מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פשטידת כרוב

פשטידת כרובFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 2, 2017
Last modified:יולי 2, 2017

Summary:

מתכון לפשטידת כרוב לבן טעימה וקלה להכנה

פשטידת כרוב

מצרכים:

בצל קטן קצוץ

חצי כרוב לבן בינוני קצוץ דק

1 שן שום שמנה כתושה

2 ביצים גדולות

3 כפות גדושות גבינה לבנה

3 כפות מלאות קמח תופח

כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את הכרוב הקצוץ והשום, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית עם מכסה כ-15 דקות, עד שהכרוב מתרכך ומאבד מנפחו (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומניחים לתערובת מעט להתקרר.

-מעבירים את התערובת לקערה ומסננים משאריות נוזלים. מוסיפים ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, כפית מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-50 דקות עד שהפשטידה מתייצבת. מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה (הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור).

*מומלץ להכין את הפשטידה יום לפני ולשמור במקרר. ניתן לחמם מעט לפני ההגשה או להגיש בטמפ' החדר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

64 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לשים 3 כפות מלאות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.

  1. היי אפרת

    ושאלה נוספת

    אני מאדה בצל במעט מים במקום טיגון זה יפחית מהטעם לדעתך?

    תודות ויום מקסים.

  2. בוקר טוב אפרת

    אפשרי גם בלי שום ?

    עדיין יצא טוב או שאפשרי להוסיף תבלין של שום גבישי ואם כן מה הכמות?

    תודה .

  3. האם יש פשטידה שניתן להקפיא לפני ואפיה ואז ברגע שבא לי אני אופה בתנור?
    או שמומלץ לאפות ואז להקפיא? ואם כם אילו פשטידות מתאימות לזה?

    1. יש פשטידות שיותר מוצלחות שמקפיאים אותן לאחר אפיה ויש כאלה שאפשר להקפיא אותן לפני האפיה אבל יש צורך להפשיר לגמרי לפני שמכניסים לאפיה.
      זה משהו שצריך לנסות וללמוד.
      בכל מקרה, כמעט כל פשטידה עוברת הקפאה טוב ובלבד שאינה מכילה תפו"א.

    1. היי מיכל,
      אפשר לוותר על הגבינה אבל צריך לקחת בחשבון שהפשטידה תהיה פחות עם נפח ואווריריות.

  4. היי אפרת,
    מכינה את הפשטידה הזאת כל פעם מחדש
    מאוד טעימה ולא משמינה (שזה הכי חשוב)😁
    תודה רבה על כל המתכונים הטעמים

  5. היי אפרת אם אין לי אבקת אפייה מה אני יכולה להשים במקום?
    אפשר אבקת סודה לשתיה במקום?
    תודה

    1. היי אסתר,
      את יכולה להוסיף כרבע כפית אבקת סודה לשתיה.
      יום מקסים 🌷

  6. הילדות שגעו אותי, וכך קרה שלא טיגנתי את הירקות, פשוט ערבבתי את כול הפשטידה……
    מה אפשרי לעשות?

    1. היי שירלי,
      הטיגון הוא כדי לרכך את הכרוב.
      אם כבר ערבבת את כל החומרים אז אין הרבה מה לעשות חוץ מלקוות שייצא טוב 🙂

    1. אפשר לשים 3 כפות מלאות קמח מלא מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה.

    1. היי הדסה,
      אני מעריכה שבסביבות 5 כוסות.
      אם זה כרוב קטן אני חושבת שכדאי לשים כ3/4 כרוב.

    1. היי תמרה,
      מוזר. האם השחמת את הבצל בטיגון או שהוא נשאר לבן-שקוף?
      האם השחמת את הכרוב בטיגון?
      אולי התנור שלך יחסית חזק וכתוצאה מכך הפשטידה השחימה במהלך האפיה.
      מקווה שהפשטידה יצאה טעימה למרות הצבע 🙂
      שבת שלום

  7. עשינו את הפשטידה לשבת והיא יצאה טעימה מאוד!!
    תודה על עוד מתכון מדויק, פשוט וטעים!

    1. היי צילה,
      אני מניחה שאפשר פשוט לוותר על הגבינה אבל צריך לקחת בחשבון שהפשטידה תהיה פחות עם נפח ואווריריות.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר