מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת מיץ

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: עוגת מיץ

Rating:
5
On דצמבר 18, 2014
Last modified:פברואר 6, 2016

Summary:

עוגת מיץ מפירות הדר ב-5 מצרכים בלבד!

עוגת מיץ

תבנית אינגליש קייק / תבנית מאפינס (12 שקעים)

מצרכים:

1.5 (כוס וחצי) קמח תופח

2 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

3/4 כוס מיץ פירות הדר סחוט טבעי (מומלץ מיץ תפוזים, מנדרינות, קלמנטינות או שילוב שלהם).

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ ובסוף את הקמח ומערבבים עד לאיחוד החומרים. (הערה: לאחר הוספת הקמח לא מומלץ לערבב יותר מידי כי ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה).

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).

*אם אופים בתבנית שקעים, משך האפיה מתקצר ל 15-20 דקות.

*הערה: ייתכן ותבנית אינגליש קייק חד פעמית תהיה קטנה מידי לכמות לכן כדאי להשתמש בנוסף לתבנית בעוד 2-3 תבניות שקעים (מאפינס) חד פעמיות.

 עוגת מיץ תפוזים, עוגת תפוזים בחושה, עוגת תפוזים קלה







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

317 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה רבה! עוגה נפלאה! רכה, אוורירית, פשוטה ומהירה להכנה עם מצרכים זמינים. בהחלט אכין שוב.
    שתי שאלות לי אלייך:
    הראשונה: כשאני מוסיפה את הקמח מצטברים להם גושים (אני מקפידה לנפות לפני), כדי לא לפגוע במרקם אני משאירה אותם שם,אבל האם יש דרך להפטר מהם?
    שאלה שנייה: מה ניתן להוסיף לעוגה כדי "לשדרג" אותה? הוספתי כפית לימון סחוט ופיזרתי מעל קוקוס, בטוחה שיש לך טיפים נוספים וטובים יותר!

    1. היי אירה,
      ערבוב עם מטרפה ידנית עשוי לעזור להפטר מהגושים.
      אפשר להוסיף לתוך הבלילה עצמה (וגם לפזר קצת מעל): שוקולד צ'יפס, אגוזים, קוקוס, קליפת תפוז מגורדת.

  2. הי,
    הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש טעימה!
    אם אני רוצה לצפות אותה בקרם למעלה איזה קרם ההית ממליצה לי?
    תודה

    1. היי מירית,
      אם את רוצה קרם שהוא קצפת אז נראה לי שקרם וניל רגיל מתאים. לכמות של העוגה מומלץ להקציף חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל) + כף גדושה אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב. אפשר גם להוסיף כפית דבש. אם הכוונה לציפוי אז אפשר להכין ציפוי שוקולד גנאש.

    1. במקום חצי כוס סוכר אפשר לשים כשני שליש כוס סילאן אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישנה את המרקם, את הצבע וגם את הטעם.

        1. אפשר להמיר רק מחצית מכמות הסוכר בסילאן ואז הטעם יהיה יותר מעודן.
          לדעתי מומלץ להשתמש במייפל טבעי (ללא תוספת סוכר) במקום בסילאן וכך העוגה תצא מוצלחת יותר.

    1. היי שני,
      כמויות ל2 תבניות אינגליש קייק:
      2.5 כוסות קמח תופח
      3 ביצים (רצוי גדולות)
      3/4 כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      כוס ושליש מיץ

  3. היי אפרת(;
    הכנתי עכשיו, נראה מעולה. לא אדע לעולם מה הטעם כי זה הולך לגן של הקטן שלי.. רציתי לדעת איך לשמור אותה שתהיה טעימה מחר בבוקר ואם לא צריך לשים עליה איזה סירופ או אבקת סוכר.. תודה על כל המתכונים הטעימים

    1. היי אפרת,
      עטפי אותה היטב בניילון נצמד ושמרי מחוץ למקרר.
      אין צורך לשים עליה סירופ, היא די עסיסית. את יכולה לפזר מעל אבקת סוכר לפני שאת לוקחת אותה מחר לגן.
      בהצלחה :-)

  4. הי אפרת,
    קודם כל תודה על המתכון. נשמע מעולה. אני מתכננת לעשות עוגה כזו לגן של בני. אני רואה שאת כותבת לבנות כמויות שונות.
    אשמח לדעת אם יש לי כ-20 ילדים (+בטח כמה גננות שיטעמו) אז נגיד 25 אנשים- תוכלי להגיד לי בבקשה מה הכמויות לעוגה?
    בעיקרון אני רוצה לתבנית חד"פ אלומיניום מלבנית ענקית (אני לא יודעת מידה לצערי).
    מקווה שהייתי ברורה.
    תודה רבה מראש,
    קרין

    1. היי קרין,
      כמויות מומלצות לתבנית ענקית (בגודל של התנור):
      4 כוסות קמח תופח
      5 ביצים
      כוס ושליש שמן
      כוס וחצי סוכר
      2 כוסות מיץ פירות הדר סחוט טבעי (אפשר להשתמש בחלק מהכמות גם במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה).
      זמן אפיה עשוי להתארך ל 50-60 דקות.
      בהצלחה :-)

  5. היי אפרת,
    יש לי תבנית לב בקוטר 26 מה הכמויות בבקשה ונישאר לי קצת מיץ תפוזים מה אפשר לשים במקום ?ולגבי פיצפוצי השוקולד הטם צריך לקמח אותם ליפני הכנסתם לבלילה?
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      לתבנית 26 אלה הכמויות המומלצות:
      3 כוסות קמח תופח
      4 ביצים
      כוס שמן
      כוס סוכר
      כוס וחצי מיץ
      לגבי המיץ, לא מומלץ לשים משהו אחר כי זה מה שנותן לעוגה את כל הטעם. יש לך במקרה תפוזים או קלמנטינה שאפשר לסחוט? מיץ מבקבוק לשתיה קלה?
      לגבי פצפוצי השוקולד, מומלץ לקמח אותם לפני שאת מכניסה לבלילה. להוסיף אותם כמובן בסוף ולערבב ערבוב אחד קל. ממליצה לפזר קצת שוקולד צ'יפס גם מעל העוגה לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית.

  6. הי,
    אני רוצה להכין לגן של בתי את העוגה אך ב- 40 קפקייקים
    אשמח להבהרה בעניין הכמויות במקרה כזה
    תודה מראש,

    1. היי הילה,
      כמויות לכ-40 יחידות:
      4 כוסות קמח תופח
      5 ביצים
      כוס ושליש שמן
      כוס וחצי סוכר
      2 כוסות מיץ פירות הדר סחוט טבעי (אפשר להשתמש בחלק מהכמות גם במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה).

  7. שאלה חשובה נוספת
    האם אפשר לשים איזו כמות סוכר שאני רוצה?
    בא לי כמה שפחות אבל מפחדת שהכמויות מדוייקות וזה לא יתפח ויהיה אוורירי
    תודה מראש ⚘

    1. היי לי,
      אפשר לקמח כשליש כוס אגוזי מלך קצוצים ולהוסיף לבלילה בסוף ולערבב ערבוב קל. אפשר גם לפזר מעל הבלילה בסוף, אחרי שיצקת אותה לתבנית.
      אפשר להכין עם מיקסר ידני או לערבב במטרפה, מה שבא לך :-)
      לא מומלץ לשים פחות משליש כוס סוכר. העוגה גם ככה לא מתוקה מידי.
      בהצלחה!

      1. ראשית תודה רבה על המענה המהירורק שאלה קטנה נוספת, האם גם ביתר התמורים 189 מעלות זה עושה on off ז"א התנור עושה השהייה כל כמה דקות?

        1. היי לי,
          התנור לא אמור לעשות השהייה. הוא אמור לעבוד באופן רצוף. את שמה על תוכנית אפיה רגילה? קו עליון וקו תחתון?

  8. שלום לך,
    שאלה קצת דחופה אני רוצה להכין עכשיו את העוגה אבל להוסיף לה אגוזי מלך.. איך מוסיפים אותם בבלילה ומערבבים? או כשהבלילה בתבנית אז מפזרים רק מעט מלמעלה?
    האם ניתן את הבלילה להכין עם מיקסר ידני או שזה רק עם מטרפה באיטיות ?
    תודה מראש ⚘

  9. העוגה ניראת מעולה .מתכננת להכין מחר .
    אם אני אופה בתבנית מאפינס – 12 שקעים -זה מתאים לכל התבנית?
    יש לי תבנית מאפינס ממתכנת -יש צורך בעטרות נייר?תודה רבה

    1. היי ענתי,
      תבנית מאפינס 12 שקעים אמורה להתאים לכמות. אם במקרה נותרה בלילה מיותרת, אפשר לאפות בתבניות מאפינס בודדות או להכניס לאפיה הבאה.
      אם את משתמשת בתבנית ממתכת כדאי לשים בתוך השקעים עטרות נייר ואליהן לצקת את הבלילה.
      יום נפלא :-)

  10. אהבתי מאוד! הכנתי עם גרידת תפוז ו1/3 כוץ שמן קןקןס במקום 1/2 כוס שמן ויצא מדהים! הכנתי את זה לאורחים אשר הודיעו ברגע האחרון שהם באים- אכלו את כול העוגה חם מהתנור ולא האמינו כמה זה קל להכין!

  11. היי אפרת,רוצה להכין את העוגה בתבנית 24 ומה הכמויות בבקשה?והאם אפשר להוסיף תפוחים ופירות יער יתאים לעוגה?
    תודה רבה:)

    1. היי קרינה,
      כמויות לתבנית 24:
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח
      3 ביצים
      3/4 כוס שמן
      3/4 כוס סוכר
      כוס ורבע מיץ
      זמן אפיה עשוי להתארך ל 35-45 דקות. יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק אם יוצא יבש.
      לדעתי העוגה טעימה כמו שהיא אבל אם את אוהבת אפשר להוסיף לתערובת פירות יער קפואים קצוצים או תפוח עץ קלוף חתוך לקוביות קטנטנות או מגורד גס.
      בהצלחה ושבת שלום :-)

  12. הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהים!!!!! אני רוצה להכין אותה שוב פעם אבל יש לי תבנית עגולה בקוטר 22.5 ס"מ, איך לשנות את הכמויות בהתאם לתבנית זו? תודה

      1. בתבנית אינגליש קייק ח"פ (וכפי שכתבת במתכון נשאר לי עוד קצת חומר אז הוספתי עוד 2 תבניות מאפינס אישיות)

        1. אז בגלל שזאת תבנית קצת יותר גדולה מ22 אני ממליצה להכין את הכמויות הבאות, למלא עד 3/4 תבנית ואת השאריות (אם יהיו) לשים בתבניות מאפינס אישיות:
          2 כוסות קמח תופח
          3 ביצים קטנות
          2/3 כוס שמן
          2/3 כוס סוכר
          כוס מיץ פירות הדר סחוט טבעי
          שבת שלום :-)

  13. היי, האם את מסננת את מיץ התפוזים?

    הכנתי שבוע שעבר (סיננתי את המיץ אבל עכשיו שאני מכינה שוב צצה לי השאלה..

    בכל מקרה העוגה נטרפה, ממש טעימה!!!

    אחרי שיצאה מהתנור שפכתי מיץ תפוזים שנשאר (בערך 3/4 כוס ) ופיזרתי קוקוס – מומלץ!!!
    תודה ושבת שלום

    1. היי סימה,
      אפשר לסנן ואפשר לא (אני לא מסננת את המיץ).
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה!
      שבת שלום :-)

    1. היי בתיה,
      רסק תפוחים פחות מתאים כי הוא סמיך ועלול לשנות את כל המרקם של העוגה.
      אם אין לך פרי הדר שאת יכולה לסחוט אפשר להשתמש גם במיץ תפוזים רגיל מבקבוק לשתיה קלה.

  14. היי :)
    אחרי שאני שמה את הקמח נוצרים גושים שמאלצים אותי לערבב ולמחוץ אותם כדי שלא יהרסו את העוגה.
    מצד שני – רשום שערבוב יתר פוגם במרקם
    מה לעשות?

    1. היי ליטל,
      פעם הבאה כדאי לנפות את הקמח לפני השימוש ואז יהיה פחות גושים (אפשר עם מסננת דקה רגילה).
      בנוסף, מומלץ לערבב עם מטרפה במקום עם כף רגילה.
      אם יש גושים אפשר לערבב עד שחלקם ייעלמו ולאפות כמו שזה. בכל מקרה, לא כדאי לערבב יותר מידי.
      חג שמח :-)

        1. היי רוזה,
          אני חושבת שכדאי שתכיני לפי כמויות כפולות:
          3 כוסות קמח תופח
          4 ביצים
          כוס שמן
          כוס סוכר
          כוס וחצי מיץ
          בהצלחה :-)

  15. הי
    ראשית חייבת לציין שאני משתמשת רק במתכונים שלך והבית פשוט מריח טוב כל הזמן, אז תודה לך!
    אשמח לקבל מתכון לתבנית עגולה 24. כמויות וזמן אפיה. תודה רבה וחג שמח

    1. היי מורן,
      שמחה שאת נהנית מהאתר :-)
      כמויות לתבנית 24:
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח
      3 ביצים
      3/4 כוס שמן
      3/4 כוס סוכר
      כוס ורבע מיץ
      זמן אפיה עשוי להתארך ל 35-45 דקות. יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק אם יוצא יבש.
      חג שמח!

    1. היי עמית,
      מתכון לעוגת תפוזים טבעונית:
      כוס ורבע קמח לבן
      כפית גדושה אבקת אפיה
      כפית מחוקה (שטוחה מאוד) אבקת סודה לשתיה
      כף מיץ לימון טבעי סחוט
      2/3 כוס מיץ תפוזים
      שליש כוס שמן
      חצי כוס סוכר
      גרידת תפוז/לימון
      יש לשמן תבנית אינגליש קייק ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
      בהצלחה ויום נפלא :-)

  16. היי.
    זה מתכון לעוגת תפוזים גבוהה ואוורירית?
    חשוב לי שהעוגה תצא כמו ספוג מאד אוורירית..
    דבר נוסף עד איפה ממלאים את הבלילה. 3/4 כמות מגובה התבנית?
    וברגע שכיביתי את התנור להשאיר את העוגה בתוכו שהדלת פתוחה או ניתן להוציא אותה ישר מהתנור?
    ומתי עוטפים אותה בניילון נצמד?

    תודה רבה רבה מראש.

    1. היי נדב,
      בגלל שאין הפרדת ביצים העוגה היא אוורירית וגבוהה אבל לא אוורירית כמו עוגת טורט למשל. אם תגלול בתגובות למטה תראה מתכון של דבי לעוגת ספוג אוורירית, עוגה שהיא ממליצה עליה.
      יש למלא את הבלילה עד 3/4 גובה תבנית וחשוב לא לשכוח לשמן את התבנית לפני.
      לאחר 25-30 דקות יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ואם יוצא יבש העוגה מוכנה ואפשר להוציא אותה מהתנור. לאחר 7-10 דקות אפשר לעטוף אותה בניילון נצמד.
      יום מקסים :-)

    1. היי אוראל,
      כמויות לתבנית 28:
      4 כוסות קמח תופח
      5 ביצים
      כוס ושליש שמן
      כוס וחצי סוכר
      2 כוסות מיץ פירות הדר סחוט טבעי (אפשר להשתמש בחלק מהכמות גם במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה).
      שבת שלום :-)

  17. הכנתי כמה פעמים את העוגה ותמיד זו הצלחה גדולה, טעימה בטירוף ואפילו קיבלתי מחמאות מחמתי אז תודה. בנוסף זה מקסים בעיני שאת מתייחסת לכל התגובות ונותנת טיפים,ישר כח!

  18. טוב אז בסוף שימנתי תבנית, והוספתי אבקת אפיה.
    והתוצאה? לא משהו בלשון עדינה. הטעם חביב המרקם ממש לא.
    בקיצור, בפעם הבאה לא אתפשר על הקצפה.

    1. זה בעייתי שמוסיפים את אבקת האפיה לבלילה מבלי שמערבבים אותה קודם עם הקמח אבל זה היה עדיף מלא להוסיף בכלל אבקת אפיה.
      פעם הבאה לא חייבים להקציף, התוצאה מוצלחת גם אם מערבבים ידנית עם מטרפה או כף אבל חשוב להשתמש בקמח תופח או לפחות לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה.

  19. היי, אני מכינה את העוגה. היא לפני אפייה ושמתי לב שהשתמשתי בקמח רגיל ושלא שימנתי את התבנית.
    האם להוסיף אבקת אפיה ?
    האם השימון חשוב או שאפשר לוותר?

    1. היי מימי,
      בלי אבקת אפיה העוגה תצא דחוסה ונמוכה. תוסיפי לבלילה כפית וחצי אבקת אפיה וערבבי היטב (היה עדיף לערבב קודם עם הקמח אבל אין אפשרות בשלב זה).
      שימון התבנית חשוב לתפיחת העוגה. שמני תבנית חדשה והעבירי את התערובת לתבנית המשומנת.
      בהצלחה :-)

  20. אני מחפשת כבר המון זמן מתכון לעוגת תפוזים שתצא אורירית
    (ולא בזכות מלא ביצים) וגם טעימה וסופסוף מצאתי את המתכון המושלם
    ואפילו לא צריך להקציף! הכל בקערה לערבב ולתנור – מושלמת, טעימה וקלה להכנה!!

    1. היי רז,
      אם זאת תבנית מלבנית בגודל 31X22 אלה הכמויות:
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח
      3 ביצים
      3/4 כוס שמן
      3/4 כוס סוכר
      כוס ורבע מיץ
      אם זאת תבנית מלבנית הגדולה יותר, בגודל 32X25, יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

    1. כן אורטל, אפשר בהחלט. בסביבות שליש כוס.
      ממליצה לקמח את השוקולד צ'יפס ולהוסיפו לתערובת בסוף ולערבב ערבוב קל. אפשר גם לפזר קצת למעלה לאחר שיצקת את התערובת לתבנית.

  21. שבוע טוב הכנתי את עוגת מיץ יצא פשוט מדהים יום חמישי הכנתי שבת כבר אין טירוףףףףף 555 קלה להכנה בלי הרבה חומרים אני רוצה בבקשה גם מתכון לעוגת שוקולד כדורי שוקולד עוגת ביסקוויטים עוגת גבינה ופירורים שיהיה שבוע טוב.

  22. צהריים טובים!

    העוגה מוכנה. לא בטוחה שיש הבדל משמעותי.

    כך שאני עדיין מחפשת שיפור לטורט בהיר.
    אני מניחה שמעניין אותך המרקם. ובכן, נראה לי רגיל אול, ואני מדגישה אולי גדול, קצת פחות אורירי. נראה לי שאפילו זה לא.

    תודה לך!

      1. לא אולי מצפה בשוקולד.

        אשמח לתת לך את המרשם עם שם הספר (פשוטה ומאד טעימה).

        מעוניינת?

        הרבה תודה!

          1. שבוע טוב אפרת!

            הנה המתכון:
            6 ביצים גדולות מופרדות בטמפ' החדר
            1 וחצי כוס סוכר
            חצי כוס שמן
            2 כפיות ת. וניל
            שלושה רבעי כוס מיץ תפוזים (עשיתי מחלקי טבעי) 2 כוסות קמח
            3 כפיות א. אפיה
            חצי כפית מלח
            קליפה מגוררת מתפוז אחד (לא משתמשת)
            להקציף חלבונים עם חצי כמות סוכר עד יציב נוקשה.
            להקציף חלמונים בנפרד עד תערובת בהירה ותפוחה.
            להוסיף את שאר הסוכר ולהקציף היטב.
            להוסיף בהדרגה שמן, ת. וניל ומיץ תפוזים.
            לערבב את הקמח, א. האפיה והמלח ולהוסיף בבחישה לתערובת החלמונים. לא לבחוש מדי.
            לקפל פנימה את קצף החלבונים וקליפת התפוז.(אני עושה במיקסר חלש חלש.)
            תבנית דמוית סיר פלא מס' 26 משומנת בתחתית בלבד. (אני עושה ב1 אנגליש ארוך ו-3 קצרות)
            180 מעלות לשעה או עד ששפת העוגה קפיצית למגע.
            להפוך על צוואר בקבוק עד שהעוגה קרה לצפות ב….
            ("מהמטבח היהודי הקלאסי" שרה פינקל)

            העוגה תמיד מאד מוצלחת אך הפעם החלפתי כעצתך חצי כוס קמח בחצי כוס איסטנט פודינג וניל ויצא מאד טעים (ייתכן שיש כן שיפור בגלל הפודינג).

            לדעתך מתאים לנסות עם פודינג שוקולד?

            הרבה תודה!

          2. שבוע טוב דבי :-)
            תודה רבה על המתכון ועל ההשקעה בכתיבה!!
            לגבי הפודינג שוקולד, אני מאמינה שזה ייתן טעם שוקולדי עדין אבל קחי בחשבון שזה יצבע קצת את הטורט בגוון חום (אלא אם כן לא מפריע לך).

    1. היי דבי,
      אני זוכרת שבעבר ניסיתי להכין עוגת שיש בשילוב אינסטנט פודינג וניל וזה שינה קצת את מרקם העוגה (כי האינסטנט פוידנג הוא כמו קורנפלור במרקם שלו).
      את יכולה לנסות להמיר בסביבות 25% מהקמח בשלב הראשון. כמה קמח יש לך במתכון שאת רוצה להכין?

        1. אז שימי כוס וחצי קמח + חצי כוס אינסטנט פודינג וניל (זה אמור להיות קרוב לחבילה שלמה).
          וכמובן שלזה יש להוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.
          בהצלחה ועדכני איך יצא (אני סקרנית :-) )

  23. בוקר טוב!

    אני חושבת לאופות עוגה טורט בהירה ורוצה לשפר טעם. אפשר להוסיף איסטנט פודינג וניל?
    אם כן מה להוריד?

    בעוגה זו אפשר להשתמש במיץ חצי טבעי?
    תודה רבה!

      1. היי דבי,
        אינסטנט פודינג וניל לפעמים משנה את המרקם של העוגה אם את שמה אותו בתוך התערובת עצמה, לכן אני לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח.
        את יכולה להשתמש במיץ חצי טבעי, אין בעיה.
        שבת שלום :-)

    1. אאפרת יקרה – שלום וברכה!

      אני שוב בעניין הפודינג וניל.

      אני רוצה לעשות עוגה בהירה (ללא קקאו) אך עם טעם קצת מיוחד. חשבתי אולי פודינג וניל יעשה את זה. יש לך רעיון איך משלבים אותו? יש משהו אחר?

      בקשר לעוגת המיפל שלך: מניחה שאפשר בלי אגוזים או שצריך לשים משהו אחר?
      לתבנית תנור צריך להכפיל פי 3?

      תודה רבה!

      1. היי דבי,
        כעקרון פודינג וניל את משלבת כמו קמח (את גם מערבבת עם הקמח). זאת אומרת שאם את מוסיפה כמות מסוימת של פודינג וניל את מקזזת מהכמות הזאת את הקמח (למשל בעוגה הזאת, אם את שמה 3 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל, את שמה כוס וחצי קמח פחות 3 כפות).
        לגבי עוגת המייפל- נכון, לתבנית ענקית בגודל של התנור צריך להכפיל כמויות ב-3. את יכולה לוותר על האגוזים.
        בהצלחה ;-)

    1. היי מירב,
      אני לא בטוחה אם העוגה הזאת תצא מוצלחת עם קמח מלא.
      אם בכל זאת את רוצה להכין עם קמח מלא אני ממליצה לך לפחות לשלב חצי כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה.
      בהצלחה ושבת שלום :-)

    1. היי ענבל,
      יכול להיות שכשהוצאת אותה מהתנור היא עדיין לא הייתה אפויה לגמרי ולכן צנחה (בדר"כ כשזה קורה היא קורסת באמצע ונוצר כמו שקע). אפשרות נוספת היא עודף חומרי התפחה. השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל שהוספת לו אבקת אפיה?
      אגב, באיזה גודל תבנית אפית אותה? כמה זמן?

  24. תודה רבה, העוגה יוצאת אוורירית וטעימה מאד!!! ובהזדמנות זו רציתי להודות לך המתכונים שלך קלים להכנה וכל מה שניסיתי יצא נפלא!

  25. הכל נראה קל נהיר וברור מחומרים המצויים בכל בית . ניסיתי יותר מפעם.פשוט נהדר טעים וקל. הייתי מאוד שמחה להצטרף לרשימת התפוצה שלך אך כיוון שאני מנהלת אורח חיים דתי במחילה מימך, לפני כן עלי לוודא שאינך שולחת גם בשבת.

    תודה ויישר כח על כל התשובות המהירות והיעילות.

    1. היי אורלי,
      שמחה שאת נהנית מהאתר :-)
      צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה (אני שולחת בימי חול בלבד, בדר"כ בימי חמישי).
      יום נפלא!

    1. היי מיה,
      אם המרקם יצא דחוס ועיסתי יכול להיות שאפית בתבנית קטנה ממה שהיה צריך ואז לתערובת לא היה מקום לתפוח (יכול להיות שאפית את כל הבלילה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?). אפשרות נוספת היא ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח שגם הוא עלול לפגוע באווריריות העוגה.

  26. הי, העוגה נראית מעולה, צריכה להכין עוגת יום הולדת תפוזים. מהי כמות המצרכים להכנת עוגה זו בתבנית חד פעמי הכי גדולה?

    1. היי שירה,
      כמויות לתבנית חד פעמית ענקית (מידות 32X40 ס"מ):
      4 כוסות קמח תופח
      5 ביצים
      כוס ושליש שמן
      כוס וחצי סוכר
      2 כוסות מיץ פירות הדר סחוט טבעי (אפשר להשתמש בחלק מהכמות גם במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה).
      בהצלחה ושבוע נפלא :-)

  27. שאלה אולי קצת מוזרה.. יש לי המון קופסאות גרבר. פירות בכל מיני מיקסים. ראיתי שכתבת שאפשר להשתמש ברסק תפוחי עץ במקום חלק מהשמן. נראה לך שאוכל להשתמש בגרבר? חבל לזרוק.. ואם אני מחליפה את השמן לחמאה, האם אפשר להשתמש בחמאה עם קינמון ( חמאת קינמון וסוכר).
    מתכונים מעולים!

    1. היי מאיה,
      אכן אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום חלק מהשמן אבל קחי בחשבון שלעיתים התוצאה תהיה קצת פחות "אווריריות".
      את יכולה להמיר את חצי כוס השמן ל100 גרם חמאה עם קינמון מומסת (קינמון דווקא משתלב עם עוגת תפוזים).
      לצורך הניסוי אני ממליצה שבמקום חצי כוס השמן שימי רבע כוס גרבר תפוחים + 50 גרם חמאת קינמון מומסת.
      בהצלחה ושבוע נפלא :-)

      1. לא יכולתי להתאפק והכנתי את המאפינס לפני שענית לי. יצא מעולה! רכים נימוחים ועסיסיים. מצאתי פתרון למיליון קופסאות הגרבר שיש לי. עכשיו אפשר להתחיל לעשות ניסויים על המתכון המצוין הזה.
        אשמח אם תוסיפי אותי לרשימת התפוצה

        1. מעולה! אני שמחה שיצא מוצלח :-)
          צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
          תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

    1. היי טל,
      המייל שלך כבר מופיע ברשימת התפוצה :-)
      וכן, לאחר שהבלילה מוכנה אפשר לצקת מחצית ממנה לתבנית, למחצית השניה להוסיף כף שטוחה אבקת קקאו, לערבב ולצקת מעל השכבה הבהירה. לאחר מכן לערבב קלות את שתי הבלילות בעזרת סכין או מזלג ולהכניס לתנור.
      בהצלחה ;-)

  28. היי, אני תמיד רואה את המתכונים פה ותמיד מתבוננת בריפרוף בתגובות כדי להוסיף דברים מעניינים לפי ההצעות פה ובכלל,אני רוצה לומר לך שאני ממש אוהבת את האתר הזה ותמיד מכינה ממנו אם זה קינוחים או עוגות לשבת או לאורחים או אם זה ארוחה זריזה בכול אופן לאחר החפירה, יש לי שאלה ובקשה
    אם אני רוצה לעשות כמות של 6 יחידות מה לעשות?
    והתוכלי לצרף אותי לרשימת התפוצה?

    1. היי בר,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהאתר :-)
      אני מבינה שאת רוצה להכין 6 עוגות אישיות (מאפינס)? אם יש לך את תבניות המאפינס מסיליקון שהן קטנות יותר מתבניות שקעים אחרות את יכולה להכין מחצית מהכמויות הרשומות ואז ייצאו לך 6 מאפינס (3/4 כוס קמח תופח, 1 ביצה, רבע כוס שמן, רבע כוס סוכר, שליש כוס מיץ). אם יש לך תבניות מאפינס אחרות אני ממליצה לך להכין את כל הכמות. מבטיחה לך שהכל יאכל ;-) ומקסימום גם אפשר להקפיא את מה שנשאר.
      צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
      בהצלחה!

    1. כן אביבית, אפשר בהחלט. ממליצה לקמח מעט את השוקולד צ'יפס לפני שמוסיפים לבלילה ולפזר גם מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית.
      בהצלחה ושבת שלום :-)

  29. הכנתי הפעם הראשונה בחיי עוגת תפוזים ובעלי עד עכשיו לא אהב ופתאום! מחמאות בלי סוף ויצאה פשוט מדהימה!!!! תודה על מתכון גאוני !

    1. היי יעל,
      עוגות צריכות שמן כדי להיות עסיסיות. בלי שמן הן יהיו יבשות.
      במקום השמן אפשר לשים חמאה מומסת. היחס הוא כוס שמן=200 גרם חמאה מומסת (חצי כוס שמן=100 גרם חמאה מומסת).

        1. היי חגית,
          בגדול אפשר להמיר שמן באותה כמות של רסק תפוחים (זאת אומרת חצי כוס רסק). מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת איך זה ייצא בעוגה הזאת לכן אני ממליצה בתור התחלה להפחית את כמות השמן לרבע כוס ולהשלים ברבע כוס רסק תפוחים.

    1. היי רינת,
      אני מניחה שכן.
      אם אפית בעבר עוגות בטוסטר אובן אז שימי על אותן מעלות שאת אופה בדר"כ.
      חשוב לחמם מראש את הטוסטר לפני שמכניסים את התבנית.
      בהצלחה :-)

  30. היי,
    אני חדשה כאן באתר ומאוד אוהבת לאפות עוגות ובינתיים הספקתי רק להכין את עוגת השוקולד העסיסית לילדיי כבר פעמיים בתווך של יומיים בלבד והיא באמת מאוד טעימה (ויש לי "קצת" נסיון בעוגות שוקולד). אז עכשיו מבקרת ברמה היומית ומחפשת…
    לגביי עוגת המיץ, כדאי לשלב בה נטיפי שוקולד ?
    אורלי
    אשמח לקבל דיווחים ישירות למייל שלי

    1. היי אורלי,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהאתר :-)
      לגבי עוגת המיץ- נטיפי שוקולד ישתלבו בעוגה מצוין. כדי שלא ישקעו לתחתית העוגה במהלך האפיה מומלץ לקמח אותם לפני ולהוסיף אותם לתערובת בסוף ולערבב ערבוב ממש קל. כדאי גם לפזר כמה מעל העוגה.
      צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
      שבוע נפלא!

  31. שלום
    בתור אחחת שאוהבת את האתר שלך פשוט גאוני ומעולה אפשר להכנס לרשימת תפוצה לשליחת מתכונים?
    תודה

  32. היי, הכנתי את העוגה תבנית מאפינס עם תחליף סוכר (מולסה) והוספתי שקדים טחונים ושוקולוד מריר. יצא מעולה! תודה!

    1. היי שני,
      זה מספיק לתבנית אינגליש קייק + כ-3 מאפינס.
      אם את רוצה להכין בשתי תבניות אינגליש קייק אלה הכמויות:
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח
      3 ביצים
      3/4 כוס שמן
      3/4 כוס סוכר
      כוס ורבע מיץ
      בהצלחה ושבת שלום!

        1. היי אורית,
          על כל כוס קמח רגיל יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
          אם את מכינה כמות של 2 תבניות אינגליש קייק יש לשים 2+1/4 כוסות קמח רגיל + שתי כפיות ורבע אבקת אפיה.

  33. אהלן, שאלת הבהרה של מתחילה, נתת פה תשובה שכוס לנוזלים ולקמחים היא אותה כוס.
    אני יודעת שבאפייה וברוב המתכונים כוס נוזל=240 מ"ל, וכוס סוכר=200גרם, וכוס קמח=140 גרם.
    אז מה נכון?

    1. היי קרן,
      כל המידות שציינת הן נכונות :-)
      אותה גודל כוס אם ממלאים אותה בנוזל היא 240 מ"ל ואם ממלאים אותה בקמח היא 140 גרם (מ"ל זה הנפח וגרם מתייחס למשקל אז למרות שהמספרים שונים, היחס שווה)

    1. בטח. שימי כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה. תערבבי אותם היטב ביחד ורק אז תוסיפי לתערובת.
      יום נפלא :-)

    1. היי,
      תבנית מלבנית תהיה גדולה מידי במקרה הזה.
      עדיף לאפות בתבנית אינגליש קייק או בתבנית שקעים/ מאפינס.
      שבת שלום :-)

    1. כן סיגל, כוס זה בסביבות 240 מ"ל, לא חייב להיות מדויק. מה שחשוב זה להשתמש באותה גודל כוס למדידת הנוזלים והקמחים כדי שהיחס יישמר.
      שבת שלום :-)

  34. היי,

    מערבבים את כל החומרים כולל הקמח בעזרת מטרפה ,לא במיקסר???
    הכמות מספיקה לשתי תבניות אנגלישקייק חד פעמי??

    אודה לך על תשובתך

    1. כן אתי, אין צורך להשתמש במיקסר.
      הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק גדולה אבל אפשר לחלק את הבלילה גם לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות כי העוגה תופחת.

  35. היי,
    תודה על המתכון!העוגות בתנור…
    שאלה של מתחילים לעוגה הזו ובכלל- אחרי זמן האפייה הנדרש צריך להוציא את העוגות מהתנור שלא יישרפו או להשאיר אותן שיתקררו בהדרגה?
    תודה!

    1. היי נירית,
      עוגות בחושות כמו העוגה הזאת אפשר להוציא מיד מהתנור ואפילו רצוי מאחר ובחום התנור הן ממשיכות להאפות ועלולות להתייבש מעט.
      גמר חתימה טובה :-)

    1. היי רעות,
      היחס הוא שעל כל כוס קמח שמים כפית אבקת אפיה. באיזה גודל תבנית את רוצה להשתמש? כי יכול להיות שתצטרכי להכפיל ב1.5

    1. שלום אפרת.
      אני רוצה לאמר לך ראשית תודה תודה תודה על המתכונים שפה. האמת שניסיתי כמה מהמתכונים וקיבלתי המון מחמאות. הן טעימות. וקלות מאד וקצרות בזמן להכנה.
      את אלופה ומקסימה.
      ובכלל את מגיבה לכל אחד ואחת פה.
      תודה ושבת שלום.

  36. הי :)

    לא מזמן הכרתי את האתר שלך ורציתי לומר לך תודה ענקית על מתכונים קלילים אבל כל כך טעימים!!!
    עשיתי את עוגת התפוזים שלך ואחרי ניסיונות של עוגות תפוזים מורכבות היא כל כך טעימה ומוצלחת!
    את מהממת תודה :)

  37. נשמע מעולה רצה להכין לשבת.. אין לי תבנית קטנה ניתן להשתמש בתבנית 26?
    ואפשר בבקשה להתווסף לרשימת התפוצה הנחשקת?
    תודה ושבת מבורכת.

    1. היי הילה,
      לתבנית 26 יש להכפיל כמויות:
      3 כוסות קמח תופח
      4 ביצים
      כוס שמן
      כוס סוכר
      כוס וחצי מיץ פירות הדר סחוט טבעי.
      *אני חייבת לציין שלא ניסיתי להכין את העוגה בתבנית אחת גדולה ואני מקווה שהיא תצא כמו שצריך.
      מוסיפה אותך לרשימה בשמחה :-)
      שבת שלום!

  38. שלום אפרת.
    יש לי בעיה עם עוגות!! כן עם התפיחה שלהן.
    הן לא תופחות לי. אני משתמשת בקמח רגיל +א. אפיה.
    יוצא לי חצי עליון אפוי טוב. חצי תחתון כמו חלק צמיגי ולא אפוי.

    דבר שני, העוגות נשברות לי למעלה.

    מדוע?
    אשמח לקבל תגובה במייל.

  39. היי, אני רוצה להכין 2 תבניות אינגליש קייק מאלומיניום. האם להכפיל את הכמות או מספיק להכפיל ב1.5? תודה

    1. כן מיכל, מספיק להכפיל ב1.5:
      שתיים ורבע כוסות קמח תופח, 3 ביצים, שלושת רבעי כוס שמן, שלושת רבעי כוס סוכר, כוס ורבע מיץ תפוזים.
      סופשבוע נעים :-)

    1. לדעתי זמן האפיה עשוי להתארך בעוד 10-15 דקות. ממליצה לבדוק את העוגה עם קיסם כבר אחרי כ-40 דקות.

  40. עוגות מדהימות ומהממות קלות לביצוע וכיף להכין אותם בצ'יק

    תודה רבה על המתכונים הנפלאים

    רציתי לדעת את הכמויות המדויקות לתבנית 26 ס"מ
    אשמח לתשובתך

    1. תודה דבורה יקרה :-)
      לתבנית 26 תכפילי כמויות: 3 כוסות קמח תופח, 4 ביצים, כוס שמן, כוס סוכר, כוס וחצי מיץ.
      *כדאי לנפות את הקמח לפני השימוש.
      שבוע נפלא!

  41. כבר 3 שאני מנסה להכין ולא מצליחה. היא כאילו תופחת מספיק ונשארת בצקית. המון מתכונים שלך מהאתר יצאו מעולים. למה את רק העוגה הזו שנראית מעולה, אני לא מצליחה? עשיתי הכל לפי המתכון…

    1. היי ליאת,
      מה הכוונה בצקית? דחוסה או לא אפויה?
      אגב, את מקציפה את הביצים או מערבבת ידנית?

      1. פעם אחת יצאה דחוסה למרות הקיסם היבש. בפעם השנייה הוספתי עוד 5 דקות אפייה ויצאה לא אפויה שוב למרות קיסם יבש.
        ניסיתי פעם ידנית ופעם במיקסר. ניסיתי אפילו להתחכם ולהפריד בין החלמון לחלבון ורק אז… וגם לא יצא…

        1. היי ליאת,
          קודם כל אני חייבת להחמיא לך על זה שבכל זאת המשכת לנסות ;-)
          לגבי הדחיסות, יכול להיות שערבבת יותר מידי את החומרים? כי לעיתים ערבוב יתר, במיוחד לאחר שמוסיפים את הקמח יכול לגרום לעוגה להיות דחוסה. לעיתים הדחיסות יכולה להיות כתוצאה מהקמח שהיה דחוס בשקית ולא אוורר (לכן תמיד כדאי לנפות אותו לפני שימוש).
          לגבי זה שהעוגה יצאה לא אפויה מבפנים, זה יכול לקרות שמשתמשים בתבנית מעט קטנה ממה שצריך. העוגה מספיקה לתבנית אינגליש קייק מעט יותר גדולה מהסטנדרט אז מה שאפשר לעשות אם אין תבנית כזאת, היא למלא 3/4 תבנית אינגליש קייק רגילה ואת שאריות הבלילה למלא ב 1-2 תבניות מאפינס.
          אם למרות שעשית הכל עדיין העוגה לא הצליחה, כנראה שנצטרך להשלים עם זה שמדובר בתעלומה בלתי מובנת :-)
          שבוע טוב!

    1. היי חן,
      לדעתי אפשר לשים גם שליש כוס סוכר. אפשר להשתמש גם בסוכר חום, עדיף שיהיה חום בהיר.
      ערב נעים :-)

  42. עשיתי כל טעות אפשרית –
    לא הייתה לי תבנית של אינגליש אז אילתרתי משהו במקום
    לא היה מספיק מיץ תפוזים – הסתפקתי במועט
    היה לי חצי מכמות הסוכר
    חרכתי את העוגה וייבשתי אותה
    ולמרות הכל – יצא טעים להפליא :)
    מאוד אוהבת את המתכונים שלך . יש בהם חשיבה ונשמה. תודה.

  43. עשיתי אתמול בערב את העוגה ויצא מעולה
    היא אוורירית, רכה ונמסה בפה ולמעלה יצא לי קריספי וממש טעים
    כולם ממש אהבו

  44. היי,עשיתי את העוגה יצא ממש טעים וקל תודה,הוספתי קצת אגוזים קצוצים ותמצית וניל מומלץ .
    שבת שלום ☺☺☺

    1. היי אורית,
      המיץ הוא מה שנותן את הטעם לעוגה. עם מים לא יהיה לעוגה טעם חוץ ממתיקות.
      אם יש לך משקה קל כלשהו שאינו מוגז את יכולה להכין איתו.

    1. הי אוראל,
      אין צורך להשתמש בכוס מדידה, אפשר להשתמש בכל כוס זכוכית רגילה (עם הידית), העיקר שכל המרכיבים (גם הנוזלים וגם הקמחים) ימדדו באותה כוס כדי שתהיה אחידות.

    1. היי איריס,
      הוספתי את כתובת המייל שלך לרשימת התפוצה כך שתוכלי לקבל מתכונים חדשים למייל.
      יום נפלא :-)

    1. הי לירון,
      אחרי השמן.
      מתחילים עם הביצים, אח"כ מוסיפים סוכר ושמן ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את מיץ ההדרים ובסוף את הקמח.

    1. היי נחמי, שמחה לשמוע :-)
      כן, אפשר להשתמש בכוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
      סופשבוע נעים:)

    1. היי הודיה,
      הכוונה לכוס זכוכית רגילה (עם ידית).
      כל עוד את משתמשת באותה גודל כוס למדידת כל המרכיבים (קמח, סוכר, שמן ומיץ ) זה בסדר ואין צורך להשתמש בגודל מסוים.
      בהצלחה ;-)

  45. האם המתכון לתבנית אחת של אינגליש קייק?
    אם אני רוצה 2 תבניות להכפיל את הכמויות ב-2?
    3 כוסות קמח תופח זה לא המון?

    1. היי ליאת,
      כן, המתכון לתבנית אינגליש קייק אחת גדולה.
      אם את מכינה ב2 תבניות אינגליש קייק מאלומיניום (חד פעמיות) אז מספיק שתכפילי את החומרים ב1.5, הכוונה: 2+1/4 כוסות קמח תופח, 3 ביצים, 3/4 כוס שמן, 3/4 כוס סוכר, 1+1/4 כוס מיץ.

        1. היי,
          לא מומלץ להמיר את הקמח במתכון הזה כי מרקם הקמחים שונה והיחס בין הנוזלים משתנה גם כן. יש באתר מתכון לעוגת תפוזים טעימה מקמח שקדים (ניתן לטחון שקדים מולבנים לאבקה). מצרפת לך את המתכון-
          http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A7%D7%9E%D7%97-%D7%A9%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%9D/
          שבוע נפלא וחג שמח :-)

  46. אתמול נרשמתי לאתר, הורדתי את המתכון והכנתי.
    תבנית עגולה 26.
    נגמרה תוך 20 דקות (אפילו פחות) מהרגע שהוצאתי מהתנור.
    פשוטה וטעימה בטרוף. – היה אורח מחול , לקח את המתכון לאמא שלו.
    סוף שבוע טוב

    1. היי סימה,
      אפשר להכין בתבנית עגולה עם חור, אך יש להכפיל את הכמויות ב1.5, הכוונה: 2+1/4 כוסות קמח תופח, 3 ביצים, 3/4 כוס שמן, 3/4 כוס סוכר, 1+1/4 מיץ.
      מומלץ לאפות על 170 מעלות.
      המשך יום נפלא :-)

        1. הי אפרת
          האתר שלך בשימוש אצלי בקבוע! נהנית מאד תודה!
          רוצה להכין את העוגה לטו בשבט לגן של 30 ילדים. תבנית ענקית.מה הכמויות הדרושות? זמן אפייה משתנה? אכין אותה עם קמח כרגיל כי צריכה להיות ללא גלוטן.. רעיונות לקישוטים שלה ברוח החג?
          המון תודה
          יפעת

          1. היי יפעת,
            כמויות לתבנית ענקית בגודל 32X40:
            4 כוסות קמח תופח (אם את משתמשת בקמח כרגיל יש לערבב אותו עם 4 כפיות אבקת אפיה)
            5 ביצים
            כוס ושליש שמן
            כוס ושליש סוכר
            2 כוסות מיץ פירות הדר סחוט טבעי
            זמן האפיה עשוי להתארך ל 50 דקות.
            אפשר לפזר מעל פרוסות שקדים מולבנים.
            שבוע טוב :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »