוסיפים את הפתיתים ומתבלים. מערבבים כדקה נוספת ומוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני כותבת עכשו תוך כדי שאני אוכלת את המנה הטעימה הזו.
    הכנתי פי 3, מקווה שישאר משהו…
    מתכון פרקטי ונוח בסיר אחד.
    תודה

    1. היי אילנה,
      עדיף להוסיף כרבע כוס עדשים ירוקות או שחורות שבושלו לפני במים רותחים במשך 25 דקות וסוננו.

    1. 500 גרם פתיתים
      בצל גדול בינוני קצוץ
      4 כוסות אפונה וגזר משקית קפואה
      כוס גרגירי תירס (משימורים או שקית קפואה)
      גמבה גדולה קצוצה
      כמות מים רותחים משתנה בין סוגי הפתיתים לכן אני ממליצה לקרוא מה רשום על האריזה.
      תיבול: כפית וחצי מלח, כפית וחצי אבקת מרק, כפית כמון (לא חובה), פלפל שחור לפי הטעם

  2. הי אפרת, יצא מאוד טעים!!! הכנתי עם בטטה ועגבניה ויצא ממש מעולה. תודה רבה על כל המתכונים הטעמים והפשוטים באתר! הרבה בזכותך למדתי לבשל😋

  3. היי

    נראה טעים מאוד

    אני רואה ששאלו אותך קודם אבל לא הבנתי האם אפשר להשתמש באפונה קפואה וקוביות גזר טרי

    או אפונה שהשריתי והנבטתי וגזר טרי ?
    ומה אפשר פה במקום אבקת מרק אני לא משתמשת באבקות מרק גם לא מבית הטבע.

    1. היי עינת,
      כן אפשר. במקרה כזה יש להוסיף קודם את קוביות הגזר הטרי יחד גם הגמבה ולבשל עד לריכוך חלקי ואז להוסיף את האפונה, התירס וכו'. לגבי אפונה יבשה שהשרית והנבטת, לא בטוחה אם היא תספיק להתרכך. אפונה קפואה עדיפה.
      אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים עוד כרבע כפית מלח.

    1. היי רחל,
      בגדול אפשר להכין את הקוסקוס בנפרד ואת הירקות לבשל בנפרד ואז לחבר בניהם אבל הקוסקוס יחסית יבש ולכן מומלץ יותר להרטיב אותו ברוטב. את יכולה להכין מרק ירקות לקוסקוס.

  4. היי

    יצא טעים

    שאלה : כשרשום משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות האם להשאיר על אותה להבה או להעביר מקום שלא חומם ? קראתי פעם שכשמשאירים את הסיר שבושל על אותה להבה שבושל גם אם מכבים את האש זה עדיים מתבשל .

    תודה מראש.

    1. היי רינת,
      מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה על אותה להבה (כבויה). וכן, זאת הכוונה, שימשיך להתבשל 🙂
      יום מקסים

    1. כן בהחלט, רק שימי לב לכמות המים שעלולה להשתנות. ראי מה רשום על גבי השקית.

    1. היי ענת,
      אפשר להוסיף עגבניה קצוצה ולטגן אותה עם הגמבה עד שהיא מעט מתרככת.

    1. היי אסתי,
      אפשר. רצוי לחתוך את הקישוא והגזר לקוביות קטנטנות ולטגן אותם עם הגמבה במשך כ-3 דקות כדי שיתרככו מעט ואז להוסיף את התירס, הפתיתים ולהמשיך כרגיל.

  5. היי,

    יש לי שאלה, האם האפונה והגזר חובה משקית קפואה, או לחלופין אני יכולה מקופסת שימורים? יש לי רק אפונה בשקית קפואה! אולי יש אפשרות לחתוך גזר טרי…? או קופסת שימורים? תודה מראש!

    1. היי גילי,
      אפשר גם מקופסת שימורים (כמובן שיש לסנן מנוזלים).
      שבוע נפלא!

    1. כן מור, אפשר לוותר על הגמבה בכלל ואפשר להוסיף בטטה במקום. רצוי לחתוך את הבטטה לקוביות ממש קטנות (כמו של סלט) כדי שיתרככו מהר.

  6. היי,אם אני עושה עם חצי שקית פתיתים בכמה לעלות את הכמויות?אשמח לכמויות מדויקות לגבי המים והתיבול(מלח,אבקת מרק,כמון,פלפל)
    ותודה על האתר !! 🙂

    1. היי לי,
      זה תלוי כמה גרם השקית. תבדקי בדיוק כמה כוסות זה יוצא (הפתיתים) כדי שאוכל לרשום לך כמויות מדויקות.
      מחכה לתשובה 🙂
      יום נפלא

    2. זה יוצא 400 גרם,אם תוכלי לרשום לי כמויות באמצעות הגרם זה יהיה מעולה
      ותודה רבה רבה !! :))

    3. היי לי,
      הכמויות:
      400 גרם פתיתים
      3 כוסות מים רותחים (תבדקי אם זה מה שרשום על האריזה)
      1 בצל גדול קצוץ
      2.5 כוסות אפונה וגזר
      כוס גרגירי תירס
      גמבה גדולה קצוצה
      תיבול: כפית מלאה מלח, כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
      יום מקסים 🙂

    1. כמו תמיד יצא פשוט מעולה!
      אשמח לדעת כמות "רשמית" של מים ששמים בכל פעם על כוס פתיתים / כוס פסטה ובו' לכל דבר בלי קשר לכל התוספות והירקות.
      תודה ויום טוב!

    2. היי יהודית,
      כל כל כוס פתיתים שמים כוס ורבע מים רותחים.
      לגבי פסטה, מבשלים אותה במים.
      ממליצה להסתכל בקטגורית "איך להכין". יש שם מינונים לפתיתים, אורז, פסטה וכו'.

    1. היי תמר,
      אפשר להוסיף גם פלפל ירוק, פלפל צהוב, קישואים, פטריות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר