מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שוקולד

עוגיות שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 21, 2014
Last modified:אוגוסט 6, 2018

Summary:

עוגיות שוקולד פריכות וטעימות שמכינים מממרח פשוט

עוגיות שוקולד

מצרכים (15-20 עוגיות):

1 ביצה

2 כפות סוכר

25 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס שמן

2 כפות גדושות ממרח השחר העולה

1 כוס קמח רגיל

1/2 כפית אבקת אפיה

1 כף אבקת שוקולית

*שוקולד צ'יפס לבן/ מריר או סוכריות צבעוניות (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה בעזרת כף את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.

-בעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק ידבק לידיים) יוצרים כדורים קטנים, מניחים במרווחים על נייר האפיה (מאחר והעוגיות מתרחבות במהלך האפיה) ומשטחים לעוגיות (מומלץ להרטיב את הידיים מידי פעם).

-מפזרים מעל שוקולד צ'יפס או סוכריות צבעוניות. מכניסים את התבנית למקפיא ל-5 דקות (ולא יותר) כדי שהעוגיות יתייצבו, מוצאים ואופים בתנור במשך  כ-15 דקות. מוצאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות אך הן מתקשות ונעשות פריכות לאחר קירור).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

101 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת ראשית תודה על מתכונים מושלמים !!!
    אני משתמשת בהמון מתכונים ונהנת מהקלילות והפשטות כי גם אני כזו.
    שאלה לגבי המתכון של העוגיות…
    אם אני רוצה להכין קילו עוגיות שזה בעצם 7 כוסות, נראה לי המון להכפיל הכל ב 7
    מה דעתך??
    אשמח לתשובה בהקדם
    תודה רבה

    1. היי צופיה,
      ככל שמכינים כמות גדולה יותר כך המרקם של העוגיות נפגע לכן אני ממליצה להכין בכמה פעמים. זה אמנם לוקח קצת יותר זמן אבל משתלם מבחינת הטעם.
      אפשר להכין 3 פעמים. פעמיים להכפיל כמויות ב-2 ופעם אחת להכפיל ב-3.

  2. היי אפרת יש לך דרך להגיע לעוגיות שוקולד רכות מאוד? כמו שמוכרים בסופרים במשקל? ניסתי כמעט כל מתכון מכל אתר ואין משהו כזה

    1. היי רונה,
      ניסית להכין את העוגיות האלה עבות ולקצר את משך האפיה ועדיין לא יצאו רכות?
      אין לי מתכון לעוגיות שוקולד יותר רכות מאלה חוץ מהעוגיות המושלגות, ניסית אותן?

    2. את יכולה לצרף לי תמונה של העוגיות שאת מתכוונת אליהן? אלה במשקל. לא בטוח שהבנתי על אלו עוגיות מדובר.
      הכי קל להמיס חמאה במיקרוגל.

    3. פעם הבאה שאקנה אותן בע"ה אשלח לך.
      תודה רבה רבה על האתר הנפלא והטעים הכל כל כך קל!!!!!! ותמיד יש מענה 🙂

    1. היי שפרה,
      החמאה מוסיפה פריכות לעוגיות. בכל מקרה אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות שמן במקום החמאה (בנוסף לרבע כוס).

  3. היי אפרת, הבצק יצא לי מאוד מאוד שומני (ברמה שקצת סחטתי אותו…) נראהלי עשיתי הכל לפי הכמויות… (הכפלתי הכל ב2.) יכול להיות בעיה אחרת?

    1. היי הדר,
      הבצק יכול להיות שומני אם הוא מתחמם או כתוצאה מערבוב יתר. איך העוגיות יצאו לאחר אפיה?

    1. היי מרים
      יכול להיות שאפשר להמיר ב50 גרם שוקולד מריר מומס.
      במקום שוקולית לשים כפית שטוחה אבקת קקאו.

  4. העוגיות מעולות ממש!! יש לי הצעת ייעול קטנה.. אפשר פשוט להרטיב כפית ולקחת איתה קצת בלילה ולשים על התבנית. זה יוצא מעולה ובלי להסתבך עם הידיים 🙂
    תודה על מתכונים מהירים, קלים וטעימים

  5. היי אחרי ששמתי את המצרכים בקערה זה יצא נוזלי מדי לא הצלחתי להכין מזה כדורים ולהעביר יש לך רעיון שיעזור לי?

    1. היי רוני,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה. במקרה כזה יש להוסיף עוד קצת קמח עד שהתערובת מעט מסמיכה (היא אמורה להיות רכה ודביקה) ואז בעזרת ידיים רטובות יש ליצור עוגיות.

  6. שאלה הזויה, מקווה שתעני מהר;(
    אנחנו בדיוק עוברים דירה ואין לי כוסות מדידה. עם הכל אפשר להסתדר אבל האם את יודעת כמה שמן וקמח לשים יחסית נגיד לכוס חד פעמית?

    1. יש כוסות בסגנון. תופס לראות עם העין בערך שליש וכד'? תופס?
      בכל מקרה יש כוסות חד פעמי לשתיה חמה הכי סטנדרטי שיש.מניחה ששם זה לא ממש שליש

    2. היי אביה,
      תשתמשי בכוס שיש לך שהיא בסגנון של כוס הזכוכית. את גם ככה צריכה את זה רק לקמח ולשמן. שימי כוס קמח ורבע כוס שמן לפי העין. זה בסדר 🙂
      בהצלחה!

    1. היי הדס,
      העוגיות אמורות להשתטח מעט במהלך האפיה אבל לא יותר מידי כמו שאת מתארת.
      יכול להיות שהבצק היה חם ושומני?
      הכנסת את התבנית למקפיא להתייצבות לפני האפיה?

    2. לא .. הכנסתי את הבלילה למקפיא

      5 דקות

      ואז עשיתי עיגולים

      עם ידיים רטובות ..

      ואז לתנור
      170 טורבו

    3. היי הדס,
      יכול להיות שהסיבה היא שהכנסת את הבצק למקפיא לפני יצירת הכדורים ולא אחרי (כאשר מתעסקים עם הבצק הוא מתחמם).
      סיבה נוספת שיכולה להיות היא אפיה בטורבו ולא בתוכנית רגילה של התנור (כנראה שהבצק קיבל מכת חום וכתוצאה מכך השתטח יותר מידי).

  7. אני מנסה להכין אותם ממש כרגע ואני מערבבת אבל זה מאוד קמחי לא מתקבל שום בצק שניתן לעשות ממנו עוגיות כאילו חסר נוזלים.

    מה לעשות?

    1. היי ליטל,
      ממליצה לעבור על המצרכים לראות שלא פיספסת שום דבר במיוחד ביצה, חמאה, שמן וממרח שוקולד. אם שמת הכל כמו שצריך פשוט תוסיפי בהדרגה מים (כל פעם כף אחת) עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.

  8. היי,
    האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל ואבקת האפייה בקמח תופח? האם כדאי לערבב חלק תופח וחלק רגיל?
    האם העוגיות יוצאות פריכות (קשות) או צ'ואיות (צמיגיות)?

    1. היי עדי,
      אם יש לך את שני סוגי הקמחים, אפשר לשים חצי כוס קמח תופח + חצי כוס קמח רגיל (ואז אין צורך באבקת אפיה).
      העוגיות אמורות לצאת פריכות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מיה,
      אני מניחה שאפשר לשים כף שטוחה אבקת נס קפה אבל עדיף שוקולית אם יש לך.
      אם את שמה נס קפה שימי עוד כף סוכר גדושה נוספת בתערובת.

  9. שלום אפרת!
    קודם כל האתר שלך פשוט מצוין ונפלא!! אני נהנית ממנו מאוד, יש בו הרבה מתכונים טעימים,קלים ומיוחדים!!

    רציתי לשאול איך צריך לצאת המרקם של הבצק? האם זה צריך להיות כמו בוץ שאם מרימים בעצרת כף ואח'כ מטים כלפי מטה זה יכול ליפול? בתודה מראש!

    1. היי אוחנה,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      מרקם הבצק צריך להיות מעט דביק ושמנוני. קצת יותר יציב מבוץ (כזה שלא נופל בקלות כשמטים את הכף).
      שבת שלום!

  10. אני חייבת לומר לך תודה,הכנתי את זה שלושה פעמים וכל פעם יצא טעים,הכנתי עוד מתכונים שלך ואפילו אני,שממש קשה לי אפילו להכין חביתה הצלחתי אז תודה רבה!!

  11. מדהים!
    הבצק יוצא במרקם כל כך מוזר שהייתי בטוחה שהרסתי משהו, אבל הוא היה כל כך נח לכדרר וכל כך טעים!!!

  12. היי הכנתי את העוגיות הם יצאו טעימות מאוד אך שומניות מאוד מאוד..
    לא מבינה למה שמנו הכל לפי הכמויות…
    תודה:-)

    1. היי אלמה,
      העוגיות יצאו שומניות גם אחרי האפיה? הן אכן שומניות לפני האפיה אך אחרי שאופים אותן הן אמורות להיות פריכות והשומניות לא אמורה להיות מורגשת.
      באיזה גודל כוס השתמשת?

  13. שלום, מאחר והעוגיות יוצאות ממש שומניות (וגם לפי המצרכים זה נשמע ככה) האם ניתן להחליף את החמאה בשמן זית? וגם את רבע כוס שמן בשמן זית?

    1. היי נטע,
      החמאה היא רק כדאי להעניק פריכות קלה לעוגיות. אני מניחה שאת יכולה להשתמש רק בשמן זית בתנאי שהטעם שלו מעודן ולא חזק מידי אחרת ירגישו את זה בטעם של העוגיות. שימי רבע כוס + 2 כפות שמן זית.

  14. יצא מעולה תודה!
    עשיתי עם ביצה אחת והורדתי מכמות הסוכר.
    פעם ראשונה שהצלחתי עם עוגיות
    תודה רבה

    1. היי אביה,
      הקירור נועד לשמור את העוגיות יציבות כדי שלא יימסו במהלך האפיה.
      אם העוגיות יצאו בסדר אחרי האפיה אז אין בעיה 🙂

  15. היי אפרת,
    העוגיות מעולות – תודה רבה על עוד מתכון מנצח!
    תבנית התנור שלי גדולה ולא נכנסת למקפיא אז פשוט קיררתי את כל התערובת מעט במקרר לפני הכנת הכדורים 🙂

    שיהיה שבוע נפלא 🙂

    1. היי ורד,
      אני מניחה שאפשר (3-4 כפות שמן) אבל אז מרקם העוגיות ישתנה בצורה כזאת שהן יהיו מעט יותר קשות ופחות פריכות.

    1. היי,
      אפשר אבל מאחר והקקאו הוא יותר דומיננטי בטעם, לדעתי כדאי שתשימי רק חצי כף.
      יום נפלא! 🙂

    1. היי ירדן,
      זה אמור לצאת מעט שומני אבל זה בסדר גם אם יצא לך יותר שומני מהרגיל, זה לא משהו שאמור לפגוע במרקם הסופי של העוגיות.

    1. היי דליה,
      החמאה מוסיפה מעט פריכות לעוגיות אבל את יכולה לשים 3 כפות שמן במקום.

  16. בהתחלה נראה מסובך ולא ברור
    אבל העשיה הייתה ממש פשוטה וברורה
    התוצאה מרשימה
    תודה

  17. היי תישמעו זה פעם ראשונה שלי שאני מכינה תעוגיות ואני לא שמתי לב לכל הפרטים הכנסתי אותם קצת נוזליות ואני מפחדת שזה ישפיע אפשר עזרה זה דחוף
    נב אני בת 13 וזה אמור להיות הפתעה לאמא שלי

    1. הי שרון,
      הכנסת אותן לתנור הכוונה? ועד כמה הן היו נוזליות?

  18. חיפשתי מתכון פשוט וקל ונתקלתי בזה.
    ההוראות ידידותיות לקורא והעוגיןת יצאו ממש מעדן.
    תודה

    1. היי מרים,
      כן, אפשר להשתמש במרגרינה ולגבי הממרח, לא ניסיתי להשתמש בממרח אחר אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה, רק קחי בחשבון שהטעם של העוגיות ישתנה בהתאם לטעם הממרח.

    1. היי ליסה,
      החלק של המקפיא או המקרר זה בנוסף לאפיה בתנור. זה כדי לייצב את העוגיות בכדי שלא יימסו במהלך האפיה.

  19. האם אפשר לוותר על החלק של המקפיא?
    אם לא- האם יש אפשרות אחרת?
    העניין הוא שהתבנית לא נכנסת למקפיא.
    תודה

    1. הי רוז,
      הכנסת בצק העוגיות למקפיא נועד כדי לוודא שהעוגיות לא ימסו במהלך האפיה, אבל זה יכול לקרות רק אם העוגיות רכות ושומניות מאוד לפני האפיה. אם נראה לך שבצק העוגיות בסדר, את יכולה לוותר על המקפיא ולאפות ישר.

  20. ווואוו!!
    איזה עוגיות טעימות! אי אפשר להפסיק לאכול מהן. ממש מעולות, ממרכיבים פשוטים שתמיד קיימים בבית.
    העוגיות שיצאו לי מתפוררות מאוד… האם יש דרך להימנע מזה? (מרוב שזה מתפורר אני לא נותנת לקטנה שלי לאכול אותם בבית- רק בחוץ…(: )

    1. היי הילה,
      קודם כל אני שמחה לשמוע שהעוגיות טעימות!
      באמת עד כדי כך הן מתפוררות? 🙂
      השאלה אם הן מתפוררות כשמחזיקים אותן (כי הן עדינות ושבריריות) ואז כנראה שהסיבה היא שחסר ביצה במתכון (יכול להיות שהשתמשת בביצה קטנה והיה צריך תוספת) או שהעוגיות יציבות פשוט הן מתפוררות כשנוגסים מהן ואז אין הרבה מה לעשות כי כך הן אמורות להיות, פריכות 😉

  21. אפשר לוותר על השוקולית? או להחליף אותה עם משהו אחר?
    מה תפקידה? בטעם או בצבע או במרקם?
    תודה
    קרין

    1. היי קרין,
      אבקת השוקולית מוסיפה טעם לעוגיות. אפשר לשים במקום אבקת קקאו (חצי כף כי הטעם יותר חזק) או לוותר בכלל.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר