מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לעוגת לימון בחושה

מתכון לעוגת לימון בחושהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 6, 2015
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון לעוגת לימון בחושה טעימה במיוחד

עוגת לימון בחושה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש (66 ג') כוס שמן

כפית (5 ג') תמצית וניל

5 כפות (50 מ"ל) מיץ לימון טרי

שליש כוס (80 מ"ל) מים

2 כפות שטוחות גרידת לימון (קליפה של לימון בינוני מגורדת דק)

כוס (140 ג') קמח רגיל

כפית מלאה (6 ג') אבקת אפיה

3 כפות (21 ג') קוקוס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל, מיץ לימון טרי, מים, גרידת לימון ומערבבים.

-מערבבים בקערית נפרדת את הקמח, אבקת האפיה והקוקוס ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (הערה: ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח עלול לפגוע במרקם העוגה ולגרום לה להיות דחוסה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

236 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי 🙂
    קודם כל חייבת לציין שהמתכונים שלך מעולים!
    שאלה- במיץ לימון אני יכולה לסחוט לימונים טריים? כי אין לי ממש מיץ לימון

  2. היי אפרת הכנתי ויצא טעים אבל העוגה יצאה נמוכה ממש יש לך מושג למה זה יצא ככה ? עשיתי בדיוק שלב אחרי שלב מתכון

        1. אז הבעיה בכוס שהשתמשת בה וכנראה שגם בתבנית.
          יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו הכוס שהתמונה המצורפת. את השתמשת בכוס קטנה מידי ולכן יצאה לך כמות קטנה יותר של בלילה.
          הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 20. אם השתמשת בתבנית בקוטר גדול יותר זה לא מתאים.

    1. יש אפשרות לעשות את העוגה לימון בגירסה הכשרה לפסח ??? אשמח לקבל תשובה בהקדם אם יש שינוי במתכון או פשוט רק להחליף את הקמח לכשר לפסח

    1. היי חן,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים קרם קוקוס במקום המים באותה כמות.
      שבת שלום 🙂

  3. דבר ראשון האתר שלך מעולה! יוצא לי להכין מפה הרבה דברים 🙂
    דבר שני, בנוגע לעוגה – יש אפשרות לשים חצי כוס של סוכר קוקוס במקום סוכר רגיל?

      1. איזה מוזר, אני זוכרת שעניתי.
        בכל מקרה, אפשר כל עוד אין לך בעיה עם הטעם של סוכר הקוקוס (יש לו טעם מעט שונה).

  4. תודה על האתר הזה ממש ממש כיף, פרקטי וקל..
    רציתי לשאול האם אפשר להכין את העוגה עם פירות יער.. ואם כן האם להוסיף אותם לבלילה או לפזר באמצע האפיה שלא ישקע
    או כל רעיון אחר..
    תודה מראש🙂

    1. היי יונה,
      לא בטוחה שהעוגה הזאת מתאימה. יכול להיות שאפשר לשים פירות יער במקום השזיפים בעוגה השזיפים. מומלץ לפדר אותם קצת באבקת סוכר בגלל החמיצות שלהם.
      שבוע טוב 🙂

  5. איזה יופי שענית…אז אם כבר שאלה נוספת.כדאי לקחת סיכון ולהכין אותה עם קמח כוסמין?או חצי לבן חצי כוסמין?גלי

    1. אם הכוונה לכוסמין מלא אז אני חושבת שפחות מומלץ בעוגה הזאת ואם את בכל זאת מנסה אז חצי כמות כוסמין וחצי רגיל.

  6. היי העוגה יצאה מעולה…..מכינה היום שוב.האם ניתן בתבנית הפלא עם החור באמצע?ולהכפיל כמות מקסימום???

    1. היי דוריס,
      אפשר לוותר או לשים כף סוכר בטעם וניל במקום (ולהפחית כף מכמות הסוכר).
      שבת שלום 🙂

  7. הכנתי אותה לשבת האחרונה ונהנינו ממנה מאד.
    היום יש לנו אורחים אז הכנתי אותה שוב בשתי תבניות.
    אחת לימון כמו במתכון המקורי, ובשניה החלפתי את הלימון בתפוז.
    בינתיים הן בתנור.
    מקווה שהאורחים יאהבו.

  8. שלום,
    תודה רבה על אתר נפלא!!!!!!
    הכנתי את העוגה עכשיו. וגם את הקצפת. האם למרוח את הקצפת ולהקפיא את העוגה (צריכה אותה ליום ששי) או ניתן להקפיא את הקצפת ולמרוח ביום ששי?

    תודה רגה
    גלית

  9. היי אפרת, הכנו את העוגה. היא קלה מאוד להכנה, והיתה טעימה מאוד על דעת כלל המשפחה שטרפה אותה עד הפירור האחרון. תודה!

  10. עשיתי כמות כפולה . שמתי כוס סוכר לכמות כפולה וחצי כוס שמן קוקוס לכמות כפולה . יצא מעולה . תודה!

  11. שלום, יש לי שלוש שאלות:
    1. אני רוצה לשים חצי קמח רגיל וחצי קמח מלא, זה בסדר?
    2. אני עושה כמות כפולה, והייתי רוצה לשים ביצה אחת ו-2-3 בננות במקום 4 ביצים, זה יהיה טוב? או 2 ביצים ו2בננות (במקום 4 ביצים)?
    3. אני מכינה את העוגה היום (יום רביעי) ונאכל אותה ביום שישי בערב, כיצד את ממליצה לשמור את העוגה?
    ותודה על המתכונים הפשוטים והטעימים שלך!!!

    1. היי מרים,
      1. בעוגה הזאת ספציפית אני פחות אוהבת את התוצאה עם קמח מלא, גם לא חצי כמות. אם יש לך קמח כוסמין מלא, אפשר כן לשלב חצי-חצי כי הוא קמח יותר מוצלח המקמח המלא הרגיל. לשיקולך וטעמך 🙂
      2. העוגה כבר תהפוך להיות עוגה בננות (הטעם של הבננות מאוד מורגש בעוגה) ולא עוגת לימון. יש לי מתכון לעוגת בננות ללא ביצים בכלל אם את רוצה. לגבי העוגה הזאת- אפשר להפחית ל-3 ביצים גדולות בלי להוסיף בננה. מספיק להוסיף עוד 3 כפות מים.
      3. אם את מכינה את העוגה היום יש לעטוף אותה היטב ולשמור מחוץ למקרר. אם יש לך זמן להכין אותה מחר, אז עדיף. היא פשוט תהיה יותר טריה וטעימה.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  12. תודה על המתכון שמתי במקום קמח רגיל , כוס קמח תופח וחצי שקית אבקת אפייה, ובמקום המים חלב יצאאאאא מדהיםםם תודההההה .

  13. היי, האם הכמות מספיקה לתבנית אחת של אינגליש קייק או לשתיים? ואם לאחת אז האם ניתן להכפיל את הכמות?
    תודה רבה

    1. היי אסנת,
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת. אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בשתי תבניות אינגליש.

    1. היי טלנוי,
      העוגה לא אמורה לשקוע באמצע. יכול להיות שזה בגלל שהיא לא היתה אפויה לגמרי.

  14. שלום ותודה רבה על המתכונים המעולים!
    יש לי שלאה: אני רוצה לעשות את העוגה עם קמח כוסמין, האם זה מתאים? או שלעשות חצי קמח רגיל וחצי כוסמין? הם יש שינוי בפרופורציות או זמן אפיה במקרה שמשתמשים בקמח כוסמין? תודה רבה!

    1. היי מרים,
      יש עוגות שאין בעיה להמיר בהן את כל הכמות לקמח כוסמין. העוגה הזאת דווקא הייתי ממליצה לשלב כמו שהצעת- חצי רגיל וחצי כוסמין.
      זמן האפיה, ההכנה ויתר המצרכים נשארים אותו דבר.

      1. תודה רבה על תשובתך! עשיתי כמו שאמרת: חצי קמח רגיל וחצי קמח כוסמין, יצא מאוד מאוד טעים, תודה רבה!

  15. הי,

    האם ניתן להשמיט את הקוקוס?
    אני מתכוונת לעשות אותה מחיטה מלאה יש לך טיפ שאולי יגרום לה להיות פחות דחוסה?
    תודה רבה מראש! 🙂

    1. היי מורן,
      אפשר לוותר על הקוקוס.
      יש מצב שהיא תצא דחוסה עם קמח מלא.
      כדי לעשות אותה פחות דחוסה אפשר לשלב חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח רגיל ולהקציף את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות ורק אז להוסיף את יתר החומרים.
      שבת שלום 🙂

  16. מתכון מנצח ! עוגה מעולללה ובאמת קלה .
    את פשוט אלופה ומדוייקת.
    תודה רבה לך הצלת אותי אתמול
    חג שמח ושנה טובה

  17. יצא מעולה!!!!!
    וברור שאם כבר לכלכתי את הידיים ואת הכלים אז הכנתי כמות משולשת, וטוב שכך!
    סחטתי לימון על סוכר ערבבתי ומרחתי זיגוג על העוגות, זה בהחלט הוסיף עוקץ.

  18. היי!
    אני רוצה לעשות את העוגה הזאת עכשיו לשבוע הבא…אפשר להקפיא אותה?..ושבוע שלם היא תישמר לי?

    1. היי תהילה,
      לא אמורה להיות בעיה להקפיא את העוגה. חשוב רק לעטוף היטב בניילון נצמד.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  19. הכנתי ללא גלוטן- עם קמח תמי במקום קמח רגיל- יצא נהדר!, היתה התלהבות גדולה בבית, זו הופכת להיות אחת מהעוגות הקבועות…

  20. היי,
    רכשתי תבניות אינגליש קייק מקרטון. האם האפייה בתבניות הללו זהה לאפיה בתבניות אלומיניום / סיליקון (זמנים ואיכות)? האם יש לשמנן?

  21. העוגה יצאה טעימה מאוד…
    עשיתי עם קמח מלא, בפעם אחרת עשיתי עם קמח כוסמין, וכל פעם יצא נהדר.
    כולם אהבו מאוד!!

    תודה על מתכון מעולה, ותודה על אתר נח, מושקע, ומלא מתכונים מוצלחים 🙂

  22. הי!

    לא דחוף!

    מתאים לצפות עוגת לימון בקרם שוקולד?

    כמה מוסיפה גרידת הלימון?
    תודה רבה ולילה טוב.

    1. היי דבי,
      גרידת הלימון מוסיפה לטעם הלימוני ולא כדאי לוותר עליה.
      אני חושבת שהעוגה טעימה גם בלי ציפוי בכלל אבל בגדול שוקולד משתלב כמעט עם הכל אז זה יכול ללכת.
      לשיקולך/טעמך 😉

  23. היי החלפתי את הסוכר בסוכר קוקוס, את השמן בשמן קוקוס ואת הקמח לבן בקמח כוסמין
    יצא ממש טוב!

  24. היי
    אני רוצה להכין כמה עוגות קלות ולהקפיא. איך יודעים איזו עוגה ניתן להקפיא ואיזו לא? תודה
    למשל את זו ניתן להקפיא?

    1. היי רעות,
      בדר"כ אין בעיה להקפיא עוגות בחושות (גם את העוגה הזאת) או עוגות עם קרם. חשוב רק לעטוף אותן היטב בניילון נצמד או לאחסן בקופסה אטומה אם מדובר בעוגות קרם/מוס.
      עוגות גבינה אפויות ועוגות המכילות פירות פחות מומלץ להקפיא.
      את העוגה יש להפשיר בחוץ כשהיא עדיין עטופה בניילון נצמד.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  25. שבוע טוב!
    ברצוני להוסיף לעוגה זו קצפת.איזה טעם יכול להשתלב עם טעם הלימון של העוגה?
    תודה מראש

    1. היי מאשה,
      אפשר להכין קצפת בטעם וניל עם גרידת לימון.
      לכמות במתכון מספיק להקציף חצי מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (125 מ"ל) + 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל + 4 כפות חלב או מים קרים + גרידה של כחצי לימון.
      בהצלחה 🙂

  26. עוגה מצוינת
    טעימה מאוד!! איזון טעמים מושלם בין המתוק לחמצמץ של הלימון.
    הוספתי עוד שתי כפות קוקוס ויצא פשוט נפלא
    תודה לך!!:)

  27. היי,

    אני מעוניינת בשתי תבניות אינגלישקייק . האם להכפיל הכל או שיש שינויים?

    תודה

    גילי

  28. היתכן שברוב המתכונים כאן באתר משתמשים רק בשליש כוס סוכר ושליש כוס שמן?
    בדיוק נאפות עכשו בתנור עוגת הלימון, שאני חוששת שתצא דחוסה היות ולא שמתי לב שאין לערבב מידי ועוגת אפרסק משומר.
    אשמח לתגובה לגבי הסוכר והשמן…

    1. כן טלי, אני משתדלת לשים בעוגות כמה שפחות סוכר ושמן מבלי לפגוע בטעם 🙂
      רק אחרי שמוסיפים את הקמח רצוי שלא לערבב יותר מידי. לפני שהוספת את הקמח אין בעיה לגבי ערבוב יתר.
      בהצלחה עם העוגות ושבת שלום!

      1. הי

        אכן יצא טוב. כמות השמן והסוכר אכן מספיקה. למרות שהיתי סקפטית.
        העוגה יצאה אוורירית ולא דחוסה.עוגת הלימון
        את האפרסק המשומר טרם טעמתי.הוא נוסה עם המתכון שפורסם על עוגת האננה רק שלא היה לי אננס.

  29. שלום לכולם
    זו פעם ראשונה שלי באתר, חיפשתי עוגה בחושה קלה להכנה ומצאתי את עצמי באתר כאן
    קוראת על עוגת הלימון ועל כל התגובות המצוינות שלכן. לכן החלטתי ללכת על זה.
    הכנתי את העוגה לפי המתכון אחד לאחד.
    יצא מדהים, ריח נפלא, טעם גן עדן .
    תודה רבה ושבת שלום

  30. היי,

    רציתי לשאול אם אפשר במקום-
    השמן לשים שמן זית?
    קמח מלא במקום הרגיל?
    ותחליף לסוכר שהוא לא סוכר חום?
    תודה 🙂

    1. היי,
      אני חוששת שהטעם של שמן הזית יורגש בעוגה לכן זה פחות מומלץ (אלא אם כן זה שמן זית בטעם ממש מעודן).
      לדעתי זו עוגה שפחות מתאימה להכנה עם קמח מלא אבל אם בכל זאת רוצים אז לפחות לשלב חצי כמות עם קמח רגיל.
      לגבי תחליף לסוכר, הייתי ממליצה לשים לפחות כף סוכר אחת (לבן או חום) כי הסוכר תורם למרקם העוגה. מעבר לזה אולי אפשר לשים סילאן או מייפל טבעי.
      בהצלחה 😉

  31. יצא מעולה! נגמר באותו יום.
    יום למחרת עשיתי עוד אחד בשביל ההורים שלי.
    גם אצלם זה קצר מחמאות!
    תודה (:

  32. יצא מצוין! תודה על המתכון!
    הייתי שמחה שהקוקוס יהיה יותר מורגש. שמתי לפי המתכון ואולי בפעם הבאה אשים קצת יותר…

    1. היי אלה,
      אם את אוהבת להרגיש את הקוקוס פעם הבאה שימי יותר.
      שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂

  33. בס"ד
    עוגה מעולה!
    עשיתי עם קמח מלא ויצא טעים מאוד והניחוחות בבית מהלימון…… וואוו
    תודה רבה 🙂

  34. יצא מדהים ! ממש תודה !
    אני אומנם מבשלת הרבה, אבל כמעט ולא אופה. לכן הדהים אותי שיצא כל כך טוב. נצמדתי למתכון.
    אפילו אפיתי בטוסטר אובן ועדיין יצא.
    עכשיו אני אנסה את הבחושה תפוזים

  35. ערב טוב, המתכון נשמע מעולה. האם ניתן להוסיף שוקולד במקום הקוקוס? (בתגובות כתבו שחסר מתיקות, ופחות אוהבת קוקוס)

      1. היי הילה,
        אפשר לוותר על הקוקוס ולהגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס ואפשר לשים שוקולד צ'יפס. מומלץ לקמח אותו לפני כדי שלא ישקע לתחתית העוגה במהלך האפיה.
        בהצלחה 😉

  36. הי, בוקר טוב

    אני רוצה הלכין את המתכון כמאפינס. הכמות הזו מתאימה לכמה מאפינס? 12?

    וכיצד להכין זיגוג של לימון? ראיתי איפשהו כוס אבקת זוכר ו 3 כפות מיץ לימון. נראה לי לא הגיוני… מכירה מתכון?

    1. היי ליטל,
      אם את מכינה בתבנית שקעים מסיליקון הכמות מספיקה ל 11-12 מאפינס. אם בשקעים אחרים גדולים יותר- הכמות יכולה להספיק ל 8-10 מאפינס.
      לגבי הזיגוג- לדעתי כדאי להכין מחצי כפית מיץ לימון + שליש כוס אבקת סוכר. בהתחלה זה נראה כאילו חסרים נוזלים אבל כשממשיכים לערבב מקבלים נוזל סמיך בצבע לבן שאותו ניתן לזלף אח"כ על כל מאפינס לאחר שהמאפינס מוכנים ומתקררים מעט לטמפ' החדר.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

        1. כן, קודם להקציף את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר ובקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם חצי מהסוכר שנשאר, שמן, תמצית וניל וכו' לפי הסדר הרשום ובסוף לאחד בין שתי התערובות ולערבב בתנועות קיפול (או פשוט לאט ובעדינות) עד לאיחוד התערובות.
          בהצלחה 😉

        2. כן, קודם להקציף את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר ובקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם חצי מהסוכר שנשאר, שמן, תמצית וניל וכו' לפי הסדר הרשום ובסוף לאחד בין שתי התערובות ולערבב בתנועות קיפול (או פשוט לאט ובעדינות) עד לאיחוד התערובות.
          בהצלחה 😉

  37. שמתי חלב במקום מים
    יצאה ממש מצויינת
    זו פעם שניה שיוצא לי להכין משהו מהאתר שלך, בפעם הראשונה הכנתי את העוגת שוקולד וניל שהיא מעולה
    תודה תודה תודה 🙂

  38. חייבת לעדכן… לא היו לי ביצים וממש רציתי להכין את העוגה אז שמתי חצי כוס רסק תפוחים בשביל הלחות ועוד כפית סודה לשתייה כדי שלא תצא דחוסה ויצא מושלם. תודה רבה!!!

    1. כן, במקום שמן אפשר לשים 80 גרם חמאה מומסת. זה דווקא יעשה את העוגה רכה יותר 🙂

  39. בוקר טוב.
    העוגה הזו מעולה!
    אם אכין אותה עם מיץ מתפוז טרי וקליפת תפוז היא תהיה מוצלחת לדעתך?
    תודה ושבוע מוצלח

    1. היי אורנה,
      לדעתי אין שום בעיה. במקום שליש כוס מים ו-5 כפות מיץ לימון תסחטי חצי כוס מיץ תפוזים.
      בהצלחה ושאשמח לשמוע איך יצא 😉
      שבוע מצוין!

  40. חייבת לאמר- יש לך אתר מדהים! תודה! אין מתכון שעשיתי אם זה האמפנדס המעולים, עוגיות הגרנולה או הטחינה מקמח מלא וכו' שלא יצא טוב. הכל יוצא כל כך טעים ופשוט קוצר מחמאות מכולם!

  41. היי אפרת,
    הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית פיירקס זכוכית מלבנית.
    העוגה יצאה רכה, אוורירית וטעימה.
    בתי בת ה-9 אמרה איכס כשהכנתי, וכשטעמה אמרה שזו אחת העוגות הכי טעימות!
    אכן עוגה קלה להכנה ומוצלחת ביותר
    🙂

  42. בס"ד
    שלום
    אתר ממש חמוד…..:}
    אם אני מכינה את העוגה היום בערב
    היא תהיה טובה למחר בערב או לשבת בצהריים?לשים במקרר?
    יש לי לימון אבל אם לא יספיק אפשר להוסיף תפוז או שזה יהרוס את הטעם?

    1. תודה שירה 🙂
      את יכולה להכין את העוגה היום בערב והיא תהיה טובה מחר ומחרתיים. חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור בחוץ (לא במקרר).
      רק אם הלימון לא יספיק תשלימי עם תפוז. רק חשוב שיהיה יותר מיץ לימון מתפוז.
      בהצלחה

      1. בס"ד
        הכנתי יצא טעים אבל טעם חזק של לימון,הוספתי מים עם סוכר כמו זיגוג מעל
        עדיין לא אהבתי….נראה מה יגידו מחר.

        1. באמת? שמת 5 כפות מיץ לימון ו2 כפות שטוחות גרידת לימון?
          זה דווקא טוב שמרגישים את הלימון, כל עוד העוגה גם מתוקה. אולי את פשוט לא אוהבת את הטעם הלימוני בעוגות. זה תמיד עניין של טעם 🙂

          1. בס"ד
            יכול להיות שרק אני לא אהבתי כי אני לא רגילה לעוגות לימון
            [למרות שחיפשתי בנרות אחת טובה}
            עברתי על המתכון ושמתי הכל כמו שכתוב…
            במילא הילדים קובעים אז נחכה:}
            שוב תודה.

          2. בס"ד
            חזרתי כדי לעדכן…..
            כולם אהבו את העוגה,
            כנראה שאצלי זה באמת עניין של טעם :}
            תודה ויום נפלא.

  43. טעייייים!
    לא הוספתי גרידת לימון ועדיין יצא לימוני, אוורירי וטעים (לימון שלם בינוני)

    לפעם הבאה, האם ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס?

  44. בשביל המיץ לימון אפשר להשתמש במיץ לימון שמגיע בבקבוק פלסטיק צהוב קטן שמוכרים בסופר או שחייבים לסחוט את המיץ? ועוד שאלה האם חייבים את הגרידה?
    תודה

    1. היי מיכל,
      בגלל שזאת עוגת לימון עדיף להשתמש במיץ סחוט מלימון טרי כי הוא יותר מרוכז בטעם. גרידת הלימון מוסיפה המון טעם. בלי הגרידה בקושי מרגישים את הטעם הלימוני.
      שבוע טוב 🙂

  45. וואו היא טעימה בטירוף . תודה רבה רבה לך . איזה כייף . יש לנו את כל השבת להתענג עליה . שבת שלוםםםםםם .

  46. היי שאלה .

    כשאת אומרת 5 כפות מיץ לימון טרי : האם את מתכוונת לקחת לימון טרי ולסחוט אותו ?
    או למיץ לימון מתוך בקבוק לשתייה ?

  47. במקום תבנית אינגליש עשיתי בעגולה, העוגה פשוט מדהימה!!!

    השאלה שלי היא לגביי אחסון? הכנתי אותה לחברים לעבודה וזה רק למחרת בבוקר אז כדאי להשאיר אותה במקרר או מחוץ?

    1. שמחה לשמוע ויקטוריה 🙂
      העוגה נשמרת בחוץ כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
      שבוע טוב

    1. היי,
      לתבנית 24 אלה הכמויות:
      4 ביצים
      כוס סוכר
      2/3 מכוס שמן
      כפית תמצית וניל
      10 כפות מיץ לימון
      2/3 כוס מים
      4 כפות מלאות גרידת קליפת לימון
      2 כוסות קמח
      שקית אבקת אפיה (10 גרם)
      6 כפות קוקוס

  48. שלום!
    אשמח לקבל ייעוץ מניסיונך הרב..
    ניסתי הרבה עוגות בחושות מתכונים יחסית קלים
    ואני עושה ממש מה שכתוב במתכון ומשום מה זה יוצא לי הרבה פעמים דחוס קצת, בטעם העוגה יוצאת טעימה מאוד
    אבל לא אוורירית, אלא דחוסה וקמת כבדה
    מה הסיבה
    משתדלת לערבב ממש קצת ..
    אשמח לקבל עיצה או תובנה ממך.. תודה רבה
    ותודה על כל המתכונים הנהדרים והאתר המיוחד שלך!
    אולי זה קשור לאחד מהמרכיבים
    או לתנור ?

    1. היי אפרת,
      תנסי פעם הבאה לנפות את הקמח לפני השימוש.
      אם את לא מקציפה את הביצים אני ממליצה לך לנסות פעם הבאה כן להקציף אותן כדקה עם הסוכר ואז להוסיף את שאר החומרים ולערבב כרגיל.
      חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות מראש, כשמכניסים את העוגה לתנור לא חם מספיק זה יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
      חשוב לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים לתערובת.
      מקווה שהצלחתי לעזור, בהצלחה בפעם הבאה 🙂

  49. העוגה יצאה מעולה~~טרפו אותה ב5דקות..:)
    עכשיו רציתי לשאול..יצאה לי כמות קטנה..
    האם אפשר להכפיל כמויות ויצא לי טעי באותה מידה או שזה יצא דחוס?

  50. הייי העוגה יצאה מעולה~~טרפו אותה!עכשיו רציתי לשאול..יצאה כמות קטנה יחסית לתבנית אחת..:)האם אפשר להכפיל כמויות ויוצא טעים באותה מידה או שזה יצא דחוס?

    1. היי תמר,
      שמחה שנהנתם מהעוגה 🙂
      באיזה תבנית הכנת אותה? אינגליש קייק רגילה?
      לדעתי במקרה הזה אפשר להכפיל כמויות מבלי שהמרקם יפגע בתנאי שמערבבים כמה שפחות את הבלילה לאחר שמוסיפים את הקמח.

  51. קודם כל תודה רבה! אתר מדהים שאני משתמש בו רבות, גם הפעם העוגה יצאה מדהימה 🙂 שאלה לי אליך:
    אחרי שערבבתי את שתי הקערות, ניסיתי לערבב כמה שפחות, אך נוצרו גושים (לדעתי לאור הקוקוס הטחון), עד כדי כך שנאלצתי לסנן את התערובת.. אני מניח שזה בדיוק מה שביקשת להימנע ממנו (התעסקות יתר עם התערובת הסופית) אך לא ברור לי מדוע זה קרה..
    תודה רבה 🙂

    1. תודה דניאל! אני שמחה לשמוע 🙂
      אם יש גושים בתערובת הם נוצרים כתוצאה מזה שהקמח היה דחוס מידי באריזה. יכול להיות גם מהקוקוס, אם היו בו גושים. מה שאני ממליצה לעשות בכל העוגות הוא לנפות את הקמחים במתכון לפני השימוש (אגב אם יש קקאו או שוקולית במתכון זה גם נחשב קמח). ואז הפעולה של הניפוי "פותחת" את הקמחים ומאווררת אותם וגם מפרידה את הגושים אם הם קיימים. אם אין לך נפה, אתה יכול להשתמש במסננת ופשוט להעביר בה את הקמחים. לגבי הקוקוס- תסתכל בתוך האריזה. אם יש גושים בפתיתי הקוקוס (זה קורה בדר"כ בגלל שהפתיתים נדבקים זה לזה) אז גם את הקוקוס תעביר במסננת ואם הוא לא עובר אז תשים אותו במסננת ובעזרת גב של כף תמעך את הגושים ו"תפתח" אותם.
      בהצלחה 😉

  52. העוגה הראשונה שהכנתי לבעלי כאישה נשואה ויצאה מ ד ה י ם!!! אפיתי בטוסטר אובן לפי ההוראות שנתת אפרת היקרה בטוקבק ויצא אחלה. בעלי לידי מלקק פה את האצבעות וזומם על עוד פרוסה 🙂

    איך עושים שהיא תצא ישרה כמו בתמונה ולא תתבקע מלמעלה במהלך האפייה? את הטעם זה לא משנה, אבל אני מנסה להתחרות בחמותי וכל טיפ יעזור 🙂

    1. מעולה! איזה כיף לשמוע! 🙂
      זה נורמלי שהעוגה מתבקעת, זאת תופעה ידועה בעוגות האלה. קשה לעשות שהעוגה לא תתבקע בכלל אבל אם רוצים להפחית את התופעה צריך לאפות פעם הבאה בטמפ' נמוכה יותר ב10 מעלות.
      אני אגלה לך את הסוד 😉 גם העוגה שאני הכנתי התבקעה אבל בגלל שהשתמשתי בתבנית אינגליש קייק מסיליקון, ברגע שהופכים את העוגה אז החלק העליון שהתבקע הופך להיות תחתון ומתקבלת עוגה ישרה עם דוגמא כמו שאת רואה (הדוגמא היא מהתבנית עצמה).
      לפעמים בגלל ההתבקעות, נוצרת כמו "גבעה" ולכן העוגה לא עומדת באופן יציב אז פשוט חותכים בעזרת סכין את ה"גבעה" ומיישרים את העוגה (זה גם ככה בחלק התחתון ולא רואים את זה).

  53. שלום האם ניתן להחליף את הסוכר במשהו אחר? נגיד סילאן או משהו בריא יותר, ואת השמן אפשר להחליף בשמן זית במקום? ושאלה אחרונה האם אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא?

    1. היי נטע,
      את יכולה לשים שמן זית רק מומלץ להשתמש בשמן זית בטעם מעודן כדי שהטעם שלו לא יורגש בעוגה.
      עם קמח מלא אני מניחה שהעוגה תצא מעט דחוסה ופחות טעימה לכן אם ממירים כדאי להמיר רק עד חצי מהכמות והיתר לשים קמח לבן. יש לנפות את הקמח המלא לפני השימוש. אם יש לך קמח כוסמין מלא הוא עדיף מהקמח המלא הרגיל, הוא גם בריא יותר וגם התוצאה יותר מוצלחת.
      לגבי הסוכר, לא ניסיתי להשתמש בסילאן אבל גם פה אני ממליצה לנסות רק מחצית מהכמות והשאר לשים סוכר רגיל.
      בהצלחה ושנה טובה 🙂

  54. היי,
    האם אפשר במקום קמח רגיל ואבקת אפיה בקמח תופח?
    סמידה וכן האם באותן כמויות?
    תודה רבה ושנה טובה

  55. הי אני מעוניינת להכין את העוגה בטוסטר אובן, כמה זמן לאפות ובכמה מעלות לשים? הטוסטר יחסית גדול..

    1. היי תהילה,
      אם אפית בעבר עוגות בטוסטר אז כדאי לאפות באותו אופן כי זה משתנה בין טוסטר לטוסטר.
      אם לא, ממליצה לאפות בחום עליון ותחתון ב170 מעלות ולעקוב אחרי האפיה. אם העוגה משחימה מהר בחלק בעליון, מומלץ להנמיך את הטמפ' ל 160 מעלות. לגבי זמן, אני באמת לא יודעת. לאחר 20-25 דקות, תבדקי עם קיסם במרכז העוגה.

  56. אתמול הכנתי עוגת לימון בחושה. אתם לא מבינים ! יצא מ ע ו ל ה ! כל כך התלהבו ממנה. תודה רבה על מתכון מצוין !

    1. היי אביטל,
      העוגה לא יוצאת יבשה אבל אם את רוצה בכל זאת להוסיף משהו מעל אפשר לזגג בסירופ לימון: לחמם על הגז רבע כוס מיץ לימון עם 2 כפות גדושות סוכר עד שהסוכר נמס. לשפוך על העוגה בעודה חמה.
      אם רוצים קצפת- אפשר להקציף חצי כוס שמנת להקצפה + 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל + 5 כפות חלב, עד שמתקבלת קצפת יציבה. את הקצפת מורחים על העוגה לאחר שהיא מתקררת. אפשר לפזר מעל הקצפת גרידת לימון.
      בהצלחה 😉

  57. אפרת ערב טוב!
    רק רציתי לומר לך שאת פשוט אלופה!
    כל הזמן מחדשת ותמיד המתכונים קלים להכנה ופשוטים להבנה,
    יישר כח (:
    לירז.

    1. בכלל לא. אפיתי בתבנית מסיליקון גדולה יחסית לאינגליש קייק רגילה, לכן היא יצאה לי מעט נמוכה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר