מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת סולת תפוזים

עוגת סולת תפוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 16, 2015
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון עוגת סולת, תפוזים וקוקוס בסירופ מתוק וריחני – עוגה רטובה וממכרת בקלי קלות

עוגת סולת תפוזים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

חצי כוס (100 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)

חצי כוס (70 ג') קמח רגיל

חצי כוס (90 ג') סולת

כפית גדושה (6 ג') אבקת אפיה

שליש כוס (30 ג') קוקוס

קליפת תפוז/קלמנטינה מגורדת (מומלץ, לא חובה)

סירופ:

שליש כוס (80 מ"ל) מים

3 כפות (38 ג') סוכר

כף (10 מ"ל) מיץ לימון טרי

4 כפות (40 מ"ל) מיץ תפוזים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 2-3 דקות. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים.

-מערבבים בקערה נפרדת (בעזרת כף) את הקמח, הסולת, אבקת האפיה, הקוקוס וגרידת התפוז ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן על להבה בינונית את כל חומרי הסירופ ומחממים עד שהסוכר נמס והתערובת רותחת (מבעבעת). יש לערבב מידי פעם. מנמיכים את האש ומבשלים 3-5 דקות לאחר הרתיחה. מסירים מהאש. שופכים על העוגה בעודה חמה בצורה אחידה. מצננים לגמרי.

*העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה בניילון נצמד. מומלץ להגיש אותה בטמפ' החדר (למרות שהיא טעימה גם כשהיא קרה).

עוגת סולת תפוזים וקוקוס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


109 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אורית,
      אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או 2 אינגליש קייק.

    1. היי מאיה,
      קודם כל תודה 🙂
      העוגה לא תפחה בכלל?
      ערבבת כפית אבקת אפיה עם הקמחים לפני שהוספת לבלילה? התנור היה מספיק חם כשהכנסת את העוגה?

  1. זו פעם ראשונה שאני מכינה את העוגה הזו ועד שהגבת לשאלה שלי עיינתי באתר ורציתי לומר לך תודה ענקית על כל המדריכים והטיפים. הכל נכתב כל כך ברור ובצורה מקצועית ביותר!
    פשוט כיף לעיין בכל המתכונים ובא לי לנסות מלא דברים…
    אז תודה על האתר ותודה על התגובה המהירה 🙂
    יישר כח!!!

  2. היי. אני רוצה להכין את העוגה עבור בית חם לאנשים מבוגרים, שסביר להניח שרובם סובל מסוכר… האם ניתן לוותר על הסירופ? בלעדיו העוגה תצא יבשה?
    תודה מראש

    1. היי שירלי,
      כשמכינים עוגה עם סולת בדר"כ רצוי להרטיב אותה אחרת היא יוצאת במרקם פירורי וקצת יבש.
      את יכולה לבחור עוגה בחושה אחרת שלא על בסיס סולת (יש המון עוגות טעימות 🙂 ) או שאם את רוצה לכין את המתכון הזה במקום סוכר שימי ממתיק מלאכותי כמו אבקת "כמו סוכר" שהיא הכי מומלצת.

    1. היי שירן,
      אפשר להשתמש בחצי כוס קמח תופח ולהפחית את כמות אבקת האפיה לשני שליש כפית (במקום כפית).

  3. היי אפרת
    תודה שוב,
    פעם שניה שהכנתי את העוגה המעולה, לקי לי להכין אותה 8 דקות,
    הפעם הוספתי חמוציות,
    ויצא מושלם
    תבורכי.
    שבת שלום

  4. לא היה לי מיץ תפוזים אז הכנתי עם חלב קוקוס במקום והורדתי את כל קליפות התפוז. יצא מאד קוקוסי אבל מצוין. יופי של מתכון!

  5. שבוע טוב.
    רציתי להודות לך אפרת על המתכון המוצלח.
    הכנתי לכבוד שבת את העוגה ויצא ממש מעדן.
    אז תודה ענקית , על כל המתכונים הנהדרים,שעוזרים לי רבות.

    1. היי שירן,
      כמות ל3/4 תבנית אינגליק קייק:
      ביצה (זה בסדר M)
      רבע כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      שליש כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)
      שליש כוס קמח רגיל
      שליש כוס סולת
      כפית אבקת אפיה
      רבע כוס קוקוס
      חצי קליפת תפוז/קלמנטינה מגורדת (מומלץ, לא חובה)
      סירופ:
      רבע כוס מים
      2 כפות מלאות סוכר
      3/4 כף מיץ לימון טרי
      3 כפות מיץ תפוזים

  6. היי אפרת,
    אני רוצה להכין את העוגה, אין לי מיקסר האם אוכל להקציף ידני עם מטרפה?
    דבר שני – יש לי כמה בננות בשלות וריתי להשתמש בהן, את חושבת שאם אוסיף בננות זה ישתלב טוב במתכון?
    תודה 🙂

    1. היי שירן,
      אפשר להקציף את הביצים והסוכר במטרפה ידנית במשך 2-3 דקות.
      אני לא בטוחה לגבי שילוב הבננות בעוגה אבל יש הרבה דברים אחרים שאת יכולה להכין איתן. מצרפת לינק לרעיונות – מתכונים עם בננה.
      שנה טובה 🙂

  7. הי , תודה רבה על הזריזות!!
    הכנתי את העוגה , כיוונתי את התנור ל180 מעלות , העוגה נשרפה תוך 5 דק מלמעלה -ונשארה מיימית מבפנים ..
    מה לא טוב?

    1. זה אומר שהתנור חזק מידי או שאפית על טורבו במקום על תוכנית התנור הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
      אגב, העוגה מונחת במרכז התנור נכון?
      בכל מקרה, יש להנמיך את המעלות ל150-160 ולהמשיך לאפות.

        1. אז זה מכוון בסדר גמור 🙂
          רק להנמיך את הטמפ' ולהמשיך לאפות. וכמובן לעקוב אחרי זה.

  8. בכותרת של הדף כתבו עוגות טבעוניות כל כך שמחתי שיש לי מבחר, אני פותחת את העוגה הזאת סולת תפוזים ובשורה הראשונה כתוב 2 בצים, בצים באים מבעלי חיים וטבעוניים לא אוכלים שום דבר שקשור לבעלי החיים, אשמח אם תפרסמו עוגות טבעוניות באמת שלא יכיל שום דבר מן החי. תודה.

    שרה

    1. היי שרה,
      אני לא מצליחה להבין איזה כותרת. המתכון לא נמצא בקטגוריה של מתכונים טבעוניים.
      בכל אופן, מצרפת לינק לקטגורית מתכונים טבעוניים בה ניתן למצוא בין היתר גם עוגות טבעוניות.

  9. היי אפרת, הכנתי את העוגה שלך, העוגה ממש אבל ממש טעימה כולם בבית השתגעו כמובן שמכפילה בכמות.
    אוהבת נורא את המתכונים שלך.

  10. מעולה!!! הכנתי אותה בתבנית קטנה חד פעמית. בסירופ סחטתי לימון ולא תפוז, מיים ו3 כפות סוכר שפכתי על העוגה ולמעלה פזרתי קוקוס. חששתי שתהיה דחוסה בגלל הסולת אבל ממש לא נהדרת!!! כיף…

    1. היי לירון,
      מיץ התפוזים מוסיף המון טעם לעוגה ולכן פחות מומלץ לוותר עליו.
      אם אין לך מיץ תפוזים, אפשר לערבב 2 כפות מיץ לימון טרי עם חצי כוס מים וכפית גדושה סוכר ולהשתמש בזה. במקום גרידת תפוז אפשר לגרד חצי קליפת לימון. זה יכול להוסיף טעם.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  11. שלום לך.
    אני מעוניינת להכין את העוגה עם קמח שקדים – האם לשמור על אותו יחס של קמח וסולת כמו עם קמח רגיל ?
    תודה

    1. היי שני,
      לדעתי עדיין כדאי לשלב גם קמח רגיל בעוגה ולשים לדוג' שליש כוס סולת, שליש כוס קמח רגיל ושליש כוס קמח שקדים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

      1. היי, בנוגע לתוספת השקדים, חזרתי לעדכן כי נהגתי כעצתך ויצא מצויין (גם בלי, העוגה יוצאת טעימה מאוד).
        תודה וחג שמח שני

  12. תודה רבה!
    זו הפעם השלישית שאני מכינה, ומכפילה כמויות.
    עוגה טעימה ועסיסית.
    תודה!

    1. היי ענבר,
      האמת שאין לי מושג 🙂 יכול להיות שזה ייצא במרקם קצת גרגירי.
      אשמח לעדכון איך יצא.
      שבת שלום

  13. יצאה נהדר. תודה רבה.
    לא היה לי מיץ תפוזים. השתמשתי במים ויצא יופי. כל היתר הכנתי בדיוק לפי המתכון.
    המרקם שונה מעוגה בחושה רגילה אבל כיפי ומעניין.רק יש לציין שהסולת בשכבה העליונה נשארה קצת קראנצית לשיניים.

    1. היי אפרת,
      בעוגות סולת במיוחד לא מומלץ לוותר על הסירופ כי העוגה תצא קצת יבשה.
      אם העוגה מתוקה מידי לטעמך את יכולה להפחית מכמות הסוכר בעוגה עצמה לרבע כוס סוכר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי הילה,
      עוגות מסולת מתפוררות יותר בגלל המרקם של הסולת שהוא יותר גרגירי.
      שבת שלום 🙂

  14. הכנתי לאחותי אנינת הטעם לפינוק וקיבלתי מחמאות רבות. תודה רבה על עוד מתכון מנצח!שיהיה לכולנו שבוע טוב!

      1. היי אלדר,
        לתבנית עגולה בקוטר 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
        4 ביצים
        2/3 כוס סוכר
        כוס שמן
        כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)
        כוס קמח רגיל
        כוס סולת
        2 כפיות גדושות אבקת אפיה
        2/3 כוס קוקוס
        קליפת 2 תפוזים/קלמנטינות מגורדת (מומלץ, לא חובה)
        סירופ:
        2/3 כוס מים
        6 כפות סוכר
        2 כפות מיץ לימון טרי
        8 כפות מיץ תפוזים
        בהצלחה ושבת שלום 🙂

  15. אפרת יקרה,
    אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חד״פ בינונית (הגודל שלפני התבנית שהכי גדולה), להכפיל כמויות?

    1. היי אילנית,
      אם זו תבנית בינונית קטנה (22X31) אז יש להכפיל כמויות ב-2.
      אם זו תבנית בינונית גדולה (32X25) אז יש להכפיל כמויות ב2.5:
      4 ביצים גדולות או 5 ביצים קטנות (M או S)
      כוס סוכר
      כוס ורבע שמן
      כוס ורבע מיץ תפוזים
      כוס ורבע סולת
      כוס ורבע קמח רגיל
      2.5 כפיות גדושות אבקת אפיה
      כוס קוקוס
      2 קליפות תפוז מגורדות
      סירופ:
      כוס מים
      8 כפות סוכר
      3 כפות מיץ לימון
      10 כפות מיץ תפוזים
      בהצלחה 😉

    1. היי,
      אני לא יודעת איך זה ייצא השילוב של קמח אחר עם סולת. איזה קמח חשבת להשתמש? הסולת גם ככה "כבדה" ואולי שילוב שלה עם קמח מלא יעשה אותה יותר כבדה.
      לגבי סוכר- אני מניחה שאפשר להשתמש בדבש אבל כן מומלץ להוסיף לפחות כף אחת של סוכר לתערובת של העוגה. על איזה תחליף סוכר חשבת?

  16. הי אפרת אני מכינה לאירוח וזאת פעם ראשונה שעושה עוגה עם סולת – הבנתי מחברות שהסולת גורמת למרקם כבד קצת ולא הכי פריך. האם העוגה תצא לי טעימה ולא דחוסה?

    1. היי שרון,
      המרקם של הסולת הוא יותר פירורי ומעט כבד אבל מי שאוהב עוגות סולת זאת עוגה מאוד טעימה 🙂

  17. יצא ממש אחלה.תודה! ובכלל המתכונים של העוגות כייפים וטעימים ואני מכינה עם הילדים כל פעם…

  18. הי אפרת, ניתן לערבב עם כף את הביצים והסוכר (אין לי מיקסר)?כמה כפות יוצאת קליפת התפוז המגורד?מיץ התפוזים לסירופ חייב להיות מתפוזים טריים?שופכים על העוגה סירופ ישר כשיוצאת חמה מהתנור?באיזה שלב מפזרים את הקוקוס מעל העוגה?לכמה ימים העוגה טובה?

    1. היי שרון,
      אפשר לערבב ידנית עם כף.
      זה יוצא בערך כף מלאה של גרידת תפוז.
      אפשר להשתמש בכל מיץ תפוזים, לא חייב להיות מיץ טבעי וטרי.
      את הסירופ שופכים על העוגה כ-2 דקות אחרי שהיא יוצאת מהתנור.
      יש שליש כוס קוקוס שמכניסים לבלילה עצמה (יחד עם הקמח) ואם רוצים אפשר לפזר קוקוס מעל העוגה לאחר שהיא מתקררת לטמפ' החדר.
      העוגה נשמרת במקרר כ-4 ימים.
      שבת שלום 🙂

    1. היי טלי,
      העוגה נקראת עוגת סולת תפוזים אבל הכוונה לשימוש בסולת רגילה שהיא סוג של קמח עבה יותר.
      שבת שלום 🙂

  19. היי אפרת,
    זה נכון, אפשר לשמור את המלל, אך מדוע אי אפשר להעתיק ולשמור את הצילום של מה שהכנת כמו בעבר?
    ככה זה מקל עלינו לזכור מהו המתכון בדיוק…
    תודה

    1. היי עינת,
      יש אפשרות הדפסה נוספת שממנה אפשר להעתיק גם את התמונה והיא נמצאת בתחתית כל מתכון, לפני "מתכונים מומלצים נוספים". יש שורה של אייקונים ובניהם אייקון של מדפסת (בצבע כחול). תלחצי עליו.
      שבת שלום 🙂

    1. היי סמדר,
      אפשר לעשות "העתק-הדבק" מדף ההדפסה. תלחצי על אופצית ההדפסה שנמצאת מעל התמונה בצד שמאל.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר