מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת מילקי

עוגת מילקיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 15, 2017
Last modified:דצמבר 19, 2017

Summary:

מתכון לעוגות מילקי אישיות עם קצפת – ניתן גם להכין גם כעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק.

אני מודה שמילקי טעים כמו שהוא אבל לפעמים קורה שנשאר רק מילקי אחד במקרר (כשיש כמה ילדים שרוצים אותו) או שמדובר במילקי שנשכח ותאריך התפוגה שלו חלף בכמה ימים. מה עושים? מכינים ממנו עוגות אישיות בטעם שוקולד-מילקי עם קצפת ואז כולם נהנים.

עוגת מילקי

מצרכים (8-10 מאפינס):

1 ביצה גדולה

שליש כוס סוכר

שליש כוס שמן

מעדן מילקי בטעם שוקולד עם קצפת (170 מ"ל)

חצי כוס מים חמים

כף מלאה אבקת קקאו

כוס קמח תופח

לקצפת: חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל), 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל, 4 כפות חלב קר

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס.

-מערבבים בעזרת כף או מטרפה את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, מילקי ומערבבים. מוסיפים מים חמים ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח ואבקת קקאו ומערבבים עד לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות ואופים במשך 12-14 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הקצפת: מקציפים חצי שמנת מתוקה במשך כדקה. מוסיפים חלב ופודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ושומרים במקרר.

-לאחר שהעוגות התקררו, מזליפים מעל את הקצפת.

*שומרים בקופסה סגורה במקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


27 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי רחל,
      לדעתי זה בגלל שהשתמשת במילקי וניל. זה יוצא טעים עם המילקי הרגיל בטעם השוקולד.

  1. היי אפרת,
    הכנתי כמאפינס ויצא רך ויצאו לי שישה מאפינס גדולים ו2 קטנים הקטנים יצאו יפים עם גיבעה יפה ולא סדוקה והגדולים היתנפחו יותר מידי וניקרעו מלמעלה האם יש סיבה לזה ? מילאתי עד חצי גובה…ואני רוצה לחתוך את הגיבעה להזליף קרם עם חלב כחוש שהכנתי כי נישאר לי וחבל ולפורר את הגיבעה ולשים מעל הקרם ניראה לי יהיה טוב…
    תודה רבה על המתכונים פעם הבאה אכין בתור אינגליש קייק.

    1. היי קרינה,
      אני לא יודעת מדוע דווקא הגדולים נקרעו, במיוחד אם מילאת עד חצי גובה. אולי הם היו במיקום כזה בתנור שהטמפ' היתה גבוהה מידי.
      את יכולה לחתוך את הגבעה ולשים קרם. לגבי פיזור פירורי העוגה מעל, לשיקולך ולטעמך 🙂

  2. היי .אני רוצה להשתמש לקרם הזה בעוגה אחרת .אני רוצה שיצא לי קרם קשה שאוכל לזלף ולא ינזל. האם אני יכולה להשתמש במה שאמרת או שיש מתכון אחר עבור קרם זילוף? קרם כמו בתמונה המצורפת

    1. היי קרן,
      קודם כל חייבת להגיד שזה נראה מצוין.
      אפשר להשתמש בקרם של המילקי כקרם זילוף רק חשוב להקציף אותו עד שמתקבלת קצבת יציבה ונוקשה.
      כדאי גם להעביר את הקרם למקרר למשך כשעתיים לפחות לפני הזילוף.

    1. היי ליאורה,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להיות 25-30 דקות.
      יום מקסים 🙂

  3. היי אפרת. אין לי אפשרות להכין קצפת… אוכל להשתמש בקצפת של המילקי לזילוף? אשמח לתשובה לפני שבת…

    1. היי עפרי,
      לא בטוחה שאפשרי יהיה לזלף את הקצפת של המילקי (היא רכה ועדינה).
      אפשר פשוט להכין ציפוי שוקולד רגיל ולוותר על הקצפת.
      שבת שלום 🙂

    1. אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. אם הכוונה לתחליף ללא גלוטן אז אפשר לשים תערובת קמחים ללא גלוטן (כמו קמח תמי, כרגיל וכו') + כפית אבקת אפיה.

  4. היי עשיתי את המתכון שלך וטעמתי אחד ויצא מאוד מאוד טעים וגם נראה מעולה (: הוספתי סוכריות לשיפור הטעם וגם שיראה יותר יפה מחכה לתגובתך…..

  5. היי אפרת
    מדהים אותו כל פעם מחדש הפשטות שבמתכונים שאת מפרסמת.
    האם אפשר לפרט בבקשה כמה זמן לערבב? הרבה פעמים שמעתי שיש לערבב מעט,בתנוחות קיפול וכולי.

    אפשר לשים משהו אחר במקום אבקת קקאו? אשמח לתשובה במייל

    1. היי אבי,
      מערבבים את הביצים עם הסוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים שמן, מערבבים 5 שניות, מילקי, מערבבים 10 שניות. מים חמים- מערבבים 10 שניות, קמח תופח ואבקת קקאו – מערבבים 20-30 שניות, עד לאיחוד התערובת.
      מערבבים רגיל. אין צורך לערבב בתנועות קיפול במקרה הזה.
      במקום אבקת קקאו אני מניחה שאפשר לשים שוקולית.

        1. היי אבי,
          לגבי הזילוף, אפשר גם לא לזלף ולשים את הקצפת ישירות עם כף על המאפינס. אפשרות נוספת ועדיפה לדעתי היא לשים את הקצפת בתוך שקית אוכל רגילה, לגזור את הקצה ולזלף.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »