מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון פשטידת כרובית

מתכון פשטידת כרוביתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 23, 2013
Last modified:אוגוסט 18, 2015

Summary:

מתכון לפשטידת כרובית

(פרווה, תבנית אינגליש קייק)   

מצרכים:

400 גרם כרובית

2 ביצים גדולות

1 כף שמן זית

2 כפות קמח תופח

2 כפות פירורי לחם

כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), מלח ופלפל

לקישוט: פירורי לחם (לא חובה)

אופן הכנה:

-מפרקים את הכרובית לפלחים ומבשלים במים רותחים 5-10 דקות עד שמעט מתרככת. קוצצים גס ומעבירים לקערה. (אפשר להשתמש במקום בשקית כרובית קפואה).

-מוסיפים לקערה את יתר החומרים  ומערבבים היטב.

-מעבירים לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ-40 דקות.

פשטידת כרובית פרווה, פשטידת כרובית קלה, מתכון לפשטידת כרובית

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


59 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    האם אפשר להוסיף בצל מטוגן?אם כן, האם להוסיף עוד קמח או ביצים?
    האם אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח פולנטה?

    1. היי שירה,
      אפשר להוסיף בצק מטוגן, אין צורך לשים יותר ביצים או קמח.
      לגבי קמח פולנטה, אין לי מושג.

    1. היי שלי,
      אם את משתמשת בפחות מ400 גרם כרובית אפשר לשים 2 ביצים. אם ב400 ומעלה שימי 3 ביצים.
      יום מקסים 🙂

  2. היי, הכנתי בגירסה לפסח, יצא נהדר (כמו יתר המתכונים שלך,שהכנתי).
    שאלה קטנה – הומלץ להשתמש בקמח טף אדום. האם ניתן להשתמש בו תמיד במקום קמח רגיל (פרט לעוגות כמובן).

    1. היי חיה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי קמח הטף, בדר"כ אין בעיה להמיר קמח רגיל בקמח טף במתכונים בהם אין כמות גדולה של קמח (כמו פשטידות), זה רק עניין של טעם.

    1. היי שולי,
      אפשר להוסיף גזר בינוני קלוף מגורד או כחצי סלסלת פטריות קצוצות. את הפטריות מומלץ לטגן קודם במשך כ-5 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות.

  3. אתר מתכונים מדהימים וכייפים בפשטותם!
    מלא מתכונים טבעוניים לחולי צילאק . נהנתי ממתכונים רבים.
    תודה- אין עליכם!!!!!!!!!!!!!!!

  4. יצא מעולה !!!!
    תודות לתגובות הכנתי גרסה חלבית וללא גלוטן. הוספתי גביע קוטג' ומעט גבינה צהובה.
    לא שמתי א. מרק אלא רק כפית מלח כפי שהוצע בתגובות.
    כאמור יצא מעולה.תודה !

  5. אני רוצה להפוך את הפשטידה לכשרה לפסח. במה להחליף את הקמח תופח ואת הפירורי לחם? קמח מצה/תפוא יתפוס?

    1. היי אור,
      אני חושבת שאפשר לשים כף שטוחה קמח תפו"א ו-2 כפות קמח מצה (עדיף קמח מצה לעוגות אם יש לך).
      חג שמח 🙂

    1. כן, אפשר לשלב ברוקולי וכרובית בכמות של כ400 גרם (גם את הברוקולי יש לחלוט במים ולקצוץ דק).
      את עלי המנגולד יש לחלוט במים כדקה או לבשל כמה דקות במחבת עד שהעלים מתרככים ומאבדים מנפחם. לאחר מכן יש לקצוץ אותם.
      בהצלחה 😉

    1. היי שירן,
      את מתכוונת לבשל אותה במחבת? אם כן לא ניסיתי אבל אולי אפשר לחמם מחבת רחבה עם שמן ולשטח את התערובת ולבשל עם מכסה על אש נמוכה במשך 10-15 דקות ואז להפוך צד ולבשל עם מכסה עוד כ10 דקות.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי מרים,
      לא חובה להשתמש באבקת מרק (זה פשוט יותר טעים). אפשר לתבל בכפית שטוחה מלח ומעט פלפל שחור.
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 20-22.
      ערב נעים 🙂

  6. שלום, במידה ויש לי כרובית של סנפרוסט קפואה אין צורך לחלוט במים חמים לפני? תודה על התשובה המהירה וחג שמח

  7. היי

    הכנתי את הפשטידה אבל המרקם לא יצא כמו בתמונה.
    זה יצא שהכל כרובית ומעל פירורי לחם (הכוונה שאין "בצק" אלא רק כרובית)
    מה יכולה להיות הסיבה ?

    תודה

    1. היי מאיה,
      רוב הפשטידה היא כרובית מאחר ואין הרבה קמח במתכון (רק 2 כפות קמח תופח ו2 כפות פירורי לחם).
      בתמונה הפשטידה אמנם נראת יציבה אך ברובה היא עשויה מכרובית.
      יום נפלא 🙂

  8. כמה נחמד שגיליתי את האתר שלך. רציתי לשאול אם אפשרי להחליף את 400 גרם הכרובית ב- 400 גרם ברוקולי? האם משהו ישתנה מבחינת תבלינים?

    תודה רבה

    1. כן מרווה, את יכולה להשתמש בברוקולי באותו האופן. אם הוא קפוא אז להפשיר מעט ולקצוץ אותו ואם הוא טרי אז לבשל אותו במים עד שמעט מתרכך ואז לקצוץ אותו.
      בהצלחה! 😉

    1. הי לי,
      אפשר גם להשתמש בקמח רגיל. מאחר וזאת כמות קטנה (2 כפות) אין צורך להוסיף אבקת אפיה.

  9. נראה מתכון מצויין. שתי שאלות: האם אפשר לאפות כמאפינס? האם יש צורך בתבלינים נוספים מלבד אבקת מרק?

    1. היי מירי,
      אפשר בהחלט לאפות כמאפינס ואין צורך בתבלינים אחרים מלבד אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

    1. היי שירה,
      אם יש לך פירורי לחם ללא גלוטן אז עדיף להשתמש בהם גם במקום הקמח. אפשרות נוספת עדיפה היא להשתמש בקמח אורז ואז לשים 2 כפות בלבד. ואם יש לך קמח ללא גלוטן אני ממליצה לשים עד 2 כפות כי לעיתים הוא משנה את המרקם.

  10. שלום
    הכנתי והפשטידה יצאה ממש מעולה ! תודה רבה!
    במידה ואני רוצה להכין פשטידה יותר גדולה – פשוט להכפיל את כל החומרים? תודה!

  11. היי, הפשטידה נראית מעולה, אם אני רוצה לגרד ולסחוט קישוא אחד ולהוסיף לבלילה, צריך להוסיף עוד קמח ?

    1. היי לינדה,
      לדעתי לא חובה להוסיף קמח. תערבבי את כל החומרים ורק אם תראי שהתערובת נוזלית מידי אז תוסיפי עוד כף קמח.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר