מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות טחינה נימוחות

עוגיות טחינה נימוחותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

עוגיות טחינה נימוחות וממכרות – מעולות ליד כוס תה

עוגיות טחינה נימוחות

מצרכים (35 עוגיות טחינה):

2 כוסות (280 ג') קמח לבן

4 כפות (40 ג') קורנפלור

כפית (5 ג') אבקת אפיה

4 כפות מלאות (60 ג') סוכר

2 שקיות (20 ג') סוכר וניל

100 גרם חמאה רכה (לא מומסת) *מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני ההכנה

10 כפות טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה לפני השימוש)

2 כפות (20 מ"ל) שמן

35 שקדים טבעיים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה.

-מערבבים את הקמח והקורנפלור עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר לבן וסוכר וניל ומערבבים. מוסיפים חמאה, טחינה גולמית ושמן ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

-יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס"מ ומניחים על נייר האפיה. משטחים ממש מעט. נועצים שקד בכל עוגיה.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 16-18 דקות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

עוגיות טחינה נימוחות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

166 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לשים כפית תמצית וניל + 2 כפות שטוחות סוכר.
      אם אין לך תמצית וניל תכיני בלי.

  1. אפרת היקרה
    חייבת להודות שמפאת התגובות הלא נעימות שהופתעתי לראות לראשונה במתכון שלך
    חששתי מאוד להכין את העוגיות
    אך סמכתי עלייך ועל הניסיון הרב
    והתוצאות..הבצק יצא מושלםםםם
    הריח מטריףףףףף!!
    תודה ענקית לך אפרת על הכל!

  2. אפרת היקרה
    אני עכשיו מכינה את המתכון עם העוגיות תחינה וזה ממש יוצא לי נוזלי ולא בצק ,אי אפשר לעשות מזה כדורים
    מה עלי לעשות??
    אם אפשר לכתוב לי כמה שיותר מהר כי אני פה באמצע…
    תודה רבה..

    1. היי טובי,
      זה בגלל שימוש בכוס חד פעמית.
      ראיתי ששלחת לי מייל אז השבתי לך במייל.

  3. היי
    האם ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס ? את הקורנפלור בטפיוקה ואת הקמח הלבן בקמח כוסמין ?
    תודה מראש 🙂

    1. אני מניחה שכן רק צריך לקחת בחשבון שזה יישנה את מרקם העוגיות.
      יש לשים 4 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי בגלל החום יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש).

    1. במקום קורנפלור שימי 2 כפות קמח תפו"א ו2 כפות קמח רגיל.

  4. הכנתי את עוגיות יצאו מושלמות. מזכירות את עוגיות הרורייבה (גורייבה) שסבתי ז"ל הייתה מכינה

  5. אכזבה – פעם ראשונה שמתכון שלך לא יוצא לי, העוגיות יצאו עם טעם לוואי, הסוכר לא נמס 🙁

    1. השתמשת בסוכר לבן רגיל?
      אם היו לעוגיות טעם לוואי כדאי לבדוק את הטחינה. אני ממליצה לך לטעום אותה. יכול להיות שהיא מרה וזאת הסיבה.

  6. הי אפרת. הוספתי עוד חמישים גרם חמאה כי הבצק היה מאוד פירורי ולא התאחד יפה.
    יצא מהמם! תודה

  7. היי
    מתה להכין את העוגיות אבל נתקעתי בלי שמן יש דרך להחליף את השמן במשהו אחר?

  8. היי אפרת
    תודה רבה על המתכונים הכל ברור ומדוייק פשוט כיףףףף תודה ענקית
    רציתי לשאול אם אפשר במקום טחינה להכין עם אגוזים/שקדים טחונים?
    ואם אפשר במקום חמאה להשים מחמאה פרווה והאם להמיס או שיהיה רך?
    ניסתי להכין עם מחמאה רכה אבל הבצק יצא מאוד דביק למרות שהוספתי קמח
    תודה רבה

    1. היי אדל,
      במקום הטחינה אפשר להוסיף ביצה ואז אפשר להוסיף גם כרבע כוס אגוזים/שקדים טחונים. אם במקרה התערובת יבשה יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
      אפשר לשים מחמאה אבל לא כדאי להמיס אותה אלא להשתמש בה כשהיא רכה (דווקא כשממיסים אותה היא יותר מרטיבה את הבצק).
      באיזה גודל כוס השתמשת? אולי בגלל זה הבצק יצא מאוד דביק.

  9. עשיתי את העוגיות ויצא חבל על הזמן מוצלחות מאוד תודה.
    רציתי לשאול אם זה יוצא לי מתוק מידי האם אפשר להוריד איזה כף סוכר, כף וחצי?
    תודה רבה.

  10. היי
    אוהבת מאוד את האתר ,
    גורם לי להיות הרבה במטבח 🙂

    היה לי קמח מלא..
    יצא מאווווד טעים נמסות בפה

    1. דווקא אם את משמנת את הכף זה קל.
      בכל מקרה, זה יוצא בסביבות שני שליש כוס מדידה (נפח 240 מ"ל).

  11. הכנתי אותם אתמול הם יצאו טעימות אבל כניראה שמתי מדי הרבה טחינה והם יצאו חונקות חשבתי אולי אפשר לפורר אותם ולהכין מהם משהו אחר מה את אומרת? אשמח לרעיון אם יש לך. תודה רבה על המתכונים הקלילים אין יום שאני לא באתר שלך.

  12. היי,
    הכנתי אתמול, הלכתי בדיוק לפי המתכון, הטעם מושלם! אבל אחרי שהתקררו ממש התפוררו…
    לא יודעת מה עשיתי לא בסדר?
    תודה 🙂

    1. היי יעל,
      העוגיות אמורות לצאת במרקם נימוח וקצת מתפורר (כשנוגסים).
      אם הן יצאו מתפוררות מידי זה יכול להיות בגלל שחסרים קצת נוזלים בבצק ביחס לכמות הקמח (שמן או טחינה).

    1. אפשר לשים סה"כ חצי כוס שמן אבל זה ישנה את המרקם.
      בכל אופן מישהי בתגובות רשמה שהכינה עם שמן ויצא מוצלח.

    1. היי דנה,
      במקום חמאה אפשר לשים מחמאה/מרגרינה או 4 כפות גדושות שמן קוקוס במצב מוצק (אם השמן נוזלי יש להכנס אותו להתקשות במקרר לפני השימוש).

    2. לעוגיות אמור להיות מרקם קצת דחוס אבל נימוח. אגב השתמשת בשמן קוקוס?

    1. היי שרון,
      זה ישנה את המרקם של העוגיות. אפשר להמיר במחמאה או מרגרינה או ב-4 כפות גדושות שמן קוקוס במצב מוצק.

    1. חסרים נוזלים בבצק. יש להוסיף כף טחינה נוספת וכף שמן. אם הבצק עדיין מתפורר אפשר לשים כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

  13. היי אפרת,

    שוב תודה רבה ענקית על המתכונים שלך כל המשפחה נהנת 🌷

    שאלתי: הכנתי את העוגיות והם יצאו טעימות מאוד,
    אך מידי רכות (נימוחות מאוד) האם זה המרקם שהעוגיה צריכה להגיע? או שעיתי טעות בכמויות?

    תודה רבה.

    1. היי אור,
      העוגיות אמורות לצאת במרקם פריך ונימוח. לא רך מידי. השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל? כמו זו שבתמונה.
      כמה זמן אפית אותן?

    2. לא השתמשתי בכוס מדידה כמו בתמונה, אלה השתמשתי במשקל מדידה.. אך שוב יכול להיות ששמתי יותר מידי טחינה וזה מה שעשה אותם רכות מידי? :/

  14. תודה רבה על המתכון! המרתי את חצי מכמות הקמח בקמח מלא ויצא מעולה! אני רק תוהה מה נותן הקורנפלור במתכון? ולמה התוספת של 2 כפות שמן? הרי כבר יש לא מעט חמאה וטחינה במתכון. המון תודה לך על המתכונים המוצלחים!

    1. שמחה שיצא טעים בשילוב קמח מלא 🙂
      גם השמן וגם הקורנפלור תורמים למרקם. השמן קצת מקשה את העוגיות והקורנפלור נותן לעוגיות מרקם נימוח יותר.

  15. יצא מושלם! שמתי חצי מכמות הקמח וחצי שני קמח כוסמין, את הסוכר החלפתי בסילאן ובמקום חמאה שמן קוקוס. תודה לך!

    1. 4 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק. אם הוא מומס יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש.

  16. היי.
    נראה מעולה וקל להכנה…
    איך יודעים מתי העוגיות מוכנות? אני שואלת בגלל שכל תנור הוא שונה

    1. היי אורנה,
      העוגיות אמורות להתייצב (למרות שהן עדיין רכות עד שהן לא מתקררות לגמרי) ולהזהיב ממש מעט בשוליים.

  17. שבוע טוב אפרת! הכנתי לשבת ויצא מושלם! (אומנם בלי שקדים כי בדיוק נגמרו לי), אהבתי מאוד, תודה רבה!! 🙂 (תצפי לעוד תגובות למתכונים אחרים חח)

  18. 1) אפשר אולי להחליף את הקמח לקמח כוסמין מלא?
    2) איך אני יכולה להחליף את החמאה שיהיה טבעוני אבל לא שמן קוקוס ולא מרגרינה נגיד( בננה או רסק תפוחי עץ) או שיש לך רעיון אחר בשבילי אשמח לשמוע
    תודה רבה

    1. 1. אני מניחה שאפשר.
      2. לדעתי כדאי לשקול להשתמש בשמן קוקוס כי מבחינת טעמים בננה לא מתאימה ועם רסק תפוחים המרקם יהיה שונה לגמרי ולא נימוח כמו שזה אמור להיות.

  19. הי אפרת,
    תודה על האתר המושלם, אני ממליצה עליו הרבה…
    כמה עוגיות זה מכין בערך? כי אני לא רוצה שיצא לי מידי הרבה.
    וחשבתי שאם זה ידי הרבה אני יעשה חצי מרשם.
    תודה.

    1. היי דבורה,
      זה יוצא כ-35 עוגיות. אם את רוצה פחות אין בעיה להכין מחצית מכל הכמויות.

  20. היי אפרת,
    האם יש שינוי בכמויות אם אופים אותן מקמח כוסמין?
    שמעתי שניתן להמיר מרגרינה ברסק תפוחים, האם זה מתאים גם כתחליף לחמאה, ואם כן, כמה לשים?
    ותודה על האתר המקסים

    1. היי הודיה,
      אם את משתמשת בקמח כוסמין אז יכול להיות שתצטרכי להפחית את כמות הטחינה ב1-2 כפות. יש לעצור ברגע שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
      המרת שמן/מרגרינה ברסק תפוחים בדר"כ יותר מוצלחת בעוגות. במקרה הזה החמאה מעניקה את המרקם הנימוח כך שאני לא ממליצה להמירה ברסק.

  21. רציתי לשאול לגבי המרגרינה החדשה של שמרית. ללא שומן טרנס על בסיס שמן קוקוס או שמן זית. (נטורינה). האם היא באמת בריאה? או לפחות לא כל כך גרועה כמו המרגרינה הרגילה? אשמח לשמוע

    1. היי שרי,
      לא בטוחה שאפשר לומר שהיא בריאה אבל היא בהחלט עדיפה ממרגרינה.

  22. איזה עוגיות מושלמות…
    אחרי המון מתכונים.
    אלה פשוט חלומיותתתתת

    קלות ופשוטות והכי חשוב – טעימות!!!

    תודה!

  23. היי אפרת המקסימה
    האתר נפלא!
    האם ניתן להמיר את החמאה בחמאת קקאו? היא מגיעה במצב מוצק וניתן לשבור לגושים
    האם צריך להמיס ומה היחס? אותה כמות?
    ולגבי הקורנפלור הבנתי מהתשובות שאפשר להמיר באותה כמות של קמח רגיל נכון?
    תודה רבה

    1. היי שרית,
      לגבי הקורנפלור – נכון.
      לגבי חמאת קקאו, לא בטוחה אם כדאי. לפי מה שאני יודעת חמאה רגילה וחמאת קקאו הם שני מרכיבים שנותנים מרקמים שונים ואינם מכילים את אותו הרכב שומנים.

    2. היי אפרת
      תודה על תגובתך
      אם כך היות ויש לי שמן קוקוס אני צריכה לקחת ממנו 4 כפות של שמן ולשים במקרר עד שיתגבש מעט ואז להשתמש בעוגיות במקום החמאה?

  24. שלום רב לך
    כשקראתי את הכותרת שמחתי מאד ת לתומי חשבתי שאל עוגיות ללא קמח וללא סוכר. אשמח לקבל מתכון של עוגיות שכאלו אך ללא קמח וללא סוכר, במידה ויש ברשותך מתכון שכזה.
    תודה רבה
    המשך יום נעים
    יוסי פורת

    1. היי יוסי,
      אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין מלא ולהשתמש בתחליף סוכר. אני ממליצה על אבקת "כמו סוכר" של סוכרזית.
      יום נפלא

    1. אני מניחה שזה יעבוד עם קמח כוסמין רגיל או מלא (לדעתי כדאי לשלב) ו4 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי בגלל החום יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש).

  25. שלום
    תודה על המתכונים הנפלאים שעושים את השבת לטעימה כ"כ.
    לפרווה אפשר להחליף במרגרינה או עדיף נטורינה?

    1. אני מניחה שכן.
      יש לשים 4 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי בגלל החום יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש)

  26. עוד רעיון במקום שקדים בגומה ניתן לזלף ממרח חלבה בכל גומה
    יוצא טעים מאוד ומרשים.
    פנינה

    1. נשמע טוב 🙂 אפשר לגוון ולמלא חלק מהעוגיות ממרח אחד וחלק אחר.

    1. אפשר להמיס את החמאה במחמאה או מרגרינה.
      לא ניסיתי עם שמן קוקוס אבל זה אמור לעבוד גם איתו. יש לשים 4 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי בגלל החום יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש)

    1. במקום סוכר וניל אפשר לשים כפית תמצית וניל + 2 כפות שטוחות סוכר.

    1. היי מיטל,
      הקורנפלור תורם למרקם. אם אין לך אפשר להמיר בקמח רגיל.
      יום מקסים🌷

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר