מצרכים להכנת עוגת שוקולד וניל
- תבנית אינגליש קייק
- 50 גרם שוקולד מריר + כף (8 ג’) שמן
- 1 ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות)
- שליש כוס (66 ג’) סוכר (או חצי כוס סוכר- 100 ג’, למי שאוהב יותר מתוק)
- שליש (66 ג’) כוס שמן
- שני שליש כוס (160 מ”ל) שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
- כפית וחצי (7.5 ג’) תמצית וניל
- 1 כוס (140 ג’) קמח
- כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה
- *1-2 כפות שוקולד צ’יפס
איך מכינים עוגת שוקולד וניל?
- מחממים תנור ל170 מעלות.
- ממיסים במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר עם כף שמן ומערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית וחלקה.
- מערבבים בעזרת מטרפה/כף את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, שמנת ותמצית וניל ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה, מוסיפים לבלילה ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
- מחלקים את הבלילה לשתי קערות באופן שווה. מוסיפים לקערה אחת את השוקולד המומס ומערבבים (צריכות להיות 2 קערות: קערה עם תערובת שוקולד וקערה עם תערובת וניל).
- משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את תערובת השוקולד. מעל יוצקים את תערובת הוניל. מנערים מעט ובעדינות את התבנית כדי שהתערובת תהיה בגובה אחיד. מפזרים שוקולד צ’יפס ואופים בתנור במשך 25-30 דקות.הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
424 תגובות
כניסה
424 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














