מצרכים להכנת עוגת גבינה וריבת חלב
תבנית עגולה בקוטר 24 (או תבנית קרטון חד פעמית בקוטר 22.5)
לתחתית:
כוס ושליש (187 ג’) קמח רגילשליש כוס (66 ג’) שמןללא שינוי: כף גדושה ריבת חלבעוגת גבינה:
3 ביצים גדולותשני שליש כוס (135 ג’) סוכר750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל)כף מלאה (11 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל3 כפות (36 ג’) קמח רגילציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב
2 מיכלי שמנת חמוצה (400 מ”ל)2 כפות גדושות (30 ג’) סוכרכפית (5 ג’) תמצית וניל5 כפות מלאות ריבת חלבזיגוג ריבת חלב (לא חובה):
כף גדושה ריבת חלבאיך מכינים עוגת גבינה וריבת חלב?
- מחממים תנור מראש ל175 מעלות.
תחתית:
- שמים קמח בקערה. מערבבים בכוס את השמן עם ריבת החלב, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב עם הקמח עד לתערובת אחידה.
- משטחים בתבנית עגולה 24 באופן אחיד ואופים בתנור במשך 11-12 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.
עוגת גבינה:
- מנגבים את הקערה משאריות פירורים בעזרת נייר מגבת, מוסיפים ביצים וסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה ומערבבים. מוסיפים פודינג וניל וקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- משמנים קלות את שולי התבנית ויוצקים את התערובת מעל התחתית. מכניסים לתנור, מורידים את הטמפ’ ל170 מעלות ואופים במשך 40 דקות (למי שיש תנור חזק מומלץ לאפות ב165 מעלות).
ציפוי:
- בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי- מערבבים באותה קערה שני מיכלי שמנת חמוצה, 2 כפות גדושות סוכר, 5 כפות מלאות ריבת חלב וכפית תמצית וניל.
- לאחר 40 דקות אפיה, מוציאים בזהירות את העוגה מהתנור (משאירים את התנור דולק), יוצקים מעל העוגה את הציפוי ומחזירים את העוגה לתנור. מורידים את הטמפ’ ל160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר (העוגה אמורה לצאת קצת רוטטת, היא מתייצבת לאחר קירור במקרר).
- מכסים בנייר כסף ושומרים במקרר.
- ניתן לזלף פסים של ריבת חלב מעל שכבת הציפוי – שמים כף גדושה ריבת חלב בתוך שקית זילוף או שקית אוכל. גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים לאורך ולרוחב.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
-מומלץ להכין את העוגה יום לפני, היא מתייצבת ונעשית טעימה יותר לאחר יממה במקרר.
-לא מומלץ להכניס את העוגה למקרר לפני שהתקררה לגמרי כי אז תיווצר רטיבות בתוך העוגה.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
458 תגובות
כניסה
458 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














