מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת חמאת בוטנים

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 7, 2016
Last modified:דצמבר 9, 2016

Summary:

מתכון לעוגת חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס 

עוגת חמאת בוטנים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס סוכר

שליש כוס שמן

כפית תמצית וניל

4 כפות ממרח חמאת בוטנים

חצי כוס מים חמים

כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל+כפית אבקת אפיה)

שליש כוס שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חמאת בוטנים, תמצית וניל, מים חמים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. בסוף שמים שוקולד צ'יפס ומערבבים קלות (משאירים מעט שוקולד צ'יפס לפיזור מעל).

-יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל מעט שוקולד צ'יפס. מכניסים לתנור למשך 30-35 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

49 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי,העוגה מריחה נפלא (לא טעמתי עדיין… ).
    בעוגה נוצר בקע, והקיסם לא יוצא ממנו יבש- מהצדדים כן… מה לעשות במצב כזה?

    1. היי הדס,
      איזה ממרח אחר יש לך? אפשר לשים ריבת חלב או לוטוס.
      מישהי רשמה בתגובות שהיא שמה ממרח שוקולד ויצא לה טעים.
      חמאת בוטנים היא פרווה.

  2. אני רוצה להכין את העוגה בתבנית גדולה.הכפלי כמויות פי 3.
    אפשר לשים 6 כפות חמאת בוטנים ו4 כפות ממרח שוקולד? ולהפחית מכמות השוקולדציפס(אין לי הרבה שוקולד ציפס)

    תודה רבה!

    1. היי דינה,
      את יכולה לשלב בין חמאת בוטנים לממרח שוקולד. לדעתי אפילו כדאי להעלות את כמות ממרח השוקולד ל 6 כפות אם את מכינה כמות גדולה.
      במקום חלק מהשוקולד צ'יפס אפשר לשים שוקולד מריר קצוץ דק עם סכין.

    1. אם זאת תבנית מרובעת קטנה אני מניחה שאפשר. אם זאת תבנית מלבנית קטנה (שבדר"כ כפולה מאינגליש קייק) אז זה לא מתאים.

  3. בוקר אור אפרת!
    רציתי להתייעץ אתך על עוגה שלי.
    קודם כל, האם אפשר?
    אם אכן אפשר:
    זו עוגת תפוחים של שיכוות בצק, תפוחים ושוב בצק.
    אני רוצה לעשות חלק בלי תפוחים או פרי בכלל.
    הבעיה שהתפוחים נותנים לחות לבצק שבלעדיה הוא קשה.
    מה אפשר לשים במקום? רציתי שוקולד, רק מה ייתן לחות?

    בכל מקרה תודה רבה לך!

    1. היי דבי,
      יכול להיות שממרח שוקולד או ריבה יכולים להחליף את התפוחים.
      אם את לא רוצה ממרח, כדאי יהיה להכין גנאש (עם שוקולד מריר וקצפת צמחית) כדי שהשוקולד יהיה רטוב ולח יותר.

  4. הי הי :}
    עשיתי את העוגה עם 3 כפות ממרח שוקולד , 1 של חמאת בוטנים והוספתי נטיפי קרם בוטנים של ריזיס , ויצא מווושלםםםםםםם לא מפסיקים ליישר !!!!

    תודה ושבת שלום !!!!

  5. הכנתי ויצא לי עוגה בטעם במבה. לא היה לי שוקולד צ'יפס אז שמתי קצת שוקולד מריר. בפעם הבאה אולי אשים ריבת חלב כי הטעם של הבוטנים חזק מדי

    1. היי אביגיל,
      זה הטעם של חמאת בוטנים :-)
      אם את פחות אוהבת אפשר באמת פעם הבאה להשתמש בממרח אחר.

    1. היי רחלי,
      אני מניחה שאפשר להמיר את חמאת הבוטנים בממרח לוטוס או ריבת חלב אם יש לך.
      אם לא, אני חושבת שהעוגה תצא טעימה גם בלי ממרח בכלל ואז מומלץ יהיה להמיר את המים בחצי כוס מיץ תפוזים.
      יום מקסים :-)

  6. אהלן אפרת…

    אין על האתר שלך.
    אחד הדברים שאני אוהב אצלך , זה שהעוגות הם בגודל צתבנית אינגליש קייק.

    נשאלת השאלה:
    האם את חמאת הבוטנים ניתן להחליף במימרח לוטוס?

    שבת שלום

    1. היי יעקב,
      לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.
      אם תנסה אשמח לעדכון איך יצא עם הלוטוס.
      יום נפלא :-)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »