מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת תירס ופטריות

פשטידת תירס ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 5, 2018
Last modified:מרץ 5, 2018

Summary:

מתכון לפשטידת תירס עם פטריות (חלבית) – שילוב טעים בקלי קלות

פשטידת תירס ופטריות

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ דק

סלסלת פטריות שמפיניון טריות קצוצות

כוס  (150 ג') גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזלים)

2 ביצים

3 כפות מלאות (90 ג') גבינה לבנה

4 כפות מלאות (70 ג') קמח תופח

כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

לפיזור מעל: רבע כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב, במשך כ-7 דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות. מסננים את התערובת מנוזלים ומעבירים לקערה.

-לאחר שתערובת הפטריות מעט התקררה, מוסיפים תירס, ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, מלח ופלפל שחור. מערבבים עד לאיחוד התערובת.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת. מפזרים מעל גבנ"צ/מוצרלה מגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות במשך כ-40 דקות.

-מניחים לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה (הפשטידה מתייצבת לאחר קירור).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

39 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת רציתי לשאול אם שחכתי להוסיף על 2 ביצים שיש עם ביצים כי הכפלתי את הכמות בגבינה ובשאר הדברים אבל את הביצים שחכתי להכפיל זה יצא טוב ??

    1. היי איריס,
      הביצים מדביקות את החומרים. אם הכפלת את הכמויות חוץ מהביצים אז הפשטידה יכולה לצאת פחות יציבה. פשוט יכול להיות שהיא תתפרק בחיתוך.

  2. היי אפרת אני רוצה לעשות אבל הכמות נראת
    מעט אני צריכה לעשות כמות גדולה יותר אז מכפילים את הכמיות השמח לתשובה תודה 😊

    1. היי איריס,
      באיזה תבנית את רוצה להכין?
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24.
      זמן האפיה עשוי להתארך ל 50-60 דקות.

    1. היי ענת,
      אני חושבת שאפשר לוותר על הגבינות ולשים 2-3 כפות מיונז במקום הגבינה.

  3. נראה טעים!
    מעדיפה להימנע מקמחים פחמימתיים למיניהם, –
    האם קמח שקדים בצירוף סודה לשתייה יעשו את העבודה?
    – משהו אחר?
    תודה רבה!

    1. היי נילי,
      לא בטוחה אם קמח שקדים יספח את הנוזלים כמו שצריך. לדעתי עדיף לשים כ-3 כפות קמח חומוס.

  4. היי אפרת, יש אפשרות להחליף בצל בשום? ואם אני רוצה להוסיף טונה, אפשרי?
    תודה רבה.

    1. הבצל מוסיף מאוד לטעם אבל אם לא אוהבים אז אפשר לטגן את הפטריות וכדקה לפני סיום הטיגון להוסיף 2 שיני שום כתושות.
      לגבי הטונה, לא ניסיתי. אני מניחה שזה ישנה קצת את המרקם.

    1. היי שמחה,
      על מה חשבת?
      בגדול אפשר לוותר על התירס ולהוסיף עוד חצי סלסלת פטריות.

  5. אפרת יקרה!
    הפשטידה נראית מעולה!
    האם ניתן להשתמש בגרגירי תירס קפואים?
    תודה על המתכונים המעולים ויום נפלא (:

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר