מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה ברוטב שמנת ופטריות

פסטה ברוטב שמנת ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 8, 2013
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

פסטה ברוטב שמנת ופטריות שמכינים בקלי קלות – מנה חלבית טעימה ומומלצת.

פסטה ברוטב שמנת ופטריות

מצרכים (2-3 מנות):

חצי חבילת פסטה (250 גרם)

20 גרם חמאה

בצל קטן קצוץ דק

שן שום כתושה

חבילת פטריות שמפיניון טריות

מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)

רבע כוס גבינת פרמזן מפוררת

תיבול: שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים.  לחצו כאן להכנת פסטה.

-מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים כדקה. מוסיפים פטריות ומבשלים במשך 5-6 דקות, עד שהן מפרישות נוזלים ומצטמצמות.

-מוסיפים שמנת וגבינת פרמז'ן, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מעט מסמיך.

-יוצקים את הרוטב מעל הפסטה ומערבבים.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

71 תגובות

הוסף תגובה
    1. גבינת פרמז'ן היא סוג של גבינה קשה אבל גרגירית. ניתן למצוא אותה בכל סופר או חנות גבינות.

  1. הכנו את הפסטה ברוטב בבית בדיוק לפי ההוראות ויצא פשוט מדהים!! ללקק את תחתית הסיר ממש 🙂

    1. פסטה אפשר. לגבי הרוטב – בדר"כ רטבים על בסיס שמנת פחות מומלצים להקפאה כי הם משנים את מרקמם לאחר הפשרה.

  2. חייבת תשובה דחוף!!!!
    הכנתי עכשיו ויצא מאוד נוזלי,
    אולי בגלל שלא הכנסתי גבינת פרמז'ן(אין לי בבית )
    איך ניתן להסמיך? קמח מתאים?

    1. אם יש לך גבינה צהובה תוסיפי. אם לא, תמשיכי לבשל על אש בינונית בלי מכסה עד שזה יסמיך (תערבבי תוך כדי).

    2. היי אפרת יצא טעים בטירןף!! האורחים התלהבו בלי סוף.
      אגב מה ההבדל בין המתכון רוטב שמנת פטריות לפסטה ברוטב שמנת פטריות?

    3. שמחה שיצא טעים 🙂
      אין הבדל. רציתי לעשות קטגוריה של רטבים אז הפרדתי את זה.

  3. היי, הבת שלי רוצה שאכין לה פסטה ברוטב שמנת אבל….לא אוהבת בצל ופטריות.
    איך להכין שיצא בכל זאת טעים?
    תודה

    1. היי אורנה,
      אפשר להכין גם בלי הבצל והפטריות. אפשר לשפוך את השמנת ישירות למחבת. אם היא אוהבת שום אפשר להוסיף שן שום כתושה. לתבל במלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור ולהוסיף גבינת פרזמן. לבשל עד שהרוטב קצת מסמיך ולשים על הפסטה.

  4. המתכונים שלך מושלמים!! עד היום כל מתכון שלך קלע בול👍 שאלה, יש אפשרות לפטריות מקופסת שימורים? בא לי להכין ואין לי פטריות חיות, תודהההה

    1. היי שיר,
      מומלץ לחתוך את הבטטה לקוביות קטנטנות ולטגן במחבת רחבה עם כ-2 כפות שמן. יש לכסות את המחבת ולשים על אש בינונית עד שהבטטות מתרככות. לא מומלץ לערבב יותר מידי אחרת הבטטות יהפכו לעיסה. לאחר מכן ניתן להוסיף אותם לתבשיל יחד עם הפטריות, לשפוך את השמנת ולהמשיך כרגיל.
      בהצלחה 🙂

  5. היי
    אין לי פרמזן אפשר להסמיך עם קוואקר?
    כמה מלח בדיוק לשים?
    יש לי אגוז מוסקט טחון זה הולך?כמה לשים?
    תודה

    1. היי שלי,
      אין צורך להוסיף קוואקר. במקום פרמזן אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת או להכין בלי ופשוט לבשל כמה דקות יותר את השמנת כדי שהיא תסמיך מעט.
      לדעתי רבע כפית מלח מספיקה. בכל אופן כדאי לטעום.
      אגוז מוסקט שימי ממש קמצוץ עם האצבעות.

    1. היי סתיו,
      אני יודעת שזה יכול לחסוך זמן אבל עדיף שלא במקרה הזה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר