מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות מרוקאיות

עוגיות מרוקאיותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 20, 2017
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

מתכון לעוגיות "ריפעת" – עוגיות תה מרוקאיות פריכות וממכרות

עוגיות מרוקאיות

מצרכים (כ-20 עוגיות):

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

רבע (30 ג') כוס שומשום

שליש (65 ג') כוס סוכר (לאוהבי המתוק – אפשר להגדיל לחצי כוס סוכר)

שקית (10 ג') סוכר וניל

1 ביצה קטנה

שליש (65 ג') כוס שמן

1-3 כפות מיץ תפוזים (לפי הצורך)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים שומשום, סוכר לבן וסוכר וניל ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ומערבבים. את המיץ מוסיפים בסוף, בהדרגה ולפי הצורך, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-פורסים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק בעזרת מערוך לעובי של חצי ס"מ לפחות (אם הבצק נדבק למערוך ניתן לפרוס מעליו נייר אפיה ולרדד מעל הנייר). 

-בעזרת גלגלת משוננת (אם אין – אפשר להשתמש בגלגלת רגילה או סכין) חותכים למלבנים בגודל 6X4 ס"מ ומניחים במרווחים קלים על נייר אפיה.

-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (הן מתקשות לאחר צינון).

הערה: לאוהבי האניס -ניתן להוסיף לתערובת העוגיות כף גרגירי אניס (שומר) טחונים דק-דק.

עוגיות מרוקאיות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

51 תגובות

הוסף תגובה
  1. החלפתי את המיץ תפוזים ללימונדה יצא ממש טעים! (יצא לי בצק נוזלי ולא היה ניתן לרדד אותו אולי שמתי הרבה מידי נוזלים)
    אבל הטעם הוא מושלם!
    תודה רבה על המתכון קל מהיר והכי חשוב טעים 😉

    1. היי עטרה,
      אולי השתמשת בכוס קטנה? באיזה כוס השתמשת?
      בכל מקרה, שמחה שיצא טעים 🙂
      יום מקסים 🌷

    2. צודקת לא שמתי לב השתמשתי בכוס ח"פ רגילה, אבל זה לא משנה זה יצא מדהים עכשיו הכנתי עוד פעם עם דבש במקום סוכר והולכת להכין גם את הגירסה המלוחה כי פשוט מתחסל כאן בכמויות!

    1. כדי שהעוגיות לא ייצאו במרקם דחוס מידי כדאי לשלב כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח לבן. יתר הכמויות אינן משתנות (יכול להיות שיהיה צורך לשים קצת יותר מיץ).

  2. טעים וממכרררררר! בפעם השניה הכנתי גרסה טבעונית, במקום ביצה שמתי קצת רסק תפוחים ויצא מעולה. תודה רבה על המתכון!

    1. היי לימור,
      לעוגיות מלוחות יש לוותר על הסוכר הלבן וסוכר הוניל ולהוסיף כשליש כפית מלח.
      אפשר לפזר מעל זעתר.
      חג שמח 🌺

  3. הי אפרת…הכנתי ממש מקודם את העוגיות…כמה שהן טעימות…רידדתי לבצק דק כדי שיצאו קריספיות, ממש קלות וטעימות! הכנתי היום גם את כדורי השוקולד והטחינה…מוצלחות ביותר, מאז שמצאתי את המתכון הזה אני מכינה רק את הכדורים האלה, גם בריאות (יחסית…) וגם טעימות.

  4. הכנתי עם קמח מלא וגרגרי אניס ויצא פשוט מעולה. יישר כח, תמיד רציתי להכין את העוגיות האלה ולא היה לי מתכון

  5. היי אפרת. פורים שמח!
    צריך לדקור את העוגיות המזלג לפני האפייה?
    פעם הכנתי אותן ממתכון אחר שהיה שם ינסון. אני רוצה להוסיף ולא יודעת כמה.

    1. היי מזל,
      אין צורך לדקור את העוגיות.
      אפשר להוסיף בסביבות כף ינסון (אניס טחון דק).
      פורים שמח 🙂

  6. היי, רכשתי בקבוק תמצית שקדים אמיתית. האם ניתן לשלב את התמצית בעוגיות הללו, אם כן כמה. האם יש לך מתכונים בהם ניתן לשלב את תמצית השקדים. תודה..

    1. כן, אפשר. אם זו תמצית אמיתית מרוכזת אז 2-3 טיפות אמורות להספיק.
      אפשר לשלב תמצית שקדים בעוגות ועוגיות. ממליצה שתתחילי מהמתכון הזה, תטעמי איך זה טועם ותחליטי אם להוסיף לעוגיות ועוגות אחרות.

  7. היי אפרת,
    אני דווקא אשמח להכין את העוגיות עם גרגירי אניס..אני מתה על זה…חח
    רשמת טחון דק דק ויש לי בבית גרירים שלמים
    אשמח לדעת מה את מציעה?
    האם לוותר על זה או שחייב טחינה במטחנת תבלינים?
    תודה רבה על מתכונים מדהימים
    🌷

    1. היי דקלה,
      אני מניחה שאפשר להשתמש בגרגירים שלמים פשוט כשזה טחון אז הטעם יותר אחיד ועדין.
      שבוע טוב 🌺

    1. היי שמחה,
      אפשר לשים במקום שקית סוכר וניל – כף שטוחה סוכר + כפית תמצית וניל.

  8. הי אפרת יש לי שאלה:)
    בעמוד של ההמרות כתבת ש100 מ"ל שמן זה 100 גרם חמאה וזה חצי כוס. אבל כתבת גם שאת משתמשת בכוס של 240 מ"ל ולא 200… קיצור אני תמיד לא יודעת במה להשתמש. (בד"כ אני משתמשת בכוס חדפ לשתיה חמה שנראה לי שזה 200 מ"ל)

    1. היי רבקה,
      נכון. אל תתבלבלי בין מ"ל לגרם. 100 מ"ל שמן = חצי כוס = 65 גרם.
      בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל. כוס חד פעמית לשתיה חמה היא בדר"כ גדולה יותר, כ-260 מ"ל.
      אני ממליצה שתהיה במטבח כוס זכוכית סטנדרטית כמו זאת בתמונה ולהשתמש בה לכל המתכונים.

  9. היי אפרת 🙂
    קודם כל תודה רבה על המתכונים הם באמת יוצאים מעולים!
    יש לי שאלה, חייב את השומשום במתכון הזה או שיש אפשרות להחליף במשהו אחר?

    1. היי שמחה,
      השומשום תורם למרקם ועושה אותו קצת יותר מעניין אבל אפשר להכין גם בלי.
      שבת שלום 🙂

  10. שלום אפרת,
    הכנתי אתמול את העוגיות הנ"ל ויצאו טעימות מאד.
    רק מה,אחרי כמה שעות הן התקשו לגמרי! כמעט כמו אבנים.
    יכול להיות שזה בגלל ששמתי יותר מידי נוזלים (מתפוז סחוט) ? או שזה קשר לזמן האפיה?

    1. היי רותי,
      זה בגלל זמן האפיה. פעם הבאה תוציאי מהתנור כמה דקות לפני.
      יום מקסים 🙂

  11. איך רואים שחזרתי לעבוד אחרי חופשת לידה….לא נושמת….:-)
    תודה לאל שיש את ה-10 דק' שלך.
    ואת מגניבה! חיפשתי המון זמן מתכון קל לעוגיות האלו!!!
    תודה רבה ! אנסה אותן לשבת בע"ה.
    אגב איך נראה לך שזה יהיה עם קמח כוסמין?

    1. היי 🙂
      לא ניסיתי אבל בדר"כ קמח כוסמין נותן תוצאה טובה, כך שאני לא רואה בעיה.

  12. הי אפרת..
    מה את אומרת על הוספת שוקולד בצורה כלשהי?
    שוקלד ציפס ,שוקולד מגורד וכו..
    אפשרי?

    1. היי שלי,
      אפשר לשלב שוקולד קצוץ דק או שוקולד צ'יפס.
      יום מקסים 🙂

    2. אפרת חוזרת לעדכן, אתמול עשיתי אותן ואת העוגיות המושלגות ותפוחי אדמה פריכים בשום..
      הכול יצא מעדן!!
      ישר כוח גדול על הכול!!!
      מחכה כל יום לעוד מתכון מוצלח…:)

    1. היי דנה,
      אפשר להכין לימונדה- לערבב כף מיץ לימון עם רבע כוס מים וכפית סוכר, לערבב היטב ולהשתמש ב 1-3 כפות לפי הצורך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר